Цифрове телебачення принесе телеглядачам багато несподіванок : 1030737 : Бизнес

Бизнес Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

Цифрове телебачення принесе телеглядачам багато несподіванок

Цифрове телебачення принесе телеглядачам багато несподіванок

З 25 червня кілька категорій пільговиків почнуть безкоштовно отримувати сет-топ-бокси (телетюнери) – пристрої для прийому їхнім телевізором цифрового сигналу.
Такий подарунок за бюджетні кошти їм зроблять у зв’язку з тим, що вже в 2015 році Україна повністю перейде на цифрове мовлення. Решта споживачів телепродукту повинна сама подбати про те, щоб у 2015 році їхній телевізор міг ловити цифровий сигнал.
Цифрове мовлення вже "докотилось" до рядових телеглядачів
Перехід на цифрове мовлення передбачений був міжнародною угодою "Женева-2006", яку Україна підписала, як і ряд інших європейських та азійських країн – членів Міжнародного союзу електрозв'язку. Угода зобов’язує поступово переходити із аналогового на цифрове розповсюдження теле- та радіопрограм. Необхідність цих змін була викликана обмеженістю частотного ресурсу в світі.
З часу підписання угоди в Україні пройшло кілька етапів запровадження цифрового мовлення – визначення провайдера (постачальника послуг), технічне переоснащення передавальних телевеж концерну РРТ, який за допомогою телевеж досі транслював аналогове, а з 2015 року транслюватиме цифрове телебачення. Далі був конкурс серед загальнонаціональних та місцевих мовників – телекомпаній-виробників телевізійного продукту, який глядачі бачать на телеекранах. Як повідомляють в Державному комітеті з питань телебачення та радіомовлення (Держкомтелерадіо), зараз вже 20 переможців цього конкурсу – загальнонаціональних каналів – виходять в цифровому варіанті, решта готуються.
Далі – справа за тими, хто щодня вмикає телевізор. І якщо усі попередні етапи їм були далекі і незрозумілі, то тепер саме вони повинні подбати про те, щоб їхній телевізор приймав цифровий сигнал. А для цього слід придбати спеціальні телетюнери, котрі коштують нині в мережах магазинів електроніки до 600 гривень. На любителів телебачення у зв’язку з цією новацією ще чекатиме чимало сюрпризів. Наприклад, вони недорахуються частини улюблених телеканалів, які не виграли ліцензію на цифрове мовлення.
Звісно, глядачі зрозуміють це після того, як телетюнер буде придбано. І якщо до 2015 року ще можна буде від’єднати від телевізора свій сет-топ-бокс і продовжувати дивитись аналогове телебачення, то з 2015 року такого вибору в ефірному мовленні вже не буде – аналогове телебачення буде відключене повністю. Найбільш просунуті будуть шукати альтернативу ефірному мовленню – в супутниковому, кабельному чи інтернет-телебаченні. Як повідомила керівник відділу зв’язків з громадськістю компанії "Воля" (українського телекомунікаційного провайдера) Аліна Сігда, наразі в Україні кабельне телебачення теж модернізується, аби завоювати абонентів. "Воля" вже зараз пропонує своїм споживачам цифровий пакет, в якому доступно більше 140 каналів. Та в Україні, зізнається вона, їхня мережа покриває близько 3 млн домоволодінь. До того ж, за кабельне телебачення споживачі платять, а глядачі ефірного, раз придбавши тюнер, отримуватимуть надалі своє телебачення безкоштовно.
Тож очевидно, що більшість ще тривалий час змушена буде дивитись те, що їм підготували господарі інформаційного простору України – українська влада не пошкодувала навіть 350 мільйонів 120 тисяч з Держбюджету на придбання тюнерів для незаможних. І це тільки на 2012 рік!
Тюнери пільговикам роздадуть... до виборів
Держкомтелерадіо очікує, що зможе забезпечити цього року приблизно 685-695 тисяч сімей телетюнерами. До переліку щасливців, яким держава придбає і вишле поштою телетюнери, увійшли: інваліди першої та другої груп; інваліди війни третьої групи; особи, які виховують дитину-інваліда, за умови, що дитина проживає разом з ними; особи з малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно із Законом України "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям"; особи, які отримують субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.
На Черкащині, повідомила начальник управління соціального обслуговування та соціального захисту наслення Головного управління праці та соціального захисту населення Ніна Івченко, через структурні підрозділи Головного управління зібрано було близько 19 тисяч заяв від громадян, що мають право отримати сет-топ-бокс.
1 липня прийом заяв буде припинено, але в наступні роки, обіцяє оператор "гарячої лінії" Держкомтелерадіо, "роздача" безкоштовних телетюнерів малозабезпеченим і пільговим категоріям населення, можливо, буде продовжена.
На гарячій лінії Держкомтелерадіо сказали також, що з 25 червня пільговикам почнуть надсилати сет-топ-бокси поштою, а завершити цей процес планують до виборів.
Для пільговиків і самі пристрої, і їхнє пересилання не коштуватимуть жодної копійки – їм залишиться вдома ознайомитися з інструкцією і підключити пристрій до телевізора. Допомогти їм у цьому обіцяють за телефонами компанії "Зеонбуд" – провайдера цифрового мовлення, а також кількох компаній, які продають сет-топ-бокси. Щоправда, журналіст "Прес-Центру" кілька днів видзвонював консультантів за вказаними телефонами, а зрештою додзвонившсь, зміг отримати тільки відповіді про те, де можна придбати тюнер. Як ним користуватись, нам так і не розповіли. А в Національній раді з питань телебачення та радіомовлення конфіденційно повідомили, що, мовляв, "Зеонбуд" – (власне кажучи, монополіст у запровадженні цифрового ефірного мовлення в Україні – Авт.) – поки що так і не спромігся створити колл-центру, щоб допомагати людям користуватись їхніми ж послугами.
Продавець-консультант відділу ТВ черкаського магазину "Технополіс" Олександр Василега переконує, що підключити телетюнер до телевізора зовсім нескладно. Для своїх покупців він робить первинне налаштування в магазині, роз’яснює і показує, як користуватись телетюнерами. Доступно і зрозуміло написана інструкція до них. Тюнери підходять до будь-якого телевізора, який має відео- та аудіовходи.
Олександр Василега зазначає, що чимало черкащан, не чекаючи 2015 року, самі купують і встановлюють тюнери.
– Я продаю 1-2 тюнери на день. Особливо охоче їх беруть люди з далеких сіл, куди телевізійний сигнал доходить не в найкращій якості.
До речі, точку зору про те, що цифрове телебачення – це наступний і необхідний крок у розвитку телекомунікацій, розділяє більшість експертів. Втім, вони також попереджають: на українців чекає ще багато проблем та несподіванок у ході його запровадження...


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Цифрове телебачення принесе телеглядачам багато несподіванок"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 1
Новых вестей вчера: 25

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта