Олександр Паливода: «Придбати житло за рахунок здешевлення вартості іпотечних кредитів на Черкащині – реально!» : 1030270 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Олександр Паливода: «Придбати житло за рахунок здешевлення вартості іпотечних кредитів на Черкащині – реально!»

Олександр Паливода: «Придбати житло за рахунок здешевлення вартості іпотечних кредитів на Черкащині – реально!»

Директор Черкаського регіонального управління Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Олександр Паливода стверджує, що це стало можливим завдяки втіленню в життя соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича та Програмі здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Нещодавно темі іпотечного кредитування житла було присвячено Всеукраїнську селекторну нараду, яку провів міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк. Днями він доповідав про хід виконання Програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян у Верховній Раді під час години запитань до Уряду.  На виконання завдань, поставлених паном міністром під час згаданої наради, заступником голови облдержадміністрації Анатолієм Безверхнім дано відповідні доручення, зокрема, Черкаському регіональному управлінню Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Про їх виконання – інтерв’ю з Олександром Паливодою.
– Олександре Васильовичу, кількість бажаючих взяти «Доступне житло» в Україні  зростає і збільшилась до 7,5 тисяч. А забудовниками станом  на 22 червня надано 4710 квартир, на 50 з яких вже укладено договори. Що робиться Фондом задля прискорення реалізації Програми в області?
– Задля якомога ширшого роз’яснення Програми в приміщенні Черкаського регіонального управління Фонду за адресою: м. Черкаси, вул. Хрещатик 219 (контактний телефон (0472) 32-86-81) розміщено «єдине вікно». До співпраці залучено представників забудовника, спеціалістів «Ощадбанку» та працівників регіонального управління Фонду. Консультації працівниками регіонального управління надаються щоденно з 8.30 год. до 16.30 год., а представники забудовника та спеціалісти «Ощадбанку» надають консультації у вівторок та четвер з 14.00 год. до 16.00 год.
Інформацію про існування, роботу та контактний телефон «єдиного вікна» надано всім районним державним адміністраціям області для розміщення на їх сайтах та інформаційних стендах у відділах житлово-комунального господарства.
На виконання відповідного розпорядження облдержадміністрації за участі фахівців Фонду проведено зустрічі з громадськістю міст Сміла, Кам’янка, Чигирин, Канів, Корсунь-Шевченківський, Городище, Шпола, Звенигородка, Лисянка, Катеринопіль, Тальне, Маньківка, Умань, Христинівка,  Монастирище, Жашків, Драбів, Золотоноша, Чорнобай. На них детально роз’яснено умови участі в Програмі як забудовників, так і потенційних покупців житла.
– Чи є пропозиція такого житла і бажаючі його придбати на Черкащині? Кому із забудовників держава надаватиме перевагу?
– Пріоритет надаватиметься фінансуванню добудови довгобудів. Відповідно до затвердженого Порядку та укладеного Договору про компенсацію відсотків, громадянин сплачує повну вартість місячного платежу, який складається із «тіла кредиту» та відсотків за ним. Місцевий орган влади за рахунок коштів держбюджету компенсує різницю між відсотковою ставкою за кредитом (яка не повинна перевищувати 16% річних) та 3-ма відсотками річних. Кошти громадянину повертаються на спеціальний поточний рахунок. До речі, квартиру в кредит можна придбати не лише в Черкасах, а й в інших містах нашої області, і навіть у Києві. На сьогодні в Черкасах пропонується до співпраці забудовник ПП «Надія» зі своїм об’єктом по вул. Корольова 16/1. На вибір є однокімнатні квартири площею 47,
54,22; 48,99 м. кв. та двохкімнатні – 58,72 м. кв. Вартість квадратного метра становить 4600 грн. Також зроблено подання до міжвідомчої комісії Міністерства регіонального розвитку та будівництва України на ще один об’єкт цього ж Забудовника по вул. Бидгощська 38/1. У цьому будинку є однокімнатні квартири площею 48,56; 59,59 м. кв. Вартість квадратного метра – 4400 грн.
– Олександре  Васильовичу, а які банки погодилися кредитувати будівництво житла?
– Таке кредитування зараз беруться надавати «Ощадбанк» і «Укргазбанк». Готові до цього банки «Фінанси і кредит» і «Брокбізнесбанк», а загалом виявили бажання займатися цією справою 9 банків.
– Отже, бажаючим мати власне житло залишається добре все обдумати, як радить українська поговірка: «Сім разів відміряй, один – відріж», заручитися підтримкою своєї родини, і, опісля прийняття обдуманого рішення, прийти до вашого Фонду?
– Саме так. Кожному потенційному учаснику Програми ми радимо добре зважити всі «за» і «проти». Коли ж остаточне рішення прийняте – ласкаво просимо до регіонального управління Фонду, де фахівці нададуть консультації з оформлення необхідних  документів щодо участі в Програмі.  Після зібрання їх повного переліку громадяни самостійно звертаються до банку для отримання іпотечного кредиту.
– Які вимоги мають виконуватись потенційними власниками житла, аби стати безпосереднім учасником Програми?
– Постановою Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2012 р. №343
затверджено Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов. Перший внесок позичальника – не більше 25 % від суми вартості житла. Урядом встановлено верхню і нижню межі платоспроможності для громадян-учасників програми. По-перше, середньомісячний грошовий дохід позичальника і членів його родини на момент видачі кредиту з розрахунку на одну особу не повинен перевищувати десятикратного розміру середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні. По-друге, щомісячний платіж за кредитним договором не повинен перевищувати 40 відсотків сукупного середньомісячного доходу родини. Нижня межа для сім’ї з трьох осіб – мінімальний річний дохід 55 тисяч гривень. Термін кредитування не перевищує 15 років. Максимальна площа для одинаків і подружжя – 40 кв. м, для сімей з трьох і більше осіб – 58 кв. м. Розмір розрахункової вартості житла для обласних центрів – 5 тисяч гривень, для інших населених пунктів – 4 тис. грн. Придбана квартира повинна бути основним місцем проживання позичальника, її не можна відчужувати або здавати в оренду протягом усього часу отримання часткової компенсації. Позичальник повинен щороку декларувати доходи.
– Олександре Васильовичу, Ви не новачок на ниві будівництва житла в кредит. Із Вашого досвіду чи вигідно жителям області ставати  учасниками Програми?
 – Хочу наголосити – за вигідністю умов для бажаючих придбати житло в кредит вигіднішої Програми за роки незалежної України ще не було. Тож раджу черкащанам скористатися цим шансом. Повторюсь: житло на первинному ринку можна придбати в кредит під 16 % – перший внесок сплачується повністю, а потім через місяць 13 % відшкодовується, таким чином кредит становить по суті лише  3%.
– Кожна нова справа має й ризики?
– Певний ризик, звісно, існує, як і в будь-якій іншій новій справі. Насамперед, щодо фінансування самої Програми в наступні роки, і щодо втрати платоспроможності самотньою людиною чи когось із членів сім’ї. Проте й таких низьких відсотків за іпотечним кредитом ви ніде не знайдете, а винагородою за терплячість, працьовитість та наполегливість стане придбання власних квадратних метрів та незалежність і свобода дій для кожної родини.
– В яких містах області найреальніше придбати житло за умовами Програми?
– У Золотоноші Броварівським домобудівним комбінатом фірми «Меркурій» збудовано шестиповерховий будинок по вулиці Шевченка, 211а. Багатоповерхівка має 43-квартири, 20  із них уже придбано, стільки ж – готові для продажу. Цей будинок підлягає запропонованій Програмі кредитування. У ньому є двокімнатні квартири площею 56-57 кв. м, трикімнатні – 69, кілька однокімнатних – 38 квадратних метрів. Вартість житла пропонують за ціною 4200-4500 гривень за кв. м.

У монастирищан та жителів міста з’явилася унікальна можливість втілити свою давнішню мрію в життя і придбати житло, скориставшись Програмою «Здешевлення вартості іпотечних кредитів. Об’єктом інвестування в цьому місті є недобудована 27-квартирна багатоповерхівка по вулиці Гагаріна, 47/А, яка вже в цьому році буде здана в експлуатацію. В інших районах області – гірша ситуація, тому що таких об’єктів практично немає, або роботи виконано на, приміром, 25%. Крім того, право на участь в Програмі мають і ті, хто хоче завершити будівництво приватного будинку, проте бажаюча сторона повинна представити до Фонду повний пакет необхідних документів.
– А чи можна за умовами Програми придбати житло в кредит на вторинному ринку?
– Як повідомив на згаданій Всеукраїнській селекторній нараді міністр Анатолій Близнюк, таке питання нині вивчається. У разі  прийняття позитивного рішення ми додатково повідомимо про це жителів області.
– Чи відчули Ви підтримку місцевих засобів масової інформації у висвітленні даної тематики?
– Співпрацею з мас-медіа ми задоволені. Маю на увазі не лише обласні ЗМІ. Окрім них, Програма в Черкаській області висвітлювалась в місцевих газетах: «Сміла», «Трудова слава», «Чигиринські вісті», «Корсунь», «Городище», «Шевченків край», «Понад Тікачем», «Катеринопільський вісник», «Маньківські новини», «Уманська зоря», «Зоря», «Жашківщина», «Драбівщина», «Златокрай», «Світлий шлях», Газета «Сільські обрії», «Христинівська сорока», «Трибуна хлібороба", рекламно-інформаційному щотижневику «Алекс», «Лівобережна». А також на місцевому телебаченні:
ТРК «Жасмін»(м. Жашків та м.Маньківка), «Умань», ОДТРК «Рось» (м.Черкаси), радіомовленні – м. Звенигородка та м. Умань.
Висловлюю подяку журналістам за належний інформаційний супровід Програми та готовність до нашої подальшої співпраці.
– Щоб насамкінець хотіли сказати черкащанам?
– Державна Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов реальна і вже діє. Цю Програму підтримано на найвищому, президентському рівні й обіцяно підтримку. Потрібно виважено все обдумати, а прийнявши рішення – вирушати в дорогу її реалізації. Тож на всіх бажаючих ми чекаємо в Черкаському регіональному управлінні Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.  Наша адреса: 18000, м. Черкаси, вул. Хрещатик,219. Телефон (0472) 32-86-81. Факс (0472) 32-86-21. Ел.пошта:Molodkredit@yandex.ru.
Програма здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов
СОЦІАЛЬНА ІНІЦІАТИВА ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ: ДОСТУПНЕ ЖИТЛО
Наталя Борисюк

Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Олександр Паливода: «Придбати житло за рахунок здешевлення вартості іпотечних кредитів на Черкащині – реально!»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта