Українське виробництво пестицидів – запорука урожаю : 1020844 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Українське виробництво пестицидів – запорука урожаю

Українське виробництво пестицидів – запорука урожаю

Рекомендації фахівців – на замітку аграріям

Важливою проблемою аграрного сектору країни є збільшення виробництва сільськогосподарської продукції. Причому, актуальною є не тільки необхідність зростання її урожайності, але й якості. «Сучасним напрямком підвищення урожайності і якості сільськогосподарських культур є впровадження у виробництво високих енергозберігаючих технологій, які включають в себе як покращення стану рослини, так і захист її від шкідливих організмів», – інформує в.о.начальника Державної інспекції захисту рослин Черкаської області Віра Харькова.
За її словами, погодні умови минулої осені та початку зими були несприятливими для сівби озимих культур, а дефіцит вологи не дозволив озимій пшениці і ріпаку сформувати добре кореневу систему, що в подальшому ускладнило перезимівлю рослин. За відновлення весняної вегетації велика кількість опадів в деяких зонах сприяла сильному росту надземної частини рослин, що може значно погіршити фітосанітарний стан посівів і вплинути на зниження врожайності. Тож аби уникнути таких наслідків фахівці рекомендують застосовувати системи захисту рослин, в основі яких є використання пестицидів та рістрегулюючих препаратів. До речі, у продажу вже з’явилися ці препарати українського виробництва.
Головною державної інспекцією захисту рослин Мінагрополітики України разом з спеціалістами Інституту захисту рослин НААНУ розроблено технології вирощування сільськогосподарських культур, в основі яких є використання пестицидів та рістрегулюючих препаратів українського виробництва, які гарантують зменшення витрат на вирощування та зниження собівартості готової продукції, що важливо для економії коштів у господарствах.
Вітчизняне виробництво препаратів охоплює такі напрями:
рістрегулюючі препарати ( Гроус-1, Гроус-2);
протруйник (Стиракс-Зоря, Дезар-Зоря);
інсектицид (Альфа-Зоря).
гербіциди ( Вектор-Зоря, ДС-Зоря, Клотрел-Зоря).
фунгіциди (Тібур-Зоря, Дезар-Зоря).
Рістрегулюючі препарати такі як Гроус-1, Гроус-2, їх багатофункціональність та комплексна дія дозволяють виконувати одночасно декілька функцій – підвищення польової схожості насіння залежно від культури та потенціалу сорту (гібриду); захист сходів від інфекції; компенсація дефіциту мікроелементів; підвищення стійкості зернових культур до шкідників і хвороб, стійкості рослин до несприятливих чинників зовнішнього середовища, холодостійкості і посухостійкості.
Препарат Гроус-1 підвищує стійкості зернових культур до шкідників та хвороб, компенсує дефіцит мікроелементів, знижує недобір урожаю зернових культур на 12-16 ц/га, підвищує стійкості рослин до несприятливих чинників зовнішнього середовища, підвищує холодостійкість і посухостійкість рослин, продукція не містить залишкових токсичних речовин.
Препарат Гроус-2 швидко проникає в клітину рослин і забезпечує повний доступ поживних речовин, що містяться в препараті. Потрапивши до клітини, вони вступають у фізіологічні процеси, що відбуваються в ній, підвищуючи тим самим активність ферментів, активізуючи процеси дихання, синтез білків і вуглеводів, активізують процеси формування площі листкового апарату, збільшуючи продуктивність фотосинтезу та має підвищену кріо-, фунгіпротекторну та адаптогенну дію. Наявність фосфору позитивно впливає на регулювання водного режиму рослинних клітин, прискорює розвиток рослин, покращує якість продукції. Найбільша ефективність фосфатів у порівнянні з іншими елементами живлення помітна в посушливий період.
Насиченість агроценозів збудниками хвороб несе загрозу значних втрат урожаю та погіршення його якості. Важливе значення в боротьбі з шкідливими організмами сільськогосподарських культур має знезаражування насіння методом протруєння. Це обов’язковий профілактичний прийом, так як збудники хвороб завжди містяться на поверхні або в середині насіння, іноді як домішки – в насіннєвому матеріалі. Обробка насіння зернових колосових, гороху вітчизняними препаратами Стиракс-Зоря, Дезар-Зоря забезпечує захист від комплексу збудників хвороб ( сажкові хвороби, кореневі гнилі, пліснява насіння, гельмінтоспоріоз, борошниста роса та ін.), стимулюючи проростання насіння та забезпечуючи покращене формування стебла і здоровий розвиток кореня, стійкість рослин до несприятливих природних факторів.
Враховуючи великий запас інфекції в насінні, рослинних рештках та ґрунті, за сприятливих грунтово- кліматичних умов в період вегетації, для недопущення значного прояву хвороб, посіви сільськогосподарських культур оздоровлюють шляхом обприскування їх фунгіцидами.
На українському ринку із препаратів вітчизняного виробництва існує 2 фунгіциди, діючі речовини яких тебуконазол (Тібур-Зоря – контактно-системної дії) та карбендазим (Дезар-Зоря – системної дії). Застосовуючи їх на зернових колосових культурах, а Тібур-Зоря і на ріпаку, можливий захист від широкого спектру збудників грибкових хвороб: на пшениці – борошнистої роси, іржі, септоріозу листя та колосу; ячмені – сітчастої плямистості, борошнистої роси, іржі, інших плямистостей листя; вівса – борошнистої роси, іржі, червоно-бурої плямистості; ріпаку – альтернаріозу, циліндроспоріозу. Поряд з цим, Тібур-Зоря проявляє рістрегулюючі властивості – знижує висоту стебла, уповільнює ріст вегетативної маси та сприяє інтенсивному розвитку кореневої системи на ріпаку восени.
Для контролю широкого спектру шкідників у посівах пшениці, ячменю, гороху, цукрових буряків, ріпаку, багаторічних трав, а також на яблунях та у лісових насадженнях використовують контактно-шлунковий інсектицид діюча речовина якого альфа-циперметрин (Альфа-Зоря). Даний препарат є цілком безпечним для бджіл, при дотриманні регламентів застосування засобів захисту рослин, а завдяки своїм фізико-хімічним властивостям і низьким нормам внесення препарат практично не мігрує за профілем ґрунту і не потрапляє до ґрунтових вод; на окремих культурах (пшениця, ячмінь, багаторічні трави та лісові насадження) допускається його використання авіаційним методом. На зернових-колосових культурах та землях несільськогосподарського використання можливе застосування інсектициду діюча речовина якого хлорпірифос + циперметрин (СкороБей-Зоря).
Боротьбі з бур’янами слід приділяти дуже велику увагу. За даними Інституту захисту рослин НААНУ, на слабких та зріджених посівах кількість бур’янів може досягати 14-16 шт./м2. Ряд препаратів українського виробника здатні контролювати небажану рослинність у посівах зернових культур, кукурудзи та цукрових буряків зокрема гербіциди, діючі речовини яких дикамба (Віктор-Зоря), який контролює однорічні та багаторічні дводольні бур’яни, та 2,4-диметиламінна сіль (ДС-Зоря) – по сходовий гербіцид системної дії для знищення широколистих бур’янів. Для контролю однорічних дводольних і багаторічних бур’янів використовують гербіцид з діючою речовиною клопіралід (Клотрел-Зоря), для однорічних та багаторічних злакових – хізалофоп (АнтіГрасс-Зоря), для однорічних та багаторічних злакових та деяких дводольних – нікосульфурон (Мілано-Зоря).

Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Українське виробництво пестицидів – запорука урожаю"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 2
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта