Реалізація президентських соціальних ініціатив на Черкащині : 1019787 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Реалізація президентських соціальних ініціатив на Черкащині

Реалізація президентських соціальних ініціатив на Черкащині

Начальник Головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Михайло Скляров, доповідаючи на нещодавній колегії облдержадміністрації про стан упровадження соціальних ініціатив Президента України в області, зокрема, відзначив: «Завдяки консолідованим діям Глави держави Віктора Федоровича Януковича, Уряду, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування всіх рівнів, позитивні зміни торкнулися багатьох жителів області». У своєму виступі керівник Управління дав детальну характеристику втіленню у життя президентських ініціатив на Черкащині. До уваги відвідувачів офіційного сайту облдержадміністрації наводимо текст виступу Михайла Миколайовича.
«… Першим кроком втілення озвучених Президентом соціальних ініціатив на Черкащині стало вручення головою облдержадміністрації Сергієм Тулубом десяти автомобілів за рахунок коштів благодійного фонду «За майбутнє Черкащини» заслуженим громадянам Черкащини ветеранам-орденоносцям Великої Вітчизняної війни, воїнам-інтернаціоналістам, Героям Соціалістичної Праці.
Економічний потенціал області дає реальну можливість забезпечення наповнення бюджетів всіх рівнів, а відповідно і зростання рівня соціального захисту.
За підсумками минулого року позитивним результатам сприяли скоординовані дії всіх гілок влади та соціальних партнерів.
Темпи соціально-економічного розвитку області дали можливість надходження коштів до фондів, від яких залежить вирішення соціальних питань.
Середньомісячна номінальна заробітна плата на підприємствах Черкащини зросла у порівнянні з попереднім роком на 17,4% і становила 2155 грн. Очікуваний показник її на цей рік має досягти 2500 грн.
Річне завдання щодо створення робочих місць в області виконано на 143 відсотки. 72 відсотки з них належать до сфери бізнесу, 28 – до галузей економіки.
Цього року в області вже створено понад 9,1 тисяч робочих місць, або 35,6 відсотків річного завдання. Лідером за цим показником є сфера малого бізнесу (76%).
Найбільше створено робочих місць у містах Черкаси – 2885, Умань – 700, Сміла – 459, Уманському – 408 та Черкаському –374 місця районах.
В області здійснюється системна робота щодо легалізації трудових відносин.
За 2011 рік робочими групами з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення здійснено 5910 перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, у ході яких виявлено 1923 факти нелегальної праці, за якими вжито відповідні заходи.
Заборгованість з виплати заробітної плати за останні два роки зменшилася майже вдвічі. Вона існує на економічно активних підприємствах із міст обласного значення лише у Черкасах – 3,2 млн. грн. (66 % боргу); а також у Жашківському (1,2 млн. грн. (24,1%); та Маньківському (484,9 тис. грн. (10%)) районах
63,9 % заборгованості припадає на підприємства-банкрути.
Важливим завданням нинішнього року є створення умов для працевлаштування незайнятого населення. Задля досягнення цієї мети розроблено проект Програми зайнятості населення Черкаської області на 2012 -2014 роки, який планується винести на розгляд чергової сесії обласної ради.
На державному рівні відпрацьовано стимулювання розвитку підприємництва, легалізація і створення нових робочих місць. Зокрема,
– на 50% буде зменшено розмір єдиного соціального внеску для роботодавців, які створили нові високооплачувані робочі місця;
– надаватимуться «стартові виплати» у розмірі 5 мінімальних заробітних плат молодим спеціалістам, які погодилися працювати у сільській місцевості;
– для заохочення місцевої влади до створення нових робочих місць проектом пропонується 100 % надходжень від податку на доходи фізичних осіб залишати у бюджетах сіл та міст районного значення тощо.
Міністерством соціальної політики України розроблено три законопроекти, опісля прийняття яких значно посилиться відповідальність роботодавців за нелегальну зайнятість і соціальна захищеність населення.
Під опікою соціальної сфери Черкащини знаходиться понад 977 тисяч отримувачів різних видів соціальних гарантій. Лише реєстр пільговиків налічує понад 496 тис. осіб, або більше третини населення області.
Щомісячне, безперебійне нарахування усіх видів державної допомоги забезпечено понад 262-ом тисячам сімей області.
Загальний обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, спрямований області на фінансування пільг із оплати житлово-комунальних послуг, твердого палива, скрапленого газу, послуг зв’язку, санаторно-курортного лікування, капітального ремонту та інших передбачених законодавством пільг, а також компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, у 2012 році збільшився у порівнянні з 2011 роком на 33 млн. грн. і становить 236,7 млн. грн.
У зв’язку із підвищенням соціальних стандартів в області на 68,2 млн. грн. збільшено видатки на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям.
Введення системи електронних карток надасть можливість адресної допомоги та соціальних послуг, які відповідатимуть потребам кожної людини та сім’ї.
Вагомим результатом впровадження соціальних ініціатив є збільшення вдвічі розміру допомоги до 5 травня 6,5 тисячам інвалідів війни області. На Черкащині в рамках впровадження соціальних ініціатив Глави держави спрямовано більше 26 млн. гривень на виплати щорічної грошової допомоги до 5 травня понад 60 тисячам ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань.
Зокрема: інвалідам I групи − по 2200 гривень; інвалідам II групи − по 1920 гривень; інвалідам III групи − по 1720 гривень. Також проведено виплати учасникам бойових дій та колишнім неповнолітнім, в'язням концтаборів, гетто, інших місць примусового тримання, а також дітям, які народилися у зазначених місцях примусового тримання їх батьків; особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною; членам сімей загиблих та іншим категоріям.
Наразі виконано ініціативу щодо забезпечення домашнього догляду психічно хворим. Допомога з 1 травня зросла до рівня мінімальної зарплати фактично в 10 разів.
Завдяки реалізації соціальних ініціатив Президента, вже з першого липня інваліди і пенсіонери, які проживають у малозабезпечених сім’ях, щомісячно додатково отримуватимуть 168 грн., а діти з малозабезпечених родин ― 260 грн.
Ще понад 15 мільйонів гривень спрямовано Черкащині на реалізацію ініціативи Президента для 12,5 тисяч знедолених. Загальна сума субвенції допомоги зросте на 30% і сягне 44,8 мільйонів гривень.
У 2012 році розмір субвенції на виплату державної допомоги сім’ям з дітьми збільшився порівняно з 2010 роком на 169,9 млн. грн. і становить 643,1 млн. грн.
Розмір зазначеної допомоги у 2012 році збільшився порівняно до 2010 року на першу дитину – 14,6 тис. грн.; на другу – 28,6 тис. грн.; на третю і кожну наступну дитину – 57,1 тис. грн., відповідно до 2011 року збільшився на першу дитину - 8,9 тис. грн.; на другу -16,9 тис. грн.; на третю і кожну наступну дитину - 33,7 тис. грн.
Ріст обсягів субвенції спостерігається і на виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам. Цьогоріч у порівнянні з 2010 роком збільшено видатків на виплату зазначеної допомоги на 24 млн. грн.
Вперше в Україні запроваджується окрема державна підтримка сімей, які виховують дітей із дитячим церебральним паралічем.
На сьогодні відслідковується тенденція до зменшення кількості дітей-інвалідів та з дитячим церебральним паралічем зокрема. Так, у 2011 році на обліку перебувало 563 особи зазначеної категорії проти 587 дітей хворих на ДЦП у 2009 році.
На базі Черкаської обласної дитячої лікарні, за ініціативи голови обласної державної адміністрації Сергія Тулуба, буде створено міжрегіональний Центр реабілітації дітей з органічним ураженням нервової системи, до складу якого увійдуть: потужний неонатальний центр, неврологічне відділення, два басейни. Це дасть можливість систематизувати вирішення проблеми відновного лікування та реабілітації дітей з раннього до підліткового віку.
Оснащення та можливості зазначеного центру, природно-кліматичні умови області сприятимуть залученню до реабілітації та оздоровлення пацієнтів з усіх регіонів області. А приміщення санаторію «Пролісок» буде використовуватись як філія Центру для проживання дітей з батьками. Ним матимуть можливість скористатися й пацієнти з інших областей України.
Значна увага обласною владою приділяється проблемам дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Зокрема, у грудні минулого року затверджено обласну цільову соціальну програму реформування системи закладів для зазначеної категорії дітей на 2012-2017 роки.
В області на обліку перебуває 2591 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування. 81 % дітей вказаної категорії виховуються у сімейних формах виховання, що на 5 % більше, ніж в середньому у державі.
Показник національного усиновлення в області у 2011 році за останні десять років був найвищим – 86%. Протягом 2012 року усиновлено 30 дітей, з них 27 – громадянами України, чотири родини усиновили по двоє дітей.
У дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях виховується 389 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Вперше в Україні здійснено запровадження соціально справедливого рівня щомісячних страхових виплат інвалідам та іншим потерпілим на виробництві і членам їх сімей. В цілому, після застосування перерахунку та осучаснення щомісячних страхових виплат, середньомісячна виплата на одну особу в області збільшилась на 160,3 грн. для 4401 потерпілих на виробництві жителів області, які вже отримують підвищені страхові виплати у повному обсязі.
Підтримуючи соціальні ініціативи Президента України та на виконання Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, ведеться робота із забудовниками, які працюють на території області та подано на розгляд міжвідомчої комісії Міністерства регіонального розвитку України 280 квартир із 671-ої затвердженої зазначеною постановою.
Місцевими органами виконавчої влади, виконавчими органами рад, підприємствами, установами та організаціями, що здійснюють квартирний облік, розпочато формування Єдиного державного реєстру громадян, які потребують поліпшення житлових умов.
У цьому році планується отримати на виплату державної підтримки на будівництво доступного житла з державного бюджету 2 млн. грн. І це лише перший крок. Порядок та умови кредитування на даний час розробляються Головними банками. Можливість кредитування розглядають 9 банків.
В області налагоджено тісну співпрацю з громадськими організаціями. Для забезпечення фінансової підтримки їх статутної діяльності, обласною владою та депутатським корпусом у 2012 році передбачено кошти в сумі півтора млн. грн.
Минулого року на рівні Кабінету Міністрів було підписано Меморандуми про взаємодію і співпрацю із Всеукраїнською громадською організацією «Союз Чорнобиль» та Українською спілкою ветеранів Афганістану. Відповідні Меморандуми укладені на рівні області, району та міста.
У рамках виконання владою умов згаданих актів у кожній лікарні створені палати для ветеранів війни, проводиться безкоштовний медогляд учасників бойових дій, відпуск ліків здійснюється із знижкою на десять відсотків або за цінами виробника, в кожному районі та місті запроваджено мережу соціальних аптек.
Надзвичайно актуальним для Черкащини є питання отримання соціальних пільг і гарантій чорнобильцям, адже кожен десятий житель області має статус постраждалого внаслідок ЧАЕС, з них – 10 тис. ліквідаторів.
У 2011 році на 15,2 млн. грн. відбулося зростання надходжень, спрямованих на реалізацію Чорнобильських програм.
За сприяння голови обласної державної адміністрації тільки в 2011 році з обласного бюджету додатково виділено 1 млн. грн. на пільгове медичне забезпечення та вже цього року – 858 тис. грн.
Торік оздоровлено 5513 постраждалих осіб.
В області, вперше за 6 років, у 2011 році на забезпечення житлом постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи з державного бюджету виділено 1038 тис. Забезпечено житлом п’ять сімей, з них дві квартири придбано за рахунок благодійного фонду «За майбутнє Черкащини».
Для Черкащини на виконання соціальних ініціатив Президента України втричі збільшено видатки в сумі 4,7 млн. грн. на придбання житла для чорнобильців, коли на початку року було заплановано 1,4 млн. грн. Це дасть можливість придбати додатково квартири для ліквідаторів.
Головою облдержадміністрації Сергієм Тулубом у березні ц.р. дано доручення головам райдержадміністрацій та міськвиконкомів щодо забезпечення житлом 1-2 осіб, постраждалих на ЧАЕС. Наразі проводиться закупівля квартир у містах Сміла, Умань, Канів та Черкаському, Лисянському, Уманському, Жашківському районах. Цьогоріч за сприяння Сергія Тулуба забезпечено житлом двох інвалідів-ліквідаторів із міст Черкаси та Умань.
Викликає занепокоєння ставлення до категорії чорнобильців влади Черкас. Незважаючи на те, що в місті проживає 1132 інваліди-чорнобильці із 2979 їх загальної кількості в області за останні роки жодної копійки не спрямовано з місцевого бюджету ані на закупівлю житла, ані на медикаментозне забезпечення лікування в міських лікарнях.
Вперше за останні роки на Черкащині, в рамках виконання умов Меморандуму, обласною владою вирішено питання щодо забезпеченням житлом двох родин воїнів-інтернаціоналістів.
На звернення голови облдержадміністрації Сергія Тулуба цього року Мінсоцполітики України виділяє кошти з державного бюджету для придбання житла 13 родинам афганців та вивчає додаткове фінансування на закупівлю житла ще 4-м інтернаціоналістам.
Впродовж минулого року в умовах лікувально-профілактичних закладів області проліковано більше 22 тисяч ветеранів війни, а також 5,5 тис. осіб – в І кварталі нинішнього року. Людям з обмеженими можливостями видано 2168 різних технічних засобів та 834 інвалідні візки. Стовідсотково від потреби, а саме 357 ветеранів війни забезпечені слуховими апаратами.
За підтримки губернатора лише за 4 місяці цього року ветерани отримали 15 автомобілів марки «Део сенс», одну квартиру в м. Черкаси, 45 путівок на оздоровлення в санаторіях Криму. Згодом такі ж путівки отримають афганці та чорнобильці області.
На території Черкащини 2300 інвалідів проживають у системі соціального захисту населення, для цієї категорії громадян діють 14 будинків-інтернатів. Завдяки турботи обласної влади, депутатського корпусу області, керівництва цих установ, спонсорську допомогу підопічних цих закладів 100-відсотково забезпечено продуктами харчування та належними умовами проживання. До речі, при будинках-інтернатах функціонують також підсобні господарства, в яких обробляється 1152,66 га сільськогосподарських угідь, а вирощена продукція урізноманітнює раціон харчування підопічних інтернат них закладів.
Для обслуговування одиноких непрацездатних громадян та інвалідів у районах і містах області функціонує 27 територіальних центрів, відділеннями яких охоплено понад 55 тис. осіб.
Одним із кроків на шляху реалізації соціальних реформ є надання додаткової дотації в розмірі 13,6 млн. грн., доведеної області з державного бюджету та направленої на покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення.
На старті – ініціатива щодо відновлення соціальної справедливості з повернення заощаджень вкладникам Ощадбанку по 1000 грн. Розпочинаючи з 1 червня за затвердженим правлінням АТ «Ощадбанк» порядком відкриття рахунків вкладникам, видачі національної картки та виплати компенсаційних коштів ця частина боргу має бути повернута значній кількості громадян.
Отже, проголошені Президентом України ініціативи нерозривно пов’язані з посиленням соціального захисту та відчутним покращенням життєвого рівня населення, зростанням його добробуту».

Стан впровадження соціальних ініціатив Президента України В.Ф.Януковича в Черкаській області

Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Реалізація президентських соціальних ініціатив на Черкащині"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 32

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта