Стан епідемічної ситуації на Черкащині за 2012 рік : 1016280 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Стан епідемічної ситуації на Черкащині за 2012 рік

Стан епідемічної ситуації на Черкащині за 2012 рік

Як повідомляютьз Черкаської обласної санітарно-епідеміологічної станції, з початку епідемічного сезону в 2012 році захворіло 146,4 тисяч осіб, за аналогічний період попереднього епідсезону – 176,9 тисяч осіб (менше на 17,3%).
– Епідситуація в області за 4 місяці цього року була без особливостей, зареєстровано майже 84 тисячі випадків інфекційних захворювань, що на 15 % нижче порівняно з аналогічним періодом минулого року та в 1,5 рази середньодержавного показника, – зазначила головний лікар обласної санітарно-епідеміологічної станції Віра Чиж. – Не зареєстровані випадки захворювань черевним тифом, дифтерією, кашлюком, правцем, поліомієлітом.
Відмічається незначне зниження рівня захворюваності в сумі гострих кишкових інфекцій на 1,2%, в тому числі на сальмонельоз – 6,3%. При цьому високі показники захворюваності сальмонельозної інфекції відмічаються у: Золотоніському районі – 11, Канівському – 10,7, Уманському – 8,9 районах, м. Черкаси – 7.
За словами Віри Григорівни, з метою оцінки епідситуації та організації протиепідемічних заходів, фахівцями держсанепідслужби проводиться моніторинг за циркуляцією збудника сальмонельозу на об'єктах довкілля: щорічно виділяється 19 культур збудника сальмонельозу, згідно комплексного плану щодо профілактики сальмонельозної інфекції, у березні – травні проводилися спільні з ветеринарною службою перевірки об’єктів підвищеного епідризику, про виявленні недоліки інформувалися місцеві органи влади.
– Захворюваність на вірусний гепатит А залишається на низькому рівні, реєструються поодинокі випадки. Проте, враховуючи, що для гепатиту А характерна циклічність епідпроцесу, то після 8-річного спаду, найближчим часом, очікуємо підйом захворюваності на цю інфекцію, що підтверджується результатами лабораторного контролю за циркуляцією збудника в зовнішньому середовищі. В цьому році показник позитивних результатів досліджень питної води, води відкритих водойм, стічних вод на антиген вірусного гепатиту А склав 10,%, – підкреслила Віра Чиж. –Що стосується крапельних інфекцій, керованих засобами специфічної профілактики, то насторожує захворюваність на кір, черговий підйом якої розпочався з грудня минулого року (зареєстровано 26 випадків). Основним засобом профілактики цієї інфекції є вакцинація. Але, показники охоплення профілактичними щепленнями населення проти керованих інфекцій знаходяться на недостатньому рівні, що в першу чергу пов'язано з несвоєчасним централізованим постачанням імунобіологічних препаратів. Так, з ДП «Укрвакцина» і в область надійшло лише 19,3% вакцинних препаратів при потребі 33,2%. Тому, більшість показників охоплення щепленнями, в тому числі проти кору, залишились не виконаними. Насамперед нас турбує імунізація дітей у віці до 1-го року. Так, проти дифтерії, кашлюку, правця щеплено лише 10,6 % від числа підлягаючих, проти поліомієліту – 18,5 %, вірусного гепатиту В – 7,4%, проти кору – 21,1 %, ( при нормі 33,2%).
У зв’язку з низьким рівнем забезпечення вакцинними препаратами, за кошти місцевих бюджетів закуплено впродовж 2011 року 9123 доз імунобіологічних препаратів, в тому числі 6890 вакцини проти туберкульозу, в поточному році кошти на закупівлю вакцинних препаратів не виділялись.
Для проведення імунізації населення проти грипу за епідпоказаннями з місцевих бюджетів у епідсезон 2011-2012 рр. було виділено 354 тисячі гривень (у минулому сезоні – 486 тис. грн.). Не виділялись кошти у Драбівському, Жашківському, Кам'янському, Христинівському і Черкаському районах.
В області залишається складною ентомологічна ситуація, яка характеризується значною чисельністю кровосисних комарів, у першу чергу малярійних. Причиною цього явища є анофелогенні водойми, яких на території області зареєстровано 690, що становить 25,2 % від усіх паспортизованих водойм, анофелогенна площа складає – 1782,6 га. Найбільші анофелогенні площі водоймищ зареєстровані у мм. Сміла, Ватутіне, Катеринопільському, Городищенському, Драбівському, Золотоніському, Канівському, Смілянському, Тальнівському, Уманському, Чорнобаївському та Шполянському районах.
Всього у 2011 році протималярійні гідротехнічні роботи виконані на суму – 5839,4 тис. грн.: за рахунок орендарів – 1782,9 тис. грн., сільськими радами – 246,8 тис. грн.
У зв’язку з високою міграційною активністю населення та проведенням ЄВРО-2012, питання профілактики малярії залишається актуальним.
Як відзначає головний лікар, епідемічна ситуація щодо особливо-небезпечних інфекцій в 2012 році є відносно стабільною. Не зареєстровані випадки захворювань на туляремію, бруцельоз, холеру, геморагічні лихоманки. Разом із тим ситуація зі сказу в області залишається нестійкою, враховуючи, що у 2011 році захворюваність на сказ серед тварин збільшилась на 6 випадків. У 14 районах було визначено 36 зон стійкого неблагополуччя з цієї інфекції. За антирабічною допомогою звернулось 2794 особи які постраждали від нападу тварин. Антирабічну допомогу призначено 575-ти (20,6%). Уже в цьому році в 6 районах зареєстровано 11 випадків сказу серед тварин.
В області серед людей захворювань на сказ не зареєстровано,
– У 2011 році мав місце спалах холери, спричинений заносом вірулентного штаму із неблагополучних країн та контамінацією ним води Азовського моря в межах м. Маріуполя. В області, при здійсненні моніторингу за холерою у 2011 році, було досліджено 404 проби води виділено 165 культур холерного вібріону не 01 групи та 2 культури авірулентного штаму холерного вібріону Ель-Тор із води річки Дніпро, відібраної в стаціонарній точці с. Червона Слобода, Черкаського району, – зазначила Віра Чиж. – Тому, в сучасних умовах головним елементом протиепідемічного захисту повинні стати готовність медичних закладів охорони здоров’я до виявлення хворих, надання їм кваліфікованої медичної допомоги, а також локалізації та ліквідації вогнищ які можуть виникнути. Санепідслужбою області з 1 червня по 1 жовтня буде здійснюватися лабораторний моніторинг за холерою в стаціонарних точках епіднагляду за циркуляцією збудника холери в об’єктах довкілля.
У травні цього року зареєстровано випадок захворювання на сибірку людини у Звенигородському р-ні. У зв’язку з тим, що хворий звернувся за меддопомогою через місяць з дня припустимого зараження, епідобстеження продовжується.
З метою оцінки епідемічної ситуації санепідзакладами області здійснюється державний санепіднагляд та лабораторний моніторинг якості води, харчових продуктів, продовольчої сировини, об’єктів зовнішнього середовища.
Впродовж 4 місяців цього року фахівцями санепідслужби області проведено 5732 санітарно-епідеміологічних обстежень об'єктів підвищеного епідемічного ризику (в тому числі 2508 – підприємств харчової промисловості, закладів громадського харчування, торгівлі, 1784 – об'єктів питного водопостачання, каналізування, комунально-побутового обслуговування, лікувально-профілактичних закладів та ін., 1440 – дитячих навчально-виховних, оздоровчих закладів), порушення санітарного законодавства були виявлені у 1142 (20%) випадках, в тому числі на харчових об’єктах у 26,5%, дитячих закладах – 14,6%.
За результатами лабораторного контролю питома вага нестандартних взірців питної води коливалася на рівні 1,1%-1,5%, харчових продуктів на рівні 1,5%-2,0%, що нижче середніх показників по державі.
За порушення санітарного законодавства на об’єктах нагляду 864 посадові особи були притягнуті до адміністративної відповідальності, загальна сума накладених штрафів складає понад 146 тис. грн., застосовано 114 фінансових санкцій на суму 20 160 грн., 4 матеріали передані на розгляд органів прокуратури, тимчасово призупинялась експлуатація 327 об'єктів, відсторонялись від роботи до проходження медичних оглядів у повному об’ємі 660 осіб з числа декретованих контингентів.
Санепідситуація в області залишається на контролі державної санітарно-епідеміологічної служби області.


За інформацією Черкаської обласної санітарно-епідеміологічної станції



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Стан епідемічної ситуації на Черкащині за 2012 рік"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 1
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта