Шокуючі подробиці вбивства студентки з Черкас. Провідникам загрожує довічне ув’язнення : 1014124 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Шокуючі подробиці вбивства студентки з Черкас. Провідникам загрожує довічне ув’язнення

Шокуючі подробиці вбивства студентки з Черкас. Провідникам загрожує довічне ув’язнення

Співробітникам Львівської транспортної міліції довелося опитати сотні людей з різних областей України та провести десятки найскладніших експертиз, щоб встановити: черкащанку, студентку Київського медуніверситету спробували вбити і викинули з вагона ... провідники.
Про цей випадок "ФАКТИ" коротко повідомляли в кінці минулого року. 17 грудня в 4:00 ранку машиністи електрички Львів-Золочів повідомили по радіозв'язку про те, що недалеко від населеного пункту Червоне поруч з рейками помітили тіло.
Практично в той же час чергового по залізничному переїзду зателефонувала випадкова перехожа, яка розповіла, що по дорозі на роботу почула стогін і хрип, а потім виявила на рейках жінку. На місце події відразу ж виїхала слідчо-оперативна група транспортної міліції і "швидка". Постраждалою виявилася дівчина 20-25 років. Незважаючи на страшні рани і мороз, вона була ще жива. Дівчину доставили в реанімацію Буської центральної районної лікарні.
"Дівчина їхала в Карпати покататися на лижах"
– Я чергував у відділенні, коли близько сьомої години ранку прибігла медсестра і повідомила, що везуть жінку, що випала з поїзда, – згадує лікар-реаніматолог Борис Кулик. – З першого погляду було зрозуміло, що хвора в критичному стані. Викликаний невропатолог констатував у пацієнтки важку черепно-мозкову травму. Були проведені невідкладні реанімаційні дії, дефібріляція і непрямий масаж серця...
Незважаючи на відчайдушні зусилля медиків, через півтори години дівчина померла. Судмедекспертиза встановила, що причиною смерті стали перелом основи черепа, розтрощення головного мозку і крововилив. Крім того, у нещасної були зламані три ребра, хребет, а все тіло покривали садна і синці.
– Все вказувало на те, що дівчина чи випала сама або була кимось скинута з поїзда, – розповідає заступник начальника слідчого відділу Управління МВС на Львівській залізниці Любомир Куліш. – Про це свідчили характерні травми і те, що вона була одягнена не по-зимовому – в джинси і тоненьку футболку, без чобіт. Як встановили оперативники, за короткий період часу по тому відрізку залізниці пройшло десять поїздів. Почали опитувати поїзні бригади відразу в декількох областях країни - не пропала чи є у них у дорозі пасажирка...
І нарешті вийшли на слід. Провідники вагону №18 поїзда №81 Київ-Ужгород 36-річний Михайло та 24-річний Андрій доповіли своєму начальству, що такий випадок у них був. Правда, мова йшла не тільки про дівчину, а й… хлопця, що їхав з нею.
– Провідники досить докладно розповіли, що в Києві дівчина сіла в вагон з молодим чоловіком років 20, описали його зовнішність, одяг та сумки, – приєднується до розмови начальник слідчої частини Василь Флейшер. – За їх словами, парочка була добре напідпитку. Молоді люди ходили в ресторан і по вагонах в пошуках горілки, а потім на своїх місцях до ночі пили пиво, часто виходили курити в тамбур, за що провідники робили їм зауваження. Перед Тернополем хлопці здали постіль, а на якій станції вийшли, ні Михайло, ні Андрій не бачили. Зате залишилися два квитки неспокійних пасажирів.
До цього часу з'ясувалося, що загибла – 23-річна мешканка Черкаської області Галина, студентка Київського медуніверситету. Дівчина їхала відпочивати в Карпати, збиралася покататися на лижах у Славському. Про це розповів Галин знайомий Ярослав, співробітник правоохоронних органів, який зустрічав її на станції Стрий.
– Напередодні Галя мені подзвонила, сказала, що купила квиток в 18-й вагон поїзда Київ-Ужгород, – каже друг Галі Ярослав. – Потім повідомила, що вже сіла у вагон. Але на станції Стрий вона не вийшла, мобільний телефон теж не відповідав. Провідник на мої розпитування запевнив: "Всі, хто мав вийти, вийшли". Я не повірив і пройшовся по всьому вагону, але Галі так і не знайшов. Тоді звернувся до чергового по станції з заявою про зникнення людини, повідомив прикмети співробітникам міліції, почав телефонувати нашим спільним знайомим. Потім мені показали фото дівчини, знайденої на залізниці під Красне, і я впізнав Галю...
"Один з провідників був раніше судимий за крадіжку, інший – за згвалтування і звіряче побиття жінки".
Тим часом розслідування тривало. Міліціонери опитували сотні людей в різних областях України, шукали свідків – пасажирів поїзда (через оголошення в газетах, на телебаченні та в інтернеті). Проводились десятки експертиз.Тоді ж у слідчих і з'явилися перші сумніви: вже дуже не збігався образ загиблої студентки-"гуляки" з відгуками про неї однокурсників.
– З Галею я познайомилася ще на першому курсі, а на третьому ми жили в одній кімнаті гуртожитку, – згадує студентка медуніверситету Мар'яна. – Це була спокійна доброзичлива дівчина, дуже відповідальна в навчанні, в конфлікти ні з ким не вступала, в компаніях вела себе розкуто, однак алкоголем ніколи не зловживала – могла пригубити келих, але тільки на свята або в дні народження...
– Галя завжди була оптимісткою, відвертою і веселою, ні з ким не сварилася, легко входила в контакт з людьми, але залишалася скромною, – підтверджує однокурсниця Ольга.
– Трохи пізніше підозри, що слідство направляють по хибному шляху, посилилися ще більше, – продовжує Любомир Куліш. – Перевірили камери відеоспостереження на пероні Київського вокзалу і виявили, що дівчина сідала в вагон... одна. Може, вона в стані алкогольного сп'яніння сама випала з поїзда? Однак проведена медекспертиза показала відсутність в її крові алкоголю. Технічна ж експертиза встановила: там, де було виявлено тіло, ділянка дороги майже ідеальна, тобто вагон не розгойдувався, дівчина не могла втратити рівновагу і вивалитися з вагона. Стало ясно, що провідники або щось недоговорюють, або обманюють. До того ж з'ясувалися деякі факти з їх біографії. Андрій був раніше судимий за крадіжку. Михайло спочатку відсидів за згвалтування (проник до чужого дому і поглумився над господаркою та її неповнолітньою психічнохворою дочкою-інвалідом), а потім – за звіряче побиття жінки.
Андрія знову привезли на бесіду. Хлопець губився, плутався в свідченнях, але продовжував наполягати на початковій версії: дівчина була з хлопцем.Тоді йому показали відеозйомку, висновки експертиз і попередили: "При такому положенні справ затримаємо і проведемо обшук". Андрій подумав, попросив оформити йому явку з повинною і виклав на стіл... золоті сережки, що належали Галі. За його нової версії, дівчина випала з поїзда випадково – "напевно, у відкриті двері тамбура". Як – він не бачив. Її сумки приніс в службове купе напарник Михайло, вони все обшукали, забрали гроші, фотоапарат, мобільний телефон, документи та сережки, а баули викинули з поїзда. Нібито злякавшись, провідники вирішили "стоп-кран" не зривати та начальнику поїзда нічого не доповідати.
"Експертиза встановила, що волоски, що потрапили на службовий кітель, були вирвані з голови жертви"
– Пізніше Андрій і Михайло ще не раз змінювали свої версії, проте слідству все ж таки вдалося встановити, що відбувалося в останні години життя студентки, – продовжує Василь Флейшер. – Галина йшла по коридору вагона повз службового купе провідників, почула музику з мобільного телефону одного з них. Мелодія дуже їй сподобалася, і вона попросила переписати її на свій мобільний, після чого пішла на своє 43-тє місце. Михайлу дівчина сподобалася, і він запросив її до службового купе випити кави. Утрьох вони слухали музику, ходили в тамбур курити, базікали. Поступово чоловіки дізналися, куди Галя їде, де вчиться, хто її буде зустрічати.
На слідстві провідники намагалися перекласти провину один на одного. Кожен з них запевняв, що саме у напарника виникла думка вступити з пасажиркою в інтимні стосунки. Михайло, наприклад, наполягав, що він всю дорогу спав не в службовому купе, а на 53-му місці вагона, щоб "не заважати Андрію і Галі". Але нам вдалося знайти студентів, які їхали на сусідніх місцях. Вони показали, що провідник каже неправду.
Тим часом експертиза встановила: виявлені на службовому кітелі Михайла кілька волосин належать Галині, і вони були... вирвані з її голови. Значить, якась фізична сутичка між дівчиною та чоловіком все ж була! Експерти перевіряли буквально всі, так чи інакше має відношення до події: шматок шпали, біля якого було знайдено тіло, кріпильний болт на залізничному полотні з кров'ю потерпілої, підлога тамбура і купе, ліжка та одяг провідників, обшивку стін і навіть кочергу. Кілька проведених експериментів дали можливість фахівцям практично зі стовідсотковою гарантією прийти до висновку: Галині ще в тамбурі ударом кочерги проломили голову.
– Нарешті картина події вималювалася повністю: провідники і дівчина дійсно знаходилися в тамбурі, Андрій відволік чимось увагу студентки, а Михайло завдав їй удару кочергою по потилиці, – пояснює Любомир Куліш. – Після чого чоловіки скинули дівчину з поїзда. Забрали її речі, документи та гроші (трохи більше 700 гривень), поділили їх між собою, а сумки викинули на ходу з поїзда. Їх потім знайшли в 12 кілометрах від Львова, на ручках і замках залишилися відбитки пальців обвинувачених. Але який був мотив у нападників? Банальне пограбування ми згодом виключили. Провідники хоч і забрали деякі речі жертви, але три золотих перстені все ж залишили. З'ясували: Галина дала категоричну відсіч залізничникам-залицяльникам, більш того – пригрозила нахабам, що повідомить про їх брудні наміри своєму знайомому правоохоронцю, який очікує її на станції Стрий . Тоді-то у провідників і зародилася думка вбити її.
Дивуюся, як співробітники відділу кадрів станції Київ-Пасажирський Південно-Західної залізниці могли поставити провідниками на елітні маршрути (тим більше закордонні рейси!) Злодіїв і гвалтівників. Можливо, за Андрієм та Михайлом тягнеться ще не один кривавий слід в сусідній Росії, адже вони їздили і в Санкт-Петербург, і до Владивостока...
– В даний час справа передана в Бузький районний суд Львівської області, – повідомив "Фактам" начальник Управління МВС на Львівській залізниці генерал-майор міліції Олексій Костенко. – Провідникам загрожує від десяти до п'ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Від одного обвинуваченого відмовилася рідна мати, яка заявила: "Я нічого не хочу про нього чути!". Дружина другого подала на розлучення. До слова, це розслідування завершилося б набагато швидше, якби в квитках, як і раніше, друкували прізвища пасажирів.
Матеріал підготовлений за сприяння Центру громадських зв'язків Управління МВС на Львівській залізниці.


Источник: Громадсько-політичне видання "Прес-Центр" | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Шокуючі подробиці вбивства студентки з Черкас. Провідникам загрожує довічне ув’язнення"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 32

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта