Інтерв’ю голови облдержадміністрації Сергія Тулуба для провідних телеканалів області : 1001819 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Інтерв’ю голови облдержадміністрації Сергія Тулуба для провідних телеканалів області

Інтерв’ю голови облдержадміністрації Сергія Тулуба для провідних телеканалів області

Сергій Тулуб: Від нашої першої зустрічі минуло два роки. Багато чого змінилося за цей час. А з чого ми почали? Відверто кажучи, на початку 2010 року ситуація в державі, а відповідно й в області була архіскладна. Тому нашим завданням, перш за все, була реанімація області.
І саме з цією метою було розроблено програму «Будуємо нову Черкащину». Ми почули виборців, внесли зміни в програму, надіслали її на обговорення в райони, села, міста й аж потім прийняли на сесії. Тому сьогодні ця програма діє, й напрямок у неї незмінний – покращення життя черкасців. Але ця програма не якась окрема чи унікальна, вона – складова всієї державної політики під керівництвом Президента України Віктора Федоровича Януковича. І ті зобов’язання, які він узяв на себе, йдучи на вибори, ті конкретні дії закладені в цій програмі.
Минуло вже майже 2 роки під керівництвом нової влади, й ми бачимо конкретні результати цієї роботи. І не тільки в Черкасах, а й у районах, інших містах.

Олена Баніна: Сергію Борисовичу, у суспільстві активно обговорюються соціальні ініціативи Президента України. З одного боку – це справді нагальна потреба нашого часу, а з другого, дефіцит пенсійного фонду лише цього року становить 58 млрд. грн. Виникає логічне запитання: яким коштом збільшуватимуться соціальні виплати, зокрема на Черкащині.
- Річ у тому, якщо не було б досягнень – не було б ініціатив. Згадаймо, якою країна була на початку 2010 року. У стані розрухи. І от за 2 роки Уряд і Президент виконали величезну роботу. За цей період у багатьох галузях є значні досягнення: відбулося зростання економіки, знизилась інфляція, маємо багато позитивних тенденцій. А це дає підстави розпочати різні соціальні зміни, спрямовані на людей.
Що таке соціальні ініціативи Президента? Він хоче, щоб державна допомога дійшла адресно до кожної сім’ї, яка потребує її. І наше завдання – якнайшвидше це реалізувати.
Черкащина сьогодні посідає шосте місце в соціально-економічному рейтингу серед областей країни. А була лише у другій десятці! А з чого ми починали? Ми запрошували керівників власників підприємств, аналізували проблеми: чому підприємство не працює, чому немає реалізації, чому собівартість висока, чому заробітна плата низька і виплачують її в конвертах? І ця робота дала позитивні наслідки.
З чого ми починали, готуючись торік до весняно-польових робіт? На початку минулого року ми зібралися з банкірами і просили їх допомогти нашим фермерам, бо були впевнені, що вони віддадуть сторицею і кредити, і відсотки по них. Тобто ми розпочали з фінансового забезпечення майбутнього врожаю. І що маємо? Ми на першому місці за врожайністю зернових. За короткий термін ми відновили роботу семи цукрових заводів, а працювало лише два. А це додаткові робочі місця і заробітна плата для населення, це рішення соціальних питань. Ми реанімуємо всі ті традиції, якими славляться Черкаська земля і люди, що живуть тут. Працьовиті люди! Тому сьогодні це основа соціальних ініціатив і гарантія того, що вони будуть виконані.
До області найближчими місяцями надійде понад 40 мільйонів гривень. Доплати отримають пенсіонери, ветерани, інваліди І, ІІ груп, інваліди війни ІІІ групи. Пенсійний фонд уже готовий стовідсотково виконати ці ініціативи.
Уже зараз підвищено мінімальну пенсію. Хоч який невеликий приріст, але є! Ми проводили політику, спрямовану на підвищення заробітної плати. А це, по-перше, дає можливість людям краще жити, по-друге, збільшити відрахування до пенсійного фонду. У країні панує політична й соціальна стабільність, поліпшується економічна ситуація.

Надія Захарченко: Сергію Борисовичу, соціальні питання – це те, що найбільше хвилює селян. Попри те, що Черкащина серед лідерів аграрної промисловості, села, зазвичай, потребують особливої уваги й підтримки. Ми знаємо, що розроблена й діє програма «Село Черкащини-2020». Як вона реалізується?
- Справді,Черкащину називають аграрним краєм. Можливо, ви чули байку про те, чому була створена Черкаська область. Це була ініціатива Микити Хрущова, який хотів створити свій радянський штат Айова й довести технології рослинництва до таких результатів, які не соромно було б показати світові.
Сьогодні половина жителів області – селяни, найбільш вразлива категорія населення. Тому ми вирішили допомогти їм у розвитку соціальної сфери, в повсякденному житті. Для цього розробили програму «Село Черкащини-2020», виконавши яку, поліпшимо життя селян за багатьма напрямками: візьмемо шкільні навчальні заклади – їх треба розвивати, зміцнювати матеріальну базу. Так само, як і будинки культури, медичні заклади, дороги, транспортне забезпечення, нові робочі місця для сільських жителів.
Ті, хто сьогодні працює на землі і живе з бізнесу, повинні допомагати селу. Якщо торік за кожен гектар землі наші бізнесмени виплатили 42 гривні, то цього року планується збільшити плату до 100 гривень за гектар. Це число на науково-практичному семінарі в Городищі запропонував закласти в соціальні ініціативи Геннадій Бобов. Це дає можливість уже цього року сільським радам отримати майже на 100 мільйонів гривень більше, ніж минулого. За ці кошти можна й дороги поремонтувати, і сквер або й парк розбити, житлово-комунальні послуги зробити якіснішими, побудувати ще багатофункціональних спортивних майданчиків.

Юлія Кропива: Сергію Борисовичу, ми знаємо, що не тільки в місті, а й по всій області дороги у незадовільному стані. Коли ж почнеться ремонт дорожнього покриття?
- Пригадую, 4 квітня ще 2010 року ми з дружиною мали відвідати селище Буки Маньківського району, але так трапилось, що не поїхали. А вже 6 квітня мене призначили на посаду голови Черкаської облдержадміністрації, 7-го числа я приїхав сюди. Так от, коли їхав з Києва до Черкас, я згадав все, «що знав про дороги».
Тому перша моя зустріч з Президентом після призначення була присвячена саме цьому питанню. Але тоді всі ресурси було сконцентровано на об’єктах, які мають брати участь у Євро-2012. Я розумію, що це питання №1 у нас, і ми працюємо над цим. Торік багато об’єктів було відремонтовані і реконструйовані. Найголовніше, що Президент дав доручення, й уже розроблено технічне завдання – йде проектування автобану Київ–Канів–Черкаси–Дніпропетровськ. До кінця року розпочнеться будівництво.
Цього року ми плануємо ремонтні роботи майже на 80 мільйонів гривень. До 1 травня ми закінчимо всі ямкові роботи.

Анна Гріненко: Сергію Борисовичу, молодь – це наше майбутнє і саме на них покладається найбільше сподівань, але ж молодь потребує підтримки, допомоги. Яку молодіжну політику проводить обласна влада, зокрема у питанні працевлаштування. Яка сьогодні в області ситуація з новими робочими місцями?
- Робота з молоддю і підтримка молодіжних ініціатив – сьогодні пріоритетний напрямок нашої роботи. Торік ми провели 2 обласні заходи, розглянувши всі молодіжні проекти розвитку тих чи інших галузей. Ми фінансово підтримали ці молодіжні колективи, і це дало можливість підняти привабливість влади, економіки і всього регіону для молоді. Це перший напрямок, який дав нам можливість відібрати молодих людей, які можуть сьогодні творити, працювати на благо Черкащини, і яких треба залучати до роботи у владі.
Другий пріоритетний напрямок – фізична культура і спорт. Черкащина має талановитих спортсменів. І ми підтримуємо їх і житлом, і транспортом. А турбуючись про сільських дітей і молодь, ремонтуємо ігрові майданчики, стадіони.
У ці дні проходить національний футбольний чемпіонат, започаткований Міністерствами освіти і транспорту. Ми також включилися в цей чемпіонат.
А заснування футбольного клубу «Славутич», який уже має гарні результати, а цього року ми сподіваємося на покращення їх?
Але все-таки зроблено ще мало і є ще над чим попрацювати, щоб підняти спортивну галузь на вищий рівень.

Олена Баніна: Сергію Борисовичу, Ви вже згадували сьогодні, що Україна активно готується до єврочемпіонату. Черкащина не братиме безпосередньої участі у проведенні змагань, але як туристично привабливий регіон, ми могли б запросити до себе гостей. Що робиться для цього? І що вже зроблено?
- Це дуже добре запитання. Так, ми не приймаємо Євро 2012, але ж ми поряд зі столицею, яка приймає. І у нас є привабливі об’єкти, які готуємо для туристів, що будуть перебувати в Україні. За короткий термін реставровано музей Тараса Шевченка.
У цьому плані Черкащина унікальна область: 4 національні, 5 державних культурно-історичних заповідників, багато музеїв. Усього понад 400 різноманітних культурних об’єктів. Розроблена туристична мапа, на якій позначено усі об’єкти цього плану. Ми активно готуємося, працює декілька туристичних компаній, які вже приймають заявки на період перебування тут туристів. Ми відновимо навігацію, за туристичними маршрутами ходитимуть пароплави – Канів, –Черкаси, –Чигирин. Думаю буде сполучення і з Києвом.

Юлія Кропива: 2012 – рік виборів до ВР. Чи сформовано списки кандидатів, які йтимуть від провладної партії і чи Ви визначились з кандидатами по мажоритарних округах?
Сьогодні на різних рівнях триває обговорення й підготовка до цього процесу.
Планується, що буде 6 або 7 округів. Це визначить до 10 квітня Центральна виборча комісія. Як вони визначать, яке рішення ухвалять – так і буде. Після цього вже почнеться інша робота і тоді ми зможемо говорити, скільки буде кандидатів-мажоритарників, хто піде за списком тощо.
Сьогодні це питання обговорюється в наших партійних рядах. Найближчим часом, щоб визначитися, ми проводемо цілу низку заходів: конференції, партійні зібрання тощо.
Вже надійшло понад 30 пропозицій, але ми знаємо про тих, хто визначився від опонентів, наших колег – різних партій (від КПУ, Фронту змін, СПУ). Такі люди є, деякі з них уже розпочали активну роботу, взялись до роботи й ті, що планують іти само висуванням.
Проте у нас остаточних, офіційних рішень ще немає: ми вивчаємо ситуацію, відбираємо кандидатів.

Анна Гріненко: Сергію Борисовичу, за останні два роки дуже змінилася стратегія влади і значна увага приділяється соціальним ініціативам. За цей період, зокрема, було відкрито багато соціально важливих об’єктів, таких, скажімо, як обласна дитяча лікарня, річкові порти, об’єкти шевченківського національного заповідника. Що з усього цього для Вас найвагоміше? І як за ці два роки, що Ви живете й працюєте на Черкащині, змінилось Ваше ставлення до черкащан?
- Хочу сказати, що це нормально, коли за якийсь час змінюється ставлення до певних подій, до тих чи тих людей тощо. Ви ж розумієте, таку потужну програму, як «Будуємо нову Черкащину», повинна реалізувати сильна команда однодумців.
Ви побачили, що за цей період відбулось багато кадрових змін, часом неочікуваних. Начебто прийшли як однодумці, але зрештою розійшлись. А все тому, що є програма і мета цієї програми – покращення життя людей. Виконуєш свої обов’язки, професійно працюєш – лише тоді ти в команді.
Тому за цей період мені довелось багато змінювати. Звісно, я ставлю планки вимогливості дуже високо, інколи, може, й занадто. Та й ви ж мене критикували за такі дії.
Але за цей період відбулось багато змін. Варто лише подивитися сьогодні на Черкащину, на людей, які теж змінились. Тому й програма «Будуємо нову Черкащину» потребує внесення коректив. Ми щороку робимо ті, чи інші додаткові заходи, чи корективи. Однією з них була додаткова програма «Село Черкащини 2020».
Я дуже пишаюся тим, що в Черкасах з’явилася обласна дитяча лікарня. Її побудували за короткий термін, і в ній уже пролікувалося 42 тисячі дітей. А скільки ж вона тут працює? А скільком дітям допомогли! Скільки дитячих життів урятували! Ви ж подивіться, зменшується дитяча смертність проти попереднього року.
При цьому збільшується народжуваність. Це означає, що мами почали почуватися впевнено. Треба стимулювати, треба поліпшувати демографічну ситуацію. Всім людям до 30 років треба визначитися зі створенням родини, народженням дітей і так далі.
До речі, й одружень минулого року було більше, ніж попереднього 2010-го року. Ситуація поліпшується. А це – ознака стабільності й довіри людей до влади.




Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Інтерв’ю голови облдержадміністрації Сергія Тулуба для провідних телеканалів області"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта