Туристична галузь Черкащини має перспективу розвитку : 970284 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Туристична галузь Черкащини має перспективу розвитку

Туристична галузь Черкащини має перспективу розвитку

Сьогодні на державному та обласному рівнях докорінно переглянуто ставлення до туристичної галузі. Туризм проголошено одним із пріоритетних напрямків розвитку національної економіки. Ця галузь істотно впливає на такі сектори економіки, як транспорт, торгівля, зв'язок, будівництво, сільське господарство, виробництво товарів широкого вжитку та інше.
Черкащина має преференції щодо розвитку туристично-рекреаційної сфери галузі туризму, адже володіє для цього унікальними можливостями. Це – розгалужена мережа транспортних коридорів, наявність всіх видів транспорту (автодорожнього, залізничного, водного, повітряного); наближеність до столиці держави, м’який клімат, наявність трудових ресурсів; сприятливі умови для інвесторів (низька внутрішня конкурентність); розвинений аграрний сектор; традиційна гостинність місцевого населення .
Головним фактором розвитку туристичної галузі є багатогранний історико-культурний, історико-архітектурний та природно-рекреаційний потенціал регіону.
На території області знаходяться: 4 національні та 5 державних історико-культурних заповідники, 21 музей державної та комунальної форм власності, 26 районних та міських музеїв, 247 музеїв на громадських засадах, значні історико-архітектурні пам’ятки (132 об’єкти регіонального та 37 загальнодержавного значення).
У межах області розташовані понад 400 об’єктів природоохоронних територій, а також 21 об’єкт природно-заповідного фонду загальнодержавного значення.
З метою реалізації державної політики у галузі туризму сектором іміджевої діяльності та розвитку туризму Головного управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин облдержадміністрації проаналізовано стан виконання Програми розвитку туризму в Черкаській області на 2002 – 2010 роки, більш сконцентрованої на культурних об’єктах.
Загальний стан туристично-рекреаційної галузі сьогодні на разі потребує кардинальних змін. І початок їм уже покладено. Здійснено моніторинг роботи ліцензіатів туроператорської та турагентської діяльності. Створено та оновлено базу даних приватних зелених садиб, туристичної інфраструктури та об’єктів. На веб-сайті ГУ створено рубрику «Туризм» та розроблено інтерактивну туристичну карту з нанесенням найпопулярніших туристичних маршрутів. (На сайті встановлено аналітичний контроль, який дозволяє відслідковувати найпопулярніші сторінки та кількість відвідувачів. Наразі саме туристична карта викликає найбільшої зацікавленості. Щоденно кількість користувачів сайту збільшується). Планується створення окремого інтернет-порталу щодо популяризації туристичного потенціалу області.
Налагоджено тісну співпрацю з вищими навчальними закладами регіону, які готують фахівців туристичної галузі.
Спільно з науковцями Черкаського державного технологічного університету та громадськими організаціями розроблено проект Програми розвитку туризму Черкаської області 2012-2020 рр. Його розміщено на сайті, а також спеціально під програму створено інтерактивний форум для громадського обговорення пунктів програми, де вносяться пропозиції та ведеться відкритий діалог влади та громади.
Проте програма – це конкретний план дій для виконання. А для успішного розвитку галузі доцільно розробити стратегію розвитку на рівні кращих світових практик.
З цією метою спільно з професорським складом Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького доопрацьовується Концепція розвитку туризму Черкащини, де враховано кращий досвід, потенціал та особливість нашої області та іде наукове обґрунтування пунктів Програми.
Планується підписання з цими навчальними закладами угод про спільну діяльність органів влади та університетів.
Велику роль в популяризації туризму в нашому краї, в цілому в Україні та за її межами виконують різноманітні інформаційно-довідкові матеріали. Нині, зокрема, завершується робота над створенням туристичного буклету «5 сезонів Черкащини».
З метою координації дій у сфері розвитку туристичної галузі проведено круглі столи з суб'єктами туроператорської діяльності, організовано зустрічі з громадськими організаціями, власниками зелених садиб та ліцензіатами туроператорської діяльності, які спеціалізуються на розвитку внутрішнього туризму.
– Наразі напрацьовано партнерські зв'язки з Міністерством туризму Автономної республіки Крим, Запорізькою, Закарпатською, Чернівецькою, Київською та Миколаївською областями, з якими розпочато роботу над впровадженням спільних проектів, – повідомила завідувач сектором іміджевої діяльності та розвитку туризму Головного управління Настя Скрипченко. – А оскільки у цьому році заплановане святкування 500-річчя заснування Чигирина, представники Запорізької області виявили бажання долучитися до заходів туристичного спрямування. Вже є попередні домовленості щодо включення Чигирина до Всеукраїнських маршрутів «Шляхами козацької слави», що раніше обмежувалися Запорізькою та Херсонською областями.
Триває робота з налагодження співпраці з аналогічними управліннями туризму міст Київ, Львів, Одеса, які мають значний досвід у розбудові туристичної інфраструктури тощо.
В області налічується 138 суб'єктів туристичної діяльності (18 туроператорів та 120 турагентів). У порівнянні з минулим роком їх кількість збільшилась на 3,5%, в півтора рази зросли платежі до бюджету (2млн 294 тис.грн), на 12 відсотків збільшилась кількість туристів, охоплених внутрішнім туризмом, майже на стільки ж і кількість екскурсантів.
Цікаво, що внутрішній туризм більш, ніж у три рази переважає попит на виїзний туризм, що засвідчує пріоритетність розвитку цього напрямку.
В проекті програми розвитку туризму передбачається ряд заходів для вдосконалення оздоровчого, спортивного, спеціалізованого туризму (мисливського, риболовного, велосипедного, повітряного, гірськолижного та інших) і екскурсійної діяльності. Велике значення приділяється міжнародно-правовому співробітництву, що передбачає впровадження досвіду Російської Федерації, Австрії, Іспанії, Туреччини, Угорщини, Чехії, Німеччини та інших країн, а також укладання двохсторонніх міжурядових договорів про співробітництво в галузі туризму.
Звісно, попереду ще багато нагальної роботи щодо створення належної інфраструктури для проживання та харчування туристів, доступності їхнього інформування про послуги, які для них надаються, важливим є питання володіння адміністраторів та персоналу іноземними мовами та належний екскурсійний супровід, якість доріг та багато іншого.
І це – поле для співпраці між суб’єктами туристичної діяльності, трудовими колективами заповідних територій та музеїв і представниками влади на всіх рівнях.
На перший план виходить і необхідність фінансової підтримки розвитку галузі туризму. Скажімо, в Італії є чітке розуміння, що один вкладений долар у туризм дає три долари прибутку.
Існує й ряд проблемних питань, що потребують вирішення на загальнодержавному рівні. Зокрема, скасування ліцензії на турагенську діяльність призводить до зменшення контролю за діяльністю суб’єктів туристського ринку (турагентів), таким чином виникає загроза появи неякісних туристичних послуг. Недостатнім залишається і рівень інформованості потенційних споживачів туристського продукту області про наявні туристичні ресурси регіону. Складний процес отримання кредитів на розвиток перспективних бізнесових проектів в галузі туризму (відкриття садиб зеленого туризму).
Назріла й потреба у створенні обласного комунального підприємства «Черкаський обласний туристично-інформаційний центр».
Поліпшення потребують обсяги інвестування як іноземного, так і внутрішнього туризму, контроль за екологічною ситуацією в місцях потенційної організації рекреаційної діяльності та відпочинку у вже існуючих відпочинкових й курортних зонах.
Щодо перспективи на майбутнє, то вирішення ряду зазначених питань включено до обласної програми «Будуємо нову Черкащину», Державної програми «Шевченків край» та Програми соціально-економічного розвитку Черкащини до 2015 року.
Не менш важливим є розвиток релігійного паломництва на території Черкащини. Щорічно зростає кількість паломників-хасидів, наразі ведеться переписка з Престонською радою, фондом, що зацікавлений у розбудові туристичної інфраструктури м. Умань.
Усе більшої популярності набирає релігійний туризм по маршруту «Монастирі Черкащини» (Мотронинський монастир (Чигиринський район), Красногірський монастир (Золотоніський район), Лебединський монастир (Шполянський район).
Не менш важливим є питання розробки нових туристичних маршрутів та розширення географії прийому. Так, сьогодні триває робота над створенням змістовного супроводу по маршруту «Географічний центр України» (Шполянський район), «Місцями давньоруських укріплень» (Чорнобаївський район), «Місцями бойових дій (до 70-річчя визволення області від німецько-фашистських загарбників)».
Відпрацьовуються також кінні та велосипедні маршрути територією області. Належна увага спрямована на відновлення туристичних об’єктів. Так, є перспектива отримання грантової допомоги у розмірі 500 тисяч доларів на реконструкцію Корсунь-Шевченківського музею з Посольства США.
Проте своєрідною точкою відліку для активізації розвитку галузі туризму в області має стати проведення Євро 2012. Тим більше, що м. Канів включено до переліку туристичних об’єктів, рекомендованих для відвідування вболівальникам футболу. Як ми зарекомендуємо себе під час проведення футбольного чемпіонату – такими нас будуть сприймати ще дуже довгий час за межами України.
Тож нині органи виконавчої влади в області та органи місцевого самоврядування, туристичні фірми при громадській підтримці спрямовують зусилля на забезпечення якісного обслуговування та створення позитивного туристичного іміджу Черкаської області.
Здійснення системної діяльності та впровадження в життя заходів, включених до Програми розвитку туризму в області, має на меті збільшення кількості туристів приблизно на 20%, а це становить близько 50 тисяч осіб.

Управління інформаційної політики та зв’язків із засобами масової інформації облдержадміністрації




Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Туристична галузь Черкащини має перспективу розвитку"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 2
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта