Програма розроблення містобудівної документації : 937034 : Местные новости

Местные новости Донецк : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Донецк и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Програма розроблення містобудівної документації

Сьогодні на засіданні колегії облдержадміністрації з метою реалізації державної політики в галузі містобудування була розглянута Програма розроблення (оновлення) містобудівної документації у Донецькій області на 2012-2015 роки.
За результатами засідання колегії управлінню містобудування та архітектури запропоновано надати Програму на затвердження обласній раді.
Із доповіддю про реалізацію Програми під час засідання виступив начальник управління містобудування та архітектури Донецької облдержадміністрації Володимир КУЗЬМЕНКО.
Текст доповіді наводимо нижче:
«Головною метою Програми є розроблення містобудівної документації населених пунктів і районів Донецької області сучасного рівня для забезпечення сталого соціально-економічного розвитку їх територій.
Основним завданням Програми є виконання заходів щодо вирішення питання забезпеченості містобудівною документацією населених пунктів і районів Донецької області (актуалізація, оновлення або розроблення), яка визначить основні напрямки місцевих програм соціально-економічного розвитку відповідних територій, організація постійного контролю стану реалізації містобудівної документації і використання територій для містобудівних потреб з урахуванням стратегічних напрямків розвитку регіону.
В напрямку вирішення проблем оновлення та розроблення містобудівної документації протягом 2010-2011 років на державному рівні провадилась робота щодо визначення напрямків та заходів вирішення питань з урегулювання містобудівної діяльності в Україні.
Прийнятим у березні 2011 року Законом України "Про регулювання містобудівної діяльності" та низкою відповідних підзаконних актів чітко визначені вимоги щодо містобудівної документації як інструменту державного регулювання планування територій, яка поділяється на документацію державного, регіонального та місцевого рівнів і рішення якої є обов’язковими для виконання всіма суб’єктами містобудування.
Відповідно із Законом України "Про регулювання містобудівної діяльності", планування територій здійснюється шляхом:
- на державному рівні - розроблення Генеральної схеми планування території України;
- на регіональному рівні - розроблення схем планування території області та районів;
- на місцевому рівні - розроблення та затвердження генеральних планів населених пунктів, планів зонування територій і детальних планів території.
Згідно з вимогами Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» містобудівна документація повинна розроблятися на паперових і електронних носіях на оновленій картографічній основі в цифровій формі як набори профільних геопросторових даних у державній геодезичній системі координат УСК-2000 і єдиній системі класифікації та кодування об'єктів будівництва для формування баз даних містобудівного кадастру.
В цьому напрямку Програмою передбачені заходи щодо приведення картографічних матеріалів у відповідність до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та діючих норм і правил, створенню єдиної цифрової топографічної основи території області для ведення містобудівного кадастру.
В поточному році Донецькою обласною державною адміністрацією завершена робота по розробці Схеми планування території Донецької області. Наступним етапом реалізації її рішень та перспективного територіального планування є розробка схем планування території районів (СПТР) та генеральних планів населених пунктів області.
Програмою визначаються необхідні обсяги фінансування проектно-вишукувальних робіт та черговості розробки містобудівної документації (схем планування територій районів, генеральних планів міських та сільських поселень) в Донецькій області на період до 2015 року.
Черговість виконання проектно-вишукувальних робіт на період 2012-2015 років встановлена з урахуванням пріоритетних напрямків розвитку територій, визначених відповідними обласними та місцевими програмами соціального розвитку територій, завдань Схеми планування території Донецької області, актуальності вирішення означених Програмою проблем щодо розвитку територій та ефективності використання коштів на виконання передбачених заходів, а також на підставі пропозицій місцевих органів самоврядування.
Одним із основних напрямків заходів, передбачених Програмою, є організація планування територій на регіональному рівні. Планування територій на регіональному рівні здійснюється шляхом розроблення схем планування територій районів.
Всі схеми планування районів по Донецькій області потребують оновлення.
На реалізацію заходів Програми по розробленню, коригуванню та оновленню СПТР на 2012-2015 роки передбачається 8,45 млн. грн.
Всього на виконання зазначених заходів та розроблення топооснови СПТР на 2012-2015 роки передбачається 53,050 млн. грн.. Генеральний план населеного пункту є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, призначеної для обґрунтування довгострокової стратегії планування та забудови території населеного пункту.
Законом України "Про регулювання містобудівної діяльності" передбачено розроблення у складі генерального плану населеного пункту плану зонування території та детального плану території населеного пункту.
Заходами Програми щодо оновлення картографічної основи та розробки містобудівної документації на місцевому рівні передбачається:
- розроблення, коригування та оновлення 262 генпланів населених пунктів, загальним обсягом коштів понад 23,559 млн. грн..;
- розроблення зонінгу територій 50 населених пунктів, разом на суму понад 9,470 млн. грн..;
- розроблення 87 детальних планів територій, загальним обсягом коштів понад 13, 333 млн. грн..;
- розроблення топографічної основи на територію загальною площею 152695 га, на суму 29,788 млн. грн..
Всього на оновлення картографічної основи та розробки містобудівної документації на місцевому рівні Програмою передбачається 76, 150 млн. грн..
Разом на розроблення та коригування містобудівної документації регіонального та місцевого рівнів (схем планування територій районів та генеральних планів населених пунктів) у Донецької області до 2015 року Програмою передбачається 129,2 млн. гривень, в тому числі:
- з державного бюджету 64,6 млн.грн.;
- з бюджетів міст і районів 64,28 6 млн.грн.;
- з інших джерел 0,32 млн.грн».


Источник: Донецька обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Програма розроблення містобудівної документації"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Донецк



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта