Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» в дії : 929594 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» в дії

Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» в дії

Сьогодні голова обласної державної адміністрації, Герой України Сергій Тулуб провів розширену нараду з керівниками правоохоронних органів області стосовно результатів боротьби з корупцією за 3 квартал 2011р. У зустрічі також узяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Рябцев і голова обласної ради Валерій Черняк.
Мета нашої наради – не лише проаналізувати стан справ у протидії корупції, а головне – визначити шляхи підвищення ефективності цієї роботи. Відомо, що в частині протидії кримінальній корупції правоохоронні органи області досягли певних позитивних результатів. Порушено ряд резонансних кримінальних справ проти держслужбовців-хабарників. Це керівники середньої ланки управління МВС, митниці, податкової адміністрації, голови сільських рад та інші посадовці органів місцевого самоврядування, – повідомив Сергій Борисович.
Очільник області також зазначив, що за підсумками 9 місяців поточного року проти відповідного періоду минулого року помітно знизилась кількість злочинів у сфері службової діяльності (305 проти 341, майже на 11 %), а фактів хабарництва зафіксовано на 29 % менше (37 проти 52). Також помітно зменшилась кількість порушень, виявлених у бюджетній сфері (192 проти 225, на 15%). Тобто, суб’єкти корупції почали усвідомлювати, що скоєні порушення й недбале виконання службових обов’язків безкарними не залишаться.
З часу, коли Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» набрав чинності минуло лише три місяці, та на зустрічі вже обговорювалися заходи щодо виконання його вимог та їх результати.
За вказаний період УМВС України в Черкаській області виявило10 фактів порушення цього закону, за якими складено та направлено до суду відповідні адміністративні протоколи. Станом на 06.10.2011 року розглянуто 4 адміністративні протоколи. На порушників законодавства накладено штрафи загалом на 3570 грн.
Як поінформував начальник УМВС України в Черкаській області Валерій Дерновий, у сфері протидії кримінальній корупції підрозділи УМВС виявили й задокументували 84 злочини, скоєні держслужбовцями та прирівняними до них категоріями громадян 59 –у сфері службової діяльності, в тому числі 16 фактів хабарництва.
Поточного року за матеріалами УБОЗ направлено до суду 2 кримінальні справи на організовані злочинні групи, до діяльності яких причетні держслужбовці й працівники державних і правоохоронних і контролюючих органів.
У січні цього року направлено до суду справу проти 3 учасників організованої групи з корумпованими зв'язками, учасники якої за сприяння колишнього голови Лисянської райдержадміністрації шахрайським шляхом, використавши підроблені документи, заволоділи земельними ділянками в адмінмежах Лисянського району загальною площею близько 300 га, в результаті чого державі завдано збитків на загальну суму близько 3,7 млн. грн, (збитки повністю відшкодовано).
Завершено розслідування та направлено до суду кримінальну справу проти колишнього очільника Лисянської райдержадміністрації, який за

свої протиправні дії одержав хабарі на суму 77 тис. доларів США.
Направлено до суду кримінальну справу проти 5 учасників організованої групи (до її діяльності причетні працівник обласної прокуратури та 2 колишні працівники прокуратури Придніпровського району), які протягом 2005-2010 років шляхом шахрайства та зловживання довірою, під приводом надання допомоги в придбанні квартир у новобудовах м. Черкас заволоділи грішми 40-а громадян загалом понад 7 млн. грн.
Направлено до суду кримінальні справи проти селищного голови смт Олександрівки Кіровоградської області, який одержав хабар у сумі 12 тис. грн., та голови Геронимівської сільської ради (вимагав 100 тис. грн. та 10 тис. доларів США за вирішення питання про виділення земельної ділянки, одержав 3 тис. доларів США).
Валерій Володимирович також зазначив, що, на його погляд, є два методи боротьби з корупцією: «прямий» – це те, що роблять правоохоронні органи, і «непрямий» – результат роботи, висвітлений у ЗМІ. Тому бажано,щоб медійники висвітлювали не лише факти затримання й порушення справ проти хабарників, а й логічне доведення їх до вироку.
А перший заступник начальника управління СБ України в області Олег Котляр зазначив, що, незважаючи на стислі строки, Управління СБ України в Черкаській області, відповідно до визначеної законодавством компетенції, вжило комплекс організаційних і практичних заходів, спрямованих на підвищення ефективності протидії корупції відповідно до вимог нового антикорупційного законодавства.
Протягом липня-вересня 2011 року відділом по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю управління СБ України в області задокументовано 3 факти порушень Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», за якими складено адміністративні протоколи. При цьому, зусилля зосереджено на викритті та припиненні корупційних проявів, передбачених ч. 1 ст. 6 Закону (одержання неправомірної вигоди).
Зокрема, задокументовано корупційні дії двох співробітників Управління Державного департаменту України з питань виконання покарань в Черкаській області, які, використовуючи свої службові повноваження, одержали грошові кошти за сприяння в пом’якшенні режиму відбування покарання, визначеного судом. За вчинення вказаних корупційних дій співробітників УДДУПВП судовим органом притягнуто до відповідальності у вигляді штрафів у розмірі 850 грн.
Також складено адміністративний протокол про порушення п. 1 ч. 1 ст. 7 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», що стосується обмежень сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності стосовно голови Пугачівської сільської ради Уманського району. Він, всупереч вимогам Закону України «Про місцеве самоврядування», займав посаду директора фермерського господарства, одержуючи від цього прибуток. Матеріали адмінпротоколу передано на розгляд до Апеляційного суду області.
Крім того,з початку 2011 року за матеріалами Управління органи прокуратури порушили 10 кримінальних справ за фактами вимагання й одержання хабарів. Протягом липня – вересня поточного року порушено 4 кримінальні справи за ст. 368 КК України. Зокрема, припинено 2 факти хабарництва співробітників органів внутрішніх справ, – поінформував учасників наради Олег Вікторович.
На нараді обговорювались також проблемні питання реалізації положень Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», документування корупційних проявів, координації діяльності правоохоронних органів з питань протидії корупції. Розглядалась судова практика й проблемні питання розгляду матеріалів про корупційні діяння.


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Закон України «Про засади запобігання і протидії корупції» в дії"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта