Звернення президента УЄФА до Ради Європи : 924260 : Футбол

Футбол Днепропетровск : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Днепропетровск и область : Последние новости > Спорт > Футбол
Подробно

Звернення президента УЄФА до Ради Європи

Звернення президента УЄФА до Ради Європи

У середу, 28 вересня, президент УЄФА Мішель Платіні звернувся до Ради Європи за допомогою у вирішенні таких проблем, як договірні матчі, насилля на аренах, загроза збірним тощо.
Боротьба з договірними матчами, викорінення насильства на стадіонах, необхідність фінансового «фейр-плей» в європейському клубному футболі і важливість національних збірних. Такими були головні теми промови, з якою президент УЄФА Мішель Платіні в середу виступив перед Радою Європи в Страсбурзі, повідомляє UEFA.com.
Мішель Платіні звернувся до ради за допомогою в пошуку вирішення цих завдань і попросив зробити внесок у добробут європейського футболу в той момент, коли перед ним постали кілька гострих проблем.
На думку Платіні, проблема договірних матчів з'явилася разом з розвитком букмекерських он-лайн-контор. «Європейський футбол боїться. Думаю, я навіть можу сказати, що весь європейський спорт боїться. Зростання кількості договірних матчів, пов'язаних з грою на тоталізаторі, викликає занепокоєння, − сказав він. − Особливо тому, що від цього явища не захищений жоден вид спорту, жодна країна».
«Звичайно, спортивний рух не сидить склавши руки. Проводяться цілеспрямовані інформаційні кампанії, розробляються дорогі механізми відстеження, дисциплінарні процедури тощо, − пояснив Платіні. − Але якими б суворими вони не були, цього недостатньо. Особливо, якщо в організацію договірних матчів залучені кримінальні структури».
«А що ж кримінальні кодекси європейських країн? Досвід показує, що, на жаль, традиційні моделі відмивання грошей, корупції і шахрайства не так вже й сильно стосуються цієї теми, − продовжив Платіні. − Тому, щоб докорінно змінити ситуацію, в деяких країнах шахрайство в спорті розцінюється як особливий вид кримінального порушення. Наприклад, в Італії, Португалії, Іспанії, Великобританії, Польщі та Болгарії».
«Однак спортивне шахрайство визнається злочином ще далеко не повсюдно, − зазначив президент УЄФА. − Частково саме тому договірні матчі продовжують своє існування. Міжнародна природа цього явища робить ситуацію ще важчою».
«Тому я вважаю, що настав час Раді Європи втрутитися. Вона повинна підштовхнути країни, що входять до її складу, до визнання шахрайства в спорті злочином. Вона мусить діяти, щоб заохочувати до співпраці державну владу і спортивні організації країн, без її допомоги тут не обійтися. Це питання відповідальності, питання етики, питання справедливості», − наголосив глава Європейського футбольного союзу.
Потім Платіні торкнувся теми насильства на стадіонах. «Не може бути ніякого виправдання цьому недоречному, безпричинному злодіянню, яке викликає у мене огиду і сором, − сказав він. − Незважаючи на прогрес, досягнутий за останні роки в цій області, ви повинні знати, що насильство і дискримінація, як і раніше, піднімають свою потворну голову на наших аренах. Але ми не повинні й не можемо дозволити собі впадати у фаталізм або відчай».
«Ви можете не сумніватися в тому, що ми не підемо на жодні компроміси з хуліганством і подвоїмо наші зусилля, щоб позбавитися від насильства на наших стадіонах, щоб викоренити його, − пообіцяв Платіні. − Зауважте, я не сказав «знизити рівень», «зменшити» або «обмежити». Я сказав «викорінити». Вірю, що наші стадіони можна повністю позбавити насильства. У будь-якому випадку, законодавчі органи та уряди повинні постійно і невпинно думати про це. Поки ми не зробимо все можливе, наш борг не буде виконаний».
Щоб забезпечити довгострокове благополуччя європейських футбольних клубів, УЄФА запровадив заходи фінансового «фейр-плей». «Моя місія як президента УЄФА полягає в тому, щоб гарантувати стабільний розвиток футболу, − заявив він. − Це означає, що потрібно спонукати клуби планувати фінансову політику і стежити за своїми витратами. Упевнений, ви погодитеся: зараз це важливо як ніколи, враховуючи що сумарні втрати європейських клубів за минулий рік склали понад 1,2 мільярда євро».
«Тому я закликаю наші клуби слухати голос розуму, який говорить: «Не витрачай більше грошей, ніж маєш, інакше ризикуєш завдати футболу великої шкоди». Ця ідея лежить в основі принципів фінансового «фейр-плей», − сказав президент УЄФА.
«Повага до фінансового «фейр-плей» буде необхідною і обов'язковою умовою для участі в Лізі чемпіонів і Лізі Європи. УЄФА доведе цей проект до кінця, тому що в нього немає корисливих цілей, − запевнив Платіні. − Його єдина мета − дбати про інтереси європейського футболу в цілому».
УЄФА рішуче налаштований пропагувати футбол на рівні збірних як найважливішого складника європейського футбольного життя. «Якби спорт був живою істотою, збірні були б його серцем, − сказав Платіні. − Серцем, чиє биття формує європейську модель спорту; серцем, чиє биття народжує тягу до досконалості; серцем, чиє биття забезпечує довгострокове фінансування популярного спорту».
«Тим не менше, сьогодні існування національних збірних під загрозою, − додав президент. − Більше немає ніяких гарантій, що викликаного до збірної футболіста відпустить його клуб. Позаяк змагання на рівні збірних надважливі в плані фінансової солідарності, виникають серйозні приводи для неспокою. Європейська модель спорту заснована на відкритості турнірів, в яких збірні та клуби співіснують у гармонії».
«Ці міркування говорять ще про один, не менш важливий момент. А саме − про те, що спорту потрібна правова база, надійна, чітка й передбачувана. Якщо ми не хочемо постраждати в майбутньому, цю базу повинні сформувати ми», − переконаний Платіні.
«Зрозуміло, попереду у нас ще багато роботи, − заявив наостанок президент УЄФА. − Але я, як і раніше, переконаний, що разом ми досягнемо значного прогресу. Моє найпотаємніше бажання − щоб ви підтримали наші зусилля. Щоб ваші прагнення і ваша рішучість зробили внесок у здоровий розвиток європейського спорту».


Источник: Федерація футболу України | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Звернення президента УЄФА до Ради Європи"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 10
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Днепропетровск



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта