Виконання місцевих бюджетів у Донецькій області : 900960 : Местные новости

Местные новости Донецк : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Донецк и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Виконання місцевих бюджетів у Донецькій області

Сьогодні на засіданні колегії під головуванням глави Донецької облдержадміністрації Андрія ШИШАЦЬКОГО розглянуті результати ревізій виконання місцевих бюджетів міст Докучаєвськ, Вугледар, Добропілля і Ясинуватського, Олександрівського районів Донецької області.
З доповіддю перед присутніми виступив начальник контрольно-ревізійного управління в Донецькій області Олександр ЖАДАН. Для довідки:
«Про результати ревізій виконання місцевих бюджетів міст Докучаєвськ, Вугледар, Добропілля та Ясинуватського, Олександрівського районів Донецької області»
Для запобігання зловживань у фінансовій сфері та реалізації економічної стратегії держави, що невід’ємно поєднана з виконанням завдань соціальної політики, необхідно постійне посилення контролю над витрачанням бюджетних коштів, обліком та станом збереження державного та комунального майна.
Одним з напрямків роботи контрольно-ревізійної служби є контроль за ефективністю витрачання центральними та місцевими органами виконавчої влади бюджетних коштів та оцінка стану збереження і використання власних та державних фінансових ресурсів, комунального майна. Зокрема, це здійснення державного фінансового контролю за діяльністю органів і посадових осіб державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування шляхом проведення ревізій з питань законності формування та використання коштів бюджетів різного рівня, ефективного та законного використання природних ресурсів та об’єктів комунальної власності, що належать до територіальних громад.
Протягом січня-червня 2011 року Контрольно-ревізійним управлінням в Донецькій області проведено 5 ревізій бюджетів органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування (2 районних бюджетів – Ясунуватський та Олександрівський, 3 міських бюджетів – Добропільський, Докучаєвський та Вугледарський), якими охоплено діяльність 18 установ.
Контролем охоплено операцій з використанням державних ресурсів та комунального майна на суму майже 163 млн.грн.
Результати проведених контрольних заходів засвідчили наявність суттєвих проблем щодо законного та цільового їх використання.
Фінансові порушення виявлено в 18 установах, або в 100 % перевірених об’єктів контролю.
Незважаючи на впровадження попереднього контролю, суми встановлених ревізіями порушень збільшились порівняно з аналогічним періодом минулого року більш ніж на півмільйона. Виявлені фінансові порушення та недоліки становлять майже 8,5 млн.грн., у тому числі втрат державних ресурсів – майже 7 млн.грн.
Найбільш поширені порушення: незаконне й не за цільовим призначенням витрачання державних ресурсів під час виконання місцевих бюджетів; завищення вартості ремонтно-будівельних робіт та послуг; безоплатне або за заниженими ставками надання в користування природних і матеріальних ресурсів, недоотримання та зайве нарахування заробітної плати працівникам органів виконавчої влади.
Виявлені окремі факти недостачі, безпідставного чи понаднормового списання та не оприбуткування коштів і матеріальних цінностей.
Загалом за результатами проведених контрольних заходів встановлено порушень фінансово-бюджетної дисципліни на загальну суму 8 450,68 тис. грн. (відшкодовано 3 605,72 тис. грн., або 42,7 %); в тому числі:
- недоотримано фінансових ресурсів у сумі 3 777,32 тис. грн. (відшкодовано 241,94 тис. грн., або 6,4 %);
- операцій, проведених з порушенням чинного законодавства, що призвели до втрат – 3 165,07 тис. грн. (відшкодовано 2 045,11 тис. грн., або 64,6 %);
- операцій, проведених з порушенням чинного законодавства, що не призвели до втрат – 897,13 тис. грн.;
- інших порушень фінансової дисципліни – 611,16 тис. грн. (відшкодовано 610,34 тис. грн., або 99,9 %).
Найбільш значні суми порушень, що призвели до втрат бюджетних коштів, встановлені комплексними ревізіями:
- міста Докучаєвськ – 3 455,06 тис. грн.,
- Олександрівського району – 2 038,59 тис. грн.,
- міста Добропілля – 1 313,59 тис.грн.
За результатами проведених контрольних заходів застосовані фінансові санкції до порушників фінансово-бюджетної дисципліни у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами у 14 випадках, у вигляді зменшення асигнувань у 4 випадках .
Вживаючи заходи, спрямовані на посилення персональної відповідальності порушників фінансової дисципліни, до правоохоронних органів передано 8 матеріалів контрольних заходів.
До адміністративної відповідальності притягнуто 58 посадових осіб, до дисциплінарної та матеріальної – 4 особи.
Реалізуючи право на звернення до суду в інтересах держави, управлінням протягом першого півріччя 2011 року подано 1 судовий позов на суму більш 3 млн.грн.
Інформацію про результати контрольних заходів оприлюднено у 2 статтях, опублікованих у місцевих засобах масової інформації.
З огляду встановленого порушення особливу тривогу викликає порушення при передачі природних ресурсів за заниженою ставкою орендної плати.
Залишається тенденція використання юридичними та фізичними особами земельних ділянок сільськогосподарського призначення без правовстановлюючих документів та в цілях, не пов’язаних з веденням сільськогосподарського виробництва, при тому, що у відповідні місцеві бюджети кошти від використання природних ресурсів та кошти з відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва не надходять, чим порушуються вимоги статей 96, 125, 126 Земельного кодексу України від 25.10.2001 №2768-ІІІ та «Порядку визначення втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, які підлягають відшкодуванню», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 17.11.1997 № 1279.
Взагалі, внаслідок неправомірних дій окремих керівників, укладення завідомо збиткових контрактів і договорів, безоплатного та за заниженими ставками надання в оренду природних і матеріальних ресурсів бюджетами всіх рівнів втрачена можливість отримати належні доходи в сумі 3 608,86 тис.грн. (43 % від загальної суми порушень), а саме: Ясинуватський район – 268,73 тис. грн. (усунуто в сумі 62,39 тис. грн.), м. Добропілля – 11,87 тис. грн. (усунуто повністю), Олександрівський район – 89,46 тис. грн. (усунуто в сумі 5,85 тис. грн.), м. Докучаєвськ – 3238,8 тис. грн. (усунуто в сумі 56,72 тис. грн.).
Найбільш суттєве порушення встановлено при проведенні ревізії Докучаєвської міської ради. Після перевірки угод оренди земельних ділянок був встановлен факт неправомірного застосування коефіцієнту у розмірі орендної плати відносно грошової оцінки земельних ділянок в порушення рішення міської ради від 28.03.2008 №5/28-848 «Про затвердження коефіцієнтів до грошової оцінки земель міської ради для нарахування орендної плати» (3% замість 8%).
З урахуванням загальної площі орендованої ділянки, як землі промисловості в межах населенного пункту, міським бюджетом недоотримано доходів за 2009-2010 роки від використання природних ресурсів у загальній сумі 3 139 тис. грн.
Крім того в ході проведення ревізії Ясинуватьської районної державної адміністрації встановлена відсутність договірних відносин на оренду земельних ділянок водного фонду та несвоєчасна оплата за зміну цільового призначення земельних ділянок, що призвело до недоотримання бюджетом 268,73 тис.грн., з яких з грудня 2010 по теперішній час усунуто лише 62,39 тис. грн. Це безпосередньо свідчить про відсутність належного контролю за відповідними джерелами наповнення районного бюджету з боку голови Ясинуватської районної державної адміністрації.
Також під час проведення ревізій встановлюються численні факти проведення за рахунок коштів місцевих бюджетів видатків з виконання бюджетних програм, прийнятих відповідними радами. За рахунок коштів місцевих бюджетів здійснюються видатки на придбання офісної та організаційної техніки, паливно-мастильних матеріалів, службових автомобілів, що є по суті дофінансуванням установ, які відповідно до чинного законодавства та статей 83, 87 Бюджетного кодексу України від 21.06.2001 №2542-ІІІ утримуються виключно за рахунок коштів Державного бюджету України. Крім того, відповідно до таких бюджетних програм в порушення ст.ст.85, 88 Бюджетного кодексу України проводяться витрати, які необхідно проводити із бюджетів нижчого рівня.
Загальна сума втрат бюджетних коштів від порушень чинного законодавства за цим напрямком склала 2 247,12тис. грн. (27 % від загальної суми порушень), а саме: місто Добропілля – 411,0 тис. грн. (усунуто повністю), Ясинуватський район – 28,93 тис. грн. (усунуто повністю), Олександрівський район - 1802,19 тис. грн. (усунуто частково в сумі 1098,5 тис. грн.), місто Докучаєвськ - 5,0 тис. грн. (усунуто повністю). На відшкодування порушень, що не усунуті, усіма об’єктами контролю надані гарантовані листи на відшкодування порушення до кінця бюджетного року.
Ревізією дотримання законодавства при нарахуванні та виплаті заробітної плати встановлено порушень на загальну суму 250,99 тис. грн. (3 % від загальної суми порушень), з них: не донарахування обов’язкових виплат, гарантованих державою – 106,19 тис. грн. (усунуто в сумі 100,44тис. грн.). та незаконні видатки з оплати праці – 144,8 тис. грн. (усунуто в сумі 35,25тис. грн.).
Слід зазначити, що мають місце такі порушення фінансово-господарської діяльності, як покриття оплати завищеної вартості ремонтно-будівельних робіт в загальній сумі 342,8 тис. грн. (4 % від загальної суми порушень). Найбільш вагомі порушення – у місті Вугледар – 161,14 тис. грн., а саме: Вугледарський міській відділ освіти – 130,1 тис. грн., Вугледарська міська рада - 31,04 тис. грн. (порушення усунуті повністю).
Поширеним видом порушення залишається використання державних коштів, передбачених на придбання товарів, робіт та послуг, без встановлених конкурентних процедур. Загальна сума виявлених порушень тендерного законодавства щодо оплати за державні кошти вартості товарів, робіт та послуг без проведення процедур закупівлі становить 648,78 тис.грн. (8 % від загальної суми порушень).
Інші порушення бухгалтерського обліку такі як завищення та заниження в обліку вартості активів, лишки тощо, складають 611,16 тис. грн., - 7 % від загальної суми порушень (усунуто майже повністю), які свідчать про недосконале вивчення спеціалістами бюджетних установ вимог нормативно-правових актів в частині ведення бухгалтерського обліку.
Загалом, у межах прав і повноважень контрольно-ревізійним управлінням вжиті заходи, завдяки яким протягом січня-червня 2011 року забезпечено відшкодування й поновлення незаконних та нецільових витрат і недостач майже на 2045,11 тис.грн., додаткове надходження до бюджетів, бюджетних установ і організацій фінансових ресурсів на суму 141,5 тис.грн., донараховано та сплачено виплат і заробітної плати працівникам бюджетних установ на суму 100,44 тис.грн.
Таким чином, вважаючи на непоодинокі порушення бюджетної та фінансової дисципліни, з метою запобігання зловживань у фінансовій сфері та реалізації економічної стратегії держави, яка тісно поєднана з соціальною політикою, профілактики та недопущення вищезазначених порушень в подальшому, керівникам необхідно прийняти дієві заходи щодо повного усунення виявлених порушень та притягнення до відповідальності осіб, винних у їх допущенні.


Источник: Донецька обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Виконання місцевих бюджетів у Донецькій області "

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 4

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Донецк



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта