Євген Влізло: У бюджетній сфері - позитивна динаміка : 899491 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Євген Влізло: У бюджетній сфері - позитивна динаміка

Євген Влізло: У бюджетній сфері - позитивна динаміка

У бюджетній сфері за рік діяльності спостерігається позитивна динаміка соціально-економічної розвитку, яка створила підґрунтя для наповнення місцевих бюджетів. Про це розповів заступник голови облдержадміністрації Євген Влізло в телепрограмі „Влада – людям” на обласній телерадіомовній компанії, яка вийшла в ефір 21 липня. У телепрограмі взіли участь також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації Євген Калінічев, Микола Ткаченко та Микола Папуша.
Ведуча телепрограми, Валентина Іванівна зауважила, що владу нерідко піддають критиці, проте коли реально оцінити стан справ в області за останній рік, то слід зауважити, що зроблено таки багато добрих справ. І попросила Євгена Мироновича прокоментувати найважливіші події.
– З перших днів роботи нашими пріоритетними завданнями було визначено поновлення довіри до влади та її рішень, формування і розробку комплексних проектів економічного розвитку, поліпшення інфраструктури області, впровадження ефективних механізмів реагування на буденні проблеми черкащан, посилення соціального захисту інвалідів, дітей-сиріт, пенсіонерів та малозахищених верств населення, – підкреслив Євген Влізло найголовніші напрями, окрім багатьох інших, над якими працювала як облдержадміністрація, так і виконавча влада на місцях.
Він також зазначив, що ретельний аналіз ситуації в кожному районі й місті обласного значення, стан справ на кожному підприємстві з урахуванням пропозицій та наказів виборців та включення їх до обласних програм дало можливість розв`язати найбільш гострі проблеми.
Як приклад Євген Влізло навів посилення соціального захисту ветеранів війни, учасників ліквідації аварії на ЧАЕС, дітей-сиріт; відновлення роботи 3-х цукрових заводів; стабілізацію надходжень в місцеві бюджети, зупинку широкого використання виплат зарплати в конвертах та скасування незаконних рішень щодо продажу, передачі в довгострокову оренду земельних ділянок тощо.
Заступник голови облдержадміністрації відзначив, що сприяли вирішенню цих питань  і налагодження тісної співпраці з місцевими органами виконавчої влади й самоврядування. А у підсумку, вся соціально-економічна проблематика області знайшла своє відображення в обласній програмі ”Будуємо нову Черкащину” на 2011-2015 роки.
Разом з тим, Євген Влізло визнав, що, на жаль, поки що не вдалося досягти більш якісних зрушень в економіці через дефіцит інвестиційного ресурсу, відсутність надійного інвестиційно-інноваційного фундаменту. Саме тому залучення інвестицій залишається ключовим питанням розвитку економіки області. Спад інвестиційних вкладень в основний капітал ще не подолано.
За словами Євгена Мироновича, облдержадміністрацією створено відповідні інститути для сприяння інвесторам у регіоні (структурні і територіальні підрозділи відповідного профілю, відділ з антикорупційної політики, Регіональний комітет з економічних реформ, центр законодавчих ініціатив та ін.);
Сформовано й базу даних перспективних інвестиційно-інноваційних проектів щодо вільних земельних ділянок і виробничих приміщень. Прийнято також довгострокову Програму залучення інвестицій в економіку області на 2011-2015 роки. Задля приваблення інвесторів напрацьовано механізм єдиного інвестиційного вікна та державно-приватного партнерства у цій сфері.
Вірним виявилося й рішення керівництва області щодо визначення основних пріоритетів, які були задекларовані облдержадміністрацією рік тому, та послідовне їх виконання, головним із яких було визначено підтримку соціально незахищених верств населення. Скажімо, концентрація фінансового ресурсу дала змогу закінчити довгобуди: школу в смт. Драбів, обласну дитячу лікарню, реконструкцію І черги очисних споруд м. Золотоноша. Завершено реконструкцію І черги Шевченківського заповідника у м. Канів, нарощено матеріально – технічну базу бюджетних установ.
Всі пільгові категорії населення в цьому році будуть забезпечені слуховими апаратами, кардіостимуляторами, послугами зубопротезування.
Також було відмічено позитивну динаміку соціально-економічного розвитку за перше півріччя цього року. Так, темп приросту доходів до місцевих бюджетів області у січні - червні 2011 року становить 18,6 відс. (в минулому році біля 6 відс.). Завдання з надходжень до загального фонду місцевих бюджетів виконано більш як на на 109 відс., додатково до плану отримано майже 60 млн. грн., темп приросту утримується на рівні 18,8 відсотків.
У 2011 році поставлено завдання підвищити ефективність використання земель сільськогосподарського призначення, довівши ставку орендної плати до рівня не менше 4,5 відс. грошової оцінки земельної ділянки. За 6 місяців цей показник вже виріс з 2,7 відс. до 4 відс.
В результаті за 6 місяців цього року до місцевих бюджетів вже надійшло на 21,7 млн. грн. більше. ніж за відповідний період минулого року, по року очікується додаткових 60 млн.грн.
– Найкращі сподівання покладаємо і на наступний бюджетний рік, – наголосив Євген Влізло.
А начальник управління праці та зайнятості населення Головного управління праці та соціального захисту населення Микола Ткаченко додав, що прогнозується приріст фонду заробітної плати в межах 18 відсотків, що дасть змогу підняти життєвий рівень працівників бюджетної сфери області. Він також повідомив, що за рахунок державного бюджету 17 інвалідам Великої Вітчизняної війни, які тривалий час перебували на квартирному обліку, придбано житло, 109 ветеранів отримали  спецавтотранспорт. Зокрема, за рахунок благодійних коштів додатково придбано 2 квартири та 8 автомобілів.
На постійному контролі облдержадміністрації перебувають питання соціального захисту черкащан. Системою державної соціальної допомоги, в тому числі житловими субсидіями, охоплено понад 140 тис. сімей,  тобто кожна четверта родина.
Найбільшого ефекту досягнуто завдяки підвищенню середнього рівня заробітної плати у минулому році на 23%, а в поточному – ще на 16% за рахунок  легалізації заробітної плати і повноти сплати головного для місцевих бюджетів  податку  на доходи фізичних осіб.
Обласною державною адміністрацією належну увагу приділено створенню нових робочих місць, своєчасній виплаті пенсій і надання допомоги наймеш соціально захищеним категоріям громадян.
Заступник начальника Головного управління - начальник управління розвитку підприємництва Микола Папуша детально зупинився на створенні мережі дозвільних центрів, а перший заступник начальника Головного управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин Євген Калінічев розповів про налагодження співпраці з представниками іноземних посольств та контактів із зарубіжними бізнесменами.
Насамкінець, телеведуча Валентина Душок подякувала державним чиновникам за участь в телепрограмі та побажала їм успіху в подальшій діяльності заради розбудови Шевченкового краю та поліпшення добробуту жителів області.


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Євген Влізло: У бюджетній сфері - позитивна динаміка"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 3
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта