Прес-конференція Міністра фінансів України : 849076 : Местные новости

Местные новости Донецк : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Донецк и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Прес-конференція Міністра фінансів України

Прес-конференція Міністра фінансів України

Сьогодні Міністр фінансів України Федір ЯРОШЕНКО провів прес-конференцію. Також у прес-конференції взяв участь голова Донецької облдержадміністрації Анатолій БЛИЗНЮК.
Під час проведення прес-конференції Федір ЯРОШЕНКО відповів на питання представників ЗМІ.
Наводимо повний текст прес-конференції: «Федоре Олексійовичу, розкажіть будь-ласка, про те, чи є приємні новини за рік діяльності Уряду від Міністра фінансів?
Мені приємно відзначити річницю діяльності Уряду та те, що Державний бюджет-2010 створив підґрунтя для сталого розвитку економіки України.
Хоча треба щоб громадяни знали, що Закон України «Про державний бюджет України на 2010 рік планувався і виконувався у складних економічних умовах. Бо на його виконання фактично залишалось лише 8 місяців. Ми отримали від попереднього уряду неефективне адміністрування державних доходів, борговий тягар, ручне управління бюджетними видатками
Переконаний, що у 2010 році Уряд забезпечив успішну реалізацію поставлених перед ним завдань завдяки застосування ефективного фіскального менеджменту, посиленню бюджетної дисципліни, раціональності видатків та підвищенню прозорості видатків.
Міністерству фінансів України вдалося припинити управління у форматі «гасіння пожеж» та почати перехід до послідовного, стратегічно виваженого та автоматизованого управління державними фінансами.
Після впровадження інноваційних підходів та застосування проектного управління державними фінансами нам вдалося створити надійне підґрунтя для успішного реформування системи державних фінансів.
Наведу кілька цифр: у 2010 році надходження до державного бюджету порівняно з 2009 роком збільшилися на 22,6% рівень виконання планового показника, затвердженого Верховною Радою України, дорівнював 100,8% проти 85,5% у 2009 році.
Важливо, що захищені статті та пріоритетні видатки загального фонду державного бюджету у 2010 році були профінансовані стовідсотково. У цілому всі видатки профінансовані майже стовідсотково. Пане міністре, а що ж відбувалося із соціально значимими видатками. Хотілося б почути про це від Вас, із перших вуст. Разом з тим опозиція і пересічний українець хоче знати, що це дало в реальному житті ?
І щоб не говорили критики з опозиції, але це незаперечні статистичні факти. А статистика, як відомо, річ вперта. Наведу три красномовні приклади:
Було підвищено та здійснено перерахунок усіх соціальних виплат, що минулим Урядом так і не було реалізовано.
Базові соціальні стандарти зросли майже на чверть (24%), що втричі перевищує показник інфляції (9,1%), мінімальна пенсія – на 28%, середня заробітна плата – на 20,1%.
Крім того, вперше з 1 січня 2010 року були встановлені: вчителям надбавка в розмірі 20% до посадового окладу; фахівцям з базовою та неповною вищою медичною освітою – надбавка за вислугу років; працівникам бібліотек та клубів – допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та для вирішення соціально-побутових питань; працівникам музеїв – допомоги на оздоровлення при наданні щорічних відпусток.
В цілому, видатки соціального спрямування збільшились проти 2009 року на 25,4% (+43 млрд. грн.) - до 212,5 млрд. грн.
У 2010 році Уряд значно посилив державну підтримку найменш захищених верств населення.
Так, на 37% зросли виплати допомог сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам. На це виділено додатково 6,1 млрд. гривень.
Обсяги соціальних виплат «Матерям-героїням» збільшились у 9 разів, при цьому розмір допомоги зріс на 30% і склав 8690 гривень.
Багатодітні сім’ї одержали пільги на оплату послуг ЖКГ та послуг зв’язку, придбання палива; діти з таких сімей – право на безкоштовний проїзд.
Майже на чверть зросли розміри допомог одиноким матерям на дітей та інвалідам з дитинства.
Забезпечено повне фінансування дефіциту Пенсійного фонду України та збільшено підтримку пенсіонерів.
Середньорічний мінімальний розмір пенсії в порівнянні з 2009 роком зріс на 39% (з 510,5 грн. до 709,2 грн.); середня пенсія – на 17% (з 920,8 грн. до 1074,7 грн.).
З 1 серпня 2010 року інваліди Великої вітчизняної війни та учасники бойових дій отримали додаткове підвищення мінімальної пенсійної виплати в середньому на 21%.
Збільшилися на 32% видатки на соціальний захист та пенсійне забезпечення Чорнобильців, а це 7,4 млрд. гривень. Пане міністр, багато хто із наших глядачів хоче почути чи усе у нас гаразд із фінансуванням Євро 2012 ?
Гідно провести в Україні фінальну частину чемпіонату Європи 2012 року з футболу - один із головних пріоритетів діяльності Уряду
Ми досягли справжнього прориву, що дозволить надолужити відставання від графіку підготовки до Євро-2012.
У 2010 році загальний обсяг видатків на Євро-2012 склав що у 2,6 рази більше фактичного показника 2009 року. У тому числі державний бюджет , що у 2,5 рази більше ніж у 2009 році.
Успішна реалізація Державної програми щодо підготовки та проведення Євро-2012 позитивно позначилась на іміджі України як європейської держави Федоре Олексійовичу розкажіть на чому базується Державний бюджет 2011 року ?
Насамперед на досягненнях 2010 року базується Державний бюджет 2011 року, а саме:
Це стабілізація системи державних фінансів;
Це впровадження інноваційних технологій в управління державними фінансами;
Це продовження політики підвищення соціальних гарантій;
Це подальше розширення фінансової самостійності місцевих бюджетів. Пане міністр, ініційована вами програма "Перезавантаження системи державних фінансів України", чи наблизить вона Україну до можливості інтегруватися у спільноту країн Європейського союзу ?
Стратегічною основою розвитку системи державних фінансів України є, звичайно передвиборча Програма Президента України В.Ф. Януковича “Україна для людей”.
Хочу, щоб Ви також знали, що на виконання цієї програми Президента зараз у Міністерстві фінансів впроваджується програма «Перезавантаження системи державних фінансів України на інноваційних засадах»
Її місією є:
Створення нової, надійної, конкурентоспроможної системи державних фінансів України як двигуна здійснення соціально-економічних реформ 2010–2014 рр. Перший рівень моделі архітектури програми «Перезавантаження» складають проекти:
- стабілізації державних фінансів,
- проведення адміністративної реформи,
- формування систем знань з управління інноваційним розвитком
- оновлення необхідної законодавчої бази фінансової системи держави.
Другий рівень презентують базові проекти – формування бюджету з переходом на 3х річне бюджетне планування та імплементації оновленого Бюджетного кодексу та нового Податкового кодексу.
Третій рівень моделі архітектури формують інноваційні механізми формування компетентного професійного середовища системи державних фінансів України.
Успішне впровадження програми «Перезавантаження» забезпечить реальне підґрунтя для досягнення місії, визначеної Президентом України.
Програма «Перезавантаження системи державних фінансів України» дасть змогу вирішити ці проблеми і використовувати в управлінні державними фінансами сучасні стандарти, що застосовуються світовою практикою, а це, в свою чергу, наблизить Україну до можливості інтегруватися у спільноту країн Європейського Союзу. Коли ж, на Вашу думку, реформоване Міністерство фінансів стане локомотивом економічного розвитку України ?
Реалізовуючи завдання Президента та Уряду, 2 березня я презентував керівникам структурних підрозділів Мінфіну діяльність Міністерства по здійсненню адміністративної реформи за програмою «Перезавантаження системи державних фінансів України на інноваційних засадах».
Переконаний, що адміністративна реформа системи держаних фінансів дасть можливість стабілізувати національну економіку на основі її модернізації та перетворити в економіку інноваційного типу, підвищити соціальні стандарти, стабілізувати фінансову і податкову системи та успішно реалізувати національні проекти.
Бо місією цієї реформи є створення ефективної, надійної, гармонійної та прозорої системи державних фінансів на основі розробки або оновлення законодавчої бази (Бюджетний, Податковий кодекси) та формування технологічної зрілості системи на інноваційних засадах як двигуна сталого соціально-економічного розвитку.
Користуючись нагодою хочу звернутися до молоді. Державі необхідні професіонали, націлені на досягнення такої місії. Тільки маючи критичну масу фахівців націлених на її досягнення, Україна зможе зробити стрибок у розвитку, запровадити інноваційні механізми, які вирішать складні проблеми в державному управлінні та соціально-економічного розвитку.
І ще про головне. Ми переконані, що перехід до економіки «знань» - це найкраща стратегія розвитку. Тому ми будуємо стратегію розвитку системи державних фінансів на основі бачення України як держави, яка ефективно використовує свої переваги та потенціал знань для конкурентного розвитку.
Я запропонував фахівцям Міністерства у вигляді ділової гри створити дієву організаційну структуру без розривів та дублювання функцій та систему креативних шаблонів, як фундамент знань з діяльності Міністерства фінансів України при запровадженні адміністративної реформи, визначеної Президентом В.Ф. Януковичом.
Зрештою, формат ділової гри дозволить залучити ключових співробітників Мінфіну до створення системи знань та шаблонів діяльності Міністерства, мотивувати фахівців до розвитку та командної роботи, сформувати єдину мову та ментальний простір, а також створити інноваційні складові майбутньої діяльності фахівців на основі системного підходу та креативних шаблонів.
Я вбачаю однією із головних складових успіху адміністративної реформи Міністерства фінансів -формування стратегічної довіри до розвитку системи державних фінансів.
З офіційного веб-сайті Мінфіну я дізнався про віртуальний університет. Чи став він важливим інструментом впровадження реформ, накопичення і розповсюдження передового досвіду та знань ?
Ініціатором та основним ідеологом державних реформ є Президент України Віктор Федорович Янукович.
Успіх значною мірою залежить від кадрів, що їх реалізують, у цьому напрямі - важливим інструментом впровадження реформ, накопичення та розповсюдження передового досвіду та знань є система навчання, яка реалізується Віртуальним університетом за технологією дистанційного навчання.
Місією університету є навчання і тестування у найкоротші терміни співробітників системи державних фінансів України для успішної імплементації Державного бюджету на 2011 рік та бюджетів наступних років на основі нових Бюджетного і Податкового кодексів.
Головними цілями Віртуального університету Міністерства фінансів України є створення і проведення курсів дистанційного навчання, розроблення критеріїв, засобів і систем контролю якості дистанційного навчання, підсумковий контроль знань, об'єднання зусиль навчальних закладів Міністерства фінансів України для забезпечення розвитку дистанційного навчання за всіма напрямами та освітніми рівнями та співпраця з органами місцевого самоврядування.
У Віртуальному університеті функціонує Центр незалежного оцінювання і сертифікації компетентності спеціалістів, який здійснює оцінювання набутих слухачами знань за допомогою тестування. Розкажіть чи досягли Ви мети, які завдання стоять перед першими випускниками Віртуального університету ?
Метою системи незалежного тестування є опанування знань у напрямках застосування Бюджетного і Податкового кодексів, управління інноваційними проектами та програмами, впровадження адміністративної реформи.
Ми нещодавно вручили першим випускникам Віртуального університету - заступникам начальників головних фінуправлінь сертифікати з опанування курсу дистанційного навчання з організації бюджетного процесу за новим Бюджетним кодексом України, доручивши почесно нести у регіони важливу місію щодо організації навчання за програмами Віртуального університету.
Активне залучення до освоєння курсу з організації бюджетного процесу великої кількості фахівців місцевих органів виконавчої влади та місцевих самоуправлінь, дозволить створити професійне середовище на регіональному рівні, яке стане тим фаховим складом вчителів на місцях, які будуть не тільки передавати здобутті знання та досвід своїм колегам, а й використовувати його на практиці.
Сьогодні кількість користувачів Віртуального університету досягає 66 тис. фахівців!
Здобуття знань у напрямках застосування Бюджетного і Податкового кодексів, управління інноваційними проектами та програмами, впровадження адміністративної реформи за допомогою дистанційного навчання Віртуального університету дозволить фахівцям будь-якого рівня стати професіоналами своєї справи, націленими на досягнення місії, здатних створювати і впроваджувати програми та проекти, об’єднуючи різні інноваційні механізми розвитку.
Перехід до економіки знань для України є найкращою стратегією розвитку системи державних фінансів на основі бачення України як держави, яка ефективно використовує свої переваги та потенціал для конкурентного розвитку». Повну версію прес-конференції ви можете побачити на каналі youz.tv за посиланням:
http://www.youz.tv/index.php/press-konferenciya-ministrov-finansov-ukrainy/


Источник: Донецька обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Прес-конференція Міністра фінансів України"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Донецк



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта