Олександр Вілкул: «В нашому регіоні кожна людина має відчувати себе соціально захищеною, особливо це стосується людей з обмеженими можливостями» : 809492 : Местные новости

Местные новости Днепропетровск : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Днепропетровск и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Олександр Вілкул: «В нашому регіоні кожна людина має відчувати себе соціально захищеною, особливо це стосується людей з обмеженими можливостями»

Олександр Вілкул: «В нашому регіоні кожна людина має відчувати себе соціально захищеною,  особливо це стосується людей з обмеженими можливостями»<br />

Голова облдержадміністрації Олександр Вілкул вручив ключі від 10 спецавтомобілів «Славута» інвалідам війни І групи, а також відзначив кращих активістів громадських організацій інвалідів почесними грамотами та цінними подарунками
Соціальний захист людей із обмеженими можливостями є одним із пріоритетів діяльності обласної влади. Цього року в обласному бюджеті на заходи з підтримки інвалідів було передбачено біля 4,5 мілліонівн гривен. «В нашому регіоні кожна людина має відчувати себе соціально захищеною, особливо це стосується людей з обмеженими можливостями. Це моя принципова позиція. Для цього в області розроблена і активно реалізується ціла низка спеціальних програм», - зазначив Олександр Вілкул під час зустрічі з представниками громадських організацій інвалідів з нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів.
У Дніпропетровській області здійснюється комплекс дій, спрямованих на вирішення проблем медичної, соціально-трудової реабілітації, надання інвалідам протезно-ортопедичних виробів, забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, створення робочих місць для працевлаштування, умов для одержання освіти, зайняття спортом, безперешкодного доступу.
За ініціативи губернатора в області щомісячно виплачуються стипендії людям, яким виповнилось 100 і більше років, фінансуються громадські організації інвалідів та проводяться всеукраїнські фестивалі для людей з особливими потребами. Щороку з обласного бюджету на заходи з підтримки інвалідів виділяється близько 4,5 млн. грн.
Цього року з ініціативи голови облдержадміністрації Олександра Вілкула до Міжнародного дня інвалідів 200 родинам, в яких виховуються діти-інваліди, надано матеріальну допомогу в розмірі 500 гривень.
Окреме питання, яке перебуває на постійному контролі губернатора – це професійне навчання та працевлаштування інвалідів області.
«Надзвичайно важливо, щоб ланцюжок «ПТУ/ВУЗ – Перше робоче місце» був дієвим і для молоді з обмеженими фізичними можливостями. І влада створює для цього необхідні умови - молодь з проблемами зору та слуху здобуває освіту в вузах та профтехучилищах регіону.», - зазначив губернатор.
Зокрема, спеціальні групи для інвалідів є в Дніпропетровському національному університеті ім. Гончара, Національній металургійній академії, Криворізькому технічному університеті та Дніпропетровському навчально-виробничому центрі №2.
У Регіональному центрі освіти інвалідів при Національній металургійній академії України 110 студентів-інвалідів з вадами слуху та зору отримують освіту за спеціальностями «Економічна кібернетика», «Технологія машинобудування», «Економіка підприємства», «Інформаційні технології та системи». У професійно-технічних навчальних закладах області загалом навчаються понад 200 осіб з обмеженими фізичними можливостями, з яких 168 мають інвалідність.
У Всеукраїнському центрі професійної реабілітації (Київська область, м. Лютіж) та Кримському республіканському закладі «Міжрегіональний центр трудової, медико-соціальної і професійної реабілітації інвалідів» у місті Євпаторія щорічно проходять соціальну реабілітацію і навчаються новим професіям близько 50 інвалідів.
Також у системі органів праці та соціального захисту населення працює відділення професійної та медико-соціальної реабілітації інвалідів у складі Дніпропетровського міського центру соціальної допомоги, де щорічно проходять перепрофілювання за спеціальностями «Оператор комп’ютерного набору», «Перукар», «Чоботар» та «Швацька справа» понад 30 інвалідів.
Загалом протягом 2010 року перенавчання пройшли 112 інвалідів.
Крім того, обласний Центр зайнятості постійно проводить ярмарки вакансій, залучаючи інвалідів до роботи на підприємствах області. Загалом в регіоні функціонує 12 підприємств громадських організацій інвалідів. На цих підприємствах створені робочі місця для понад 1,5 тис. працюючих інвалідів, в тому числі – для майже 1 тисячі працюючих інвалідів з проблемами зору і слуху. Всього ж на підприємствах області працює 30,6 тисяч інвалідів.
Обласна влада знаходить можливості для всебічної підтримки людей з особливими потребами. Саме Дніпропетровщина була ініціатором впровадження в Україні важливих соціальних програм, серед яких – забезпечення інвалідів за рахунок коштів обласного бюджету спеціальним автотранспортом та мобільним зв’язком.
Довідково:
На Дніпропетровщині проживає майже 178 тисяч інвалідів, з них дітей-інвалідів та інвалідів з дитинства понад 20 тисяч.
Впродовж 2010 року міськими та районними управліннями праці та соціального захисту населення інвалідам області було видано 10,8 тисяч одиниць засобів реабілітації, в тому числі - візків, палиць, милиць, спеціальних меблів тощо. У тому числі для інвалідів з вадами зору та слуху видано 1 тисячу спеціальних засобів для орієнтування, спілкування та обміну інформацією (тифломагнітоли, мобільні телефони, диктофони, озвучені наручні годинники). Це повністю перекриває потребу інвалідів області в засобах реабілітації.
У системі праці та соціального захисту населення функціонує 18 інтернатних закладів та 51 територіальний центр соціального обслуговування, які надають послуги найбільш вразливим верствам населення, в тому числі – інвалідам.
За індивідуальними програмами реабілітації дітей-інвалідів працюють медико-педагогічні колективи 7 дитячих відділень територіальних центрів у Дніпропетровську, Дніпродзержинську, Кривому Розі, Новомосковську та Тернівці, в яких проходять реабілітацію понад 220 дітей-інвалідів.
Спектр діяльності відділень ранньої реабілітації широкий і включає лікувально-оздоровчі та адаптаційні технології. Спеціалісти відділень передусім допомагають дітям-інвалідам оволодівати побутовими навичками. Заняття там проводять логопеди, психологи та психотерапевти, також діє інформаційно-консультативна служба для батьків.
Управління преси та інформації облдержадміністрації


Источник: Дніпропетровська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Олександр Вілкул: «В нашому регіоні кожна людина має відчувати себе соціально захищеною, особливо це стосується людей з обмеженими можливостями»
"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 3
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Днепропетровск



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта