Анатолій БЛИЗНЮК про свій робочий візит у штат Каліфорнія : 805408 : Местные новости

Местные новости Донецк : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Донецк и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Анатолій БЛИЗНЮК про свій робочий візит у штат Каліфорнія

Анатолій БЛИЗНЮК про свій робочий візит у штат Каліфорнія

Під час традиційної прес-конференції, голова Донецької облдержадміністрації Анатолій БЛИЗНЮК прокоментував представникам ЗМІ свій робочий візит у Девіс штат Каліфорнія.
Нагадаємо, що 15-16 листопада 2010 року під головуванням 38-го губернатора Каліфорнії Арнольда ШВАРЦЕНЕГГЕРА в Девісі проходив III Глобальний кліматичний саміт органів місцевої влади, де взяв участь керівник області Анатолій БЛИЗНЮК.
«На сьогоднішній день у світі існує Кіотський протокол, і мир говорить про зміну клімату та необхідності не допустити зміни клімату за рахунок застосування нових, новітніх інноваційних технологій і так далі.
Є країни, у яких цей протокол не ратифікований. А саме ШВАРЦЕНЕГГЕР, він ініціював з боку США як губернатор і в цьому його підтримали його колеги, і він звернувся до регіональних лідерів у світі: «Давайте ми спільно вибудуємо таку програму в ідеології приватного державного партнерства, розуміння того, що ми в себе в регіонах можемо у першу чергу реалізувати ці проекти, запропонувати їх бізнесу. Введення в ідеології і у бізнес конкретних енергозберігаючих технологій, використання енергії сонця, вітру», - сказав Анатолій БЛИЗНЮК.
Також голова облдержадміністрації поділився враженнями про представлену енергозберігаючу машину та про концепцію нової глобальної кліматичної організації R20: «Там була представлена машина марки BMW, на якій мені теж запропонували проїхати, але я не став. Вона працює на двох джерелах. Їде на бензині, виробляє електроенергію, а потім певний час їде на цій акумульованій електроенергії.
Викиди автомобілів у навколишнє середовище. У Донецьком регіоні екологія - це викиди промислові, а в нас є регіони, у яких самі більші викиди - це викиди від автомобілів. А в цілому у світі - це величезна проблема. Тому на регіональному рівні швидше всього повинні вирішуватися ці питання. Розробляючи та реалізуючи плани соціально-економічного розвитку, ми повинні всі ці ініціативи просувати, стимулювати бізнес, впроваджувати нові і новітні технології, і все це на базі інновацій.
Приміром, в нас є «Форлендер» (німецька компанія), Енергомашспецсталь, ДТЕК. Я в Мюнхені зустрівся з одним із виконавців програми ДТЕКовської з вітроенергетиці. Вони замовляють 80 вітроагрегатів, і теж фірми «Форлендер». У світі, у Європі, зокрема ставлять завдання в найближчі роки, як мінімум 20% використовуваної електроенергії виробляти на поновлюваних джерелах, тобто вітер, повітря, зелена енергетика. А це завдання держави - стимулювати, а завдання бізнесу - вирішувати це завдання. Це промовлено в R20. Я хартію цю: «Регіони в боротьбі за зміну клімату» підписав, і не просто підписав. Я цю ідеологію сповідаю, і ми це реалізуємо в себе у регіоні».
Продовжуючи ділитися враженнями, отриманими не тільки від участі в Саміті, але й від перебування в штаті Каліфорнія, Анатолій БЛИЗНЮК акцентував увагу на загальному підході всієї держави до питання екології на приватному рівні: «В Америці люди нормально живуть, працюють, ні на кого не сподіваються, заробляють своєю працею, і це закладено в них уже поколіннями. Я бачив, у Чикаго є величенний парк разом із озером і в Лос-Анджелесі є величенний парк, у якому є шматочок китайського саду або японського, тобто різні території, де люди займаються розвитком екології усередині регіонів і цих мегаполісів... 16 млн. населення Лос-Анджелесу. У кожному місті повинні бути виділені такі ділянки, де гарна екологія, де доглянуті території, озеленені, де люди можуть відпочивати, насолоджуватися, бачити, як у реальній природі це може бути й повинне бути. Вони цим займаються, ми теж цим займаємося, але я думаю, що недостатньо».
Відповідаючи на запитання представників ЗМІ «Про враження від спілкування з Арнольдом ШВАРЦЕНЕГГЕРОМ», Анатолій БЛИЗНЮК у першу чергу відзначив: «Я бачив у ньому політика, але не знаменитого актора».
«Він говорив як політичний діяч, який зацікавлений у розвитку громад. Не тільки своєї громади й штату, що він очолює як губернатор, а взагалі проблематиці зміни клімату, що в цьому плані потрібно робити. Він говорив не як актор з екрана, звертаючись до людей, а як політик, що університет, у якому організований даний захід, 12 років цілеспрямовано займається проблематикою зміни клімату. В університеті захищені десятки дисертацій на цю тему, виробляються конкретні зміни, що потрібно робити у світі, щоб не допустити глобального потепління, кажучи змістовно», - відзначив голова облдержадміністрації Анатолій БЛИЗНЮК, відповідаючи на запитання представника ЗМІ.
Прес-реліз про ІІІ Глобальний кліматичний саміт.
15-16 листопада 2010 року в Девісі (штат Каліфорнія, США) під головуванням 38-го губернатора Каліфорнії Арнольда ШВАРЦЕНЕГГЕРА пройшов ІІІ Глобальний кліматичний саміт органів місцевої влади.
У роботі Саміту також взяли участь представники ООН, понад 1500 учасників із різних країн світу: Європи, Африки, Азії та Америки.
Нагадаємо, що минулого грудня, на 15 зустрічі Конференції Сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, 38-й губернатор Каліфорнії Арнольд ШВАРЦЕНЕГГЕР запропонував концепцію нової глобальної організації, яка зможе вийти глухого кута міжнародного переговорного процесу та взяти ініціативу по боротьбі зі зміною клімату, втілюючи конкретні заходи на місцевому рівні: R20 – Регіони в боротьбі зі зміною клімату.
«R20 – Регіони в боротьбі зі зміною клімату» - це інноваційний державно-приватний альянс, який об'єднуватиме органи місцевої влади, та впроваджуватиме конкретні проекти для боротьби зі зміною клімату і побудови глобальної «зеленої» економіки.
Так, підтримуючи цей заклик до дій, Каліфорнія та інші провідні регіони та провінції з усього світу офіційно оголосили про заснування R20 в листопаді 2010 року на третьому Урядовому глобальному кліматичному саміті.
R20 засновано як неприбуткову організацію зі штаб-квартирою в Женеві за законами Швейцарії. R20 вмістив широке коло членів органів місцевої влади з усього світу, які готові брати зобов'язання втілювати реальні заходи з боротьби зі зміною клімату. Крім того, R20 співпрацюватиме з організаціями та особистостями приватного сектору, науковцями, національними урядами та громадськістю з метою створення рушійної сили по боротьбі зі зміною клімату на національному та міжнародному рівнях.
Детальніше про R20:
Цілі R20
Головною метою R20 проголошено розвиток та втілення низьковуглецевих та стійких до зміни клімату проектів через співробітництво поміж органами місцевої влади з усього світу.
В ході першого року роботи R20 полегшуватиме співпрацю між державним та приватним сектором, розповсюджуватиме найкращий досвід, прискорюватиме розвиток «зелених» інновацій та почне втілювати демонстраційні проекти з «чистої» енергетики. Впродовж п'яти років R20 ставить за мету - щоб не менше двадцяти місцевих адміністрацій впровадили на законодавчому рівні всеосяжні плани дій зі зниження вуглецевих викидів, використовуючи найбільш успішні моделі провідних регіонів світу в якості прикладу.
Такими діями R20 збільшить обсяги глобальної «зеленої» економіки, що дозволить створити нові робочі місця та взяти зобов'язання щодо зниження викидів парникових газів. В подальшому демонстраційні проекти покажуть, що зниження викидів парникових газів на 75%, необхідних для недопущення підвищення глобальної температури на 2ºС, може бути досягнутим без собівартості, а також економічну вигоду багатьох проектів.
Важливість створення R20
COP 15 не змогла виробити імперативний міжнародний договір про зміну клімату, а нова кліматична угода не є політично прийнятною в короткостроковій перспективі. В основі цієї невдачі лежать фундаментальні розбіжності між розвинутими країнами та країнами що розвиваються стосовно фінансування та обсягів зниження викидів.
Політична ситуація не змінить кліматичної реальності: для того щоб уникнути небезпечної зміни клімату, світ мусить скоротити обсяги викидів вже сьогодні. До того ж між сьогоденням та 2050 роком не менше двох третин нових джерел викидів з'являться в країнах що розвиваються, більшості з яких бракує потужностей для розроблення та втілення ефективних екологічних політик. Допоки продовжуються політичні дебати, необхідно втілювати реальні дії зі зниження обсягів викидів та створення відповідних потужностей на місцях.
Попри розчарування СОР 15 та затяжні наслідки глобальної економічної кризи, місцеві адміністрації, такі як Каліфорнія, закликають світ просуватися в напрямку низьковуглецевого майбутнього та розвитку глобальної «зеленої» економіки. Ми не повинні втратити цей імпульс, а працювати над поєднанням підходів «знизу-вгору», доречному на місцевому рівні, та «згори-вниз», притаманному глобальним цілям.
R20 підтримуватиме, посилюватиме та розширюватиме заходи з боротьби зі зміною клімату на місцях з метою побудови основи для таких дій на національному та міжнародному рівнях. Фокусуючись на досягненні конкретних результатів через втілення проектів, R20 досягне миттєвих результатів та продемонструє шляхи розвитку «чистих» технологій та прискорить інвестування в низьковуглецеву економіку.
Яким буде зв'язок R20 з ООН?
R20, діючи поза рамками ООН, зберігатиме з нею тісні робочі відносини та відіграватиме доповнюючу роль. Такі ж відносини передбачені і з іншими міжнародними організаціями.
Чому необхідно впроваджувати заходи з боротьби зі зміною клімату на місцевому рівні?
Оскільки боротьба зі зміною клімату як на національному, так і міжнародному рівнях зайшла в глухий кут, поширюється бачення про необхідність пошуку інших гравців, здатних діяти в цій сфері. Місцеві адміністрації в цьому плані є ключовими з багатьох причин:
• Згідно з UNDP, більшість інвестицій, спрямованих на зниження парникових газів та адаптацію до зміни клімату, — від 50% до 80% для зниження і майже 100% для адаптації — повинні надходити до місцевих адміністрацій;
• Місцеві адміністрації втілюють національну політику і можуть також пропонувати рішення в області боротьби зі зміною клімату в разі кризи державної політики в цій сфері;
• Місцеві адміністрації, такі як Каліфорнія, є глобальними лідерами в зниженні викидів та створенні “зелених” робочих місць, а їхній досвід може бути повторений та збільшений як в розвинутих країнах, так і в країнах що розвиваються;
• Місцеві адміністрації є політично близькими до безпосереднього втілення проектів, проте залишаються віддаленими від отримування більших вигод шляхом інтеграції таких проектів до регіонального планування;
• Місцеві адміністрації ідеально підходять для вирішення як міських, так і сільських проблем, що покриває всі ключові моменти боротьби зі зміною клімату.
Як впливатиме R20 на національну екологічну політику та дії?
Екологічні політики та проекти, успішно втілені на місцевому рівні, часто приймаються і центральними урядами, сприяючи таким чином і пожвавленню національної політики в цій сфері.
Як впливатиме R20 на міжнародну діяльність в сфері зміни клімату?
Зміна клімату — це міжнародна проблема, що виходить за межі політичних кордонів та вимагає дій на всіх рівнях.
Стимулюючи співробітництво між місцевими адміністраціями, бізнесовими колами, неурядовими організаціями та науковцями з усього світу, а також заохочуючи національні уряди приймати додаткові заходи в цій області, R20 може пришвидшити і глобальний процес протидії цій зміні.
До того ж розроблені R20 демонстраційні проекти слугуватимуть моделлю та стимулом для місцевих та національних адміністрацій щодо пришвидшення втілення міжнародних домовленностей та національних цілей, а також національних мір по боротьбі зі зміною клімату (NAMAs – Nationally appropriate mitigation measures), згідно з Копенгагенською угодою, прийнятою на СОР 15. Така співпраця між місцевими адміністраціями розвинутих країн та країн що розвиваються мобілізує та збільшить фінансування технологій та проектів приватного сектору, що мають на меті сприяння цілісному відновленню економіки на засадах нової «зеленої» парадигми партнерства, співпрацюючи з UNDP та Міжнародною енергетичною агенцією.
Члени та партнери R20
Прогресивні голови регіональних (місцевих) адміністрацій з усього світу приєдналися в якості офіційних засновників R20. Крім того до R20 запрошені національні уряди, щоб приєднуватися в якості спостерігачів, а також фінансових партнерів з приватного сектору, науковців, міжнародні організації та громадськість. Так, присутні на Урядовому глобальному кліматичному саміті цього листопаду 2010 року члени-засновники та партнери підписали Статут R20.


Источник: Донецька обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Анатолій БЛИЗНЮК про свій робочий візит у штат Каліфорнія"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 2
Новых вестей вчера: 16

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Донецк



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта