А.М. БЛИЗНЮК: «Людям необхідно допомагати воістину!» : 792404 : Местные новости

Местные новости Донецк : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Донецк и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

А.М. БЛИЗНЮК: «Людям необхідно допомагати воістину!»

А.М. БЛИЗНЮК: «Людям необхідно допомагати воістину!»


Сьогодні голова Донецької облдержадміністрації Анатолій БЛИЗНЮК провів засідання колегії облдержадміністрації з питання виконання заходів щодо забезпечення соціальним житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, у Донецькій області.
На засіданні були присутні заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Борис АДАМОВ, заступники голови облдержадміністрації Олена ПЕТРЯЄВА, Людмила ДАВИДЕНКО, а також керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, представники соціальних служб тощо.
З питання, винесеного на повістку, доповіла начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Лілія ЗОЛКІНА і начальник служби у справах дітей Віра САГАЙДАК.
Підбиваючи підсумок, Анатолій БЛИЗНЮК відзначив необхідність створення нового персоніфікованого підходу у процесі надання соціального житла для сиріт і додав: «Людям треба допомагати воістину! Треба зрозуміти ще, чому ці діти з'являються. І що треба робити, щоб цього не було». Для довідки:
Про хід виконання заходів щодо забезпечення соціальним житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Донецькій області Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 23.10.2006 №516 «Про затвердження заходів щодо забезпечення соціальним житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Донецькій області» в області проводиться певна робота щодо забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З метою виконання державних завдань щодо подолання наслідків сімейного неблагополуччя у 2007 році були створені обласні соціальні заклади:
- Донецький обласний соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування;
- Донецький обласний соціальний центр матері та дитини. Облаштування закладів здійснювалось шляхом проведення ремонтних робіт за рахунок субвенції 2007 року з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування закладів, які надають соціальні послуги дітям та молоді. Дефіцит коштів субвенції, виділених в 2007 році (40 відсотків від загальної потреби) перешкодив завершенню капітального ремонту та початку функціонування обласних соціальних закладів. У поточному році Донецькій області виділена субвенція з державного бюджету у розмірі 8 млн. 10 тис. грн. для завершення ремонтних робіт в зазначених закладах та введення їх в дію з 1 січня 2011 року.
З метою залучення коштів для завершення капітального ремонту обласних соціальних закладів з березня 2009 року онецьке обласне відділення Дитячого фонду України, Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації та Донецький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводять благодійну акцію «Телемарафон «Майбутнє дітей Донбасу», сума залучених коштів склала 78833 грн, з яких «Донецькому обласному соціальному центру матері та дитини» передано 60 тис. грн., Горлівському соціальному гуртожитку «Оберіг» - 4767 грн.
На виконання п.4 розпорядження голови Донецької обласної державної адміністрації від 23.10.2006 №516 «Про затвердження заходів щодо забезпечення соціальним житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Донецькій області» виконкоми міських рад та райдержадміністрації розробляють необхідні заходи щодо вирішення проблеми відсутності житла у осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та забезпечення їх виконання.
Так, з 2006 року в м. Горлівка працює поки єдиний в області соціальний гуртожиток «Оберіг», в якому зареєстровано 47 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. На цей час вирішуються фінансові питання щодо відкриття в 2011 році другого корпусу соціального гуртожитку, в якому будуть проживати 50 осіб з числа дітей сиріт.
Рішенням Маріупольської міської ради від 26 травня 2010 №5/43-6617 було створено комунальний заклад «Маріупольський міський соціальний гуртожиток», за адресою пров. Київський, 10-а. На цей час розпочинаються ремонтні роботи, на посаду призначено директора, бухгалтера та охоронців, остаточний штат буде укомплектовано після закінчення ремонту закладу.
В м.Костянтинівка з метою забезпечення житлом дітей-сиріт та осіб, позбавлених батьківського піклування віком від 18 до 23 років, які після закінчення інтернатних закладів не мають власного житла, рішенням міської ради від 24.10.2006 №5/8-124 створено комунальний заклад «Міський соціальний гуртожиток», розрахований для тимчасового проживання молоді в кількості 30 осіб. Коштів, виділених з місцевого бюджету, недостатньо для завершення капітального ремонту. Для введення в дію зазначеного закладу необхідно додаткові кошти в сумі 725 тис. грн.
Рішенням виконкому Донецької міської ради від 22 вересня 2010 року №240 заплановано виділення у 2011 році 5 млн.грн. на будівництво соціального гуртожитку в м.Донецьк.
У інших містах області відсутність фінансування перешкоджає створенню соціальних гуртожитків.
Станом на 01.09.2010 року загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в області складає 10 969 осіб, з них:
- 6574 (60%) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, не мають житла взагалі;
- 4395 (40%) дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають житло, з них:
- 1485 (34%) дітей мають житло або частку житла на праві приватної власності;
- відносно 2910 дітей зберігається право на проживання чи користування житлом до повернення дітей із державних закладів, від опікунів, піклувальників, з прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу.
Станом на теперішній час 698 осіб із числа дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебувають на квартирному обліку.
За статистичними даними, відносно 780 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, призначено опікунів, піклувальників над їх майном; лише 24 одиниці житла, яке належить дітям зазначеної категорії, передано в оренду; відносно 13 - відкрито особистий рахунок для перерахування решти коштів.
Згідно із Законом України від 13.01.2005 № 2342-IV «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» центри соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді відпрацьовують Програму з соціальної адаптації дітей зазначеної категорії, затверджену Наказом Держсоцслужби від 04.06.2008 № 31 „Про затвердження Програми центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з числа учнів старших та випускних класів інтернатних закладів, шкіл соціальної реабілітації та осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування”. За цією Програмою центрами соціальних служб СССДМ здійснюється робота з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування та особами з їх числа, спрямована на соціальну та психологічну адаптацію, підготовку до самостійного життя. Вона реалізується в Донецькій області через впровадження відповідного наказу Донецького обласного ЦСССДМ від 15.12.2008 № 161.
Метою Програми є підготовка до самостійного життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, шляхом формування необхідних теоретичних та практичних навичок та знань.
Дана Програма надає можливість дітям-сиротам та особам з їх числа отримати теоретичні та практичні навички з основ та механізмів застосування положень чинного законодавства з питань забезпечення їхніх прав; професійної кар`єри; успішного спілкування; ведення безпечного способу життя; репродуктивного здоров`я; психологічних аспектів подружнього життя та культури сексуальних відносин; усвідомленого батьківства; проведення дозвілля, а також набуття практичних навичок спілкування; формування самостійного та відповідального прийняття рішень; налагодження контактів з оточуючими; виходу з конфліктних ситуацій; вирішення складних питань, що виникають під час пошуку житла, роботи; планування сім`ї; ведення домашнього господарства, формування домашнього бюджету; організації змістовного дозвілля тощо.
Показники охоплення випускників інтернатних закладів Програмою з соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у 2009 році та за 9 місяцях 2010 року Період Кількість учнів 9-11 класів інтернатних закладів З них: кількість учнів, які пройшли курс підготовки до самостійного життя Кількість учнів 9-11 класів шкіл соціальної реабілітації З них: кількість учнів, які пройшли курс підготовки до самостійного життя 2009 рік 783 602 8 8 9 місяців 2010 року 777 751 10 10 РАЗОМ 1560 1353 18 18 Показники здійснення соціальної роботи з дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування і особами з їх числа протягом 2008-2009 років та за 9 місяців 2010 року Категорія клієнтів Кількість клієнтів Кількість наданих їм послуг 2008 рік Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування з числа випускників інтернатних закладів 274 941 Особи з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування 797 3774 2009 рік Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування з числа випускників інтернатних закладів 610 5703 Особи з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування 591 21378 за 9 місяців 2010 року Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування з числа випускників інтернатних закладів 706 9386 Особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 629 14598 РАЗОМ 3607 55780 Показники здійснення соціального супроводу
(на підставі письмової угоди) за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування і особами з їх числа протягом 2008-2009 років та за 9 місяців 2010 року Категорія клієнтів Кількість клієнтів що перебували під соціальним супроводом знято з позитивним результатом у т.ч. працевлаштовано у.т.ч. влаштовано на навчання у т.ч. забезпечено житлом у т.ч. поставлено на квартирний облік у т.ч. поставлено на облік в Центр зайнятості У зв’язку зі зміною місця проживання 1 2 3 4 5 6 7 8 9 2008 рік Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування з числа випускників інтернатних закладів 15 8 1 1 4 - - - Особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 77 44 33 7 31 - - 3 2009 рік Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування з числа випускників інтернатних закладів 25 16 0 5 2 - - 5 Особи з числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування 110 73 34 16 42 17 7 5 9 місяців 2010 року Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування з числа випускників інтернатних закладів 19 16 - 11 5 5 5 - Особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 89 48 19 10 21 20 9 3 РАЗОМ 335 205 87 50 105 42 21 16
Службами у справах дітей надано 1068 копій обліково-статистичних карток дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування протягом 2009 року та першого півріччя 2010 року. 284 особи з цієї категорії звернулись по допомогу до центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, з них 155 - поставлено на квартирний облік, 12 влаштовано в соціальний гуртожиток для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Протягом 2008-2009 років, першого півріччя 2010 року 68 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали соціальне житло, з них 48 — жилі приміщення у соціальних гуртожитках, 6— квартири в багатоквартирних жилих будинках, 1 — садибний одноквартирний жилий будинок; 169 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали житло з загального житлового фонду, з них 156 — квартири в багатоквартирних жилих будинках, 12 — садибні одноквартирні жилі будинки. Проте 705 осіб з цієї категорії з 2008 року і дотепер перебувають на квартирному обліку.
Протягом 2009 року спеціалісти міськрайцентрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сприяли 43 дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування у вирішенні житлових проблем, з них 13 — забезпечено житлом, 3 — відновлено житло, 12 — забезпечено кімнату у гуртожитку, 33 — поставлено на квартирний облік.
Протягом першого півріччя 2010 року спеціалісти міськрайцентрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді сприяли 50 дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, у вирішенні житлових проблем, з них 14 — забезпечено житлом, 3 — відновлено житло, 19 — забезпечено кімнатами у гуртожитку, 73 — поставлено на квартирний облік.
Проблеми:
1. Дефіцит фінансування будівництва соціального житла з державного, обласного, місцевих бюджетів.
2. Відсутність коштів у місцевих бюджетів для створення мережі соціальних гуртожитків або інших видів соціального житла для вирішення житлових проблем осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
3. Відсутність гуртожитків у значній кількості в містах та районах області.
4. Залишається не вирішеним питання захисту житлових прав, збереження житла дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до 18 років.
5. Не визначене подальше місцезнаходження особи із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування після вибуття із соціального гуртожитку в разі відсутності власного житла.
Висновки:
1. До 1 січня 2011 року завершити ремонтні роботи Донецкого обласного соціального гуртожитку для дітей – сиріт и дітей, позбавлених батьківського піклування.
2. Посилити роботу по збереженню закріпленого за дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, житла, вирішення питань приватизації закріпленого житла, погашення заборгованості за комунальні та інші послуги, перевірки стану житла, яке зберігається за дітьми-сиротами.
3. Зробити аналіз та визначити потребу в створенні соціальних гуртожитків або інших видів соціального житла для тимчасового вирішення житлових проблем осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, випускників інтернатних закладів, які не мають власного житла до 1 лютого 2011року.
4. Розробити та затвердити заходи щодо забезпечення соціальним житлом осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в Донецькій області на 2011-2014 роки до 1 квітня 2011 року.
5. Забезпечити проведення міжвідомчих нарад щодо активізації взаємодії суб’єктів соціальної роботи у питаннях забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт.
6. Продовжити роботу з соціальної адаптації дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з числа учнів старших та випускних класів, інтернатних закладів, шкіл соціальної реабілітації та осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
7. Забезпечити надання якісних соціальних послуг дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування та особам з їх числа.
8. Посилити контроль над роботою служб у справах дітей виконкомів міських рад і райдержадміністрацій щодо забезпечення обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування до 18 років, які не мають закріпленого житла (з наступною передачею даних іншим суб’єктам соціальної роботи за запитом).
9. Проводити інформаційну та роз’яснювальну роботу серед осіб з числа дітей-сиріт, які навчаються в учбових закладах, відносно своїх прав щодо забезпечення житлом, шляхів вирішення житлових проблем.


Источник: Донецька обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "А.М. БЛИЗНЮК: «Людям необхідно допомагати воістину!»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Донецк



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта