Б.І. Адамов: «Питання захисту населення та попередження надзвичайних ситуацій - приорітетні». : 791484 : Местные новости

Местные новости Донецк : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Донецк и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Б.І. Адамов: «Питання захисту населення та попередження надзвичайних ситуацій - приорітетні».

Б.І. Адамов: «Питання захисту населення та попередження надзвичайних ситуацій - приорітетні».


Сьогодні в.о. голови Донецької облдержадміністрації Борис АДАМОВ провів підсумкове розширене засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.
На засіданні були присутні: заступник начальника Державної інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки Тарас ПОЛІЩУК, начальник головного управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної та оборонної роботи облдержадміністрації Сергій ГЛУШКО, заступник начальника Державної інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки Владислав ГОРБАНЬ, члени комісії МНС України, представники керівництва райдержадміністрацій і міст Донецької області.
На порядку денному були розглянуті результати комплексної перевірки Донецького регіону щодо реалізації заходів відповідно до державної політики у сфері цивільного захисту населення, попередження надзвичайних ситуацій, готовності органів управління та порядку реагування на НС техногенного та природного характеру в області.
Звертаючись до присутніх, Борис АДАМОВ зазначив: «Питання захисту населення та попередження надзвичайних ситуацій, створення відповідних умов життєзабезпечення умов життя людей - пріоритетні для Донецької облдержадміністрації, міських голів і голів райдержадміністрацій, спеціалізованих служб цивільної оборони. Для реалізації цих заходів в області затверджена реалізація програм. Насамперед програми забезпечення мінімального рівня достатньої безпеки населення та території Донецької області від надзвичайних ситуацій техногенного характеру на 2010-2015 рр. Також ці заходи знаходять відгук у програмах енергоефективності регіону на 2010-2015 рр., розвитку системи газопостачання населених пунктів Донецької області на 2006-2010 рр., реформування житлово-комунального господарства Донецької області на 2010-2014 рр., обласної цивільної програми забезпечення підготовки та проведення фінальної частини чемпіонату ЄВРО-2012 у Донецькій області.
Додатковим свідоцтвом того, що дані питання перебувають під постійним контролем органів влади, є розгляд даних питань на колегії облдержадміністрації та сесіях обласної ради.
З метою забезпечення захисту громадян визначені наступні пріоритетні напрямки діяльності:
- створення ефективної територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту;
- забезпечення ефективності функціонування сил цивільного захисту;
- попередження надзвичайних ситуацій, зменшення ризику їх виникнення;
- організація навчання населення діям під час загрози НС».

Для довідки:
Доповідь начальника головного управління з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної та оборонной роботи облдержадміністрації Сергія ГЛУШКА Комплексна перевірка Донецької області стала важливим екзаменом на здатність органів управління і сил усіх рівнів привести себе в готовність до виконання завдань за призначенням у встановлені терміни.
Керівництвом області, міст і районів проведена певна робота з підготовки до перевірки. Оцінка цієї роботи сьогодні визначена заступником голови Комісії.
Зі свого боку, вважаю за необхідне відзначити, що, не дивлячись на виявлені недоліки, рівень підготовки органів управління територіальної підсистеми, особливо міської і районної ланок, за період після аналогічної комплексної перевірки помітно зріс.
Зокрема з метою забезпечення безпеки життєдіяльності населення, стабільного підвищення готовності протидії надзвичайним ситуаціям, підготовку до дій при їх виникненні, рішенням Донецької обласної ради було ухвалено Програму забезпечення мінімально достатнього рівня безпеки населення і територій області від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на 2010 – 2013 роки (це вже третій етап програми, перший та другий були ухвалені обласною радою на 2002 – 2009 роки).
На виконання І та ІІ етапів програмних заходів були виділені асигнування з обласного бюджету в обсязі близько 20 млн. грн.
На 2010 рік Програмою заплановано фінансування у сумі 74,4 млн. грн., з яких за рахунок коштів обласного бюджету у сумі 3,7 млн. грн. з яких 3,2 млн. грн. вже виділено, кошти з державного бюджету нажаль не виділялись.
Завдяки виконаним заходам програми вдалося при дефіциті ресурсів сконцентрувати їх на головних напрямах, що у кінцевому результаті дозволило вирішити ряд важливих питань у сфері цивільного захисту регіону, зокрема:
підвищити надійність систем управління, зв’язку та оповіщення у кризових та надзвичайних ситуаціях. Реалізована можливість проведення передачі відеозображення з місць надзвичайних подій;
знизити кількість виникнення надзвичайних ситуацій шляхом поліпшення протиаварійного обслуговування об’єктів господарчої діяльності;
підвищити рівень захисту населення та територій області;
розширити діапазон дій аварійно-рятувальних служб, покращити їх технічне оснащення, підвищити оперативність і ефективність;
підвищити рівень навчання керівного складу місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій, аварійно-рятувальних служб, рятувальників і населення до дій в умовах надзвичайних ситуацій.
Цілеспрямовано займаються питаннями вдосконалення стану цивільного захисту в області Донецька філія ВАТ "Укртелеком" (Питель В.П.), керівництво міст Донецька, Макіївки, Маріуполя, Горлівки, Артемівська, Дружківки та інші.
Вважаю необхідним нагадати, що там, де керівники особисто приділяють увагу розвитку та удосконаленню системи цивільного захисту, відповідально відносяться до попередження надзвичайних (аварійних) ситуацій, захисту населення і територій від них там стан справ кращий.
За останні чотири роки вдалося досягти певних позитивних результатів, але низка проблем у сфері захисту населення і територій залишається невирішеними, зберігається високий ризик виникнення на території регіону надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру. Про що відображено в акті перевірки.
Наявність в області розвинутого промислового потенціалу, концентрація на промислових підприємствах об'єктів підвищеної небезпеки, припинення роботи ряду потенційно небезпечних підприємств, неприведення в безпечний стан небезпечних технологій і значну кількість накопичених високотоксичних відходів є основою високого ступеня техногенної небезпеки області. За станом техногенної безпеки наш регіон є самим навантаженим. В області налічується 3442 ПНО, що складає 14,5% від загальної їх кількості по Україні, це в 3 і більше разів перевищує їх кількість в інших областях країни.
Кількість хімічно небезпечних об'єктів сягає 183, що складає 14,2% від загальної їх кількості в державі.
Крім того в області знаходиться на обліку 1107 сховищ цивільного захисту (цивільної оборони), що складає 15,6% від загальної їх кількості по Україні.
В області з порядку денного не зняті такі питання та явища, як підтоплення, зсуви, карсти, небезпечне проходження паводків, збільшення площ територій, у тому числі забудованих, на які впливають небезпечні природні процеси.
Ряд проблемних питань, які на наш погляд перешкоджають ефективному рішенню завдань щодо попередження і ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, ми окреслили.
В акті перевірки визначені основні недоліки та зауваження стосовно роботи органів управління та сил усіх рівнів, інженерного та хімічного захисту, накопичення матеріально-технічних засобів до резервів на випадок надзвичайних ситуацій та інше.
В першу чергу від присутніх у цьому залі залежить безпека як промислового персоналу так і населення області взагалі. Тому нам потрібно всебічно проаналізувати виявлені недоліки та вжити вичерпних заходів щодо їх усунення.
Це буде сприяти створенню необхідних умов для подальшого сталого розвитку області шляхом зниження рівня техногенно-екологічних ризиків, підвищення ефективності роботи щодо запобігання і реагування на надзвичайні ситуації заради безпеки людей, збереження національного надбання і навколишнього середовища.


Источник: Донецька обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Б.І. Адамов: «Питання захисту населення та попередження надзвичайних ситуацій - приорітетні». "

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Донецк



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта