Землевпорядники Донеччини розглянули низку питань : 755396 : Местные новости

Местные новости Донецк : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Донецк и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Землевпорядники Донеччини розглянули низку питань

Головне управління Держкомзему у Донецькій області провело розширене засідання колегії за участі керівників і начальників структурних підрозділів, відділів Держкомзему у районах та містах обласного значення, Управління Державної інспекції з контролю за використанням і охороною земель, Донецької регіональної філії ДП «Центр державного земельного кадастру», ДП «Донецький науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».
На розгляд були винесені питання стосовно здійснення державного контролю за використанням і охороною земель за 1 півріччя 2010 року та заходи щодо підвищення його ефективності, підсумки роботи ДРФ ДП «Центр державного земельного кадастру» у 2009 році та 1 півріччі 2010 року, напрямки роботи на 2010 рік. Також колегією було обговорено забезпечення функціонування Державного фонду документації із землеустрою, результати проведення щорічної оцінки державних службовців в органах земельних ресурсів області тощо. Засідання проведено під головуванням начальника головного управління Наталі Сігітової.
З першого питання доповів заступник начальника управління Державної інспекції з контролю за використанням та охороною земель Головного управління Держкомзему у Донецькій області Володимир Семергей. Він зазначив, що протягом звітного періоду Держземінспекцією проведена робота з підвищення рівня здійснення державного контролю за використанням та охороною земель в області, вжиті заходи для забезпечення своєчасного та належного виконання актів і доручень вищих органів державної влади.
Так, державними інспекторами протягом першого півріччя поточного року проведено 2858 перевірок дотримання вимог земельного законодавства, в результаті яких виявлено 2191 порушення. До адміністративної відповідальності притягнуто 526 громадян та посадових осіб, до органів прокуратури передано 78 матеріалів для подання позовів до суду про примусове стягнення нарахованої шкоди.
Найбільше проведено перевірок державними інспекторами у містах Донецьк, Макіївка, Горлівка, Волноваському, Красноармійському, Старобешівському, Тельманівському районах.
«Однак, не всі інспектори виконують поставлені завдання на належному рівні, - зазначив доповідач, - Найнижчий показник кількості виявлених порушень у містах Сніжне, Єнакієве, Ясинуватському районі, тому їм потрібно посилювати роботу».
На сьогоднішній день найпоширенішими порушеннями земельного законодавства на землях всіх категорій залишаються: використання земельних ділянок без правовстановлюючих документів, самовільне зайняття земельних ділянок, невиконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб, використання земельних ділянок не за цільовим призначенням.
Складною в області залишається ситуація із вжиття заходів по усуненню порушень, пов'язаних з видобуванням корисних копалин (копанки). Цьому напрямку роботи Держземінспекція приділяє особливу увагу.
Спеціалістами Управління протягом 2009 - 2010 років виявлено більше 150 фактів самовільного зайняття земельних ділянок для несанкціонованого видобутку корисних копалин, у тому числі за І півріччя 2010 року встановлено 53 факти самовільного зайняття земельних ділянок та зняття ґрунтового покриву для організації копанок на загальній площі 86,02 га. Загальна сума нарахованої шкоди становить 536,17 тис. грн.
До органів МВС передано 32 матеріали про встановлення осіб, що скоїли правопорушення. До органів прокуратури передано 16 матеріалів. Притягнуто до адміністративної відповідальності 5 осіб із накладенням штрафу 2400 грн.
Частіш за все об'єктом незаконного видобутку є вугілля та пісок. Переважна більшість копанок та кар'єрів розташована на землях сільськогосподарського та лісогосподарського призначення в східній частині області, а саме Шахтарському районі, м. Горлівка, Сніжне, Торез тощо.
За всіма випадками порушень земельного законодавства Управлінням в межах компетенції вжиті всі можливі заходи реагування.
Крім цього, державними інспекторами постійно проводиться контроль за додержанням встановленого законодавством порядку визначення і відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва. У результаті за 6 місяців поточного року до обласного та місцевих бюджетів надійшло коштів у сумі 3,8 млн грн., до обласного - 1,03 млн грн.
Також було зауважено, що серйозна проблема полягає у неукомплектованості штату державних інспекторів. Саме це не дозволяє проводити заплановані заходи у повному обсязі.
Членами колегії зазначено, що Держземінспекція зберегла позитивну динаміку виконання доручених завдань, але в подальшому необхідно підвищувати якість підготовки документів, удосконалювати форми і методи роботи.
У доповіді щодо підсумків роботи ДРФ ДП «Центр державного земельного кадастру» Олександр Безбородов значну увагу приділив фінансово-господарській діяльності підприємства, можливості збільшення обсягів робіт із землеустрою та освоєння додаткових видів робіт та послуг, матеріально-технічному забезпеченню Філії, веденню державного реєстру земель, створенню та функціонуванню Автоматизованої системи державного земельного кадастру тощо.
Зокрема було зазначено, що останнім часом зменшились виробничі потужності Філії в частині виконання землевпорядних, землеоціночних та топографо-геодезичних робіт. Дана ситуація склалась у зв'язку зі зношеністю матеріально-технічної бази Філії, необхідністю запровадження нових видів робіт та перегляду існуючих послуг та розмірів оплати робіт. Також з урахуванням фактору технічного переоснащення доцільно було б переглянути і підходи щодо формування чисельності та структури для унормування штатної чисельності працівників.
Про створення та функціонування Державного фонду документації із землеустрою у Донецькій області доповіла начальник Управління землеустрою, моніторингу та охорони земель Ольга Карпенко. Увагу членів колегії було акцентовано на тому, що на виконання наказу Держкомзему від 03.03.2010 №218 «Про забезпечення функціонування Державного фонду документації із землеустрою» у Донецькій області у стислі строки проведено інвентаризацію наявної документації із землеустрою, яка в подальшому підлягає передачі до головного, регіонального та місцевого фондів. Присвоєні реєстраційні номери кожній документації, складені відповідні реєстри.
Станом на 25.05.2010 року в області проінвентаризовано 196 030 одиниць документації із землеустрою для забезпечення функціонування Державного фонду.
В результаті проведення інвентаризації порушилось питання наявності приміщень для зберігання документації із землеустрою, що підлягають передачі до місцевих фондів. Тому головним управлінням підготовлені та направлені листи до голів райдержадміністрацій та міських голів щодо сприяння територіальним органам у виділенні вищезазначених приміщень, які забезпечать функціонування місцевих фондів.
У свою чергу територіальними органами Держкомзему у Донецькій області затверджено спеціалістів відповідальних за формування, облік та збереження документації із землеустрою місцевих фондів.
Рішенням колегії начальникам територіальних органів доручено взяти під особистий контроль забезпечення належного обліку та зберігання документації із землеустрою, забезпечити організацію надходження нової документації до Державного фонду та її відповідного обліку.
Члени колегії також заслухали інформацію про результати щорічної оцінки державних службовців системи органів земельних ресурсів області, з якою присутніх ознайомила начальник кадрового, документального та господарського забезпечення головного управління Ольга Семенова.
Промовець зазначила, що із 484 фактично працюючих осіб щорічному оцінюванню підлягали 258 державних службовців, які вдало його пройшли, у свою чергу 226 осіб не підлягали проходженню щорічної оцінки.
Було зазначено, що в цілому мету щорічної оцінки - здійснення регуляторного контролю за проходженням державної служби та професійними досягненнями державних службовців шляхом перевірки якості їхньої діяльності відповідно до посадових інструкцій, а також поліпшення добору та розстановки кадрів, розвитку ініціативи і творчої активності державних службовців, визначення їх потенціалу потреб у підвищенні кваліфікації та особистому розвитку, планування кар'єри та вдосконалення процесу планування досягнуто.
У свою чергу керівництву головного управління та територіальним органів Держкомзему у містах та районах області необхідно врахувати підсумки проведення щорічного оцінювання державних службовців підпорядкованих управлінь та відділів при ротації кадрів.
На колегії головного управління також розглядались питання стану дотримання фінансової, бюджетної дисципліни, збереження та використання майна територіальними органами Держкомзему у містах та районах області та про підвищення якості підготовки звітності з охорони земель. За інформацією Головного управління Держкомзему у Донецькій області


Источник: Донецька обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Землевпорядники Донеччини розглянули низку питань"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 22
Новых вестей вчера: 8

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Донецк



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта