Ситуація з лісовими пожежами в Дніпропетровській області взята під контроль : 753969 : Местные новости

Местные новости Днепропетровск : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Днепропетровск и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Ситуація з лісовими пожежами в Дніпропетровській області взята під контроль

Ситуація з лісовими пожежами в Дніпропетровській області взята під контроль

Для ліквідації пожеж на Дніпропетровщині задіяні близько трьох тисяч осіб. Наразі всі пожежі на території Дніпропетровщини локалізовані, триває їх остаточна ліквідація. Проте зафіксовані випадки підпалу стерні, вже затримані четверо підозрюваних, відкриті карні справи.
Дніпропетровськ, 9 серпня 2010 року.
Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул провів робочу нараду щодо аналізу стану робіт з попередження та ліквідації лісових пожеж в Дніпропетровській області.
«Цього року в області протягом місяця фіксується найвища температура повітря за увесь час проведення метеорологічних досліджень, підвищений рівень пожежонебезпеки. Проте ще минулого тижня ми мобілізували всі необхідні ресурси і наразі тримаємо ситуацію під контролем – більшість пожеж локалізовані та ліквідовані. А головне – обійшлося без людських жертв», - зазначив на нараді Олександр Вілкул.
Нагадаємо, що 4 червня 2010 року, на виконання розпорядження Кабінету Міністрів України, в області був створений обласний оперативний штаб з координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою у 2010 році на території Дніпропетровської області.
Обласний оперативний штаб очолює голова облдержадміністрації Олександр Вілкул, який особисто координує роботу підрозділів Головного управління МНС України у Дніпропетровській області, Головного управління МВС України у Дніпропетровській області, Дніпропетровського обласного управління лісового та мисливського господарства, Головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації та інших підрозділів центрального та обласного рівня.
Для оперативного управління також були створені 35 територіальних оперативних штаби під керівництвом голів РДА та міських голів у всіх містах і районах області та відомчі штаби центральних органів виконавчої влади, та оперативні групи в сільських та селищних радах.
Між обласним оперативним штабом та територіальними штабами налагоджена чітка взаємодія – оперативно надається інформація щодо загрози або виникнення пожеж, координується залучення сил та засобів для запобігання та ліквідації пожеж.
Для проведення запобіжних та профілактичних заходів з питань протипожежної безпеки на теперішній час задіяні
2854 чоловіки особового складу та 637 одиниць техніки
, з них:
головне управління МВС України в Дніпропетровській області -
1105 осіб
та
227
одиниць техніки,
внутрішні війська та підрозділи УМВС України в Дніпропетровській області –
648 осіб
та
145
одиниць техніки,
органи держаної влади та місцевого самоврядування –
143 особи
та
42
одиниць техніки,
обласне управління лісового та мисливського господарства –
297

осіб
та
78
одиниць техніки.
Організоване цілодобове патрулювання
157
мобільних груп та
396
блокпостів.
З дати створення обласного оперативного штабу
щоденно
проводилися його засідання для координації роботи щодо попередження та ліквідації наслідків пожеж, в тому числі – з виїздом в Павлоградський та Новомосковський райони.
Кожні 2 години територіальні та відомчі штаби подають в обласний штаб оперативну інформацію.
Штаби працюють цілодобово.
Для локалізації та ліквідації пожеж,
яки виникли на території області, були
задіяні наступні сили та засоби
:
Всього для ліквідації лісових пожеж залучалися
256
од. автомобільної техніки (з них 45 пожежних автоцистерн), гелікоптери Мі-8 – 3 од., Мі-2 -1 од., літак АН-32П – 1 од.,
1713
чоловік, а саме:
від МНС – 80 од. автомобільної техніки (з них 59 пожежних автоцистерн), Мі-8 – 3 од., літак АН-32П – 1 од., 407 чоловік особового складу;
від Міноборони – 28 од. техніки (з них 3 пожежних автоцистерн) та 975 чоловіки особового складу;
від Лісгоспу – 12 од. техніки (з них 5 тракторів), 36 чоловік особового складу.
Від підприємств, установ та організацій області були залучені трактори (30 од.), спеціалізовані автомобілі для перевезення води (18 од.), пожежні автомобілі (37 од.), інженерна техніка (6 од.) та 25 автобусів.
Додатково
, відповідно до планів взаємодії до ліквідації лісових пожеж,
на території області залучалися підрозділи МНС сусідніх областей
, зокрема:
від Донецької області
8 одиниць техніки та 32 чоловіки особового складу
Харківської області
4 одиниць техніки та 18 чоловік особового складу
Запорізької області
7 одиниць техніки та 31 чоловік особового складу
Полтавської області
5 одиниць техніки та 20 чоловік особового складу
Черкаської області
4 одиниць техніки та 16 чоловік особового складу
Кіровоградської області
6 одиниць техніки та 26 чоловік особового складу.
«Ми щиро дякуємо керівництву областей, що допомогли нам в цей складний період, - зазначив Олександр Вілкул, - спільними зусиллями вже найближчим часом ми вирішимо надзвичайну ситуацію».
Для вивозу дітей
з 14 літніх таборів, розташованих поблизу зон лісових пожеж було залучено 80 автобусів та 1 катер. 7 серпня 2010 року всі табори, що розташовані поблизу ймовірного виникнення пожеж, закрито,
дітей вивезено.
Відповідно до рішень обласного оперативного штабу

проведені наступні заходи щодо запобігання пожеж у подальшому:
- проведені екстрені засідання з питань, пов’язаних з пожежною безпекою;
- до оперативного штабу надані списки відповідальних чергових по містах і районах, які працюють у цілодобовому режимі (з контактними телефонами);
- під особистий контроль керівників міст і районів області взято роботу оперативних штабів;
- у цілодобовому режимі організовано роботу щодо інформування оперативного штабу з питань організації та проведення заходів з протипожежної безпеки;
- керівники міст і районів відкликані з відпусток;
- головним управлінням охорони здоров’я ОДА видано наказ від 06.08.2010 №578 щодо медичного забезпечення заходів протидії лісовим пожежам, який надіслано керівникам всіх лікарських закладів області.
- створено обласний евакопункт у приміщенні облсовпрофу з необхідним запасом ліків та питної води;
- станом на 9:00 09.08.2010 року, вже
206 з 213
складів пестицидів і ядохімікатів вже обваловані, роботи закінчаться сьогодні до вечора;
- створені мобільні групи для проведення постійного моніторингу та чергування біля них .
- обласним управлінням лісового та мисливського господарства проведена робота по забезпеченню дотримання правил пожежної безпеки серед населення.
- інформаційні білборди встановлено на роз’їздах доріг, в’їздах до лісових масивів, вздовж лісонасаджень;
- проводяться перевірки та обстеження АЗС, відповідно до вимог чинного законодавства та забезпечення власниками вимог пожежної безпеки;
- спільним рішенням обласного оперативного штабу та обласної комісії з питань ТЕБ та НС передбачено виділення коштів з резервного фонду обласного бюджету у розмірі
700 тис. грн
.;
- в сільських і селищних радах створені групи оперативного реагування на виникнення пожеж;
- припинено проведення військових навчань, тренувань військових кафедр, стрільб;
- заборонене полювання.
- виконуються заходи щодо заборони в’їзду транспортних засобів до лісових масивів, їх стоянки уздовж лісонасаджень та відвідування громадянами лісів.
- перекопано
445
в’їздів (виїздів) до лісових масивів
Моніторинг стану справ, ведеться за допомогою гелікоптерів, а також оперативними групами лісгоспу.
На сайті ОДА та всіх РДА розміщена інформація щодо підвищеної пожежної небезпеки в області та діяльності органів влади в цей складний період з попередження пожеж.
Надруковано та розміщено
150
тематичних білбордів про підвищену пожежну небезпеку в області та обмеження відвідування лісів населенням.
«Завдяки спільним зусиллям і чіткій координації дій проблему з лісовими пожежами майже ліквідовано. Проте почастішали випадки підпалу стерні, вже затримано трьох підозрюваних, відкриті карні справи, - повідомив Олександр Вілкул, - наймолодшому підпалювальнику 19 років. За його словами, він виконував вказівку агронома одного з сільськогосподарських підприємств та підпалив стерню аби зменшити витрати при обробці земельних ділянок. І юнак, і агроном затримані. Покарання буде суворим. Сподіваюся, що інші такого вже робити не будуть».
Додатково
В області діє регіональна програма запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, оперативного реагування на них та забезпечення пожежної безпеки в Дніпропетровській області на період 20005-2010 роки.
Так, Головному управлінню МНС України у Дніпропетровській області профінансовано з обласного бюджету за період дії програми 21 млн. грн на закупівлю аварійно-рятувальної техніки, паливно мастильних матеріалів та обладнання.
Лісгоспам області у 2008-2009 роках за кошти обласного бюджету лісгоспами придбано пожежний автомобіль «КАМАЗ» підвищеної прохідності, лісопатрульний пожежний автомобіль на базі автомобіля «УАЗ», 6 автомобілів підвищеної прохідності «УАЗ», 20 тракторів підвищеної прохідності, протипожежні плуги, культиватори, набір ґрунтообробної техніки.
У 2010 році на виконання заходів запобігання та ліквідації пожеж в екосистемах виділено 13 тис літрів паливо мастильних матеріалів та передбачено 1 млн. грн. з обласного бюджету на придбання аварійно-рятувальної техніки.
За результатами роботи міжвідомчої комісії з розслідування причин виникнення пожежі на території Дніпропетровської області 4 серпня 2010 року стан готовності сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту (підрозділів ГУ МНС, УМВС, МОУ, ВВ МВС України) до дій за призначенням, за результатами практичних дій при ліквідації пожежі на території ДП «Новомосковський військовий лісгосп», оцінюється як «ГОТОВІ».
Управління преси та інформації облдержадміністрації


Источник: Дніпропетровська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Ситуація з лісовими пожежами в Дніпропетровській області взята під контроль"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 21
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Днепропетровск



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта