На крилах лоу-косту : 742748 : Бизнес

Бизнес Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Бизнес
Подробно

На крилах лоу-косту

Єдина українська авіакомпанія, що діє за принципами лоу-косту, розкриває свої таємниці
Літо – час, коли українці витрачають чимало грошей на відпустки. А якщо хочеться відвідати далекі краї, більшу частину бюджету на відпочинок може «з’їсти» переліт. Саме тому й почали з’являтись у світі компанії, які пропонують напрочуд дешеві авіаперельоти. Філософія лоу-косту (з англійської «низькі витрати») полягає в розумному підході до видатків компанії. Насамперед, такі авіаперевізники використовують один тип літаків, що дозволяє заощадити на підготовці персоналу та подальшому обслуговуванні. Це здебільшого сучасні літаки з нижчими витратами пального. Також дискаунтери не мають мережі авіакас, а практикують продаж квитків через Інтернет, що дає змогу економити на зарплатні касирів та оренді приміщень для кас. До того ж, обрати та замовити квиток на сайтах авіакомпаній зовсім нескладно. Крім того, лоукостери літають у регіональні та невеликі аеропорти, завдяки чому заощаджують на аеропортових зборах.
А українці ще з 2008 року мають можливість користуватися послугами лоу-кост авіакомпанії «Візз Ейр Україна». Це «донька» угорської групи компаній Wizz Air, яка працює на європейському ринку з 2004 року і здійснює авіаперельоти з 12 баз за 200 напрямками у 21 країну світу.
Перший рожево-пурпуровий літак Airbus A-320 злетів в українське небо за маршрутом Київ-Сімферополь 11 липня 2008 року. Відтоді перелік маршрутів компанії постійно оновлюється відповідно до попиту та побажань потенційних пасажирів. Тож, окрім внутрішніх рейсів Київ-Сімферополь (і Сімферополь-Київ), сьогодні зі столиці України можна вилетіти до Лондона, Осло, Катовіце, Дортмунда, Кельна, Гамбурга, Меммінгема, Анталії та Венеції. А з львівського аеропорту можна полетіти до Венеції й Дортмунда.
Один із принципів Wizz Air звучить так: літаки створені, щоб літати. Тому досить насичений графік перельотів успішно обслуговують лише два нові літаки Airbus A-320. За добу вони встигають побувати, наприклад, у Німеччині та Італії, і навіть не по одному разу.
Познайомитися ближче з компанією просто – достатньо вирушити в подорож! Ми так і зробили, замовивши у віртуальній касі (тобто, на wizzair.com) квиток до Сімферополя й назад. Нескладна процедура забрала кілька хвилин. Оплатити квиток, до речі, можна двома способами: банківською карткою (Visa, Visa Electron, MasterCard, Diners Club чи Switch/Solo) або, якщо картки немає, звичайним банківським переказом. Якщо замовити через сайт чомусь не вдається, скористайтеся допомогою операторів інформаційного центру, до вартості квитка це додасть 80 гривень.
Щоб отримати квиток за найменшою ціною, про відпустку слід подбати заздалегідь, найкраще за 2-3 місяці. Тому що вартість квитка в міру заповнення літака та наближення дати вильоту збільшується.
Звичайно, не завжди виходить спланувати геть усе, і дату вильоту можуть змінити певні обставини. Зазвичай плата за зміну рейсу (без урахування різниці між вартістю квитків) становить 345 гривень, проте Wizz Air передбачив і це, запровадивши послугу WIZZ Flex.
Придбавши цю послугу під час бронювання, можна змінювати дату, час та маршрут рейсу в режимі онлайн будь-яку кількість разів, навіть до 3-х годин до запланованого часу відльоту. І при цьому доведеться сплатити лише різницю між тарифами. Коштує така зручність додаткових 115 гривень, і вона допоможе вам неабияк заощадити, якщо існує велика ймовірність перенесення омріяної відпустки.
Також одна зі статей економії компаній-дискаунтерів – це єдиний пасажирський клас літаків, зазвичай економ-клас. Заощадження на додаткових послугах у салоні (наприклад, на харчуванні) дозволяє економити й на квитку. Ще одна особливість: ви купуєте квиток без зазначення місця, тому зможете зайняти те, що вам сподобається. Для тих, хто бажає, наприклад, обов’язково сидіти біля вікна, компанія пропонує ще одну додаткову послугу – право пріоритетної посадки. Придбавши її лише за 46 гривень на сайті, ви матимете право ввійти до салону літака першим, а отже, й обрати будь-яке крісло.
Придбавши квиток і зібравши речі, ретельно сплануйте своє прибуття до аеропорту. Реєстрація на рейси Wizz Air зазвичай починається за дві години до відльоту, а завершується за 40 хвилин до відправлення рейсу. Спізнення неприпустиме, адже літак має здійснювати всі рейси згідно з розкладом, тож затримувати його ніхто не дозволить.
Дівчата, котрі працюють біля стійки реєстрації, розповіли нам: як не дивно, пасажири Wizz Air дуже дисципліновані й уже давно звикли не спізнюватись. А персонал літака, коли ми зайняли свої місця, подякував усім пасажирам за швидку посадку. Усміхнені стюардеси традиційно розповіли правила техніки безпеки, літак набрав висоту, потонувши у хмарах. А ми потонули в зручних шкіряних кріслах і заснули, бо летіли першим рейсом, о 6:00. Проте ніжитися довелося недовго – політ на південь України триває лише годину, і вже о 7:00 нас зустрів сонячний Сімферополь.
Бортпровідник Олексій розповів нам, що далі цей літак вирушає назад до Києва, звідти вилетить у Дортмунд і знову повернеться в столицю України. Екіпаж зміниться, літак приберуть і підготують до наступних рейсів. Адже попереду – Венеція, Київ і знову Сімферополь. Повертатися із Сімферополя до Києва ми вирішили цього самого дня о 19:00.
Увечері, як і вранці, серед пасажирів було дуже багато батьків з маленькими дітьми. Ірина, молода мама, пояснила: «Уявляєте, як важко влітку їздити залізницею з маленькою дитиною?! 15 годин у потязі витримати непросто – і нам, і сусідам по вагону». Годинний переліт – це чудова альтернатива, а якщо забронювати квиток заздалегідь, то й ненабагато дорожча від потягу.
Людмила Лобода, співробітниця аеропорту в Сімферополі, яка проводила реєстрацію на зворотний рейс, підтвердила: пасажирів з дітьми традиційно багато. Навіть під час фінансової кризи літаки були заповнені майже повністю – зі 180 місць стабільно бронюють 140-150.
До речі, дитячі візочки можна перевозити безкоштовно, проте зареєструвати їх необхідно. Безоплатно також дозволено перевозити ручну поклажу масою, що не перевищує 10 кілограмів. У салоні літака її треба буде покласти на верхню багажну полицю або під переднє сидіння. Крім цього, із собою можна взяти не більш ніж 6 валіз, вагою до 32 кг кожна. Оплата за багаж стягується під час бронювання. Якщо ж, збираючись у відпустку, ви перевищили свій ліміт і замість оплаченої однієї сумки взяли дві, то доплатити за неї можна на сайті, додавши до свого бронювання, або вже в аеропорту.
Пройшовши реєстрацію на рейс Сімферополь-Київ та обравши місце в салоні літака, ми почали чекати на зліт з особливим нетерпінням. І річ навіть не в тому, що погода дозволяла розгледіти з висоти берег Чорного моря. Організм просто вимагав підживлення! Спеціально для таких спраглих і зголоднілих пасажирів у небі відкривається Wizz-кафе. Після набрання висоти бортпровідники пропонують напої та закуски, і всі охочі можуть утамувати голод. Ціни тут, звісно, вищі від «земних», але коли ще поласуєш шоколадкою серед хмар?
Отже, перевірено на собі: за добу можна злітати з Києва до Сімферополя, посмакувати кримською черешнею й персиками та повернутися до української столиці. А компанія Wizz Air зробить таку пригоду недорогою, і при цьому дуже зручною.
Історія успіху
План створення компанії Wizz Air виник у червні 2003 року, коли шестеро людей з багатим досвідом у сфері авіаперевезень та послужним списком у різних галузях об’єдналися в команду на чолі з Джозефом Вараді, головним виконавчим директором фірми. Уже за три місяці Wizz Air стала зареєстрованою компанією, що була готова здійняти літаки в небо.
Перший політ відбувся 19 травня 2004 року з містечка Катовіце. Сьогодні Wizz Air має 12 діючих баз у таких регіонах: Катовіце, Варшава, Гданськ, Вроцлав і Познань у Польщі, Будапешт в Угорщині, Софія в Болгарії, Бухарест, Тимішоара та Клуж у Румунії, Київ в Україні, Прага в Чехії. Перельоти здійснюються в понад 150 напрямках.
Олександра Кочубей, «Вечірній Київ»


Источник: Хрещатик - Київська мунiципальна газета | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "На крилах лоу-косту"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 15
Новых вестей вчера: 15

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июнь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта