Інформаційно-аналітична довідка : 715999 : Местные новости

Местные новости Донецк : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Донецк и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Інформаційно-аналітична довідка

Інформаційно-аналітична довідка про проведену роботу із зверненнями громадян у Донецькій облдержадміністрації, райдержадміністраціях, виконкомах міських рад протягом першого кварталу 2010 року:
«На виконання вимог Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 07.02.2008 №109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів державного самоврядування» (надалі – Указу) облдержадміністрацією протягом першого кварталу 2010 року проведена системна робота щодо розгляду звернень громадян, вирішення порушених у зверненнях питань та зменшення надходження звернень до органів влади вищого рівня.
Розпорядженням голови облдержадміністрації від 27.01.2010 №17 були затверджені графіки особистого, спільного та виїзного прийомів громадян, проведення телефонного зв’язку з населенням «Пряма лінія» керівних працівників облдержадміністрації у відповідності до вимог Указу. У лютому 2010 року графіки особистого, спільного та виїзного прийомів громадян керівництвом облдержадміністрації оприлюднені на шпальтах 13 місцевих друкованих ЗМІ та розміщені на офіційному веб-сайті облдержадміністрації. Щосереди у газеті «Жизнь» оголошується проведення щоп’ятниці «Прямої лінії» телефонного зв’язку з населенням керівництва облдержадміністрації.
Крім того, затверджені план роботи комісії облдержадміністрації з питань розгляду звернень громадян, графіки проведення «Днів контролю» та перевірок додержання законодавства про звернення громадян у райдержадміністраціях, виконкомах міських рад, структурних підрозділах облдержадміністрації.
За 3 місяці поточного року керівництвом облдержадміністрації проведено 42 особистих та 42 виїзних прийомів громадян за місцем їх мешкання, 6 спільних прийомів з представниками правоохоронних органів та керівниками обласних житлово-комунальних підприємств, 10 «Прямих ліній». Особисті прийоми громадян проводились облдержадміністрацією щоденно за затвердженим графіком. Прийнято 212 громадян.
В приймальні громадян облдержадміністрації щоденно функціонує «Телефон довіри», на який зателефонувало 16 громадян. Всі порушені ними питання вирішені місцевими органами влади за втручанням облдержадміністрації.
З початку 2010 року облдержадміністрацією проведено 3 засідання комісії з питань розгляду звернень громадян та 4 «Дні контролю» результатів розгляду звернень громадян у містах Горлівка, Макіївка, Харцизьк і Новоазовському районі, на яких перевірено і розглянуто 8 звернень громадян. Проведено вивчення стану роботи із зверненнями громадян в 2 райдержадміністраціях. Крім того, головою облдержадміністрації заслухані звіти 17 голів райдержадміністрацій з питань виконання Указу та підсумків роботи із зверненнями громадян за 2009 рік.
Підсумки роботи із зверненнями громадян в місцевих органах виконавчої влади та органах місцевого самоврядування області за 2009 рік розглянуті на засіданні колегії облдержадміністрації 25.02.2010, за результатами прийнято протокольне рішення, яке направлене райдержадміністраціям, виконкомам міських рад, структурним підрозділам облдержадміністрації. Інформаційно-аналітична довідка з цього питання розміщена у газеті «Донеччина» 19.03.2010.
У першому кварталі 2010 року від мешканців Донецької області в облдержадміністрацію та через органи влади вищого рівня – Адміністрацію Президента України, Кабінет Міністрів України, Верховну Раду України надійшло 1455 звернень, з них безпосередньо до облдержадміністрації – 405 звернень. З урахуванням колективних звернень, з пропозиціями, заявами і скаргами звернулось 5009 громадян, що менше ніж за аналогічний період 2009 року на 28,8%. У порівнянні з аналогічним періодом 2009 року загальна кількість звернень громадян до облдержадміністрації зменшилась на 16,7 % (-293).
В загальній кількості звернень, що надійшли: заяв – 1333, або 91,6%; скарг – 120, або 8,2%, пропозицій – 2, або 0,1%.
Кількість звернень, що надійшли до облдержадміністрації через органи влади вищого рівня проти першого кварталу 2009 року зменшилась на 14,4 %, або на 141 і склала 836 звернень.
Разом з тим, аналіз надходження звернень в облдержадміністрацію від жителів області в розрахунку на 10 тисяч населення свідчить, що найбільша кількість звернень надійшла з міст Селидове, Ясинувата, Сніжне, Добропілля, Вугледар, Жданівка, Костянтинівка, Димитров та Добропільського, Ясинуватського, Новоазовського, Волноваського, Володарського районів при середньообласному показнику 3,3 звернення.
Протягом першого кварталу поточного року надходження колективних звернень зменшилось на 24 і склало 154 звернення, або 10,5% від їх загальної кількості. Зросла кількість колективних звернень тільки від жителів міст Донецьк, Селидове, Маріуполь та Артемівського, Волноваського, Новоазовського, Володарського районів.
Кількість повторних звернень проти першого кварталу 2009 року збільшилась на 16 звернень і склала 29 звернень. Всі вони стосуються вирішення питань житлово-комунального господарства.
Основними причинами звернень громадян, в тому числі і до органів влади вищого рівня, повторних та колективних звернень, є нестача бюджетних коштів та коштів житлово-комунальних установ на вирішення нагальних проблем цієї галузі, незгода мешканців з високими тарифами та низький життєвий рівень громадян, які потребують підтримки та соціального захисту в умовах світової економічної кризи.
Від найменш соціально захищених категорій громадян надійшло 454 звернення, або 31,2% від загальної кількості. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року їх кількість зменшилась на 50 звернень, або на 10,0%.
У зверненнях порушено 1664 різноманітних питання, проти аналогічного періоду 2009 року їх кількість зменшилась на 18,8%.
Питання комунального господарства, житлової політики та соціального захисту традиційно найбільш актуальні для жителів області. Відсутність тепло-, енерго-, водопостачання, незгода з високими тарифами, надання і ремонт квартир, забезпечення побутовим паливом, виплата матеріальної допомоги, призначення і перерахунку пенсій, субсидій, забезпечення спецавтомобілями – саме ці питання найчастіше порушували у своїх зверненнях до облдержадміністрації мешканці міст Донецьк, Маріуполь, Макіївка, Горлівка, Сніжне, Торез, Шахтарськ, Селидове, Слов’янськ, Краматорськ.
Протягом першого кварталу 2010 року керівництвом облдержадміністрації контролювалось 38,7% (563) звернень громадян. Рівень виконавської дисципліни складає 100%. Порушень термінів розгляду звернень не припущено.
За втручанням керівництва облдержадміністрації у 18,5% звернень порушені питання вирішені (64), по 80,8% надані роз’яснення (279), по 0,6% звернень у вирішенні питань відмовлено (2), 218 звернень знаходиться в стадії розгляду. 892 звернення (61,3%) направлені облдержадміністрацією для розгляду за належністю до райдержадміністрацій, виконкомів міських рад, структурних підрозділів облдержадміністрації, в повноваження яких входить вирішення порушених питань.
В цілому до райдержадміністрацій та виконкомів міських рад області надійшло 11489 звернень (на 10,4% менше минулорічного показника), з них майже половина (47,8%) – усні. 9250 (80,5%) звернень перебувало на контролі у керівників міст та районів, 22,4% від загальної кількості задоволено, що складає 5,8 звернень на 10 тис. населення.
З метою зменшення надходження звернень громадян до органів влади вищого рівня та неодноразових і повторних звернень, підвищення рівня відповідальності керівників за вирішення питань на місцях, викорінення практики необґрунтованого подовження термінів розгляду звернень, пропонуємо:
- ознайомити з довідкою заступників голови облдержадміністрації для підвищення рівня контролю за виконанням доручень щодо розгляду звернень громадян за напрямками діяльності, голів райдержадміністрацій та міських голів – для вжиття вичерпних заходів щодо вирішення порушених у зверненнях питань, які належать до повноважень місцевих органів влади;
- оприлюднити довідку на офіційному веб-сайті облдержадміністрації та у друкованих ЗМІ області». За інформацією відділу роботи із зверненням громадян Донецької облдержадміністрації


Источник: Донецька обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Інформаційно-аналітична довідка"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 25
Новых вестей вчера: 24

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Донецк



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта