Черкащина отримала бюджет - 2010 : 711563 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Черкащина отримала бюджет - 2010

Черкащина отримала бюджет - 2010

14 травня відбулося засідання ХХХІІІ сесії Черкаської обласної ради. Найважливішим питанням, яке розглядалося було прийняття обласного бюджету на 2010 рік.
В роботі сесії взяв участь голова обласної державної адміністрації Сергій Тулуб.
Виступаючи перед депутатами обласної ради, очільник області проаналізував сучасний стан суспільно-економічної ситуації в регіоні та звернув особливу увагу на проблеми, які потребують вирішення шляхом спільної злагодженої роботи виконавчої влади та депутатського корпусу.
За словами Сергія Тулуба, позиція подальшого зволікання чи нерішучості у вирішенні буденних потреб наших громадян призведе до загострення ситуації в суспільстві.
- Можливо, хтось все ще займає очікувальну позицію. Розчарую таких – уже найближчим часом країна відчує перші позитивні наслідки реформ. Запорукою стане реалізація Національної програми економічних реформ, робота над якою під керівництвом Президента України Віктора Януковича наразі завершується, - сказав голова облдержадміністрації. - Аналогічна робота розгорнута в області. Регіональний комітет з економічних реформ напрацював і надіслав свої пропозиції для врахування в Національній програмі. Наразі готується обласна Антикризова програма на 2010 рік, до якої буде включено основні положення проекту програми соціально-економічного розвитку Черкаської області на 2010 рік. В програмі буде враховано пропозиції, що надходять від райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, науковців і громадських організацій. На сьогодні вже отримали понад 100 пропозицій, які ретельно вивчаються членами комітету.
Сергій Тулуб запевнив, що його завдання – створити належні умови для спілкування та відповідні механізми обміну думками чи рекомендаціями, які сприятимуть розбудові економіки області.
- Важливо зняти політизацію рад на всіх рівнях, - наголосив губернатор Черкащини та запросив всіх до спільної роботи.
Аналізуючи пріоритетні позиції в бюджетній політиці на 2010 рік, Сергій Борисович зазначив, що в її основу покладена система цінностей Програми Президента України та коаліційної угоди у Верховній Раді України. Насамперед, це соціальний захист громадян. Соціальна спрямованість бюджету сформує у суспільстві підтримку назрілих економічних реформ та сприятиме відродженню економіки за рахунок зростання споживчого попиту. Такий підхід, поряд з формуванням і відновленням сталого розвитку економіки, лежить в основі антикризової стратегії Уряду.
Місцеві бюджети області мають виконати свою роль як складова частина загальнодержавного бюджетного механізму. Формувати обласний бюджет необхідно так, щоб підвищити ефективність використання кожної бюджетної гривні.
Для цього, на думку Сергія Тулуба, потрібно закласти в обласний бюджет низку пріоритетів. Насамперед, це концентрація бюджетного ресурсу.
Особливу увагу керівник області зосередив на використання коштів бюджету розвитку.
В області щороку зростають обсяги незавершеного будівництва, в т.ч. того, що фінансувалось за рахунок обласного бюджету та інвестиційних субвенцій з державного бюджету. Тільки за 2009 рік вартість недобудов на балансі Головного управління капітального будівництва зросла на 10 млн.грн. і досягла по 418 об’єктах 413 млн.грн.
Голова облдержадміністрації звернувся до депутатського корпусу з розумінням поставитися і підтримати пропозицію повернутися до формування інвестиційної складової обласного бюджету за місяць. На його думку, необхідно провести інвентаризацію незавершеного будівництва. Об’єкти, які мають високий рівень готовності і не втратили практичну і соціальну значимість, підлягають першочерговому фінансуванню з тим, щоб завершити їх до кінця року. Ті, які роками рахуються як недобудови і потреба в них з часом відпала, Сергій Борисович вважає доцільним виставити на продаж. Отримані кошти поповнять бюджети розвитку.
Гострим питанням залишається погашення кредиторської заборгованості, яка виникла на початок року в сумі понад 1 млн.грн. Серед цих боргів є видатки, що не викликають сумніву в доцільності їх фінансування. Але є і ті, щодо яких виникає виникають питання. Їх мають зняти під час цільових перевірок.
Головним напрямом бюджетної політики Сергій Тулуб вбачає в підтримці соціально незахищених верств населення.
- В умовах фінансової скрути варто піти на радикальні кроки, якщо ми говоримо про проблеми суспільства, то мусимо приймати відповідні, навіть непопулярні рішення, - сказав Сергій Тулуб.
Керівник регіону вважає, за необхідне вивільнити бодай ще 1 млн. грн. для підтримки соціально-вразливих верств – дітей, чорнобильців, ветеранів. Отримати додатковий ресурс фінансування шляхом скорочення видатків на фінансування окремих обласних програм, навіть програм підтримки засобів масової інформації і книговидання, пожежної безпеки та правоохоронної діяльності.
Серед інших важливих питань, порушених на сесії, йшлося також про розвиток економіки області, формування інвестиційної привабливості Черкащини, допомогу обласному товаровиробнику.
Зокрема, на підтримку програми розвитку малого і середнього бізнесу місцевими бюджетами області загалом спрямовано більше 9 млн.грн. На думку Сергія Борисовича, ключовим завданням має стати забезпечення залучення інвестицій в економіку області тому вже прийнято рішення створити в структурі облдержадміністрації Головне управління з питань інноваційно-інвестиційної політики, розвитку підприємництва та зовнішніх зносин, яке займатиметься залученням інвестицій в економіку області.
Також на засіданні сесії депутати розглянули й підтримали ініційовану облдержадміністрацією обласну програму з проведення Року ветерана Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років. Завданням Програми є підвищення рівня життя ветеранів війни, поліпшення їх соціальної захищеності, забезпечення виконання чинного законодавства України стосовно соціального захисту означених категорій населення, підвищення якості їх соціально - медичного обслуговування.
Виконання Програми сприятиме покращенню умов їх проживання, соціальної та медичної, інтеграції в життя суспільства та вихованню у молоді шанобливого ставлення до ветеранів.



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Черкащина отримала бюджет - 2010"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 1
Новых вестей вчера: 22

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта