В.Логвиненко: Діємо в межах Закону : 645771 : Местные новости

Местные новости Донецк : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Донецк и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

В.Логвиненко: Діємо в межах Закону

15 січня 2010 року голова облдержадміністрації Володимир Логвиненко відповів на питання щодо заходів з організації чергових виборів Президента України 17 січня 2010 року. Навидимо текст інтерв’ю: Володимире Івановичу, які повноваження, а точніше - яка роль органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування під час проведення виборів Президента України? Я не відкрию таємниці, коли скажу, що органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування не є суб’єктами виборчого процесу.
Проте ми разом (виконавча влада і місцеве самоврядування), в межах своїх повноважень, матеріально та організаційно маємо забезпечити підготовку до проведення виборів Президента України. До цього процесу належить: складання та уточнення списків виборців органами ведення державного реєстру виборців, створення належних умов для здійснення виборчими комісіями їх повноважень.
Якщо ж говорити безпосередньо про вибори 17 січня 2010 року, то саме ці завдання ми і вирішили. На сьогоднішній день усі виборчі комісії (22 окружних, 2511 дільничних, серед яких – 2326 звичайних та 185 спеціальних) мають приміщення для розташування, забезпечені транспортом, зв'язком, необхідним обладнанням, інвентарем та оргтехнікою.
Також проведено чималий обсяг роботи по складанню та уточненню попередніх списків виборців, які були своєчасно, а саме 17 грудня 2009 року, передані окружним виборчим комісіям по кожній звичайній виборчій дільниці. А станом на 13 січня 2010 вже сформовані уточнені списки виборців і передані до окружних виборчих комісій.
Тобто, все що до теперішнього часу зобов’язані були зробити органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування, що знаходяться на території нашої області, було виконано в межах своїх повноважень.
А на якому етапі формування дільничних виборчих комісій на території Донеччини, і коли закінчується процес внесення змін до них? Чи передбачена відповідальність членів дільничних виборчих комісій за неявку на її засідання в день голосування? Як вже було зазначено, на території нашої області, за поданнями кандидатів на пост Президента України, окружними виборчими комісіями утворено 2511 дільничних виборчих комісій, склад яких не повинен бути меншим за 12 осіб. Рішення про їх створення були опубліковані в відповідних засобах масової інформації.
Проте, ми з вами знаємо, що до теперішнього часу склад дільничних виборчих комісій постійно оновлюється за клопотаннями кандидатів на пост Президента України.
Хотів би наголосити, що ні органи виконавчої влади, ані органи місцевого самоврядування ніяким чином не впливають, і тим паче, не мають прав та відповідних повноважень стосовно формування складу дільничних виборчих комісій або внесення до нього змін. Це є виключно повноваженнями окружної виборчої комісії, що утворила дільничну виборчу комісію.
Проте Закон забороняє змінювати склад виборчих комісій за один день до дня виборів, а за неприбуття члена виборчої комісій у день голосування на засідання комісії немає жодного виду відповідальності.
Сьогодні багато висловів з телеекрану про втручання органів влади в діяльність дільничних виборчих комісій. Ваша точка зору з цього питання? Ми з вами знаємо, що виборчі комісії, відповідно до закону, утворюються на період проведення виборів, члени цих комісій працюють в них теж тільки під час проведення виборів. Але не є секретом, що в деяких випадках члени вперше виконують такі повноваження, у зв’язку з чим, на жаль, правовий рівень знань цих людей є недостатнім.
Закон передбачає, що органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування зобов’язані створювати належні умови для здійснення виборчими комісіями їх повноважень.
Також Указом Президента України «Про забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України, прозорості та відкритості виборчого процесу на чергових виборах Президента України» облдержадміністраціям разом з деякими іншими органами центральної виконавчої влади доручено передбачити та забезпечити проведення інформаційних заходів з питань застосування виборчого законодавства України та підвищення політичної культури громадян, ознайомлення громадян з порядком голосування на виборах. Тому облдержадміністрація, райдержадміністрації та міські ради, не виходячи за рамки наданих їм повноважень, надають всю необхідну правову допомогу як виборцям, так іншим особам, які до нас звертаються з метою правильного застосування виборчого законодавства України, ознайомлення з порядком голосування на виборах.
Але, я хочу наголосити на тому, що всі ці заходи пов’язані лише з підвищенням правової культури як членів виборчої комісії, так і виборців і проводяться без втручання в повноваження виборчих комісій. Чи згодні з інформацією, яка вчора прозвучала на засіданні Уряду, що на Донеччині зареєстровано 11% виборців, які голосуватимуть на дому? Ні, не згоден, і з цього приводу облдержадміністрація надавала інформацію. Проте, зупинюсь на цьому питанні докладніше. Згідно з інформацією, наданою Службою розпорядника Державного реєстру виборців, станом на 14 січня 2010 в Донецькій області налічується 58370 виборців (1,7 % від загальної кількості виборців Донецької області), відносно яких, в уточнених списках виборців, стоїть відмітка «постійно нездатний самостійно пересуватись». Такі громадяни автоматично потраплять до витягу із списку виборців, які голосують за місцем перебування (як на дому, так і в закладах соціального захисту населення).
Ця категорія виборців набула зазначеного статусу після звернення до органів Державного реєстру виборців із відповідною заявою та документами, підтверджуючими факт постійної нездатності виборця пересуватися самостійно.
Довідково: згідно з роз’ясненнями Міністерства охорони здоров’я України, до цієї категорії відносяться особи з найважчим станом здоров’я, які повністю нездатні до самообслуговування, потребують повного постійного стороннього догляду, допомоги або нагляду, залежні від інших осіб у забезпеченні життєво важливих соціально – побутових функцій, належать до інвалідів І групи.
Що стосується інших груп інвалідності та хворих, які потребують постійної допомоги в наданні соціальних послуг на певний проміжок часу, то такі стани визначаються лікувально-профілактичними закладами).
Доречі, за інформацією головного управління праці та соціального захисту населення зараз на території області налічується 264700 громадян (приблизно 7,7 % від загальної кількості виборців), яким встановлена інвалідність різного ступеня.
Крім того, Законом про вибори Президента України (ст.77) передбачена можливість голосувати на дому і тим громадянам, які тимчасово за станом здоров’я не можуть прибути до приміщення для голосування звичайної виборчої дільниці, але без визначення самої процедури вирішення цього питання. У зв’язку з цим ЦВК постановою роз’яснила, що для отримання такого права виборець, відносно якого у списку виборців відсутня відмітка про постійну нездатність пересуватися самостійно, звертається із власноручно написаною заявою до дільничної виборчої комісії з проханням забезпечити йому голосування за межами приміщення для голосування із зазначенням причини.
Для підтвердження відомостей щодо нездатності самостійно пересуватися, які містяться у заяві виборця, не менш як трьома членами дільничної виборчої комісії здійснюється відповідна перевірка шляхом особистого відвідування за адресою виборця або опитування такого виборця за вказаним виборцем номером телефону. А от прибуття членів дільничної виборчої комісії до виборця за його усним зверненням для подання ним письмової заяви про бажання голосувати за межами приміщення для голосування є обов’язковим.
І вже потім, на підставі поданих заяв дільнична виборча комісія напередодні дня виборів, після закінчення строку подання таких заяв (після 20 години 16 січня 2010 року), виготовляє витяг із списку виборців.
Тобто, кількість виборців, включених до витягу із списку, що голосують поза межами приміщення для голосування, може збільшитись на день голосування за рахунок тих виборців, що тимчасово за станом здоров’я не можуть прибути на дільницю.
Наголошую, місцеві органи виконавчої влади не беруть участі у процесі складання витягу із списку виборців, так як розгляд відповідних заяв від виборців та допущення їх до голосування на дому відноситься до компетенції дільничних виборчих комісій. Крім того, зведена офіційна інформація про виборців, на яку у своїх заявах, повідомленнях тощо мають опиратися представники органів виконавчої влади будь-якого рівня, формується і надається виключно ЦВК.


Источник: Донецька обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "В.Логвиненко: Діємо в межах Закону"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 19
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Донецк



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта