Чому гальмує державна програма молодіжного будівництва у Харкові? Арсен Аваков планує звернутися до Прем’єр-міністра України : 645572 : Местные новости

Местные новости Харьков : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Харьков и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Чому гальмує державна програма молодіжного будівництва у Харкові? Арсен Аваков планує звернутися до Прем’єр-міністра України

 Чому гальмує державна програма молодіжного будівництва у Харкові? Арсен Аваков планує звернутися до Прем’єр-міністра України

Голова облдержадміністрації Арсен Аваков провів робочу нараду щодо проблем, які виникли при будівництві житлового будинку по бул. Грицевця, 14 у м. Харкові. Приводом для наради стали звернення молодих спеціалістів, які скористалися державною програмою "Молодіжного будівництва" та мали отримати квартири у вказаному будинку ще наприкінці 2009 року, до керівника області на форумі його особистого сайту.
Як вказують фахівці Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури та управління у справах сім’ї та молоді обласної державної адміністрації, основна маса кредитних коштів на молодіжне житлове будівництво надходить з державного бюджету і одержувачем цих коштів є державна спеціалізована фінансова установа "Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву", яка вимагає при наданні кредитів від підпорядкованих Регіональних управлінь дотримуватись Положення "Про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім'ям та одиноким громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла", затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 травня 2001 року №584 та прийнятих Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту України і Фондом відповідних рішень.
До 2007 року позичальники мали можливість вибирати об'єкт кредитування із декількох будинків як у Харкові, так і в області.
Після створення у 2006 році Управління житлового будівництва державної спеціалізованої установи "Державний Фонд сприяння молодіжному житловому будівництву" і виділення йому, як замовнику, Харківською міською радою земельної ділянки, керівництво Фонду своїми рішеннями від 07.05.2007 р. №13 та від 12.06.2008 р. №14 визначило об'єкт за адресою бул. С.Грицевця, 14 єдиним в області будинком для використання державних пільгових кредитів, чим штучно обмежило можливості ефективного використання державних кредитних ресурсів.
У 2007 році Управління житлового будівництва Фонду уклало 21 договір про інвестування вказаного об'єкту терміном до 4 кварталу 2009 р. На об'єкті був виритий котлован і розпочато влаштування ростверку. В інспекцію ДАБК затверджена проектно-кошторисна документація не надавалась і тому дозвіл на виконання будівельних робіт у замовника й досі відсутній.
З 2008 року будівництво зовсім припинилось. Орієнтовним строком введення будинку по бул. Грицевця, 14 управління житлового будівництва Фонду визначило - 4 квартал 2010 року.
За даними Фонду, назване управління житлового будівництва є єдиним замовником і працює в 7 областях України.
Всього, відповідно до прийнятого рішення, Регіональне управління Фонду протягом 2007-2008 років надало 32 пільгових кредити на будівництво 35 квартир в даному будинку. Ще 7 кредитів було надано у 2008 році педагогічним та науковим працівникам. Загальна сума виданих кредитів складає 10,63 млн.грн.
Крім того, як з'ясували фахівці Головного управління ЖКГ та розвитку інфраструктури облдержадміністрації, позичальниками вносились особисті, передбачені чинним законодавством, внески. За оцінками фахівців-будівельників на ці кошти можна було виконати цегельно-монтажні роботи по спорудженню 5 поверхів 9-поверхового 3-під’їздного будинку. Але, як зазначив під час наради керівник області Арсен Аваков, цього не відбулось.
В 2009 році у Регіонального управління Фонду виникли ускладнення з наданням кредитів за рахунок коштів від раніш наданих кредитів з державного бюджету, які протягом року надійшли до Уставного фонду. Причина - майже всі кандидати відмовились отримувати пільгові кредити для будівництва квартир в вищеназваному будинку через низьку будівельну готовність об'єкта - лише 3%.
Таким чином, як вважають в облдержадміністрації, Фонд в особі Управління житлового будівництва не виконує своїх зобов'язань за договорами інвестування з позичальниками, які в той же час продовжують сумлінно сплачувати кошти в погашення державного кредиту, чим формують уставний капітал Фонду.
Як зазначив під час наради голова облдержадміністрації Арсен Аваков, його, як вищу посадову особу державної влади в області, не може влаштовувати такий стан речей та відверто попрання прав молодих сімей. Тому, ознайомившись з поясненнями представників управління житлового будівництва Державного фонду сприяння молодіжному будівництву (м.Київ) та представників Регіонального управління Державного фонду (м.Харків), Арсен Аваков надав ряд доручень щодо термінового покращення ситуації із будівництвом будинку для молодих сімей.
Насамперед, облдержадміністрація бере на себе питання надання допомоги Управлінню житлового будівництва Державної спеціалізованої установи Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву в отриманні експертного висновку від Держінвестекспертизи. При цьому керівник області наголосив, що допомога буде надана лише у випадку, коли Фонд надасть всі необхідні документи та проект, які б відповідали вимогам діючого законодавства.
В цьому випадку облдержадміністрація готова надати Фонду допомогу в отриманні дозволу на будівництво житлового комплексу і від ДАБКу.
Зважаючи на те, що попередньо Фонд заявляв про те, що перша черга будівництва складатиметься з 4-х під’їздів, квартири позичальниками кредитів були придбані у всіх під’їздах. Втім, на даний час, як заявили представники управління житлового будівництва Фонду, коштів вистачить лише на будівництво двох під’їздів. Тому голова облдержадміністрації наполягає на тому, щоб представники Фонду терміново надали свої пропозиції щодо виділення квартир всім інвесторам саме у цих двох під’їздах.
З огляду на те, що позичальники весь час сумлінно виконували та продовжують виконувати свої обов’язки перед Фондом, вносячи відповідні суми власних коштів, передбачені договором, керівник області доручив негайно підготувати звернення до Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву щодо виділення додаткових коштів із уставного фонду, який весь цей час наповнювали позичальники.
Крім того, Арсен Аваков вважає за необхідне проінформувати Прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко про ситуацію, яка склалася із будівництвом молодіжного житла у місті Харкові через недбале виконання Фондом своїх обов’язків. Відповідне звернення до керівника Уряду вже готується.


Источник: Харківська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости " Чому гальмує державна програма молодіжного будівництва у Харкові? Арсен Аваков планує звернутися до Прем’єр-міністра України"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 8
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Харьков



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта