Крилас не зміг приступити до виконання обов'язків. Задорожний відмовився виконувати указ міністра : 643606 : Местные новости

Местные новости Харьков : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Харьков и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Крилас не зміг приступити до виконання обов'язків. Задорожний відмовився виконувати указ міністра

 Крилас не зміг приступити до виконання обов'язків. Задорожний відмовився виконувати указ міністра

Міністр промислової політики України Володимир Новицький підписав укази про звільнення керівника "ХЕМЗу" і про призначення нового виконуючого обов'язки директора підприємства.
Нагадаємо, 25 грудня 2009 року під стінами облдержадміністрації пройшов пікет працівників "Харківського електромеханічного заводу" з вимогами не допустити знищення підприємства.
До протестуючих тоді вийшов голова облдержадміністрації Арсен Аваков. Вислухавши точку зору працівників "ХЕМЗу", керівник області розповів їм, що ситуація на заводі і необхідність зміни керівництва підприємства вже обговорювалася ним з міністром промполітики.
У той же час, голова облдержадміністрації пообіцяв пікетникам ще раз обговорити цю тему з Володимиром Новицьким. Телефонна розмова керівника Харківщини і міністра промполітики відбулася того ж дня. Тоді член Уряду пообіцяв найближчим часом змінити керівника заводу.
Вже 31 грудня 2009 року, згідно указам міністра промполітики, Олександр Задорожний був звільнений з посади директора "Харківського електромеханічного заводу", а очолив підприємство Василь Крилас.


За словами начальника ГУ промисловості, транспорту і зв'язку Владилена Вавилова, рішення про необхідність зміни менеджменту на "ХЕМЗі" керівництво облдержадміністрації прийняло після того, як в 2009 році ситуація на підприємстві різко погіршилася.
Начальник ГУ особливо підкреслив, що 2008 рік був достатньо успішним для заводу - індекси промислового виробництва склали більше 200%. Проте, вже в кінці 2008 року ситуація різко змінилася – в 2009 рік підприємство увійшло, маючи заборгованість по зарплаті 1 млн. 280 тис. грн., а обсяг промислового виробництва за рік склав лише 30% від об'ємів попереднього року. Станом на 1 січня 2010 року заборгованість складає більше 6,5 млн. грн.
"Природно, така ситуація у жодному випадку не могла влаштовувати ні самих працівників заводу, ні облдержадміністрацію, ні Міністерство, і тому, починаючи з середини року, коли стало зрозуміло, що плани заводу, по тих контрактах, які вони нам періодично надавали, як проекти, які будуть укладені, не виконуються, джерел фінансування, джерел замовлень в тому обсязі, аби забезпечити нормальне функціонування заводу, немає, почали розглядати можливість, яким чином, якщо не повністю вивести завод з тієї складної ситуації, в якій він опинився, то, принаймні, йому допомогти", - розповів Владилен Вавилов.
Антикризову стратегію для "ХЕМЗу" обрали за аналогією з Ізюмським тепловозоремонтним заводом - ІТРЗ знаходився в ще більш складній ситуації, коли "Південна залізниця" почала допомагати підприємству у виплаті поточної зарплати, забезпеченні замовленнями і виплаті заборгованості.
Владилен Вавилов відзначив, що одним з перших кроків при такій схемі виходу з кризи було призначення представника залізниці в якості керівник підприємства. На даний момент вже простежується позитивна тенденція.
У ситуації з "ХЕМЗом" була розглянута схема, коли близький за профілем завод "Електроважмаш", маючи добре підготовлену команду управлінців, стає, образно кажучи, паровозом для "Харківського електромеханічного заводу" і витягає його з кризи.
Владилен Вавилов вважає, що менеджери "Елетроважмашу" найближчим часом зможуть сформувати пакет замовлень для "ХЕМЗу". "Але люди спочатку повинні розуміти, що вони працюють далі, тому що виконання замовлень вимагає додаткових оборотних коштів, певних дій", - підкреслив начальник Головного управління.
"Було б дуже неприємно, якби третє машинобудівне підприємство у вигляді "ХЕМЗу" не змогло б продовжити свою діяльність, маючи відповідну перспективу, не скористалося нею відносно замовлень в цілому в світі або, як мінімум, в СНД. Старі напрацювання "ХЕМЗу" дуже серйозні, машини їх знають, вони працюють, і потенційні замовлення на них є. Потрібно уміти ці замовлення отримувати, потрібно уміти працювати з клієнтом", - відзначив Владилен Вавилов.
"Таким чином, було погоджено разом з міністерством, і був запропонований на посаду виконуючого обов'язки директора заводу "ХЕМЗ" Крилас Василь Дмитрович – один із заступників директора заводу "Електроважмаш", - заявив начальник ГУ промисловості транспорту і зв'язку.
12 січня 2010 року директор департаменту з питань розвитку машинобудування міністерства промполітики Віктор Козирєв, Владилен Вавилов і Василь Крилас провели збори з трудовим колективом. В нараді взяли участь також Олександр Задорожний, представники кредиторів, арбітражний керуючий.
Начальник ГУ промисловості, транспорту і зв'язку відзначив, що так само, як в кінці 2008 року колектив вітав призначення керівником Олександра Задорожного, так само тепер люди аплодисментами зустріли новину про його звільнення і про призначення нового керівника.
Звертаючись до працівників "ХЕМЗу", Василь Крилас розповів про своє бачення подальшої діяльності підприємства, презентував свою програму. У свою чергу, колектив виразив задоволення тим, що завод очолить саме менеджер "Електроважмашу" - підприємства, яке останні 4 роки працює дуже успішно, має достатню кількість замовлень, адекватну зарплату. Крім того, працівники підприємства виказали слова щирої подяки особисто Арсену Авакову і Володимиру Новицькому за оперативне реагування на їхнє звернення.
У той же час, Олександр Задорожний відмовився виконувати наказ міністра, посилаючись на те, що є якісь позови, направлені їм до суду, і є ухвали, які забороняють іншим особам виконувати обов'язки директора. Таким чином, Василь Крилас поки що не приступив до виконання обов'язків.
Кажучи про причини звільнення Олександра Задорожного, Владилен Вавилов відзначив, що керівник був звільнений з посади на підставі невиконання контракту, а саме п.26 (підпункт Д) – невчасна виплата заробітної платні. "Наявність такого пункту в контракті дозволила міністерству звільнити керівника згідно п.8 ст. 36 КЗОТа незалежно від перебування його на лікарняному", - заявив начальник ГУ.
"На жаль, кризова ситуація позначилася на здоров'ї керівника підприємства Задорожного Олександра Івановича, і, починаючи з травня, він велику частину часу перебуває на лікарняному, не міг здійснювати керівництво заводом в повному об'ємі і це, напевно, додатково позначилося на проблемах, які зараз є в заводу", - відзначив Владилен Вавилов.
За відомостями начальника ГУ, Олександр Задорожний і досі знаходиться на лікарняному, а обов'язки виконує, згідно внутрішнього розпорядження, його заступник. Зараз фахівці аналізують юридичну сторону питання з тим, аби таки реалізувати наказ міністра.


Источник: Харківська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости " Крилас не зміг приступити до виконання обов'язків. Задорожний відмовився виконувати указ міністра"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 10
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Харьков



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта