На Донеччині підведені підсумки 2009 року : 638611 : Местные новости

Местные новости Донецк : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Донецк и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

На Донеччині підведені підсумки 2009 року

Сьогодні начальник Головного управління економіки облдержадміністрації Віктор МАШОШИН підвів підсумки соціально-економічного розвитку області в 2009 році. За його словами рік, що минає, був непростим для економіки нашого регіону. Вкрай негативно позначився вплив світової фінансово-економічної кризи. «Цього року в результаті реалізації заходів вдалося пом'якшити соціальні й економічні наслідки кризи в реальному секторі економіки. Однак рівня 2008 року досягтися не вдалося», - зазначив Віктор МАШОШИН.
Зниження виробництва металургії, обсягів промислового виробництва й обсягів експорту товарів, зменшення виробництва валової продукції сільського господарства, а також багато невирішених проблем у вугільній промисловості – це ті основні проблеми, з якими зіштовхнувся регіон у 2009 році. Через скорочення обсягів експорту товарів, зниження цін на металопродукцію на світових ринках втрати обсягів реалізованої промислової продукції в області складають 40 млрд.грн.
Однак навіть у цих умовах:
­ на Макіївському металургійному заводі завершено будівництво сучасного прокатного стану 390;
­ на металургійному комбінаті ім. Ілліча введено в експлуатацію після реконструкції доменну піч №5;
­ на Старокраматорському машзаводі освоєно випуск крану мостового електричного вантажопідйомністю 20 тонн.
В області реалізується 5 інвестиційних проектів з будівництву крупнотоварних тваринницьких комплексів загальною потужністю більше 400 тис. голів свиней, 2,5 тис. гол. великої рогатої худоби, 2,1 млн.гол. птиці.
Побудовано:
­ 21 км газових,
­ 4 км каналізаційних і 1,2 км водогінних мереж,
­ котельня потужністю 46 Гкал на годину.
Проведено реконструкцію 2,4 тис.кв.м фондових оранжерей Донецького ботанічного саду.
«Ми сьогодні ввійшли у другий етап кризи. У наступному році ми зможемо повернути ті 40 млрд. грн., що втратили, але проблема в тому, що це будуть вже не ті гроші, адже потрібно не забувати про інфляцію», - сказав начальник Головного управління економіки облдержадміністрації.
За його словами, у 2010 році зусилля облдержадміністрації, обласної ради, місцевих органів влади, профспілок і трудових колективів будуть спрямовані на подолання соціальних і економічних наслідків кризи в реальному секторі економіки, забезпечення поступового економічного росту.
Довідка:
За підсумками 11 місяців 2009 року обсяг промислового виробництва скоротився на 24% (прогнозувалося падіння на 30%).
Найбільше зниження:
- у машинобудуванні (на 44,4%),
- виробництві будівельних матеріалів (на 41,9%),
- ­ видобутку неенергетичних матеріалів (на 41,1%),
- ­ хімічної й нафтохімічної промисловості (на 34,2%),
- ­ металургії (на 28,2%).
Завмер внутрішній ринок споживання чорних металів.
Тільки наша область має потребу у виробництві вантажних вагонів 2,5 тис.штук у рік, модернізації залізничних колій, будівництві автодоріг і ін.
Через скорочення обсягів експорту товарів, зниження цін на металопродукцію на світових ринках втрати обсягів реалізованої промислової продукції в області складуть 40 млрд.грн.
У зв'язку з дефіцитом фінансових ресурсів більшість підприємств промислового комплексу призупинили виконання програм по реконструкції й модернізації виробництв.
Однак навіть у цих умовах на Макіївському металургійному заводі завершене будівництво сучасного прокатного стану 390, на металургійному комбінаті ім. Ілліча уведена в експлуатацію після реконструкції доменна піч №5, на Старокраматорському машзаводі освоєно випуск крана мостового електричного вантажопідйомністю 20 тонн.
Сьогодні багато невирішених проблем і у вугільній промисловості. Обсяги вуглевидобутку рік у рік падають. Металурги навіть цього року відчували гостру недостачу коксу через дефіцит вугіль коксівних марок. Ця проблема вирішувалася не шляхом збільшення вуглевидобутку в Україні, а за рахунок імпорту.
Для подолання цих негативних тенденцій необхідно ввести в експлуатацію додатково 22 очисних вибою, оснастивши їх комплексним механізованим устаткуванням, пройти 90 км гірських вироблень.
Зовнішньоторговельний обіг товарами скоротився на 47,8% і склав 9,1 млрд.дол.США. Сальдо зовнішньоторговельного обігу позитивне – 6,1 млрд.дол.США зі зниженням на 28,3%.
В агропромисловому комплексі виробництво валової продукції сільського господарства зменшилося на 2,7%.
Зернових і зернобобових культур зібрано 1,8 млн.тонн при врожайності 25,1 центнера з гектара.
Зросла чисельність свиней на 18,8%, овець і кіз - на 8,1%, птаха - на 10,2%.
В області реалізується 5 інвестиційних проектів по будівництву великотоварних тваринницьких комплексів загальною потужністю більше 400 тис. голів свиней, 2,5 тис. гол. великої рогатої худоби, 2,1 млн.гол. птаха.
Однак нестабільна цінова політика й відсутність державної підтримки тваринництва привела до постійного скорочення поголів'я великої рогатої худоби. За 11 місяців поточного року чисельність поголів'я зменшилася на 9,4%, у тому числі корів – на 6,1%.
У цілому по області фінансовий результат за 10 місяців склав 2,5 млрд.грн. збитків (1,3 млрд.грн. збитків за перше півріччя).
Надходження податків, зборів і інших обов'язкових платежів у бюджети всіх рівнів за 11 місяців знизилися на 28,4% і склали 12,7 млрд.грн., у тому числі в державний бюджет – 6,8 млрд.грн. (на 42,1% менше). Доведене Мінфіном України завдання по зборі засобів у державний бюджет виконане на 66 %. У місцеві бюджети з урахуванням трансфертів надійшло доходів у сумі 10,3 млрд.грн., що на 36 млн.грн. більше, ніж за січень-листопад 2008 року.
Очікуване виконання річного плану дохідної частини загального фонду місцевих бюджетів в 2009 році складе 101,2%.
Податковий борг у бюджети всіх рівнів з початку року скоротився на 22,8%, у тому числі в місцеві бюджети, на жаль, збільшився на 7,6%.
За офіційним даними управління Національного банку України в Донецькій області сума кредитів, наданих корпораціям (юридичним особам) і домашнім господарствам (фізичним особам), знизилася з початку року на 2,9% і за станом на 01.12.2009 склала 51 млрд. грн., а процентні ставки по них зросли в 2 рази.
Обсяг інвестицій в основний капітал за 9 місяців у порівнянних цінах проти рівня минулого року знизився на 46,2%.
Побудовано:
-­ 21 км газових,
-­ 4 км каналізаційних і 1,2 км водогінних мереж,
-­ котельня потужністю 46 Гкал у годину.
Проведено реконструкцію 2,4 тис.кв.м фондових оранжерей Донецького ботанічного саду. Уведені в дію центр корекції зору на 100 відвідувань у зміну в Макіївці й стадіон « Донбас-Арена» на 50 тис.місць.
Забезпечено підготовку інфраструктури й проведення фінальних ігор чемпіонату Європи з футболу серед юнаків до 19 років.
Фінальний турнір чемпіонату одержав високу оцінку УЄФА, збірна України вперше стала чемпіоном Європи. На Євро-2009 було встановлено новий рекорд відвідуваності – понад 100 тис. уболівальників побували на стадіонах Донецька й Маріуполя на 15-ти матчах чемпіонату. У результаті Донецька область одержала бонус від УЄФА в розмірі 150 тис. євро. Ці засоби будуть спрямовані на розвиток дитячого футболу, зокрема на спортивний інвентар для футбольних секцій і шкіл.
Проводиться робота по підготовці до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.
Почато будівництво нового аеровокзального комплексу. Проектна вартість об'єкта - 1,4 млрд. грн. Передбачено загальне фінансування з державного, обласного й місцевого бюджетів. Строк уведення в експлуатацію – серпень 2011 року. Згідно вимог УЄФА для розміщення учасників і почесних гостей Євро-2012 Донецьк повинен надати 1420 номерів у п'ятизіркових готелях, 1315 номерів у чотирьохзіркових готелях і 210 номерів у трьохзіркових готелях.
Для розміщення гостей турніру в Донецьку почате будівництво 16 нових готелів на загальну суму 530 млн. грн., з яких освоєне 170,0 млн. грн., а також заплановане будівництво ще 10 нових об'єктів готельної інфраструктури із залученням засобів у сумі 325 млн. грн.
Залишається проблемним питання фінансування заходів за рахунок державного бюджету. Станом на 01.12.2009 недофінансовано 515 млн. грн., або 73% річного плану.
Поступово стабілізується ситуація на ринку праці. Чисельність зареєстрованих безробітних у порівнянні із чисельністю на кінець 2008 року скоротилася на 20,8% і на 1 грудня склала 43,5 тис.чол.
Середньомісячна заробітна плата працівників виросла на 3,7% і склала 2088 грн. (у листопаді - 2231 грн.), середній розмір пенсії – на 5,9 % і склав 1189 грн. Особливо гострою соціальною проблемою в області залишається заборгованість з заробітної плати.
У порівнянні із сумою на початок року вона збільшилася на 23,7 млн.грн., або на 9,0% і станом на 1 грудня склала 287,3 млн.грн.
Основна причина - ріст боргів з заробітної плати працівникам підприємств вугільної промисловості й підприємств суміжних галузей.
Криза негативно вплинула на стан внутрішнього ринку регіону.
Обсяг роздрібного товарообігу в діючих цінах знизився на 10,8% (склав 16,4 млрд.грн.), реалізованих послуг для всіх споживачів – на 7,9% (11,2 млрд.грн.). Індекс споживчих цін у листопаді до грудня минулого року склав 111,8%.
Виконувалися заходи щодо соціального захисту населення.
Органами соціального захисту населення призначення всіх видів державної соціальної допомоги здійснюється по єдиній заяві й одним пакетом документів. Функціонують 39 мобільних офісів соціального захисту.
Щомісячну грошову допомогу обласної ради одержують 3,2 тис. учнів профтехучилищ і студентів вищих навчальних закладів із числа дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки.
Завершено реконструкцію будинку під будинок-інтернат для літніх і інвалідів на 110 місць у Костянтинівні.
За 11 місяців поточного року всиновлено 498 дітей-сиріт. При цьому кількість дітей, усиновлених громадянами України, збільшилася на 12%. Створені 48 прийомних родин, у яких виховуються 83 дитини, і 4 дитячих будинки сімейного типу, в які влаштовані 29 дітей.
Усього в області діють 17 дитячих будинків сімейного типу й 227 прийомних родин, у яких виховуються 449 дітей-сиріт.
У рамках реалізації спільного проекту бізнесу і влади «Зігрій любов'ю дитину» побудовано 1 будинок у Дзержинську і придбані 3 будинки в Дзержинську й Маріуполі для багатодітних родин, які виховують більше 10 дітей.


Источник: Донецька обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "На Донеччині підведені підсумки 2009 року"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 22
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Донецк



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта