Донеччина бореться з грипом і ГРВІ : 611815 : Местные новости

Местные новости Донецк : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Донецк и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Донеччина бореться з грипом і ГРВІ

З початку епідемії загальна кількість осіб, які захворіли на грип і ГРВІ в Донецькій області на 08:00 16.11.2009р. склала 74,8 тис. випадків, у т.ч. дітей – 29,0 тис. випадків.
Госпіталізовано 3895 осіб, у т.ч. 2348 дітей, 97 вагітних і 23 медпрацівника.
У відділеннях реанімації перебуває 32 дорослих людини, у тому числі 1 породілля і 12 дітей. Виписано 1892 осіб, залишаються в стаціонарах 1936.
Померло 14 осіб, з них 3-є дітей.
За останню ніч зареєстровано 200 випадків. З них 105 у дорослих людей, у т.ч. 5 - вагітних, 95 – у дітей. Серед медпрацівників госпіталізованих за ніч немає.
Тижневий показник захворюваності склав 73,1 випадки на 10 тис. населення, що на 6% нижче рівня эпідпорогу (77,4), але на 5% вище показника попереднього тижня й в 2 рази вище рівня захворюваності 2008 року.
Перевищення эпідпорогу на 9-53% відзначається в містах: Дебальцеве (+20%), Маріуполь (+30%), Краматорськ (+20%), Красноармійськ (+20), Селидове (+9%), Слов'янськ (+30%), Докучаєвськ (+53%), Вугледар (+19%), а також в районах: Володарському (+12%), Слов'янському (+19%), Мар’янському (+17%), Старобешівському (+40%).
Обмежувальні заходи й посилені протиепідемічні заходи, проведені в області, довели свою ефективність, тому що серед дітей 0-14 років відзначається зниження показників захворюваності в порівнянні з попереднім тижнем на 20%. Крім того, показник захворюваності дітей 7-14 років, тобто школярів, залишається нижче эпідпорогу на 10%.
Діагностичні вірусологічні дослідження свідчать про грипозну етіологію захворювань. При обстеженні 385 хворих за допомогою експрес-тестів в 76 випадках установлена наявність вірусу грипу типу А. У зразках інфекційного матеріалу від 3-х хворих осіб на грип, які проходили дослідження у вірусологічній лабораторії Центральної СЕС підтверджено наявність пандемічного вірусу А (H1N1) Каліфорнія. У зазначену лабораторію відправлено ще 18 зразків інфекційного матеріалу.
Таким чином, в області на сьогодні зареєстровано 3 лабораторно підтверджених випадків пандемічного грипу А (H1N1) Каліфорнія, з них 2 особи видужали і виписані з лікарні, 1 особа продовжує отримувати стаціонарне лікування.
Виявлення захворювань
В області постійно проводиться моніторинг з метою своєчасного виявлення циркулюючих грипозних вірусів трьома вірусологічними лабораторіями (обласна СЕС, дві міські СЕС мм. Донецьк і Маріуполь). Однак в області є незначна кількість швидких тест-систем для діагностики вірусу грипу А, яких вистачить на деякий час.
У вірусологічній лабораторії обласної СЕС є апарат для проведення сучасної лабораторної діагностики грипу А, але дослідження не проводяться у зв'язку з відсутністю тест-систем, які Донецька область ще не отримала відповідно до розподілу Міністерства охорони здоров'я України (наказ МЗ України від 30.09.2009 № 696).
Лікування
У лікувальних установах області відпрацьовано режим роботи амбулаторної служби. Медичне обслуговування населення організовано на даний період з акцентом на надання медичної допомоги хворим вдома, передбачивши забезпечення медичних працівників "сумками-укладками" для надання невідкладної медичної допомоги, санітарним транспортом. При амбулаторно-поліклінічних відділеннях організовано пункти невідкладної медичної допомоги. Всі лікарні забезпечені «Алгоритмами надання медичної допомоги хворим на грип».
Визначено мережу госпітальної бази інфекційних відділень із ліжковим фондом 2,9 тис. ліжок, у т.ч. 1,5 тис. - для дітей. Також передбачено резерв понад 4,6 тис. стаціонарних ліжок при необхідності госпіталізації великої кількості хворих.
Область одержала на попередньому етапі 4,4 тис. упаковок препарату «Таміфлю», який було розподілено в інфекційні стаціонари.
02.11.2009 було отримано ще 14,5 тис. упаковок препарату, який розподілено по містах і районах відповідно до кількості населення. 11.11.2009 в область ще надійшли лікарські засоби, у т.ч. препарат «Таміфлю» (110 упаковок) і «Амізон» (6145 упаковок), які також будуть розподілені в обласні ЛПУ, міста та райони. Так, в область залишається недопоставлено 5,8 тис. упаковок препарату, відповідно до розподілу МЗ України.
В інфекційні стаціонари й обласну СЕС розподілено одноразові маски й гумові рукавички, отримані централізовано від МЗ України.
Проведено розрахунки вартості лікування одного хворого за добу в стаціонарних відділеннях залежно від важкості плину захворювання.
Підготовлено заявку в МЗ України на додаткове оснащення відділень інтенсивної терапії апаратами штучної вентиляції легенів (160 одиниць), бронхоскопами (50 одиниць), інфузоматами (110 одиниць).
Крім того, з державного бюджету областю додатково отримано 18,4 млн. грн. для проведення першочергових заходів щодо профілактики й лікування хворих на грип A/H1N1/Каліфорнія.
З резервного фонду обласного бюджету також виділено 1 млн. грн. для оснащення реанімаційного відділення, придбання дезінфікованих засобів, тест-наборів для діагностики грипу А/Н1N1.
Профілактика
Найбільш пріоритетним напрямком профілактики епідемії є забезпечення населення засобами індивідуального захисту.
З мобілізаційного резерву на виготовлення марлевих пов'язок Донецької області, згідно постанови Кабінету Міністрів України від 30.10.2009 № 1152 «Про запобігання поширення грипу А/НІNI/Каліфорнія/04/09 і гострих респіраторних захворювань серед населення», було виділено й отримано 639 тис. метрів погонних марлі, що відповідає 40% до потреби.
Із загальної кількості марлі, отриманої від Харківської обласної бази спецмедпостачання, ушкоджено та не підлягає використанню 60,3 тис. метрів (9,4% від загальної кількості отриманого матеріалу). Таким чином, забезпеченість марлею для виготовлення масок зменшилася до 31% від потреби.
Марлю отримали всі лікувальні установи. Міськими головами й головами райдержадміністрацій організовано виготовлення масок. Станом на 12.11.2009 виготовлено та роздано 3,4 млн. масок або 98%. Так, марлевими пов'язками забезпечені працівники соціальної сфери, насамперед медики, а також працівники Департаменту виконання покарань.
Крім того, в інфекційні відділення й лікувально-профілактичні установи області розподілено 425,7 тис. захисних масок і 83,8 тис. гумових рукавичок.
11.11.2009 в область надійшли також деззасоби й респіратори.
В області діє Постанова головного державного санітарного лікаря Донецької області щодо розгортання й проведення невідкладних протиепідемічних і обмежувальних заходів на період епідемічних ускладнень.
Проводиться дезінфекційна обробка в Донецькому аеропорту й залізничному вокзалі. Ефективно працює система моніторингу стану здоров'я пасажирів, які прибувають з інших країн.
Містам і районам надано доручення щодо проведення поточної дезінфекції транспортних засобів, у т.ч. маршрутних таксі.
В обласній СЕС створено незнижуваний резерв дезінфектантів для осередкової дезінфекції (29 кг хлорантоіну) і для потреб лабораторій (22 кг хлорантоіну, 35 кг хлораміну, 7,5 л дермодезу).
У зв'язку з погіршенням епідемічної ситуації в області посилено протиепідемічні заходи, які щодня контролюються санепідслужбою області. За останній тиждень перевірено 3271 об'єкт, установлено 635 порушень санітарного законодавства по здійсненню протиепідемічних заходів, у т.ч. дотриманню масочного режиму й проведенню дезінфекційних заходів. Найбільше число порушень, до 60%, виявлено на харчових об'єктах мм. Донецьк, Слов'янськ, Дзержинськ, Єнакієво, Маріуполь. Установлюються порушення масочного й дезінфекційного режимів в аеропортах, залізничних і автобусних вокзалах. За результатами перевірок на керівників підприємств накладено 440 штрафів, тимчасово припинена експлуатація 167 об'єктів, відсторонено від роботи 139 чоловік.
На сьогоднішній день в області існує два проблемних питання. По-перше, у наявності тільки 10 відсотків препаратів і виробів медичного призначення відповідно до замовленого Переліку. А найбільш необхідні препарати, такі як - арбідол, аскорбінова кислота, оксолинова мазь повністю відсутні.
А по-друге, у роздрібній аптечній мережі забезпеченість медпрепаратами й виробами медичного призначення становить 27 відсотків. Повністю відсутні ліки з Переліку, на які встановлені граничні ціни відповідно до постанови КМУ від 30.10.2009 № 1154, а саме - мазь оксолинова, аміксин, ремантадин, маска одноразова.


Источник: Донецька обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Донеччина бореться з грипом і ГРВІ "

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 9
Новых вестей вчера: 11

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Донецк



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта