У Черкасах «воюють» за майно і приміщення : 609744 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

У Черкасах «воюють» за майно і приміщення

У Черкасах «воюють» за майно і приміщення

Робочі будні новостворених органів самоорганізації населення, яких у Черкасах після визначення меж мікрорайонів утворено 13 (замість колишніх 17-ти), розпочались із розв’язання абсурдних, на перший погляд питань. Як-то: виборювати законне право потрапити у власні приміщення – всупереч шаленому протистоянню колишніх голів вже неіснуючих ОСН, „ідейним натхненником” яких є депутат міської ради Василь Миколенко.
Така ситуація, зокрема, спіткала ОСН мікрорайону «Хімселище» по вул. Р. Люксембург, 218 (колишній комітет самоорганізації населення №7 Соснівського району), і ще ряд інших (Героїв Дніпра, 29 – колишній КСН Придніпровського району, Гоголя, 390 – колишній КСН мікрорайону №3 Придніпровського району, а також по Гоголя, 222 – колишній КСН мікрорайону №4 Соснівського району), куди днями завітали представники ліквідаційної комісії, на чолі з її головою – секретарем міської ради Василем Маринкевичем.
Проте, у що перетворилась здавалось би формальна процедура – оповіщення про необхідність звільнити приміщення ОСН колишніми головами, задля того, аби новообране керівництво комітетів могло розпочати свою роботи і повноцінно працювати – безперечно, не очікував ніхто.
Як зауважує секретар ліквідаційної комісії – радник міського голови з питань діяльності органів самоорганізації населення Валентина Савченко, коли кілька днів тому вони завітали до будівлі ОСН мікрорайону «Хімселище», їх зустріли вкрай агресивно. Хоча колишня голова Катерина Кікоть була завчасно попереджена про приїзд ліквідаційної комісії і мала достатньо часу, аби забрати власні речі і звільнити приміщення комітету. Проте вона не скористалась такою нагодою, продовжуючи безпідставно займати комунальну власність. Тож у ході безрезультатної бесіди, делегація ліквідаційної комісії, вручивши пакет документів, зібралась іти. Проте за якусь мить до приміщення комітету під’їхала патрульно-постова служба, представники СБУ та Соснівського РВ УМВС. Як з’ясувалось згодом, депутат Миколенко зателефонував у правоохоронні органи, повідомивши, що відбувається рейдерське захоплення приміщень. Правоохоронці, пересвідчившись, що насправді все відбувалося у правових рамках і ні про яке рейдерство мова не йде, попередила депутата, що, що за повторення подібних хибних викликів можна мати проблеми із законом. Однак пан Миколенко не прислухався до порад правоохоронців. Оскільки вже за кілька днів, коли ліквідаційна комісія завітала до приміщення іншого ОСН, спробував повторити подібну технологію. Між тим, у новоствореному ОСН мікрорайону «Центральний» (що по вул. Гоголя, 222), колишній голова Андрій Сіпко навідріз відмовився звільняти приміщення, де, до речі, безстроково «прописались» два осередки політичних партій. Більше того вони не сплачували жодної копійки орендної плати до міського бюджету. За словами Василя Маринкевича, приміщення, які займають ОСН є майном Черкаської міської ради, але представники управління власності міста навіть не мають змогу провести інвентаризацію, оскільки їх у середину не пускають.
— Відзначу, що в місті існує дефіцит з вільними площами, тому насамперед ставиться за мету заселити колишні приміщення ОСН. Тим паче, що більшість з них розташована у самих будинках (що зручно для мешканців) і перебувають у досить непоганому стані. Тому колишні голови ОСН не поспішають поступитись правами новообраному керівництву комітетів.
На переконання Валентини Савченко, справа навіть не в бажанні працювати, а у зовсім конкретних меркантильних інтересах, які відстоюють деякі колишні голови ОСН. Адже у більшості комітетів не було навіть належно оформлених договорів оренди на приміщення (у тих, що мати такі угоди, давно вже сплинув термін, тож вони були припинені). Тим не менш деякі голови колишніх ОСН умудрялись навіть частково здавати приміщення комітетів з комерційною метою. Зокрема, під офісні приміщення бізнесових та політичних структур. Звісно, що отримані від оренди кошти ніде не обліковувались.
— Офіційне створення нових органів самоврядування населення дасть можливість міській раді делегувати ОСН додаткові повноваження і здійснювати відповідне фінансування, – підкреслює Василь Маринкевич. За його словами, комітети опікуватимуться питаннями соціального характеру (турбота про малозабезпечених, одиноких, хворих, інвалідів, ветеранів тощо), співпрацюватимуть з правоохоронними органами у напрямку створення і функціонування ДНД, допомогтимуть муніципальній інспекції тощо. Мешканці будинків зможуть краще визначити яку проблему їм потрібно вирішити в першу чергу. Крім того, як розповідає член ліквідаційної комісії – начальник відділу взаємодії з органами самоорганізації населення Черкаського міськвиконкому Ірина Горовенко, ОСН матимуть змогу безпосередньо брати участь у діяльності міської влади. Вони допускатимуться до пленарних сесій міськради, зможуть вносити пропозиції до проектів міських програм соціально-економічного і культурного розвитку, а також до проекту міського бюджету, матимуть доступ до бази даних про діяльність влади, з метою здійснення контролю за її діями. Міський голова Черкас Сергій Одарич зазначає, що до новообраних голів ОСН потрапила і частина колишніх, які в процесі роботи добре зарекомендували себе, тому мешканці обрали їх на наступний термін. Ті ж, хто, не надто переймався справами громади, відстоюючи передовсім власні інтереси, відповідно, лишившись „за бортом”, вирішили блокувати роботу новостворених комітетів. Більше того вже стало традицією, що колишні голови ОСН спільно з окремими депутами міської ради звертаються до правоохоронних органів із хибними викликами, буцім-то відбуваються рейдерські захвати приміщень.
— Мені прикро, що протизаконні дії деяких депутатів «кришуються» міліцією. Переконаний, що Міністерство МВС і прокуратура повинні дати правову оцінку таким діям, – наголошує Сергій Олегович. До речі, представники ліквідаційної комісії вже направили заяву до прокуратури щодо перешкоджання роботи органів місцевого самоврядування – довкола передачі приміщень ОСН. Крім цього відповідні листи були направлені до Президента України, Кабінету міністрів України, Генерального прокурора, начальника Головного управління МВС в Черкаській області.
Довідка: Згідно з рішенням міської ради “Про визначення та затвердження меж мікрорайонів Черкас” (№4-977 від 12 березня 2009 р) Черкаси поділено на 13 мікрорайонів (замість 17 донині існуючих). Відповідно, було сформовано 13 комітетів самоорганізації населення. Необхідність удосконалення меж мікрорайонів виникла у зв’язку з тим, що деякі території міста раніше взагалі не входили до складу певного мікрорайону і залишалися поза увагою органів самоорганізації населення. Тим паче, що раніше система самообслуговування населення існувала переважно на папері. Тому міська влада та ініціативні групи мешканців мікрорайонів активізували роботу на місцях та сподіваються на ряд позитивних зрушень.


Источник: Черкаська міська рада | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "У Черкасах «воюють» за майно і приміщення"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 29
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Апрель 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта