Людмила Бєлова презентувала в МЗС освітній потенціал Харківщини : 591919 : Местные новости

Местные новости Харьков : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Харьков и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Людмила Бєлова презентувала в МЗС освітній потенціал Харківщини

 Людмила Бєлова презентувала в МЗС освітній потенціал Харківщини

Заступник голови облдержадміністрації Людмила Бєлова взяла участь у пленарному засіданні Дев’ятої наради керівників закордонних дипломатичних установ України за темою: "Захист і просування інтересів України в інформаційній та гуманітарних сферах".
У своїй доповіді заступник керівника області, зокрема, зазначила:
"Щиросердно дякую керівництву МЗС України за підтримку ініціативи голови Харківської обласної державної адміністрації А.Авакова щодо презентації інвестиційної перспективи Харківської області, як однієї з провідних освітніх та наукових центрів України.
Головна мета мого виступу – знайти шляхи співпраці задля більш ефективного використання вищої школи, безумовно, в першу чергу – Харківської, для залучення інвестицій в Україну.
Безумовно, навчання іноземних студентів – це не лише престиж держави, але й грошові надходження до її економіки, які в Україні складають близько 360 млн.$ на рік. Тоді, як в США – 14 млрд. $ , Великобританії – 4 млрд. $.
Інвестиційна привабливість Харкова сьогодні визначається в першу чергу сучасною вищою освітою, наявністю провідних наукових шкіл, 205-річним досвідом підготовки іноземних фахівців, коли до складу першого набору Харківського імператорського університету, нині – Харківського національного університету ім. В. Каразіна, було прийнято 3 іноземних громадянина.
Харків сьогодні – це 267 тис. студентів (1010 студентів на 10 тис. мешканців області, 10 % від загальної чисельності студентів України).
Харківський вузівський центр – це 91 вищий навчальний заклад.
Підготовку спеціалістів здійснюють майже 19 тис. науково - педагогічних працівників, в т.ч. науковців, які працюють у 18 академічних та 200 галузевих інститутах. Освіта Харківщини – це адекватна модель освітнього простору України. Тому вища школа Харківщини не лише зберігає та розвиває кращі вітчизняні освітні традиції, а й успішно інтегрується в Європейський та світовий освітній простір.
Високу оцінку рівня освітніх послуг харківських ВНЗ надала європейська хартія університетів – 5 ВНЗ області на цей час мають представництво з правом вирішального голосу в Європейській асоціації.
Така співпраця забезпечує висококласні наукові результати. Наведу лише декілька прикладів.
В рамках міжнародних аерокосмічних досліджень вчені Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна розробили унікальний телескоп заряджених часток, який міститься на потужному супутнику, запущеному в цьому році на орбіту. За його допомогою можна відстежують вплив потужних спалахів Сонця на нашу планету і цю інформацію одержують не тільки вчені України, але й Росії, Іспанії, Індії.
Учені Національного аерокосмічного університету імені М.Є. Жуковського запропонували підхід до моделювання теплогідравлічних процесів. Завдяки цим дослідженням уперше в світі запропоновано і реалізовано принципово нову систему терморегулювання для нового телекомунікаційного супутника французької корпорації "Thales Alenia Space". Устаткування вже прийнято замовником і зараз здійснюється його митне оформлення. І таких прикладів дуже багато.
Особливо слід відзначити активну науково-дослідницьку роботу, яку ведуть харківські ВНЗ в межах транскордонного співробітництва з російськими партнерами. Створено декілька потужних науково-технологічних кластерів в галузях: авіації спеціального призначення, приладобудування, фармації, екології, фінансів.
Як надійний міжнародний партнер ВНЗ здійснюють співробітництво майже у всіх галузях науково-освітньої діяльності. Насамперед – це підготовка висококваліфікованих фахівців (бакалаврів, спеціалістів, магістрів) у різних сферах життєдіяльності.
Поступово здійснюється модернізація матеріально-технічної бази вищих навчальних закладів. Сьогодні – це аудиторії та лабораторії, оснащені сучасним обладнанням та приборами, комп’ютерною технікою, мережами Інтернет. Постійно вдосконалюються соціально-побутові вимоги. Мережа студентських гуртожитків та готелів дає можливість для проживання 70 тис. студентам. Медичне обслуговування забезпечує обласна студентська лікарня, клінічно-діагностичні центри, 14 центрів первинної медичної допомоги, які розташовані у гуртожитках.
Студентські роки – це не тільки можливість оволодіти знаннями, а ще й можливість гармонійного розвитку. Для студентів працюють сучасні спортивні комплекси, унікальні палаци студентів (як, наприклад, в НЮА України).
Усього в Україні навчається близько 50 тисяч іноземних громадян. У Харкові разом з Києвом навчається майже кожен другий іноземний студент.
У 35 вищих навчальних закладах Харкова сьогодні навчається майже 12 тис. іноземних громадян зі 106 країн світу (25,6 % від загальної кількості іноземних студентів в Україні). Серед них 8841 студент основних факультетів.
ВНЗ Харківщини забезпечують підготовку за 312 спеціальностями – від аерокосмічної техніки до фармації, від ядерної фізики до дизайну. Саме тому наша вища школа є привабливою для представників усіх континентів світу.
Усього за 60 років у вищих навчальних закладах Харківського регіону було підготовлено понад 22,5 тисяч фахівців з вищою освітою з числа іноземних громадян.
Разом з тим, питома вага іноземних студентів від загальної кількості студентів у США – 31%, у Франції – 11%, у Німеччині – 10%. В Україні цей показник складає 1,6%. Тоді як лише в Харківській області надходження від навчання іноземних громадян становлять 70 млн. $ щороку. А диплом Харківського ВНЗ – запорука кар’єрного зростання та життєвого успіху.
На жаль великий інтерес усіх українських ВНЗ (як державних, так і приватних) до навчання іноземців супроводжується недостатньо цивілізованим характером заохочення іноземних слухачів, різним рівнем вимог і контролю якості стартових знань; стихійним характером виходу українських ВНЗ у світовий освітній простір та фактичною відсутністю механізмів контролю цього процесу з боку держави
З метою залучення іноземних громадян на навчання до ВНЗ України. потрібне більш тісне співробітництво ВНЗ з посольствами (консульствами) України за кордоном.
З усього вищесказаного можна побачити, що у сфері міжнародної діяльності вищі навчальні заклади Харківщини мають досить великий потенціал, як у науковій діяльності, так і в навчанні іноземних громадян, які здобувають освіту в наших ВНЗ. Але названі проблемні питанні суттєво зменшують наші можливості. Вирішення цих проблем дасть змогу покращити імідж нашої країни на міжнародній арені та збільшити фінансові надходження до економіки регіону та країни в цілому.
Дякую за увагу!"


Источник: Харківська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости " Людмила Бєлова презентувала в МЗС освітній потенціал Харківщини"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 14
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Харьков



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта