Сергій Одарич: «Після зменшення фінансування ми вимушені були змінити стратегію ремонту доріг» : 589359 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Сергій Одарич: «Після зменшення фінансування ми вимушені були змінити стратегію ремонту доріг»

Сергій Одарич: «Після зменшення фінансування ми вимушені були змінити стратегію ремонту доріг»

Міська влада підбила підсумки «асфальтного сезону» у Черкасах. Сергій Одарич назвав 2009 рік «одним із найскладніших для ремонту доріг». Незважаючи на економічну кризу і зміни у законодавстві (через це тендер на ремонт доріг був проведений лише у травні, а роботи розпочалися у червні), все ж вдалося зробити чимало. На початку року міська влада розраховувала отримати на ремонт доріг майже 18 млн. грн. Проте після змін законодавчих «правил гри» Черкасам перепало лише 9 млн. грн.
Сергій Одарич розповів, що, незважаючи на зменшення фінансування майже удвічі, роботи з ремонту доріг не припинялися. Цього року основний акцент був спрямований на проведення середнього ремонту вулиць.
— Нам довелося переглянути нашу стратегію. Коли у грудні минулого року нам довели цифру на рівні 18 млн. грн., ми планували витратити третину коштів на ремонт доріг методом — «від бордюру до бордюру». Тобто класти асфальт суцільним шаром, а не різати шматками, як це робиться при середньому ремонті. Ми навіть визначили 29 вулиць, які будемо ремонтувати таким методом. В основному це були головні транспортні магістралі: Можайського, Лісова просіка, частина вул. Шевченка, Енгельса, проспекту Хіміків, Сумгаїтської, Ватутіна та інші. Планували навіть 2,5 млн. грн. на ремонт тротуарів по бул. Шевченка, Сумгаїтській, Енгельса, — розповів міський голова.
За його словами, після кабмінівського «обрізання» довелося від таких планів відмовитися та спрямувати зусилля на середній і капітальний ремонт вулиць.
Середній ремонт доріг
Цього року на середній ремонт вулиць витратили близько 4 млн. гривень. За словами начальника управління вуличної інфраструктури, транспорту та зв’язку Олексія Леонова, у першу чергу ремонтувалися головні автомагістралі і транспортні розв’язки. Зокрема, були відремонтовані вул. Сумгаїтська, 30 років Перемоги, Енгельса, Пушкіна, Г. Сталінграду, Пацаєва, Громова, два кола на вул. 30 років Перемоги.
— Середній ремонт передбачає вирізання й укладання асфальту на площі більше 25 кв. м. Тендер на проведення середнього ремонту виграло комунальне підприємство «ЧЕЛУАШ», на утриманні якого якраз перебувають усі дороги у Черкасах. Ми хотіли, щоб у подальшому ремонтом доріг у Черкасах займалася одна організація. Тоді у випадку виявлення недоліків ми мали б претензії саме до неї. Один виконавець, один – відповідальний, — розповів Олексій Леонов.
Застосування геотекстилю
Міська влада продовжила використовувати сучасні синтетичні матеріали при ремонті доріг. Геотекстиль застосували при ремонті асфальтного покриття біля шести зупинок громадського транспорту. Зокрема, на двох по вул. Г. Сталінграда (“Черемушки” – парний і непарний бік) та чотирьох по вул. Енгельса (кінотеатр “Мир” – парний бік, “бул. Шевченка”, “Радянська”, “Ватутіна”). Загалом було застосовано геотекстиль на площі понад 1200 м2.
За словами Олексія Леонова, сучасний дорожній матеріал застосовують у тих місцях, де остаточно зруйнована основа асфальтного покриття і з’явилася велика колійність. Однією із причин виникнення колійності є навантаження від коліс автотранспорту.
— Це технологія, про яку давно говорили. Уперше ми використали геотекстиль у Черкасах два роки тому під час ремонту дороги по вулиці Одеській. Зараз ми застосували матеріал трохи інший, ніж той, що був у нас два роки тому. Цей геотекстиль виготовлений в Україні на одному із заводів у Рівному. Завдяки таким сучасним технологіям збільшується термін експлуатації асфальтного покриття на 15-20 років, — розповів Олексій Леонов.
За його словами, застосування геотекстилю при ремонті автодоріг є дорогим задоволенням для міського бюджету. Адже м2 асфальтного покриття із використанням синтетичних матеріалів коштує понад 150 грн. (при “простому” асфальтуванні вартість м2 сягає в середньому 110-130 грн.). Проте, як стверджує пан Леонов, такі витрати є виправданими.
Капітальний ремонт
Капітальний ремонт цього року провели на вул. 2-го Українського фронту (відрізок дороги у 600 м. від вул. Кабишева до вул. Щорса), що у Дахнівці. Фактично до цього у мікрорайоні, де проживає близько 6 тис. людей, було лише дві асфальтовані вулиці: вул. Карбишева та Ворошилова. Тоді як решта — це ґрунтові дороги без асфальту і бордюрів.
На капітальний ремонт вул. 2-го Українського фронту з міського бюджету виділили 770 тис. грн. Хоча, як зауважив заступник міського голови Андрій Дзюба, за першим кошторисом вартість ремонту сягала майже 1 млн. грн. Керівництво компанії, яка виграла тендер, вирішило зменшити частину своїх видатків і за рахунок цього знизити вартість робіт. Крім того, на вулиці силами працівників КП «Міськсвітло» було облаштовано освітлення, замінені старі лампи на сучасні, які не лише яскраво світять, але й економлять електроенергію.
Загалом за три роки у Черкасах були капітально відремонтовані чи реконструйовані такі вулиці: Гагаріна (від вул. Жужоми до Замкового узвозу), вул. Подолинського (від Петровського до Ватутіна), вул. Громова (від Ватутіна до Поднєвіча), вул. Хрещатик (від вул. Пушкіна до Університетської).
За словами Сергія Одарича, під час неодноразових зустрічей з мешканцями «Дахнівки» було досягнута домовленість, що міська влада бере на себе зобов’язання щороку капітально ремонтувати у цьому мікрорайоні по одній вулиці.
— Якщо говорити про Черкаси, то там можна скаржитися на ями на дорогах, але асфальт у місті є майже на усіх вулицях. А в Дахнівці взагалі немає вулиць: одні ґрунтові дороги без бордюрів і тротуарів. Під час дощів чи відлиги пройти по них фактично неможливо, — зазначив міський голова.
Дії міської влади підтримав керівник новоутвореного органу самоорганізації населення мікрорайону «Дахнівка» Микола Мирза. Він зазначив, що дахнівчани вдячні владі за те, що в період кризи знайшлася можливість і кошти для ремонту дороги. Проте він наполягатиме на тому, щоб у наступні роки були облаштовані також і тротуари.
Застосування сучасних технологій
За словами Сергія Одарича, цього року у Черкасах при ремонті доріг застосовували сучасну технологію при дрібному ремонті дорожнього полотна. Нова технологія дозволяє проводити профілактику і усувати дрібні пошкодження за лічені хвилини. Виконує такі роботи сучасна американська машина «Магнум»
— Пошкоджену ділянку не вирізають, як це було раніше, а за допомогою спеціальної машини обробляють під великим тиском. При цьому прибираються всі сторонні елементи: вода, пил тощо. Потім яма заповнюється емульсією. Суміш швидко застигає і, завдяки своїй хімічній структурі, щільно «в’їдається» в сусідній шар асфальту. І вже через кілька хвилин цим відрізком дороги можна користуватися. Окрім якісного покриття, перевагою є й зменшення кількості працівників, залучених до ремонту. Адже таку роботу виконує одна людина, тоді як на традиційний ямковий ремонт потрібно використати 2-3 механізми і з десяток людей. Тому для бюджету міста це дешевше і ефективніше. Таку технологію застосовують тільки у Києві, — розповів Сергій Одарич.
На ремонт вулиць із застосуванням нової технології було передбачено 1 млн. грн. Американська машина працювала на вул. Дахнівській-Канівській, бул. Шевченка (від вул. Котовського до вул. Можайського), вул. Ільїна, вул. Благовісній, проспекті Хіміків. Наразі міська влада проводить моніторинг якості робіт. За словами Олексія Леонова, якщо будуть виявлені недоліки, то фірма за свій кошт їх перероблятиме, як це сталося цього року на вул. Енгельса. Тоді одна із черкаських організацій, яка проводила там середній ремонт, вимушена була виправляти помилки і переукладати асфальт за власні гроші.
Реконструкція вул. Хрещатик
Незважаючи на економічну кризу, цьогоріч міська влада продовжила роботи з реконструкції черкаських вулиць. Зараз тривають роботи на вул. Хрещатик, реконструювати яку розпочали ще минулого року. Підрядна організація, яка виграла тендер, завершує укладання асфальту. Фактично дорогу робили «з нуля»: облаштували «подушку» з щебеня, зробили водовідведення, встановили бордюри. Загалом цього року на реконструкцію відрізку дороги від вул. Пушкіна до вул. Університетської було профінансовано понад півмільйона гривень. Роботи фінансуються з бюджету розвитку, який поповнюється за рахунок продажу майна та землі з аукціонів.
— Цей відрізок дороги ще не прийнятий у експлуатацію. Зараз тривають звірки. У нас є деякі зауваження до підрядника. Я думаю, що після виправлення недоліків, які ми виявили, дорогою можна буде повноцінно користуватися, — зазначив Андрій Дзюба.


Источник: Черкаська міська рада | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Сергій Одарич: «Після зменшення фінансування ми вимушені були змінити стратегію ремонту доріг»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 13
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта