Висока продуктивність росту свиней – це добре чи шкідливо? : 565788 : Местные новости

Местные новости Запорожье : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Запорожье и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Висока продуктивність росту свиней – це добре чи шкідливо?

Ще в радянські часи вивчалися і популяризувалися основи годівлі у свинарстві. Відомо, що споживання збалансованих кормів тваринами істотно впливає в подальшому на прирости й загальний строк їх відгодівлі до товарної маси. Завдяки добре відомому принципу «збалансованої годівлі» корм для свиней збагачується макро- і мікроелементами, вітамінами та іншими життєво необхідними компонентами, яких в повсякденному раціоні недостатньо для ефективного розвитку тварини та її продуктивності. Саме завдяки «збалансованій годі-влі» цілком природним шляхом, без використання хімічних та гормональних речовин, можна отримати високі показники продуктивності тварини.
З проханням пояснити, як саме збалансована годівля допомагає досягти більших результатів у вирощуванні свиней і чи безпечне для здоров’я людей споживання м’яса тварини, яка виросла за 6 місяців замість традиційних 10-12, ми звернулися до заступника голови сільськогосподарського управління в Оріхівському районі Геєць Віктора Павловича.
– Для того, аби організм поросяти, так як і організм будь-якої іншої тварини або людини, міг правильно та швидко розвиватися, треба, аби він був забезпечений усіма необхідними для здорового росту природними елементами та життєво необхідними компонентами, такими як: вітаміни (А,D,E,B,C) мікроелементи (Fe, Zn, Cu, Se, Mn, Co), макроелементи (P, Ca, Na), амінокислоти. Крім того, живий організм за добу має отримати чітко визначену кількість протеїну і таку ж саму визначену кількість енергії, тобто мати відповідну поживність (Ккал).
В повсякденному раціоні свиней, який складається із традиційних видів корму – таких, як зерно (ячмінь, пшениця, кукурудза), картопля, тощо, існує дуже суттєва недостача того чи іншого елемента збалансованого раціону. Здебільшого при використанні традиційного способу годівлі тварина суттєво недоотримує протеїн та незамінні амінокислоти – це найрозповсюдженіша причина низької продуктивності свиней. Крім того, годівля розбалансованим або традиційним кормом призводить до порушення обміну речовин в організмі поросяти через відсутність або недостачу мікро- та макроелементів, що в свою чергу призводить до відставання в рості.
Тому для того, аби раціонально (економічно вигідно) згодувати тварині зерно, необхідно провести «збалансування раціону». Для цього потрібно додати до зерна в правильній пропорції добавку, яка містить всі ті природні компоненти, яких недостатньо в традиційному кормі, що дозволить повністю збалансувати раціон. Досить часто, згодовуючи добавки і маючи при цьому гарний результат, господарі думають, що порося росте так швидко за рахунок якихось «неприродних» або штучних хімічних домішок. Однак досягнення поросям за 6 місяців 110-120 кг живої ваги – це генетичний природний потенціал організму, а не вплив хімії.
Хотілося б зробити акцент на тому, що згідно ст.14 Закону України «Про ветеринарну медицину» забороняється застосовувати з метою прискорення росту і збільшення продуктивності тварин біологічні стимулятори, антибіотики, гормональні та інші препарати в кормах та добавках для тварин та птиці. Застосування штучних стимуляторів росту заборонено законом України, і тому ті виробники, які працюють відкрито в масштабах всієї країни і дорожать своєю репутацією, не будуть використовувати заборонених препаратів. Застосування штучних стимуляторів росту здешевлює вартість добавок, однак досягти високих показників продуктивності можна і без неприродної хімії. Однією із таких компаній є національний виробник добавок та преміксів компанія «Агровет Атлантик», яка нещодавно відкрила одне із чергових своїх представництв (склад) і на території нашого району.
Продукція компанії має всі належні сертифікати якості, що підтверджують відсутність штучних стимуляторів росту у її складі. А тому споживання м’яса тварин, що відгодовуються на добавках компанії, цілком безпечне.
Ще хотілося б додати декілька слів стосовно якості м’яса поросяти: його зовнішнього вигляду, смаку, кольору та запаху. Існує добре відомий факт, що колір, запах та смак м’яса поросяти може змінюватися в залежності від типу раціону, яким годується тварина. А точніше – від складу самих компонентів корму. Так, якщо годувати кукурудзою замість ячменю, то колір м’яса буде суттєво відрізнятися між собою. Якщо до складу корму входить соя замість соняшникового шроту, то це знову-таки змінює вигляд м’яса. Споживаючи роками м’ясо поросяти, якого годують тривалий час виключно зерном та картоплею, досить незвично стає куштувати м’ясо свиней, які відгодовувалися на добавках, адже і смак цього м’яса, і запах, колір будуть дещо відрізнятися від традиційних і здаватися «незвичним» або «неякісним». Однак такі зміни, що відбулися з м’ясом від різних тварин, – не що інше як вплив зміненого раціону, а точніше, виду корму, який входив до складу цього раціону. Проте в будь-якому випадку це не вплив якихось незрозумілих хі-мічних домішок і таке м’ясо цілком безпечне і нешкідливе для вживання.
А тепер я поясню, як окремі елементи збалансованого раціону впливають на загальну ефективність годівлі свиней та птиці без застосування хімічних стимуляторів.
ЕНЕРГІЯ
Вміст енергії та білка в раціоні суттєво впливає на м’ясну продуктивність. Потреба свиней в енергії складається з енергії на підтримання життя та енергії на забезпечення продуктивності. Саме суміш жирів, які містяться в кормах ЗДОРОВА компанії «Агровет Атлантик», забезпечує основу повного використання генетичного потенціалу тварини.
БІЛОК ТА АМІНОКИСЛОТИ (ПРОТЕЇН)
Свині мають однокамерний шлунок, тому їм потрібні амінокислоти. Усі амінокислоти поділяються на замінні та незамінні. Незамінні не можуть синтезуватися в організмі, тому обов’язково мають надходити з кормом. Такими незамінними амінокислотами є лізин, метіонін, цистін та треонін, які в кормах ЗДОРОВА мають оптимальне співвідношення. Якщо в кормах бракує будь-якої з незамінних амінокислот, це призводить до зменшення м’ясної продуктивності та зниженні питомої ваги м’яса. Саме наявність цих амінокислот в раціонах годівлі компанії «Агровет Атлантик» гарантує отримання максимальних приростів свиней. І в повсякденному житті саме цих амінокислот не вистачає. Крім того, тільки при правильному співвідношенні всіх амінокислот можна отримати максимальні результати в годівлі свиней.
СИРА КЛІТКОВИНА
Годівля кормами, збагаченими клітковиною, прискорює процес травлення, що запобігає розвитку кишкової палички. Вміст клітковини у сухій речовині раціону дорослих свиней менше 5-8% призводить до порушення процесів травлення і обміну речовин.
МІНЕРАЛЬНА ПОЖИВНІСТЬ
Мінеральні елементи не синтезуються в організмі, тому вони також повинні надходити разом із кормами. Мінеральні елементи поділяються на макро- і мікроелементи. Для життя людей та тварин важливими вважаються 30 мінеральних елементів. Практичне ж значення мають макроелементи (кальцій, фосфор, натрій) та мікроелементи (залізо, цинк, мідь). Мінеральні речовини мають велике значення для нормальної життєдіяльності організму. Як ті чи інші мінеральні речовини, наявні в добавках «Агровет Атлантик», впливають на розвиток і ріст тварин?
Кальцій (Са) – необхідний для формування кісткової тканини, сприятливо впливає на обмін заліза та збільшує стійкість організму до інфекцій. Наявність необхідної кількості кальцію важко переоцінити, у разі його нестачі в кормах молоді тварини хворіють на рахіт, нестача кальцію в кормах для дорослих тварин загрожує інфекційними хворобами.
Фосфор (Р) – відіграє важливу роль в обміні речовин і так само, як і кальцій, необхідний для формування кісткової тканини. При недостатньому надходженні фосфору тварині спостерігається погіршення апетиту, параліч задньої частини тіла, порушується обмін кальцію, розвивається рахіт у молодняка, розм’якшуються кістки, порушуються репродуктивні якості і багато іншого.
Натрій (Na) – вживання тваринами кормів, бідних на натрій, призводить до відхилень при годівлі, відсутності апетиту, гальмування росту молодняка, у ВРХ – знижуються надої та жирність молока.
Залізо (Fe) – відіграє важливу роль в процесах харчування, сприяючи тим самим збільшенню живої маси та збереженості молодняка. Недостача заліза в кормі призводить до розвитку анемії, котра часто відмічається у поросяти.
Цинк (Zn) – значно впливає на основні життєві процеси: кровотворення, ріст і розвиток організму, обмін вуглеводів, білків та жирів, енергетичний обмін, резистентність.
Мідь (Cu) – цей елемент відіграє важливу роль у процесах обміну речовин. За нестачі міді в раціоні (1/5 норми) у тварин погіршується апетит, затримується ріст, відбувається депігментація волосяного покрову (особливо у жуйних), ослаблюється кістяк, знижується рухомість суглобів, спостерігаються проноси, що в окремих випадках призводить до анемії.
І остання складова кормів торгової марки ЗДОРОВА ГОДІВЛЯ ТВАРИН, але не менш важлива – це вітамінна поживність. Наявні вітаміни разом з поживними речовинами – білками, вуглеводами та ліпідами – забезпечують ріст, здоров’я, плодючість та продуктивність тварин та птиці. Як правило, організм тварин не в змозі самостійно синтезувати ці природні біологічно активні речовини, тому їх необхідно вводити разом з кормами. При цьому кожний вітамін вирішує властиві саме йому завдання, які не може вирішити такою ж мірою якийсь інший вітамін.
Таким чином, виходячи з вищесказаного, застосування кормових добавок для відгодівлі свиней – цілком природна та безпечна справа, яка дає господарю лише додаткові фінансові вигоди, забезпечуючи при цьому цілковиту якість м’яса. Запорукою цього виступає принцип збалансованої годівлі та застосування лише природних компонентів в його основі.


Источник: Газета “Индустриальное Запорожье” | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Висока продуктивність росту свиней – це добре чи шкідливо?"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 6
Новых вестей вчера: 17

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Запорожье



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта