Прокурор області опротестував п. II рішення позачергової сесії облради (оновлено) : 552821 : Местные новости

Местные новости Харьков : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Харьков и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Прокурор області опротестував п. II рішення позачергової сесії облради (оновлено)

 Прокурор області опротестував п. II рішення позачергової сесії облради (оновлено)

Прокурор Харківської області Василь Синчук надіслав до обласної ради протест на пункт другий рішення XLIII Харківської обласної ради V скликання №1313-V від 04.08.2009 року "Про внесення змін до рішення обласної ради від 03.02.2009 року №1107-V "Про обласний бюджет на 2009 рік" із змінами. Таким чином, відповідно до протесту прокурора, рішення депутатів щодо розподілення та схем закупівлі інсулінів зупинено.

Прокуратура України
ПРОКУРАТУРА ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

07.08.09 №07/1-790 вих-09

Харківська обласна рада



ПРОТЕСТ на п. II рішення XLIII сесії Харківської
обласної ради V скликання № 1313-У
від 04.08.2009 "Про внесення змін до рішення
обласної ради від 03.02.2009 № 1107-У
"Про обласний бюджет на 2009 рік" (із змінами)

Пунктом II рішення XLIII сесії Харківської обласної ради V скликання "М> 1313-У віл 04.08.2009 "Про внесення змін до рішення обласної ради від 03.02.2009 № 1107-У "Про обласний бюджет на 2009 рік" (із змінами) рекомендовано Харківській обласній державній адміністрації підготувати та винести на чергову сесію обласної ради питання щодо перерозподілу коштів додаткової дотації з державного бюджету для забезпечення хворих інсуліном у сумі 4835,5 тис. грн. з подальшим розподілом центральним районним та міським (міст обласного значення, крім м. Харкова) лікарням.
Зазначений пункт рішення не відповідає вимогам чинного законодавства України з наступних підстав.
Статтею 44 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" передбачено делегування повноважень районних і обласних рад відповідним державним адміністраціям.
Так, згідно з п. 1 ч. І вказаного Закону місцеві державні адміністрації мають повноваження з питань підготовки і внесення на розгляд ради проектів програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідно районів і областей, цільових програм з інших питань.
Проект рішення про місцевий бюджет перед його розглядом на сесії відповідної ради схвалюється місцевою державною адміністрацією (частина 1 статті 76 Бюджетного кодексу України). Внесення змін до місцевого бюджету також має бути схвалено місцевою державною адміністрацією.
Згідно з вимогами п. 4 ст. 119 Конституції України, ч. 1 ст. 78 Бюджетного кодексу України місцеві державні адміністрації забезпечують виконання відповідних місцевих бюджетів. Отже підготовка і виконання обласного бюджету - це повноваження, закріплене саме за обласною державною адміністрацією нормою Конституції, положення якої є нормами прямої дії.
Місцеві фінансові органи здійснюють загальну організацію та управління виконанням відповідного місцевого бюджету, координують діяльність учасників бюджетного процесу з питань виконання бюджету.
Згідно з ч. 7 ст. 78 Бюджетного кодексу України рішення про внесення змін до рішення про місцевий бюджет ухвалюється відповідною радою за поданням офіційного висновку місцевого фінансового органу про обсяг вільного залишку бюджетних коштів, перевиконання чи недовиконання доходної частини загального фонду відповідного бюджету.
Відповідні повноваження щодо складання проекту обласного бюджету закріплені за обласною державною адміністрацією Законом України "Про місцеві державні адміністрації" (пункт 1 статті 18), а також Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" (частина 3 статті 61). Проект бюджету або змін до бюджету вноситься виключно головою обласної державної адміністрації або у разі його відсутності іншою уповноваженою особою облдержадміністрації.
Указом Президента України № 545/99 від 21.05.1999 "Про Комплексну програму "Цукровий діабет" схвалено комплексну програму "Цукровий діабет", яка спрямована на здійснення профілактичних, психосоціальних, санітарно-освітніх заходів щодо захворюваності населення України на цукровий діабет, удосконалення організації служб охорони здоров'я, проведення фундаментальних, епідеміологічних і клінічних досліджень у цій сфері.
Згідно з п. 5 розпорядження Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 № 247-р Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським держадміністраціям зобов'язано забезпечити здійснення контролю за дотриманням закладами охорони здоров'я вимог, що визначені протоколами надання медичної допомоги хворим на цукровий діабет.
Відповідно до п. 19 постанови Кабінету Міністрів України від 05.09.2001 № 1195 "Про затвердження формули розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів (дотацій вирівнювання та коштів, що передаються до державного бюджету) між державним бюджетом та місцевими бюджетами" відповідні кошти відносяться до цільових видатків саме обласного бюджету. Таким чином, вказані кошти не можуть передаватися до інших місцевих бюджетів (міських та районних).
Згідно з вимогами законів України "Про внесення змін до законів України "Про Державний бюджет на 2009 рік" та "Про ставки акцизного збору і ввізного мита на деякі товари (продукцію)" від 23.06.2009 Харківській області передбачено додаткову дотацію з державного бюджет) на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет у сумі 1 1835,5 тис. грн.
Згідно з пояснювальною запискою начальника Головного фінансового управління обласної державної адміністрації Овсяннікова С.І., яку було надано до проекту рішення Харківської обласної ради, додаткову доіацію у сумі 7000,0 тис. грн. передбачено передати до бюджету м. Харкова, кошти у сумі 4835,5 тис. грн. - Головному управлінню охорони здоров'я для централізованої закупівлі інсуліну для районів області.
Пунктом II рішення XLIII сесії Харківської обласної ради V скликання № 1313-У від 04.08.2009 "Про внесення змін до рішення обласної ради від 03.02.2009 № 1107-У "Про обласний бюджет на 2009 рік" (із змінами) рекомендовано Харківській обласній державній адміністрації перерозподілити кошти додаткової дотації з державного бюджету для забезпечення хворих інсуліном у сумі 4835,5 тис. грн. з подальшим розподілом центральним районним та міським (міст обласного значення, крім м. Харкова) лікарням.
Згідно з висновками Головного управління охорони здоров'я обласної державної адміністрації від 07.08.2009 № 02/1418 доцільно провести централізовану закупівлю інсулінів відповідно до реальної потреби у розрізі кожного району.
Підставами для централізованої закупівлі лікарського засобу інсуліну вітчизняного та іноземного виробництва є наступне:
- при великій оптовій закупівлі вітчизняних лікарських засобів націнка на товар становитиме до 3%;
- при оптовій закупівлі лікарських засобів відхилення відпускної ціни великої партії у бік зменшення може сягати 5-10%;
- велика вірогідність участі при проведенні оптової закупівлі безпосередньо заводів-виробників;
- при оптовій закупівлі лікарського засобу інсуліну можливо досягнення більш тривалого терміну придатності;
- при проведенні тендерної процедури централізованої закупівлі не розосереджуються державні кошти на оформлення тендерних документів, поштові витрати, засоби зв'язку, використання копіювальної техніки та інше;
- при оптовій закупівлі лікарського засобу інсуліну Головним управлінням охорони здоров'я забезпечується контроль отримання, розподілу, своєчасної доставки безпосередньо до лікувальних закладів та використання за належністю товарно-матеріальних цінностей;
- централізоване ведення бухгалтерського обліку сприятиме своєчасному списанню товарно-матеріальних цінностей та забезпечить ефективний контроль за їх використанням;
- при оптовій закупівлі лікарського засобу інсуліну транспортні витрати на його доставку значно зменшать кінцеву ціну закупленого товару. При закупівлі невеликих партій - транспортні витрати можуть суттєво вплинути на вартість та збільшити її на 10-15%.
З огляду на зазначене при централізованій закупівлі лікарського засобу інсуліну економія державних коштів за попередніми розрахунками становитиме близько 1 млн. грн., що дозволить забезпечити хворих життєво необхідним лікарським засобом інсуліном на більш тривалий термін.

З метою недопущення порушення прав громадян на охорон) здоров'я та медичну допомогу, які гарантовані статтею 49 Конституції України, обмеження прав хворих на цукровий діабет щодо належного забезпечення препаратами інсуліну, керуючись ст. 21 Закону України "Про прокуратуру". -

ПРОШУ:

Пункт II рішення XLIII сесії Харківської обласної ради V скликання № 1313-У від 04.08.2009 "Про внесення змін до рішення обласної ради від 03.02.2009 № 1107-У "Про обласний бюджет на 2009 рік" (із змінами) -скасувати.
Протест зупиняє дію опротестованого акта та підлягає розгляд) у десятиденний термін.

Прокурор області
державний радник юстиції
2 класу

В. Синчук


Источник: Харківська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости " Прокурор області опротестував п. II рішення позачергової сесії облради (оновлено)"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 16
Новых вестей вчера: 20

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Октябрь 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Харьков



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта