Проїхати на ретроавтомобілі і здійснити повітряну прогулянку черкасці зможуть на День міста : 515014 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Проїхати на ретроавтомобілі і здійснити повітряну прогулянку черкасці зможуть на День міста

Проїхати на ретроавтомобілі і здійснити повітряну прогулянку черкасці зможуть на День міста

День міста в Черкасах цього року відзначатимуть 6-7 червня. Таке рішення прийняли депутати на останній сесії міської ради, перенісши дату святкування з третьої неділі вересня на першу неділю червня.
За словами першого заступника міського голови Миколи Шкарабури, літнє святкування має низку переваг. Адже це – час, коли дитячі художні колективи саме провели звітні концерти і можуть посприяти у проведенні концертної програми. Тим самим продемонструвавши свої вміння і творчі здібності на відкритих майданчиках. Тоді як у вересні відбувається зміна складу творчих колективів: хтось із учнівської молоді поступив до вузів, хтось – тільки влився до шкільного колективу. І за 2-3 тижні підготувати гарну концертну програму досить складно.
Крім цього восени частина дітей не виходить на сцену у зв’язку з холодною погодою. Також влітку можна перенести проведення деяких заходів із центральної частини міста у пляжну зону.
— Цьогоріч кошторис на проведення свята було зменшено вдвічі. Ми відмовились від запрошення великої кількості гостей (що передбачало витрати на їх проїзд, розміщення, харчування), прийому міського голови, (влаштування святкового фуршету для гостей тощо). Це повністю з програми святкування Дня міста виключено. Скоротили також число заїжджих естрадних «зірок». Буде лише «Пікардійська терція», гурт «Тік» та Олег Скрипка з проектом «Етно-диско», — розповів міський голова Сергій Одарич.
Натомість структура свята буде насичена різноманітними мистецькими акціями, виставками, виступами самодіяльних колективів і т.д., що не потребує значних коштів. До участі у святкуванні Дня міста запрошуються також аматорські колективи з навчальних закладів, талановиті школярі, студенти. Таким чином обдарована молодь матиме змогу продемонструвати свій талант. Головний святковий концерт за участю кращих молодіжних колективів і зірок української естради традиційно відбуватиметься на центральній площі Леніна.
Передбачається, що за кількістю новинок у переліку запланованих до святкування заходів, цьогорічне відзначення Дня міста обіцяє бути наймасштабнішим за всю історію Черкас. Загалом святкові заходи до 723-річниці Дня міста проходитимуть в усіх куточках Черкас, починаючи з 2 червня. Тоді як епіцентр свята припаде на 6-7 червня. І розпочнеться у суботу легкоатлетичним пробігом на 723 метри (старт – о 9-ій годині ранку з площі Б. Хмельницького).
Зокрема, з 2 по 7 червня в парку 30-річчя Перемоги проходитиме фестиваль «Древляндія» — містечко, де «живуть» герої відомих казок, виготовлених з дерева. Темою фестивалю, який, до речі, вперше пройде у Черкасах, була обрана казка «Золотий ключик». Тому відвідувачі зможуть побачити скульптури Буратіно, Папи Карло, Мальвіни і багатьох інших добре відомих з дитинства образів. Загалом – до 15 скульптур. Їх розмістять подалі одна від одної, аби люди могли спокійно оглянути роботу майстрів і навіть спробувати себе у ролі скульптора, взявши участь у майстер-класі. Свої роботи на фестивалі представлятимуть скульптори з Черкащини та інших регіонів України.
Новинкою сезону стане автопробіг ретроавтомобілів (загалом близько 40 раритетних марок), які будуть виставлені на огляд городян. Передбачається, що охочі зможуть проїхатись у такому ретротранспорті «з вітерцем» за власний кошт.
Вперше в Черкасах відбудеться фестиваль повітряних куль. Якщо дозволятиме погода, то всі бажаючі зможуть здійснити повітряну прогулянку – як у вільному польоті, так і на кулях,закріплених спеціальними тросами на землі. Приблизно така прогулянка коштуватиме від 50 до 100 грн.
— Цьогорічна святкова програма до Дня міста є малобюджетною, – наголосив Сергій Олегович. – Якщо, приміром, говорити про парад ретроавтомобілів, які курсуватимуть містом впродовж дня, а потім пройде їх виставка в районі вул. Гагаріна поблизу Долини троянд, це коштує близько 15 тисяч гривень. Крім того, цього року ми не будемо ставити велику сцену, для виступів естрадних виконавців. Достатньо буде й звичайної – відносно невеликої, що, звісно, позначиться і на зниженні вартості оренди сценічного та інструментального обладнання. Додам, що криза позначилась також і на гонорарах наших українських зірок. Тому дещо вдалось зекономити і на цьому. Загалом плануємо вкластись у 175 тисяч гривень – на всі святкові заходи з відзначення Дня міста.
Сергій Одарич розповів, що традиційний святковий салют цього року перенесли в акваторію Дніпра. Аби використати природні можливості набережної. Адже у воді відбивається зображення, подвоюється ефект від ілюмінації.
— Та стрілянина, що проводиться у центрі міста під час святкування Дня міста, не всім до душі. Тому цього року ми вирішили запускати феєрверк з баржі, неподалік від берегу. Стрілятимемо метрів 300-400 від «Рів’єри» у бік форватера Дніпра. Піротехніки обіцяють зробити його потужним і триватиме він орієнтовно 15-17 хвилин. Висота польоту феєрверку становитиме близько 120-150 метрів. Тож видно буде далеко, — розповів Сергій Одарич.
Найбільш вдалими точками огляду стане Пагорб Слави, Замковий Узвіз, Долина Троянд, район Митниці. По закінченні усі бажаючи можуть лишитись відпочивати на «Рів’єрі», де буде організовано дискотеку.
Серед «родзинок» головного свята Черкас Сергій Олегович назвав також конкурси піщаних фігур, боді-арту, пленер юних художників, кулінарне шоу «Полуниця насолода смаку», фестивалі народної творчості, парад наречених і ще багато-багато іншого.
— Можу запевнити, що це будуть змістовні, цікаві і веселі заходи. Переконаний, всупереч усі негараздам і кризам, люди бодай раз на рік мають відчути свято. Адже життя продовжується, — наголосив Сергій Одарич.
Довідка:



15.00Урочисте відкриття фестивалю дерев’яних скульптур «Древляндія».
16.00Гала-концерт переможців міського конкурсу «Грайлива веселка».
з 3 до 5 червня 2009 року
15.00Майстер-класи за участю відомих скульпторів та майстрів України. Святкові концертні програми дитячих творчих колективів міста.

11.00Відкриття меморіальної дошки народній артистці України Ользі Павловській за адресою: м.Черкаси, вул.Фрунзе, 131.
10.00«Мистецькі вітрила Черкащини» - фестиваль народної творчості за участю творчих колективів Черкащини, містечко майстрів, майстер-класи відомих майстрів Черкащини.
7 червня 2009 року
12.00Фольклорно-обрядове свято «Зелені свята».
15.00Урочисте закриття фестивалю дерев’яних скульптур «Древляндія».
16.00Концертна програма «Почуй нас, світе, співають діти».
6 червня 2009 року
9.00Легкоатлетичний пробіг на 723 метри.
Долина троянд
10.00Водноспортивне свято в акваторії р. Дніпро.
10.00-11.00Фестиваль повітряних куль (вільний політ).
11.00-14.00Фестиваль повітряних куль (політ на прив’язі).
18.00-19.00Фестиваль повітряних куль (вільний політ).
11.00Дитячий конкурс піщаних фігур.
11.30Пленер юних художників «Черкаси очима дітей».
11.30Автопробіг ретроавтомобілів вулицями міста Черкаси. (старт на вулиці Ватутіна – ЗОШ № 13). Всеукраїнські змагання з тюнінгу та автозвуку «ЕММА-Україна». Виставка ретроавтомобілів (зона пляжу «Рів'єра»).
14.00-18.00Спортивно-розважальний молодіжний фестиваль «Троянд-фест».
Сквер ім. Б.Хмельницького (на Замковому узвозі)
11.30Конкурс кулінарних страв «Полуниця – насолода смаку».
13.00-18.30Боді-АРТ-шоу (майстерний розпис моделей).
Сквер за облдержадміністрацією
15.00Музичні зустрічі біля фонтану.
Алея бульвару Шевченка (від вул. Смілянської до вул. О.Дашковича)
14.00Виставка творчих робіт «Через творчість – до душі».
Площа ім. Т.Г.Шевченка
14.00Парад наречених, творчий проект «Калина».
15.00Шоу-аукціон творчих робіт «Черкаси – Борисфенова столиця».
Площа ім. Леніна
16.00Святковий концерт за участю кращих молодіжних колективів міста «Пісенний дарунок рідному місту».
18.00Гала-концерт зірок української естради: рідному місту».
- вокальна формація «Піккардійська Терція»;
19.00- парад моделей Боді-АРТ;
20.00- група ТІК;
21.00- Олег Скрипка з проектом «Етно-диско».
22.30Святковий феєрверк на воді навпроти Долини троянд.
5, 6, 8 червня 2009 року до Дня міста вперше!
Літній театр – перегляд кінофільмів у форматі 3D (стереокіно)
Для дітей початок сеансів: 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00, 18.00.
Для дорослих початок сеансів: 19.00, 21.30.
7 червня 2009 року
10.00-15.00Святкова програма «Туристичні Черкаси очима дітей».
14.00«Студентське містечко» - святковий концерт за участю творчих колективів вищих навчальних закладів міста.


Источник: Черкаська міська рада | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Проїхати на ретроавтомобілі і здійснити повітряну прогулянку черкасці зможуть на День міста"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 13
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта