Міський голова Сергій Одарич зустрівся з молодими педагогами : 512478 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Міський голова Сергій Одарич зустрівся з молодими педагогами

Міський голова Сергій Одарич зустрівся з молодими педагогами

Минулого тижня міський голова Черкас Сергій Одарич провів зустріч з молодими педагогами черкаських шкіл. Під час зустрічі освітяни висловили власні побажання і пропозиції щодо покращення умов праці і проживання. Серед найбільш актуальних проблем, які турбували молодих фахівців, найчастіше називались – низька заробітна плата, відсутність житла і можливостей його придбати, оздоровлення, пільговий проїзд у міському транспорті тощо. Відповідаючи на запитання, Сергій Олегович детально зупинився на кожному з них.
Щодо ситуації в освітній галузі:
— Те, що зараз відбувається по деяким державним закладам освіти – просто жахливо. Державний бюджет не здатен стовідсотково виплатити зарплату. Люди отримують по 70-75 відсотків. Така тенденція намітилась з 1 січня цього року.
У Черкасах виплати здійснюються повністю. Хоча ми маємо досить напружену ситуацію з наповненням бюджету. У попередні роки місту завжди вдавалось утримувати на резервних рахунках, практично місячний фонд зарплати всієї бюджетної сфери. І якщо чогось не вистачало, то виплати здійснювались за рахунок поточних надходжень. Цього року міський бюджет іде із суттєвим відставанням від запланованого графіку виконання. У нас за 4 місяці не вистачає 1,6 млн. грн. Адже більшість черкаських підприємств частково, а деякі — повністю згорнули свою діяльність. Це позначається на рівні сплати податків до місцевого бюджету.
Приміром, при формуванні бюджету ми не знали, що всі заводи корпорації «Богдан» повністю зупиняться. Планувалось, що вони дещо скоротять виробничі потужності, а далі повернуться до нормального режиму роботи. А вийшло, що в квітні підприємство практично повністю зупинилося. Нині з 5 тисяч працюючих лишилось близько 1500 робітників.
Крім цього раніше місто могло брати в Держказначействі позику в розмірі одного фонду місячної зарплати (тривалістю на місяць), аби одночасно розраховуватись з вчителями по відпускним. З цього року Держказначейству, рішенням Кабінету міністрів, обмежено видача таких позичок. Запевняю, що міська рада використає всі можливості, аби освітяни вчасно отримали зароблене. Але відверто скажу, що відразу виплатити випускні ми не зможемо. Тому виплати здійснюватимуться частинами.
Щодо житлової проблеми:
— Що стосується житла: думаю, що вам не сподобається моя позиція, але я її висловлюю і буду висловлювати – треба розпрощатись із мріями, що вам хтось подарує житло. Це – ілюзії, які багато-багато років ми продовжуємо зберігати. Нічого «на шару» не буває. Але над альтернативними варіантами ми працюємо. Один – це коли місто будує житло і на умовах оренди здає освітянам. Живіть, платіть орендну плату. Дах над головою маєте. Але передаватись у власність ці квартири не будуть.
Інший варіант, який започаткували близько півтора роки тому: місто будує в Черкасах по вулиці Якубовського багатоквартирний будинок. За минулий рік встигли зробити всі інженерні комунікації, фундаментні роботи і звели п’ять поверхів. В цьому році будівництво було заморожено через відсутність коштів. Його продовження можливе двома шляхами: як тільки місто знайде гроші ми завершимо це будівництво. Інший варіант – в цьому році продовжити будівництво, коли ви чи ваші колеги утворите житлово-будівельний кооператив і виступите інвесторами цих квартир. На майбутнє ми плануємо такий кооперативний рух підтримувати і розвивати. Приміром, зараз завершується процес підготовки земельних ділянок на території полігону, які надаватимуться кооперативам педагогів і медиків. Це житло буде однозначно дешевше, ніж на ринку. Оскільки місто бере на себе близько 20-30 % витрат.
Розв’язати житлову проблему також можна через надання земельних ділянок під індивідуальну забудову. Такі вже визначені в Генеральному плані Черкас, який на початку червня буде винесено на громадське обговорення. Щойно його буде затверджено (прогнозовано, липень-серпень), можна буде готувати проект рішення про виділення конкретних земельних ділянок освітянам. Практика показує: якщо є роботящі руки, то за 3-4 роки можна побудувати елементарне житло. Далі — ще кілька років, аби його довести до пуття.
Отакі варіанти вирішення житлової проблеми я бачу. Розраховувати, що колись почне бюджет державний чи якийсь інший будувати квартири і дарувати їх вам – цього не буде. І я б не радив чекати, а пропонував би діяти.
Щодо рівня забезпечення матеріально-технічною базою шкіл:
— Я сам був «у шоці», коли два роки тому, як прийшов на посаду міського голови, дізнався, як забезпечені наші школи. Тому за час моєї роботи значну увагу приділив комп’ютеризації і покращенню шкільного забезпечення. Нині у Черкасах усі школи підключені до Інтернету (тоді як торік – менше половини). Минулого року ми закупили і облаштували 6 мультимедійних класів у Черкасах, у ЗОШ № 13 створена електронна школа. На часі – облаштування електронної бібліотеки всіх необхідних навчальних посібників, фільмів, програм і т.д. Безумовно, це – мало, якщо говорити про все місто, але це – крок вперед. І якби така тенденція зберігалась, то за 2-3 роки наші школи були б повноцінно забезпечені навчальним матеріалом.
Щодо пільгового проїзду в Черкасах для молодих педагогів:
— Вважаю, що це – прийнятний варіант. Впродовж тижня ми переговоримо з перевізниками. Поки не готовий говорити про приватників, бо це – їх бізнес і їх гроші, а що стосується КП «Черкасиелектротрансу», то, думаю, що таку можливість ми однозначно знайдемо.
Щодо бази відпочинку вчителів:
— Через кілька місяців, як я зайняв посаду міського, порушив питання щодо ситуації з базою відпочинку освітян. Виявилось, що на той момент від неї практично нічого не лишилось: будиночки поділені, землю відводили приватній особі (бо це – землі не міста, а Свидівської сільської ради Черкаського району). Відразу ж, за моїм дорученням, були підключені юристи, і нині тривають судові процеси. Ми прагнемо повернути базу вчителів до комунальної власності. Якщо ми виграємо суд, запевняю, що вона працюватиме в інтересах освітян.
Про літнє оздоровлення дітей:
— Літнє оздоровлення дітей входить у плани міської влади. Більше того, ми провели перший етап тендерних процедур, вибрали три дитячі оздоровчі табори. Зараз за участю батьків і міських фахівців тривають перевірки щодо придатності і належного санітарного стану цих закладів. Крім того, на території міста ми плануємо розмістити літні туристичні табори – на природі, березі Дніпра чи у лісі – в наметах і т.д. Що стосується оздоровчих таборів на базі шкіл, цього року ми так само плануємо їх проводити, але за умови, що батьки відшкодовуватимуть вартість харчування дітей.


Источник: Черкаська міська рада | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Міський голова Сергій Одарич зустрівся з молодими педагогами"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 13
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта