“Зміни та доповнення до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів” : 498551 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

“Зміни та доповнення до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів”

“Зміни та доповнення до Ліцензійних умов провадження  господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів,  гральних закладів”

З метою одержання пропозицій та зауважень
від фізичних та юридичних осіб оприлюднюється проект:
“Зміни та доповнення до Ліцензійних умов провадження
господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів,
гральних закладів”.
Ліцензійні умови
провадження господарської діяльності з організації
та утримання тоталізаторів, гральних закладів у Черкаській області.
Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів у Черкаській області /далі Ліцензійні умови/ розроблено на підставі Закону України „Про ліцензування певних видів господарської діяльності”, постанов Кабінету Міністрів України від 14.11.2000 № 1698 „Про затвердження переліку органів ліцензування”, від 29.11.2000 № 1755 „Про термін дії ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності, розміри і порядок зарахування плати за її видачу”, пункту 52 Переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.07.2001 № 756.
Загальні положення
1.1. Ці Ліцензійні умови встановлюють вимоги до провадження на території області господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів всіма суб'єктами господарювання незалежно від їх організаційно-правової форми та форми власності.
1.2. У цих Ліцензійних умовах терміни вживаються у такому значенні:
ліцензіат – суб’єкт господарювання, який одержав ліцензію на провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів;
азартна гра – гра, участь у якій дає змогу отримати приз (виграш), результат якої визначається діями (подіями), цілком або частково залежними від випадковості, і умовою участі в якій є внесення гравцем ставки;
приз (виграш) – кошти, інше майно чи майнові права, які безоплатно передаються у власність гравцю внаслідок виграшу в азартну гру, відповідно до правил азартної гри;
призовий (виграшний) фонд – сукупність призів (виграшів), які підлягають видачі гравцям у разі їх виграшу в азартну гру відповідно до правил азартної гри;
тоталізатор – азартна гра, у якій гравці роблять ставки на події з наперед невідомим результатом, а ліцензіат за комісійну винагороду приймає і зберігає ставки, а також розподіляє і виплачує суму призу (виграшу) згідно з правилами азартної гри одразу після закінчення події безпосередньо в місці її проведення.
приміщення – частина внутрішнього об’єму будівлі, частина міжпалубного простору в середині корпусу судна, що обмежені будівельними елементами, з можливістю входу і виходу;
гральний заклад – окреме приміщення або будівля з гральним залом (залами) для відвідувачів, у якому (яких) проводяться азартні ігри;
зал гральних автоматів – нежитлове приміщення, крім пересувної малої архітектурної форми закрите від огляду ззовні, у якому для проведення азартних ігор використовуються тільки гральні автомати.
пункт тоталізатора (у тому числі букмекерська контора) - нежитлове приміщення або будівля, де провадиться букмекерська діяльність.
казино - окремі нежитлові приміщення або будівля, що розташовані за однією адресою, у яких можуть проводитися циліндричні ігри (у тому числі рулетка), ігри в карти, ігри в кості за участю працівника ліцензіата як учасника або спостерігача, а також ігри на гральних автоматах та інші азартні ігри.
гральне обладнання – будь-яке спеціалізоване обладнання або пристрій (механічний, електричний, електронний), який призначений для проведення азартних ігор (гральний автомат (у тому числі гральний автомат типу рулетки), гральний стіл, гральний стіл з кільцем рулетки тощо);
ігровий замінник гривні – обмінений на гроші у касі ліцензіата предмет установленого ліцензіатом зразка (жетон, фішка, електронна карта тощо), який використовується для проведення азартних ігор;
каса ліцензіата – спеціально обладнане ліцензіатом місце з реєстратором розрахункових операцій, де здійснюються продаж та обмін ігрових замінників гривні, поповнення ігрових рахунків або приймання ставок від гравців, розрахунки за результатами гри;
2. Організаційні вимоги
2.1. Ліцензія з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів видається Черкаською облдержадміністрацією.
2.2. Суб'єкт господарювання, який має намір провадити діяльність з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів особисто або через уповноважений ним орган чи особу звертається до Черкаської облдержадміністрації із заявою встановленого зразка про видачу ліцензії (додаток 1), до якої додаються документи, передбачені статтею 10 Закону України „Про ліцензування певних видів господарської діяльності” і пунктом 52 Переліку документів, які додаються до заяви про видачу ліцензії для окремого виду господарської діяльності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 4 липня 2001 року № 756.
2.3. Заява про видачу ліцензії та документи, що додаються до неї, приймаються за описом (додаток 2), копія якого видається заявнику з відміткою про дату прийняття документів Черкаською облдержадміністрацією та підписом відповідальної особи.
2.4. У разі наявності у заявника філії, інших відокремлених підрозділів, які провадитимуть господарську діяльність на підставі отриманої ліцензії, у заяві зазначається їх місцезнаходження.
2.5. У разі створення суб’єктом господарювання нової філії, іншого нового відокремленого підрозділу, які провадитимуть господарську діяльність на підставі отриманої ліцензії, суб’єкт господарювання повинен подати до Черкаської облдержадміністрації заяву встановленого зразка про видачу копії ліцензії (додаток 3), а також документи, передбачені статтею 10 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності".
2.6. У разі виникнення підстав для переоформлення ліцензії відповідно до статті 16 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" суб’єкт господарювання зобов'язаний протягом десяти робочих днів подати органу ліцензування заяву про переоформлення ліцензії (додаток 4) разом з ліцензією, що підлягає переоформленню, та відповідними документами або їх нотаріально засвідченими копіями, які підтверджують зазначені зміни.
2.7. У разі втрати або пошкодження ліцензії ліцензіат зобов'язаний звернутися до органу ліцензування із заявою про видачу дубліката ліцензії (додаток 5). До заяви, в разі втрати ліцензії, додається документ, що засвідчує внесення плати за видачу дубліката ліцензії, а в разі пошкодження - непридатна для користування ліцензія і документ, що підтверджує внесення плати за видачу дубліката ліцензії.
2.8. Вимоги до розміщення гральних закладів:
2.8.1. Приміщення (будівля), в якому розташовується гральний заклад, повинне відповідати таким вимогам:
- на фасаді грального закладу розміщується вивіска із зазначенням найменування ліцензіата (логотипу);
- при вході до грального закладу на видному для огляду місці розміщується інформація про режим його роботи та заборону участі в азартних іграх особам віком до 18 років. Режим роботи грального закладу встановлюється суб'єктом господарювання самостійно, а у випадках, передбачених законодавством, режим роботи грального закладу встановлюють органи місцевого самоврядування за погодженням з ліцензіатом.
2.8.2. У разі закриття грального закладу для проведення санітарних заходів, ремонту, технічного переобладнання та проведення інших робіт ліцензіат повинен розмістити поряд з інформацією про режим роботи грального закладу оголошення про дату та період закриття.
2.8.3. Азартні ігри проводяться тільки у гральних закладах.
2.8.4. Гральний заклад включає зону (зони) обслуговування відвідувачів і службову зону.
2.8.5. У зоні обслуговування відвідувачів розташовуються:
- ігровий зал (зали);
- каса;
- вбиральня для відвідувачів відповідно до санітарних норм.
2.8.6. В зоні обслуговування може розміщуватися об’єкт ресторанного господарства (бар, буфет, тощо), який функціонує відповідно до чинного законодавства.
2.8.7. Ігровий зал – це частина грального закладу, де безпосередньо проводяться азартні ігри і, у визначеному ліцензіатом порядку, розміщене гральне обладнання для здійснення азартних ігор.
2.8.8. Приміщення ігрового залу не повинне бути доступним для візуального огляду ззовні.
2.8.9. Службова зона – це частина грального закладу призначена для виконання робіт із забезпечення діяльності грального закладу, зберігання обладнання грального закладу, яке використовується в ігровому залі та інших функцій, визначених ліцензіатом.
2.8.10. Гральні заклади не можуть розміщуватись у закладах охорони здоров'я, навчальних закладах, органах державної влади та місцевого самоврядування, культових будівлях, житлових будинках.
2.8.11. Гральні заклади не повинні розміщуватись на території дитячих дошкільних закладів, середніх загальноосвітніх шкіл та інших навчальних закладів, закладів охорони здоров’я та культових споруд, на зупинках громадського транспорту та на території ринків і вокзалів.
2.9. Вимоги до утримання грального закладу:
2.9.1. Гральний заклад повинен відповідати вимогам діючих нормативних актів з питань пожежної безпеки, охорони праці, санітарних норм, будівельних норм і правил.
2.9.2. Встановлене в ігровому залі обладнання грального закладу має знаходитися у справному технічному стані.
2.9.3. Упродовж доби у гральному закладі не допускається перевищення рівнів шуму, встановлених санітарними нормами.
2.9.4. Суб’єкти підприємницької діяльності, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані у встановленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи реєстратори розрахункових операцій (далі - РРО) з роздрукуванням відповідних розрахункових документів, що підтверджують виконання розрахункових операцій.
2.10. Ліцензіат зобов”язаний:
2.10.1. Визначити уповноваженого працівника (працівників) відповідального (відповідальних) за допуск до грального закладу відвідувачів (в тому числі щодо вікового обмеження учасників азартної гри).
2.10.2. Не допускати до грального закладу осіб, які не досягли 18-річного віку та їхньої участі у азартній грі.
2.10.3. Дотримуватись загальноприйнятих, а також, ухвалених ліцензіатом, норм поведінки відвідувачів грального закладу та не допускати вчинення незаконних дій або неетичного поводження відвідувачами та працівниками грального закладу.
2.10.4. Вживати заходів щодо недопущення випадків загрози здоров’ю або життю відвідувачів та працівників грального закладу.
2.11. Ліцензіат зобов’язаний мати:
2.11.1. Документи, що засвідчують право власності ліцензіата або оренди ним приміщення для провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів.
2.11.2. Документи, що засвідчують право власності ліцензіата або оренди ним обладнаннянеобхідного для провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів.
2.11.3. Документи про походження устаткування та грального обладнання.
2.11.4. Дані про облік грального обладнання, термін його експлуатації, наявність сертифікації, відповідно до чинного законодавства.
2.11.5. Положення про призовий фонд.
2.11.6. Правила роботи грального закладу.
2.11.7. Правила та Перелік азартних ігор, що пропонуються.
2.11.8. Перелік подій, на які приймаються ставки (для тоталізатора).
2.11.9. Порядок розгляду претензій та пропозицій щодо якості та обсягу послуг, а також повноти та своєчасності виплати виграшів.
2.11.10. Торгові патенти на кожне окреме гральне місце (гральний автомат, гральний стіл).
2.12. В гральному закладі відповідно до Закону України “Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом” мають бути правила проведення фінансового моніторингу та програми його здійснення. Порядок та режим доступу до правил та програм визначаються працівником,відповідальним за проведення фінансового моніторингу у гральному закладі за погодженням з керівником цього грального закладу.
2.13. В гральному закладі мають бути екземпляри Правил та Переліку азартних ігор, що пропонуються гральним закладом, пронумеровані, прошнуровані та скріплені підписом керівника і печаткою ліцензіата. Означені Правила та Перелік повинні бути викладені державною мовою та мати суцільно пов’язаний закінчений зміст, граматично і логічно узгоджену інформацію. В закладі можуть бути також примірники Правил та Переліки на інших мовах, зміст яких відповідає оригіналам.
2.14. Правила та Перелік азартних ігор, що пропонуються, порядок розгляду претензій та пропозицій щодо якості та обсягу ігор, а також повноти та своєчасності виплати виграшів, положення про призовий фонд затверджуються ліцензіатом.
2.15. Кошти призового фонду повинні забезпечувати передбачені правилами азартних ігор умови розрахунків з гравцями.
У разі неспроможності ліцензіата видати приз гравцю, якому належить виграш у азартній грі, за рахунок коштів каси ліцензіата, такий приз видається за рахунок коштів ліцензіата на поточному рахунку в банку в строк, що не перевищує три робочих дні з дати виграшу.
2.16. В гральному закладі (в зручному для огляду місці) ліцензіатом повинно бути розміщено:
2.16.1 Інформацію про заборону участі у грі особам віком до 18 років.
2.16.2. Торговий патент на кожне окреме гральне місце (гральний автомат, гральний стіл).
2.16.3. Наступні документи:
- копія ліцензії на провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів (видана органом ліцензування із зазначенням адреси місця здійснення діяльності та завірено печаткою органу ліцензування);
- копія ліцензії із організації діяльності з проведення азартних ігор (завірено в установленому порядку);
- перелік та правила азартних ігор, що пропонуються (завірено в установленому порядку);
- порядок розгляду претензій та пропозицій щодо якості та обсягу послуг, а також повноти та своєчасності виплати виграшів (прошитий, пронумерований, скріплений печаткою підприємства);
- положення про призовий фонд (завірено в установленому порядку);
- перелік подій, на які приймаються ставки (для тоталізатора) завірено в установленому порядку;
- правила роботи грального закладу (завірено в установленому порядку).
2.17. Ліцензія з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів видається Черкаською обласною державною адміністрацією.
2.18. Ліцензія із організації діяльності з проведення азартних ігор видається Міністерством фінансів України.
3. Кваліфікаційні вимоги
3.1. Посадові особи ліцензіата повинні відповідати таким вимогам:
3.1.1. Керівник грального закладу та його заступник - наявність базової або повної вищої освіти, стажу роботи, пов'язаного з організацією та утриманням тоталізаторів, гральних закладів або організацією діяльності з проведення азартних ігор, не менше ніж один рік.
3.1.2. Головний бухгалтер або особа, на яку покладено ведення бухгалтерського обліку і звітності - наявність бухгалтерської або базової чи повної вищої економічної освіти, стажу роботи на посаді бухгалтера не менше ніж три роки.
3.2. Працівники ліцензіата, які мають безпосереднє відношення до проведення азартних ігор, повинні бути віком не молодше 18 років і мати відповідну професійну підготовку, необхідну для здійснення певного виду робіт щодо організації діяльності з проведення азартних ігор.
Рівень професійної підготовки працівників, які мають безпосереднє відношення до проведення азартних ігор, визначає керівник ліцензіата.
4. Прикінцеві положення
Ліцензіати повинні привести свою діяльність у відповідність до вимог цих Ліцензійних умов протягом трьох місяців з дати їх опублікування.


Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "“Зміни та доповнення до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з організації та утримання тоталізаторів, гральних закладів”"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 14
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта