“Зелене” світло для трамвая : 493905 : Местные новости

Местные новости Львов : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Львов и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

“Зелене” світло для трамвая

Транспортні проблеми відчуваються у Львові “по повній” програмі. І через постійні “корки” на дорогах, і через незручний гро­мадський транспорт. Зараз дорожню ситуацію уважно вивчають німецькі експерти, які мали б дати рекомендації владі міста, як перетворити цей хаос на чітку та зрозумілу всім систему руху. Нещодавно німецькі фахівці з консорціуму PTV AG – VCDB GMBH укотре відвідали Львів. У нашому місті вони співпрацювали з начальником управління зовнішньоекономічних відносин та інвестицій Львівської міської ради Сергієм Кіралем, який розповів, які зміни чекають на місто після впровадження в життя пропозицій німецьких консультантів.
– Чому ви звернулися по допомогу у вирішенні транспортних проблем саме до німецької фірми?
– Переможця визначав тендерний агент, і його вибір нас цілком улаштував. Адже ця компанія є лідером із розробки спе­ціалізованого комп’ютерного забезпечення для моделювання транспортних потоків. А те, що вони працюють із місцевими інституціями – “Містопроектом”, “Львівдіпрокомунбудом” і “Львівською політехнікою” – гарантія того, що буде враховано місцевий досвід і напрацювання.
– Які висновки німців щодо напрямів поліпшення транспорт­ної мережі та транспортних потоків у Львові?
– Поки що говорити про це завчасно, оскільки, згідно з контрактом, вони повинні представити нам транспортну стратегію до червня. Наразі ми перебуваємо на етапі завершення так званих польових досліджень. Тобто, використовуючи відеоспостереження, обчислювали транспортні потоки та пасажиропотоки, рух пішоходів, тобто весь рух на 150 перехрестях міста – це робила “Львівська політехніка”. Зараз ці дані розшифровують, на них базуватиметься транспортна модель.
– Пане Сергію, чи йдеться про такі радикальні кроки, як будівництво нових вулиць і трас?
– Пріоритетом є будівництво нових доріг, передусім за програмою підготовки до Євро-2012. Це продовження вулиці Ряшів­ської, а також побудова проспекту Вернадського від проспекту Червоної Калини до вулиці Стрийської. Третій проект – це транспортна розв’язка на вул. Стрийська-Хуторівка.
– Однак усі ці проекти стосуються лише південно-західної частини міста. А як бути з іншими напрямками?
– Про південну частину насамперед дбаємо з огляду на пріоритетність підготовки міста до Євротурніру. Попри це, європейці допоможуть нам розв’язати транспортні проблеми на 20-30 років наперед.
– Чи концепція розвитку транспортної мережі Львова включає об’їзні та кільцеві дороги, адже незавершеність роботи з їх прокладання є однією з причин транспортних проблем у місті?
– Якщо говорити про велику кільцеву дорогу, то вона є влас­ністю не міста, а держави, і перебуває на балансі “Укравтодору”. Щодо внутрішнього кільця, то проспект Вернадського, вулиця Ряшівська та Стрийська-Хуто­рівка є проектами, які сприятимуть поліпшенню структури транспортних потоків міста. Ще нам треба добудувати вулицю Луганську – від Стрийської до залізничного вокзалу. Це дуже цікавий, однак складний проект. Причина – певні труднощі вздовж майбутньої траси, оскільки там є приватна власність. Для реалізації цих намірів треба збудувати ще транспортну розв’язку по вулиці Городоцькій із напрямком на вулицю Сяйво та Левандівку й поліпшити дорогу за залізничним вокзалом. Також треба збудувати хорду від Стрийської до Зеленої в напрямку вулиці Липинського з виходом на вулицю Б. Хмельницького та на Київ.
– Якщо говорити про розвиток громадського транспорту, то його основою зараз фактично є маршрутні таксі. Чи рекомендують німці поступово перейти на великі автобуси? І як практично зробити такий перехід?
– Пропонувати нам формат, які автобуси мають бути у Львові – великі чи малі, – не є завданням німецького консор­ціуму. Натомість ідеться про перенесення акцентів, як це було колись, на великий електротранспорт. “Маршрутки” мають залишитися подалі від центру, як засіб довезення пасажирів до певних точок, де вони пересідатимуть на електротранспорт. Плануємо впровадити систему єдиного квитка. Звичайно, певна кількість автобусних маршрутів у центрі залишиться, однак це будуть габаритні автобуси.
– Якщо говорити про єдиний квиток, то маршрутні перевезення здійснюють приватні фірми, для них перехід на таку форму роботи буде доволі проб­лематичним...
– Без зміни транспортної по­літики, без запровадження нової транспортної моделі реалізація транспортної стратегії є неможливою. Тому це питання слід вирішувати в комплексі: німецька транспортна стратегія допоможе нам визначитися з міською транспортною політикою. Думаю, нам треба відходити від того, що місто обмежило свої повноваження винятково проведенням тендерів на маршрути. Гадаю, проводитимемо переговори з перевізниками, ініціюватимемо нові моделі співпраці. Можливо, це буде конструкція державно-приватного партнерства. Ідеальними для міста були б угоди на транспортні перевезення, коли ми формуємо марш­рути, винаймаємо приватних перевізників, щоб вони надавали транспортні послуги, а ми за це платитимемо. При цьому гроші, квитки збиратимемо як місто. Якщо в наших руках зосереджуватимуться кошти і за електротранспорт, і за автобуси, то буде простіше запровадити систему єдиного квитка,
– Ви сказали, що акцент робитимуть на розвиток електротранспорту. Однак нині в багатьох країнах світу електро­транспорт втрачає свої пози­ції – трамваї, особливо тролейбуси, експлуатують здебільшого в постсоціалістичних державах? Чи відповідатиме це такій тенденції?
– У мене враження, що у світі, навпаки, великий акцент роблять на розвиток електротранспорту. Причиною цього є його екологічність, що дуже важливо в умовах парникового ефекту. Наприклад, у Варшаві до Євро-2012 повністю модернізують увесь трамвайний і тролейбусний парк, а це понад 350 одиниць. І це створює проблему для європейських виробників – їм потрібно два роки працювати тільки на Варшаву. До речі, є проекти й активно триває робота щодо виробництва львівського трамвая із залученням партнерів із Німеччини, які постачали б основні вузли, а тут складали б і виробляли кузовні частини.
– Із погляду індивідуального автомобіліста, що для нього означатиме запровадження цієї нової транспортної політики в місті на практиці і як швидко це може статися?
– Якщо говорити про реальні зміни, то вже через три роки в нас буде організовано нову систему управління рухом. Передусім ідеться про світлофори та впорядкування самих вулиць стосовно напрямків руху, обмеження виїзду на трамвайні колії приватного транспорту завдяки розмежуванню руху трамваїв і автомобілів.
Маємо намір запровадити й “зелені лінії”, коли за допомогою єдиної автоматизованої системи керування транспортними потоками для трамваїв вмикатимуть зелене світло. Тоді їх рух можна буде прогнозувати і застосовувати графіки руху. На зупинках з’являться електронні табло, де повідомлятиметься, через скіль­ки хвилин прибуде трамвай.


Источник: ЛЬВІВСЬКА ГАЗЕТА | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "“Зелене” світло для трамвая"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 3
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Львов



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта