Депутати міської ради обговорили питання дотримання правил торгівлі : 484062 : Местные новости

Местные новости Хмельницкий : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Хмельницкий и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Депутати
міської ради обговорили питання дотримання правил торгівлі

Депутати міської ради обговорили питання дотримання правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами неповнолітнім

Під головуванням секретаря міської ради Валерія Лескова в залі засідань міської ради відбувся черговий інформаційний депутатський день. В ході його проведення відповідно до плану роботи на перше півріччя поточного року депутати міської ради розглянули два питання.
Про виконання пропозицій та зауважень, даних депутатами міської ради щодо перевірки закладів торгівлі та громадського харчування на предмет дотримання правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами неповнолітнім поінформувала присутніх начальник управління торгівлі Валентина Москалюк. Вона повідомила, що наказом управління торгівлі від 25.06.2007 року створено робочу групу з перевірки Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами в торгівельних об’єктах міста та в закладах ресторанного господарства.
Працівниками управління торгівлі спільно з представниками міського відділу міліції в 2007році проведено 9 рейдів у закладах роздрібної торгівлі та ресторанного господарства по дотриманню ними зазначених правил. По виявлених порушеннях складені 3 протоколи про адміністративне правопорушення та накладені 3 штрафи. Продавцям торгових закладів було вказано на обов’язковість дотримання Правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Особливо наголошувалось на дотримання  пункту 10 Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями та пункту 11 Правил торгівлі тютюновими виробами, де забороняється продаж алкоголю та тютюну громадянам, які не досягли 18 річного віку.






За 2008 рік проведено перевірку по даному питанні 17 закладів ресторанного господарства, в т. ч. і нічні розважальні заклади та 18 об’єктів роздрібної торгівлі. Виявлено 18 порушень правил торгівлі тютюновими та алкогольними напоями, продаж неповнолітнім тютюнових та алкогольних виробів.
Впродовж двох місяців поточного року проводились рейди по мікрорайонам міста і встановлено факти продажу неповнолітнім тютюнових та алкогольних напоїв у 5 торгівельних закладах.
Також, працівниками управління торгівлі при підготовці проектів рішень   на чергові  засідання виконавчого комітету по питанню продовження договору майнового найму проводились обстеження торгівельних об’єктів на предмет продажу тютюнових та горілчаних виробів неповнолітнім. Обстеження проводились по мікрорайонах міста об’єктів, які розміщенні в кіосках та павільйонах. Таких перевірок було в 2008 році було 10. Обстеження проводились  з 12-00 до 17-00 години, в період закінчення занять в навчальних закладах. Біля кожного з  вище перерахованих об’єктів проводилось спостереження за контингентом споживачів. Неповнолітнім проводився відпуск товарів не ліцензованої групи.  Продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв неповнолітнім не встановлений. При більш ґрунтовних перевірках у всіх перерахованих об’єктах є в наявності ліцензії, отримані в Регіональному управлінні департаменту контролю за виробництвом та обігом спирту , алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Продавці обізнані із Правилами торгівлі по питаннях відпуску ліцензованої групи товарів споживачам по досягненню ними 18-літнього віку.
         Також управлінням відповідно до дислокації навчальних закладів направлено листи-нагадування власникам торгівельних закладів, які знаходяться поблизу шкіл, ліцеїв з проханням дотримуватись Правил торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, особливо в частині їх продажу неповнолітнім.






       Так як підняті питання продажу неповнолітнім тютюнових виробів та алкогольних напоїв актуальні в даний час і піднімались на депутатських днях, управлінням в березні місяці 2008 року пропонувався міській раді  перелік заходів щодо заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів, а саме: 
Внести доповнення до підпункту підпункту 4) пункту б) ст.30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, доповнивши їх такими словами: “Підприємствам торгівлі, які проводять роздрібну торгівлю алкогольними напоями,  обмежити режим роботи до 22-00 години”.
Внести зміни та доповнення в пункт 11 ст.1. Закону України “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, замінивши вираз “торговельною площею не менше 20 кв. м”   на “торговельною площею не менше 50 кв. м” та доповнивши його наступними словами “в спеціалізованому підприємстві, в тому числі фірмовому, спеціалізованому відділі (секції) підприємства з універсальним асортиментом продовольчих товарів, а також в закладі ресторанного господарства, яке” .
Внести зміни в пункт 4 Постанови Кабінету Міністрів України від 30 липня 1996р. №854 “Про затвердження Правил роздрібної торгівлі алкогольними напоями” , замінивши вираз “площею не менш як 20 кв. метрів” на “площею не менш як 50 кв. метрів”.
У зв’язку з тим, що змін на законодавчому рівні не прийнято та в місті продовжуються випадки продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів громадянам, які не досягли 18-літнього віку, управлінням розроблено та підготовлено регуляторний акт – проект рішення про затвердження заходів щодо посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення міста Хмельницького Даний регуляторний акт опублікований в газеті “Проскурів” від 20 листопада 2008 року і розміщений на сайті міської ради, де були запропоновані наступні заходи:
- встановити час продажу алкогольних напоїв в торговельних закладах міста Хмельницького від 11-00 до 22-00 години;




- встановити час для продажу алкогольних напоїв у закладах ресторанного господарства міста Хмельницького від 11-00 до 23-00 години;
- заборонити продаж алкогольних напоїв у приміщеннях та на територіях дошкільних, навчальних закладів і закладів охорони здоров’я та на прилеглих до них територіях в межах 200 метрів, а також у місцях проведення спортивних змагань, закладах культури, гуртожитках, автовокзалах, залізничних вокзалах;
- заборонити продаж алкогольних напоїв в тимчасових об’єктах торгівлі – магазинах, розміщених в павільйонах на території міста Хмельницького.
В процесі громадських слухань та обговорень підприємці не погоджувались щодо заборони продажу алкогольних напоїв у тимчасових об’єктах торгівлі – магазинах, розміщених у павільйонах на території міста. Тому управлінням був запропонований Меморандум про співпрацю між міською владою, підприємствами та підприємцями щодо протидії проявам пияцтва та алкоголізму, який до цього часу підприємцями не підписаний.
Після обговорень та пропонування Меморандуму внесено зміни до регуляторного акту, де запропоновано обмеження по режиму роботи торгівельних закладів міста, які проводять реалізацію алкогольних напоїв, а саме: запропоновано встановити час для продажу алкогольних напоїв ( в т. ч. слабоалкогольних) в об’єктах торгівлі від 11.00 до 22.00 години, а в закладах ресторанного господарства від 11.00 до 23.00 години. Також пропонується заборонити продаж алкогольних напоїв у приміщеннях та на територіях дошкільних, навчальних закладів і закладів охорони здоров’я та на прилеглих до них територіях в межах 200 метрів, а також у місцях проведення спортивних змагань, закладах культури, гуртожитках, автовокзалах, залізничних вокзалах.
Продовжуючи підготовку регуляторного акту та зважаючи на непогодження підприємців в частині “прилеглих територій в межах 200 метрів”, відповідно до розпорядження міського голови від 19.02.2009р. №42-р  управлінням спільно з комунальним підприємством проектно – розвідувальних робіт по землевпорядкуванню сформовано попередній перелік торговельних об’єктів, які здійснюють реалізацію алкогольних напоїв на прилеглих територіях до дошкільних, навчальних та лікувально – профілактичних закладів в радіусі до 200м. Таких в місті виявлено 211. Тому сформовано окремий список закладів торгівлі та ресторанного господарства, які розташовані в радіусі 50м.
В даний час, зазначила Валентина Москалюк, вирішується питання про розгляд обмеження реалізації алкогольних напоїв в закладах ресторанного господарства та об’єктах торгівлі, які розміщенні на прилеглих територіях до дошкільних, навчальних та лікувально – профілактичних закладів в радіусі 50 метрів.
Також начальник управління торгівлі повідомила, що за останні роки рішенням виконавчого комітету про надання дозволів на розміщення та експлуатацію об’єктів торгівлі встановлювались режими роботи виключно до 22.00 години.
Начальник управління сім’ї та молоді Тетяна Власик поінформувала, що управлінням та його структурними підрозділами протягом 2008 року організовано загальноміські заходи до Всесвітнього дня здоров’я та до Міжнародного дня боротьби з тютюнопаліннім, якими охоплено 280 молодих людей віком від 14 до 20 років.
Серед учнів професійно-технічних навчальних закладів проведено конкурс інформаційно-просвітницького матеріалу анти тютюнового та антиалкогольного спрямування (плакати, художні твори). В конкурсі прийняло участь 10 навчальних закладів: написано 10 творів та виготовлено 15 плакатів.
2 плакати-переможця протягом 2009 року будуть виготовлені у професійному форматі та розміщені на вільних бігбордах та сіті-лайтах міста.
З метою пропаганди здорового способу життя серед молоді в спортивно-культурному центрі “Плоскирів” проводились тематичні виступи та відео лекторії:“Правда про алкоголь та наркотики”; “Ми проти тютюнопаління”.
Центром соціальної допомоги молоді проводилась лекційно-просвітницька робота:
- по профілактиці тютюнопаління проведено 11 лекцій, якими охоплено 355 чол.
- по профілактиці алкоголізму проведено 9 лекцій охоплено 280 чол., 3 відеолекторія, якими охоплено 80 чол.       
Педагогами –організаторами Центру по роботі з дітьми та підлітками раз в півріччя проводяться бесіди-дискусії про шкідливий влив алкогольних та тютюнових виробів на підлітковий організм.
 Протягом року проведено 6 рейдів закладів торгівлі та громадського харчування на предмет дотримання правил продажу алкогольних та тютюнових виробів.
Створено робочу групу по підготовці проекту рішення міської ради «Про затвердження заходів щодо посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення міста Хмельницького». До її складу увійшли представники молодіжного міськвиконкому, молодіжних громадських організацій, тренери спортивних клубів, які беруть активну участь у засіданнях.
Під час обговорення питання, депутати висловили низку пропозицій, які будуть враховані у відповідному рішенні виконавчого комітету.
Також в ході депутатського дня депутати розглянули питання про роботу міського Центру соціальної допомоги молоді.


Источник: Хмельницька міська Рада | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Депутати
міської ради обговорили питання дотримання правил торгівлі"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 18
Новых вестей вчера: 10

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Хмельницкий



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта