2014 рік Президентом України оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав : 1143200 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

2014 рік Президентом України оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав

2014 рік Президентом України оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав

Президент України Віктор Янукович нещодавно підписав указ «Про проведення в 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав». Це рішення Глава держави ухвалив на підтримку ініціативи ветеранської громадськості з числа учасників бойових дій на території інших держав, яких в Україні сьогодні проживає близько 270 тисяч оcіб.
Нагадаємо, що 15 лютого наступного року виповнюється 25 років з часу виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, у бойових діях на території якої взяли участь понад 160 тисяч солдатів і офіцерів з України. Життя 3280 наших співвітчизників забрала ця війна. Понад 8 тисяч повернулися пораненими, понад 6 тисяч стали інвалідами.
Підписання Главою держави акта про оголошення в Україні 2014 Роком учасників бойових дій на території інших держав свідчить про значну увагу Президента до вирішення проблем учасників локальних війн і військових конфліктів, насамперед, до ветеранів-афганців.
Відповідну постанову «Про відзначення в Україні 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану» 20 червня ц.р. прийняла Верховна Рада України.
Згідно з цими документами, уряду і місцевим державним адміністраціям доручено вжити заходів щодо підвищення рівня соціального захисту та медичного обслуговування учасників бойових дій на території інших держав, сімей загиблих та померлих учасників таких бойових дій.
Також передбачено доручення центральним і місцевим органам влади з проведення урочистостей та заходів меморіального характеру в пам'ять полеглих, які виконували військовий обов'язок на території інших держав.
Президент доручив приділити велику увагу патріотичному вихованню підростаючого покоління на героїчних прикладах старшого покоління, а також проведенню військово-спортивних та культурно-мистецьких акцій.
Облдержадміністрацією взято до виконання завдання, визначені в вищезазначених указі та постанові, відповідно до затвердженого Плану організації виконання цих документів.
Довідково:
Указ Президента України

«Про проведення у 2014 році в Україні Року учасників бойових дій на території інших держав»

З метою вшанування громадян, які виконували військовий обов'язок на території інших держав, сприяння поліпшенню соціального захисту таких громадян, їх сімей та з нагоди 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан постановляю:
1. Оголосити в Україні 2014 рік Роком учасників бойових дій на території інших держав.
2. Кабінету Міністрів України:
1) утворити Організаційний комітет з підготовки і проведення Року учасників бойових дій на території інших держав (далі - Організаційний комітет), включивши до його складу представників центральних та місцевих органів виконавчої влади, всеукраїнських громадських об'єднань ветеранів, Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів);
2) розробити з урахуванням пропозицій Організаційного комітету та затвердити у тримісячний строк план заходів з підготовки і проведення Року учасників бойових дій на території інших держав, передбачивши, зокрема, заходи щодо відзначення 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан та щодо підвищення рівня соціального захисту і медичного обслуговування учасників бойових дій на території інших держав, сімей загиблих та померлих учасників таких бойових дій;
3) вирішити в установленому порядку питання щодо фінансування заходів з підготовки і проведення Року учасників бойових дій на території інших держав;
4) посилити контроль за встановленням особам статусу ветеранів війни.
3. Міністерству закордонних справ України забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України роботи щодо інформування міжнародної спільноти про роль українських військовослужбовців і правоохоронців у міжнародних діях, заходах, спрямованих на виконання миротворчих та гуманітарних завдань.
4. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській, Севастопольській міським державним адміністраціям:
1) розробити та затвердити регіональні плани заходів з підготовки і проведення Року учасників бойових дій на території інших держав, передбачивши, зокрема, заходи щодо відзначення 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан та щодо проведення за участю громадських об'єднань воїнів-інтернаціоналістів, ветеранів, студентської та учнівської молоді урочистостей, патріотичних, військово-спортивних та культурно-мистецьких акцій;
2) ужити додаткових заходів щодо забезпечення виконання актів законодавства з питань соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій;
3) забезпечити за участю органів місцевого самоврядування організацію 15 лютого 2014 року покладання квітів до меморіалів загиблих воїнів-інтернаціоналістів, зборів громадськості, зустрічей з учасниками бойових дій на території інших держав, сім'ями загиблих;
4) надавати сприяння молодіжним, ветеранським та іншим громадським об'єднанням у здійсненні діяльності, пов'язаної з проведенням заходів, присвячених відзначенню Року учасників бойових дій на території інших держав;
5) забезпечити упорядження меморіалів, пам'ятників, місць поховань загиблих та померлих воїнів-інтернаціоналістів.
5. Державному комітету телебачення і радіомовлення України забезпечити широке висвітлення заходів, присвячених Року учасників бойових дій на території інших держав.
Президент України          В.ЯНУКОВИЧ
м. Київ
12 червня 2013 року
№ 329/2013        
***

ПОСТАНОВА Верховної Ради України

Про відзначення в Україні 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану

У лютому 2014 року відзначатиметься 25-а річниця виведення радянських військ з Афганістану.
З метою гідного вшанування мужності, самовідданості, вірності військовому обов’язку воїнів-інтернаціоналістів, призваних до лав Радянської Армії з України, Верховна Рада України постановляє:
1. У 2014 році урочисто відзначити на державному рівні 25-у річницю виведення радянських військ з Афганістану.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
у двотижневий термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення на державному рівні 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану;
 у двотижневий термін після утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів щодо відзначення на державному рівні 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, в якому, зокрема, передбачити підготовку та видання серії вибраних спогадів учасників бойових дій в Афганістані, та поінформувати Верховну Раду України про результати його реалізації не пізніше грудня 2013 року.
3. Рекомендувати Міністерству оборони України з метою патріотичного виховання молоді провести у військових підрозділах і навчальних закладах науково-практичні конференції, круглі столи та інші заходи, присвячені 25-й річниці виведення радянських військ з Афганістану.
4. Рекомендувати Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати тематичні теле- і радіопередачі, присвячені життю і подвигу воїнів-афганців, та забезпечити висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.
5. Запропонувати Національному банку України розглянути можливість карбування ювілейної монети з нагоди 25-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.
6. Запропонувати Українському державному підприємству поштового зв’язку «Укрпошта» випустити серію поштових марок, присвячених 25-й річниці виведення радянських військ з Афганістану.
7. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності та Комітет Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів.
8. Ця Постанова набирає чинності з дня, наступного за днем її опублікування.
Голова Верховної Ради України
В.РИБАК
м. Київ
20 червня 2013 року
№ 344-VII


Управління інформаційної політики та зв’язків із ЗМІ облдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "2014 рік Президентом України оголошено Роком учасників бойових дій на території інших держав"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта