На часі – оздоровча кампанія : 1142014 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

На часі – оздоровча кампанія

На часі – оздоровча кампанія

Стан здоров’я дітей в Україні з кожним роком викликає все більше занепокоєння. За таких умов надзвичайно гостро постає питання відновлення та зміцнення здоров’я дітей, зокрема в оздоровчих таборах під час літніх канікул. Тому питання оздоровлення та відпочинку дітей зачіпає кожну українську родину і є пріоритетом у державі. Соціальні ініціативи Глави держави «Діти – майбутнє України» передбачають комплекс заходів, спрямованих на підвищення рівня життя малозабезпечених сімей та сімей, у яких виховуються діти з особливими потребами, а також забезпечення всебічного розвитку кожної дитини. Один із напрямів нової соціальної політики держави передбачає розвиток та оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної підтримки.
Загальний стан справ у галузі оздоровлення за останні роки свідчить про збільшення якісного компоненту оздоровчих та відпочинкових послуг, кількості дітей, охоплених оздоровчими послугами.
З 27 травня та протягом червня нинішнього року на Черкащині функціонувало 993 табори системи освіти (за планом – 983). З них 693 пришкільні табори, 295 таборів праці і відпочинку з денним перебуванням дітей, а також 5 оздоровчих таборів з цілодобовим перебуванням дітей: «Веселка» Монастирищенської загальноосвітньої школи-інтернату, заміська база відпочинку Чигиринської спеціальної школи-інтернату, «Джерельце» Кам’янського району, «Мальва» Черкаського обласного Центру еколого-натуралістичної творчості та обласний табір «Мрія». У цілому задіяні 56762 дитини, або 57% (у 2012 році – 55527 дітей або 53,8%).
Усі табори з денним перебуванням відповідно до чинного законодавства України працювали не менше 14 робочих днів. Оздоровчі табори працюють у кілька змін, тривалість яких становить 21 день. У пришкільних таборах для дітей організовано 2-3-разове збалансоване харчування.
У сучасних умовах особливого значення набуває підтримка обдарованих дітей. Президентом України В.Ф.Януковичем 2013 рік проголошено Роком дитячої творчості. Серед соціальних ініціатив Президента «Діти – майбутнє України» чільне місце відведено започаткуванню роботи літніх шкіл для обдарованих дітей.
У районах та містах на базі таборів з денним перебуванням дітей, які функціонували при загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах, працювало 76 літніх шкіл для 2893 творчо обдарованих дітей. Найбільше таких шкіл було відкрито у Черкаському (29), Тальнівському (10), Звенигородському та Христинівському районах (по 6).
Цього року вперше на базі Черкаського обласного Центру еколого-натуралістичної творчості, малої академії наук учнівської молоді у рамках табору «Еврика» організовано роботу двох літніх обласних профільних шкіл Малої академії наук – філологічної та фізико-математичної, де вдале поєднання навчання, творчості та повноцінного відпочинку створюють належні умови для повноцінного розвитку юних дарувань.
У цілому заплановано охопити різними формами оздоровлення і відпочинку 80% обдарованих дітей.
Програмами та планами виховної роботи таборів передбачаються розважальні та пізнавальні заходи, спрямовані на формування у дітей свідомого ставлення до свого здоров’я, культури поведінки, кращих національних традицій, історії та культури свого народу, патріотизму тощо. Для дітей організовуються відвідання музеїв, парків, театрів, екскурсійні поїздки до історичних та пам’ятних місць Черкащини, до інших міст України.
Так, учні пришкільного табору «Сонечко» Червонослобідської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 Черкаської районної ради побували на страусиній фермі у с.Нечаївка Черкаського району. Діти з великим задоволенням розглядали страусів та слухали розповідь про них від працівників ферми.
Відпочивальники табору «Ромашка» Яснозірської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів здійснили поїздку до Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника.
6 червня – День екскурсії для республік дитячого табору при Сигнаївському НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів» «Дзвіночок». Цього дня діти вирушили в мандрівку до м.Черкас. Хоча дорога і не близька, але всім дуже хотілося відвідати краєзнавчий музей, планетарій, Долину Троянд, ну і, звичайно, зоопарк.
Табірчани Маньківського позаміського дитячого оздоровчого закладу «Дивокрай» здійснили поїздку до окраси всієї Черкаської області - дендропарку «Софіївка».
З другої декади червня для учнів середньої та старшої ланки було відкрито ще 7 таборів з денним перебуванням дітей, які працюють на базі позашкільних навчальних закладів м.Умані та Маньківського району, а також 5 оздоровчих таборів з цілодобовим перебуванням. З липня у три зміни буде працювати наметовий табір Черкаського міського клубу юних моряків з флотилією.
Крім цього, у липні працюють обласні літні школи для обдарованої молоді. Зокрема на базі обласного Центру еколого-натуралістичної творчості, малої академії наук - табір «Еврика», учасники якого планують здійснити щорічну екологічну експедицію учнівської молоді «Екологос» до Канівського природного заповідника. До роботи в експедиції будуть залучені провідні фахівці та науковці вищих навчальних закладів Черкащини.
Під час літньої оздоровчої компанії на Черкащині проводяться уроки плавання. От наприклад, у Корсунь-Шевченківському районі працювало 18 пришкільних таборів, 12 таборів праці та відпочинку, 3 літні школи, профільний табір при РЦДТ – з них всього охоплено 1255 дітей. Ці діти навчалися плаванню на базі басейну Авторської О.А.Захаренка середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів с. Сахнівки, який був відновлений у 2011 році.
У Золотоніському районі проводяться заняття з плавання для учнів 3-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів району. Охоплено навчанням близько 400 учнів 26 шкіл району. Всі школи згідно з графіком підвозяться до бази «Придніпровська» с. Чапаївка де місце для плавання обладнано відповідно до законодавства.
У м.Умані уроки плавання проводили на базі місцевого спортивно-оздоровчого комплексу.
У Чорнобаївському районі діє 25 метровий плавальний басейн при районному спорткомплексі, який дає можливість навчати плаванню та оздоровлювати дітей цілий рік.
Керівництво Департаменту освіти і науки ЧОДА прагматично налаштоване на виконання головних завдань оздоровчої кампанії 2013 року, серед яких: забезпечення 100-відсоткового оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 80% – творчо обдарованих дітей, збереження інфраструктури оздоровчих таборів та створення належних безпечних умов перебування в оздоровчих таборах.


За повідомленням Департаменту освіти і науки облдержадміністрації



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "На часі – оздоровча кампанія"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта