Сергій Тулуб: «Аграрний сектор області досяг високих темпів зростання. Нині Черкащина твердо закріпила за собою звання провідного регіону країни» : 1077415 : Местные новости

Местные новости Черкассы : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Черкассы и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Сергій Тулуб: «Аграрний сектор області досяг високих темпів зростання. Нині Черкащина твердо закріпила за собою звання провідного регіону країни»

Сергій Тулуб: «Аграрний сектор області досяг високих темпів зростання. Нині Черкащина твердо закріпила за собою звання провідного регіону країни»

Виступ голови Черкаської облдержадміністрації, Героя України Сергія Тулуба на урочистостях до Дні працівників сільського господарства «Черкащина – житниця України»:

Вельмишановне зібрання!
Від імені всіх черкащан дякую Вам за звитяжну працю, особистий внесок кожного у збільшення врожаїв, розвиток тваринництва, забезпечення сільськогосподарською продукцією не лише мешканців області, а й усієї країни.
Як повелося з діда – прадіда, красу, гордість і багатство України справедливо пов’язують із селом – колискою нашого родоводу. Благородна і непроста хліборобська праця була і залишається визначальною складовою розвитку держави, запорукою її процвітання.
Ваші працьовиті руки, природна мудрість, ваші серця і багатий досвід живлять українську ниву, стверджуючи істину: якщо є урожай, то у народі – мир і спокій.
Кожне свято – це осмислення пройденого шляху, окреслення майбутніх планів.
Нині аграрний сектор області досяг високих темпів зростання. За минулий рік виробництво сільськогосподарської продукції зросло майже на 18 відсотків. Нині Черкащина твердо закріпила за собою звання провідного регіону країни. За урожайністю зернових і зернобобових культур область посіла перше місце, цукрових буряків – третє.
Цьогоріч при середній урожайності майже 52 центнери з гектара зібрано понад 3,4 мільйони тонн зернових та зернобобових культур. З цим успіхом хліборобів області привітав Президент України Віктор Федорович Янукович.
Лідерами по урожайності зернових та зернобобових культур в області є господарства Корсунь – Шевченківського, Канівського та Городищенського районів.
Серед господарств, які досягли найбільших врожаїв: Агрофірма «Маяк» Золотоніського району, яку очолює Герой України Васильченко Микола Семенович, де отримали 74 центнери з гектара озимої пшениці та 70 ц/га – кукурудзи.
У Драбівському районі приватне підприємство «Росток», керівник – Омелюх Віктор Олексійович, отримало в середньому 73,2 центнери з гектара зернових та зернобобових культур, озимої пшениці – 57,9; кукурудзи – 95,0; соняшника – 42,1 центнери з гектара.
А у фермерському господарстві «В’язівське» Городищенського району, керівник Ґава Володимир Іванович, зібрано в середньому 76,9 центнерів з гектара зернових, в тому числі пшениці – 54,7 та кукурудзи – 90,0.
В Уманському районі працівники товариства з обмеженою відповідальністю «Берестівець», керівник Чекаленко Василь Іванович, з одного гектара намолотили більше 70,0 центнерів озимої пшениці.
ПрАТ «Райз Максимко» Монастирищенського району, керівник Орендарчук Микола Олексійович отримало 68,2 центнера з гектара озимої пшениці та майже 90,0 центнерів кукурудзи з гектара. Саме з цих господарств необхідно брати приклад.
Цей перелік можна продовжувати. У нас передовиків виробництва немало і нехай на мене не ображаються, ті кого не назвав.
Суттєвий внесок в наші надбання вносить аграрна наука та її регіональний Центр наукового забезпечення. У нинішньому році науковими установами Центру створено 4 гібриди кукурудзи та ще 5 буде передано до Державного сортовипробування наступного року.
Ведеться результативна селекційна робота плодово-ягідних та декоративних культур відомим за межами України Інститутом помології ім. Симиренка УААН.
Потужним виробником елітного насіння в області є Верхняцька дослідно-селекційна станція.
Значна селекційна робота щодо зернових, овочевих, зеленних і пряних культур та картоплі проводиться й в Уманському національному університеті садівництва.
В області відновлюється цукрова галузь. Відроджуються цукрові заводи, збільшуються урожайність цукрових буряків.
У цьому році їх середня урожайність становить майже 441 центнер з гектара.
А господарства Городищенського та Жашківського районів подолали рубіж в 500 центнерів.
Останнім часом в області підвищується увага не лише збільшенню урожайності, якості продукції, а й збереженню родючості ґрунтів.
Значного розвитку набуває галузь садівництва, цьому сприяє активна державна підтримка. За останні 4 роки з державного бюджету садівничим господарствам спрямовано майже 70 млн. гривень. Як результат, лише в 2011-2012 роках за передовими європейськими технологіями посаджено майже 320 га інтенсивних садів, здатних забезпечувати урожай до 400 ц/га.
 Нові промислові сади сьогодні закладені в 7 районах області. Серед ініціаторів відродження садівництва є ТОВ «Золотоніські сади» (керівник — Пилипенко Іван Васильович), ТОВ Агропромислова Компанія «Маїс» Чигиринського району (керівник — Осадчий Сергій Степанович), приватний підприємець із Звенигородського району Олійник Микола Сергійович.
В області нарощується і виробництво овочів та картоплі, яке зосереджене навколо великих міст – потенційних споживачів. Цього року зібрано більше 754 тисяч тонн картоплі, майже 300 тисяч тонн овочів. Уманським тепличним комбінатом та його філіалами нарощуються обсяги виробництва овочів закритого ґрунту.
Надзвичайно важливе місце в агропромисловому комплексі належить галузі тваринництва.
У структурі валової продукції, що виробляється в аграрному секторі економіки, продукція тваринництва становить 42 відсотки.
За останні 2,5 роки виробництво м'яса в живій вазі збільшилося в 1,3 рази і досягло майже 450 тис. тонн. Цей показник є найвищим за всю історію області.
Розроблена обласною державною адміністрацією програма „Розвитку молочного скотарства та свинарства”, завдяки вам успішно втілюється в життя.
У 2012 році на виконання цієї Програми виділені кошти в сумі 300 тисяч гривень на умовах співфінансування з районними бюджетами.
Вони спрямовуються на придбання та передачу нетелів сільським родинам. Безоплатно їх отримали вже 58 сімей в різних районах області. До кінця року їх кількість планується довести до 100, наступному році – до 500.
Завдяки вашій самовідданій праці виробництво молока зросло на 7 відсотків.
Більше половини його обсягів виробляється у Золотоніському, Чорнобаївському та Христинівському районах.
Останнім часом в господарствах створюються нові тваринницькі комплекси з виробництва продукції на промисловій основі із застосуванням нових економіко-правових відносин.
З метою вирішення проблем подальшого розвитку тваринництва обласна влада нині зосереджує увагу на залученні інвестицій у розвиток галузі.
Для підвищення ефективності та нарощування обсягів виробництва в області проводиться реконструкція тваринницьких ферм та здійснюється ряд інвестиційних проектів. Їх надійшло понад 200 мільйонів гривень.
Завдяки цьому, в області введено в дію 2 сучасні свинокомплекси на 75 тисяч свиней та 3 молочні комплекси, де утримується 1750 корів.
 Проводиться реконструкція та добудова ще двох сучасних молочних комплексів на 2,5 тисячі голів.
Відроджено 25 молочно-товарних ферм, створено 47 кооперативів. Роботу щодо організації обслуговуючих кооперативів на селі, в тому числі із заготівлі молока, буде продовжено. Виробник повинен отримувати справжню ціну за свою продукцію.
Значна увага приділяється розвитку тваринництва в особистих селянських господарствах, в яких виробляється 11 відсотків м'яса худоби та птиці, 52 відсотки молока та майже 30 відсотків яєць.
На їх підтримку Уряд запровадив виплату спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби. Жителі сіл вже отримали майже 4,5 мільйони гривень. Це вагома підтримка.
         Значний вклад    в розвиток галузі тваринництва вносять трудові колективи:
 - СТОВ Агрофірма "Маяк", “Прогрес”, "Золотоніський бекон" Золотоніського району.
 - сільськогосподарські товариства “Світанок”, "Нива", "Лан", Чорнобаївського району.
 - Державне підприємство дослідне господарство "Христинівське", Корпорація "Украгротех", сільськогосподарське товариство "Верхнячка – Агро" Христинівського району.
 - приватне підприємство "Відродження" Шполянського району та багато інших.
Ми щиро вдячні Міністерству аграрної політики і продовольства України за розуміння проблем розвитку сільського господарства області та виділення 74 млн. грн. на підтримку сільгоспвиробника.
Аграрне виробництво – це значно більше, ніж звичайний сектор економіки. Це – життя людей.
Саме тому визначальним для обласної влади є створення умов для придбання споживачем продукції безпосередньо у товаровиробника. Тому влада увагу приділяє облаштуванню ринків та організації виїзних ярмарків у містах і районних центрах.
Минулого року почала діяти обласна цільова Програма «Село Черкащини – 2020», якою передбачено докорінні зміни у розвитку сільської території та аграрного виробництва.
Відповідно до Програми укладено угоди між сільгосптоваровиробниками та сільськими радами про соціальне партнерство. Цього року до бюджетів сільських громад надійде 84 млн. гривень, що на 52 млн. гривень більше ніж торік. Зазначені кошти спрямовуються на будівництво та ремонт дитячих садків, навчальних закладів, сільських будинків культури, відновлення освітлень вулиць, ремонту доріг тощо.
Аграрний сектор має стати не лише центром створення нових робочих місць та подолання безробіття на селі, а й рушієм інноваційної перебудови усього способу життя селян.
Шановні учасники урочистого зібрання!
Від імені всіх земляків ще раз дякую Вам за самовіддану працю. Бо кожен з нас розуміє її важливість.
Хай і надалі рясно колосяться щедрими врожаями ваші ниви, хай втілюються в життя ваші плани, задуми та сподівання на радість вашим рідним, на благо розквіту рідної України та піднесення добробуту Черкащан. Хай обходять вас стороною природні стихії, а Ваші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров’ї!



Источник: Черкаська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Сергій Тулуб: «Аграрний сектор області досяг високих темпів зростання. Нині Черкащина твердо закріпила за собою звання провідного регіону країни»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 12
Новых вестей вчера: 32

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Черкассы



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта