Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав жителів Дніпродзержинська з Днем міста : 1057944 : Местные новости

Местные новости Днепропетровск : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Днепропетровск и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав жителів Дніпродзержинська з Днем міста

Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав жителів Дніпродзержинська з Днем міста

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул привітав дніпродзержинців із Днем міста. Урочистості пройшли у Дніпродзержинському академічному музично-драматичному театрі ім. Лесі Українки, в яких узяли участь близько 500 жителів міста. Зі святом їх також привітали голова обласної ради Євген Удод та міський голова Дніпродзержинська Станіслав Сафронов. Під час урочистостей губернатор нагородив видатних жителів міста.
«Дніпродзержинськ – це потужне місто-працівник, яке примножує індустріальну славу Дніпропетровщини та всієї України. Тут живуть працьовиті, цілеспрямовані та енергійні люди. Разом ми творимо сучасний вигляд міста, примножуючи його чисельні здобутки. У рамках чіткого плану розвитку, обласною владою Дніпродзержинську надається допомога у вирішенні актуальних питань. Новий вид набувають вулиці і проспекти, будується нове житло, реконструюються лікарні, школи, котельні та дитсадки», - сказав губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул.
Губернатор відзначив, що обласна влада приділяє особливу увагу розвитку промислових міст, покращенню їх благоустрою та вирішенню екологічних питань. Одним із таких населених пунктів є Дніпродзержинськ. Завдяки конструктивній роботі на рівні регіону та центральної влади цього року вперше в держбюджеті з'явився рядок про виділення цільових коштів на забезпечення екобезпеки жителів Дніпродзержинська.
З ініціативи губернатора Олександра Вілкула за підтримки Президента України Віктора Януковича та Уряду у Дніпродзержинську створюється автоматизована система комплексного екологічного моніторингу. Ця система дозволить чітко відстежувати і аналізувати викиди підприємств в атмосферу, скиди у водні об'єкти та утворення відходів. У місті будуть встановлені 6 спеціальних автоматизованих постів для контролю за повітрям, водними об'єктами, ґрунтом, радіаційною та хімічною ситуацією. Інформація з датчиків-постів буде збиратися і передаватися до автоматизованого центру обробки. Це дозволить в он-лайн режимі контролювати екологічну ситуацію в місті.
За підтримки обласної влади у Дніпродзержинську реалізуються масштабні заходи з благоустрою та розвитку інфраструктури.
На ремонт та реконструкцію доріг цього року Дніпродзержинську виділено рекордну суму – 40 млн грн. Це дозволить відремонтувати в 3,5 рази більше дорожнього покриття, ніж минулого року (2011 рік – 43,7 тис кв м, 2012 рік – 150 тис кв м доріг).
«На Дніпропетровщині в рамках регіонального проекту з покращення якості доріг передбачений комплексний підхід до вирішення цього питання: ремонтується дорожнє покриття та комплексно покращується стан прилеглих територій. Це стосується ремонту зупинок громадського транспорту, висадки нових дерев, нанесення нової дорожньої розмітки та облаштування освітлення. Такий підхід гарантує комплексне покращення благоустрою міста та вже дає свої результати. За підсумками 2011 року м. Дніпродзержинськ посів 3 місце у Всеукраїнському конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою та підтримки громадського порядку» в категорії міст з чисельністю населення до 500 тис осіб», - сказав Олександр Вілкул.
Зокрема, подарунком до Дня Дніпродзержинська стало відкриття після реконструкції однієї з головних артерії міста – проспекту Ювілейного – після комплексної капітальної реконструкції. Проспект не ремонтувався більше 15 років.
Наразі в Дніпродзержинську вже відремонтовані дороги по пр. Аношкіна, вул.Стасова, 3-му Баглійському пров., площі Визволителів, вул. Харківській, вул. Матросова, пр. Металургів, пр. Дружби Народів, шляхопровід по пр. Ювілейному, вул. Бесєдова та вул. Долматова.
Цього року також ремонт буде проведений на вулицях Скаліка, Єлизаветівська, Дальня, Алтайська, Москворецька та на проспекті Будівельників.
За 2,5 роки у Дніпродзержинську висаджено більше 4,5 тисяч нових дерев та кущів, придбано 25 машин спеціалізованої сміттєприбираючої техніки (трактори з навісним обладнанням, автонавантажувач «Борекс», сміттєвози та ін.) та встановлено близько 65 нових контейнерів для збирання твердих побутових відходів.
У місті системно ведуться роботи з ремонту вуличного освітлення, встановлюються енергозберігаючі світильники, очищуються та ремонтуються мережі зливової каналізації.
Дніпродзержинськ своєчасно підготовлений до нового опалювального сезону. Вже готово 27 котелень (100%), 46 теплових пунктів (100%), 316 км тепломереж (100%), 1641 житловий будинок (100%) та 110 закладів соціально-культурної сфери (100%). По всіх об’єктах підписані паспорти готовності закладів Дніпродзержинською регіональною інспекцією Держенергонагляду в Дніпропетровській області та державною інспекцією архітектурно-будівельного нагляду в Дніпропетровській області.
Особлива увага влади приділяється медичному обслуговуванню жителів Дніпродзержинська. Реконструйовано та відкрито Центр первинної медико-санітарної допомоги № 3, створено три центри первинної медико-санітарної допомоги з 23 лікарськими амбулаторіями загальної практики сімейної медицини. Системно ведеться робота по оснащенню новим обладнанням медичних закладів міста. Зокрема, у родовому відділенні 9-ї міської лікарні введена в експлуатацію дихальна система для новонароджених з вагою від 500 гр.
У 2010 році у протитуберкульозному диспансері міста встановлено перше в Україні обладнання для знищення інфікованих небезпечних відходів. У березні цього року Дніпродзержинськ отримав 12 найсучасніших реанімобілів швидкої медичної допомоги.
За 2,5 роки у місті відкрито 16 нових груп в закладах дошкільної освіти, що дозволило додатково прийняти 520 дітей. Для надання своєчасної допомоги дітям з особливими потребами у Дніпродзержинську додатково відкрито 5 груп та 3 санаторні групи – для дітей з вадами здоров’я. Відтепер всі діти міста забезпечені місцями у дитячих садках. У всіх дошкільних навчальних закладах міста встановлено фільтри доочистки питної води.
Особлива увага та підтримка обласної влади надається місту для розвитку сімейних форм виховання. За 2,5 роки у Дніпродзержинську створено 15 прийомних сімей та 5 дитячих будинків сімейного типу, 49 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримали змогу виховуватися у родині.
У місті відкрито соціальний цент для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 10 випускників професійно-технічних навчальних закладів отримали можливість жити у відремонтованому, переобладнаному помешканні.
Особливу увагу обласна влада приділяє розвитку духовної культури регіону. 2 роки тому у Дніпродзержинську була створена наймолодша єпархія в Дніпропетровській області та Україні. Але її матеріально-технічна база не відповідала високому рівню міста. Губернатор Олександр Вілкул зустрівся з представниками бізнесу Дніпродзержинська. І тепер на гроші меценатів і прихожан будується Духовно-просвітницький комплекс, який є одним із символів відродження духовності всієї України.
Сьогодні відкрито управління Дніпродзержинської єпархії, для якої було виділено та реконструйовано будівлю 19 століття. За 3 роки також буде відкрита Соборна площа «Голгофа», на якій буде встановлена скульптура Христа Спасителя та Духовний центр, в якому буде працювати недільна школа для дорослих, молоді та дітей. Перлиною комплексу стане реконструйований пам'ятник архітектури національного значення - Свято-Миколаївський собор, побудований в 1894 році.


Источник: Дніпропетровська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул привітав жителів Дніпродзержинська з Днем міста"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 7
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Днепропетровск



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта