Умови відвідування магазинів для людей з обмеженими можливостями : 1054689 : Пресс-релизы

Пресс-релизы Киев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Киев и область : Последние новости > Пресс-релизы
Подробно

Умови відвідування магазинів для людей з обмеженими можливостями

Опубликовано: pr_publicity

Не секрет, що така буденна для звичайної людини справа як здійснення покупок у супермаркеті для людей з обмеженими можливості є задачею надзвичайної складності. Адже заїхати до супермаркету на інвалідному візку по пандусу чи обіпертися на перило сліпому покупцеві в українських супермаркетах не зажди вдається через надто великий кут нахилу пандусу, круті сходи чи відсутність біля них перил.
Давайте з’ясуймо, якими є умови для відвідування супермаркетів людей с особливими потребами. Інформацією з цього приводу з нами поділилися представники супермаркетів «ЕКО-маркет», «Край» та «Народний».
Входи до магазинів в усіх трьох мережах оснащені сенсорними дверима. Працюючи на фотоелементі, такі двері автоматично розсуваються перед покупцями, що наближаються до торгівельної точки, і залишаються відкритими доки відвідувач магазину не пройде чи вийде. Такі двері значно полегшують вхід до супермаркету людям з обмеженими можливостями, ніж звичайні двері на петлях, відкриття яких є дуже складним процесом для людей на інвалідних візках. Як зазначає Лілія Михайлівна, директор одного магазинів мережі ««ЕКО-маркет» в Києві, з дверима на фотоелементі покупець з обмеженими можливостями може заходити стільки часу, скільки потребуватиме, відповідно до своїх фізіологічних особливостей. В усіх магазинах мереж «ЕКО-маркет», «Край» та «Народний» двері на фотоелементі переважно двостулкові і сягають у ширину близько 2,5 – 3 метрів. Така ширина дверних прорізів дає можливість навіть двом відвідувачам магазину на інвалідних візках вільно розминутися у проході. Цей висновок зроблений з урахуванням ширини сидіння інвалідного візка, що дорівнює 46 сантиметрам та загальної ширини коляски від колеса до колеса, що складає 62 сантиметри.
Крім того, при вході кожного з магазинів чергує охоронець, який у разі необхідності може зорієнтувати покупця з особливим потребами, а також допомогти йому ввійти чи вийти. На території торгівельних відділів продавці повинні проконсультувати покупця з обмеженими можливостями стосовно асортименту товарів, їх ціни, технічних та харчових характеристик, особливо це стосується незрячих чи відвідувачів зі слабким зором.
А люди на інвалідному візку більше потребують допомоги у процесі пересування важких чи громіздких товарів, процесі діставання товару з верхніх полиць стелажів чи важкодоступних місць. Ні в одному з супермаркетів немає спеціальних знарядь, які б це спрощували. Продавець-консультант повинен допомогти у цьому випадку та у разі необхідності супроводжувати покупця до моменту виходу з приміщення магазину. Як зазначив Антон, старший менеджер в сфері надання інформації відділу роботи з клієнтами ТОВ «Край-2» в Києві, окрім продавців-консультантів, допомогти покупцям з обмеженими можливостями здійснити покупки можуть охоронці.
Важливим психологічним моментом для покупця з обмеженими можливостями є характер взаємодії з ним касирів на касових апаратах як пунктах оплати покупок. Допомогти підрахувати плату за покупки чи переконатись у правильності поверненої здачі у супермаркетах «ЕКО-маркет», «Край» та «Народний» можуть касири. Тоді як зібрати придбані товари у пакет чи сумку допоможуть охоронці чи адміністратори торгівельних залів.
Сергій, завідуючий торгівельним залом торгово-роздрібної мережі «Народний» на «Даринку» у Києві відмітив, що у їх супермаркетах випадків здійснення покупок людьми з особливими потребами було не дуже багато. Коли ж з’являється подібна необхідність, оплата покупок людей з обмеженими можливостями здійснюється поза чергою на елітній касі, яка зазвичай не перевантажена бажаючими оплатити придбані товари, оскільки розрахована на оплату покупок елітних спиртних напоїв.
Стосовно ширини проходів на касах, то вона варіюється у своїх розмірах залежно від внутрішніх особливостей інтер’єру. Однак будь-яка ширина проходів дозволяє без особливих зусиль дібратися до виходу покупцю на інвалідному візку, або ж не травмуватися відвідувачам зі слабким зором, незрячим.
Без шкоди для свого здоров’я можуть пересуватися покупці супермаркетів й завдяки покриву підлоги особливою плиткою, яка мінімізує можливості падіння чи травмування. Тоді як плитка на поверхні підлоги у торгівельній точці «Край» є «безшовною»: вона стишує шум від рухів продуктовими теліжками на колесах.
Важливою для покупців на інвалідних візках є наявність пандуса при вході до приміщення. Як виявилось, цей допоміжний елемент присутній при вході практично кожного супермаркету, за виключенням «Народного», що розташований всередині ринку «Даринок» і не потребує забудови пандуса. Однак, кут нахилу пандуса у більшості мереж України не відповідає технічним стандартам. Як додає з приводу цього Лілія Михайлівна, представник «ЕКО-маркету», така ситуація є надзвичайно небезпечною для відвідувачів супермаркету, що мають особливі потреби. Намагаючись зекономити на коштах, витрачених на побудову пандусу, особи, що відповідальні за їх планування чи конструкцію, забудовують надто короткий і стрімкий пандус. Насправді ж оптимальний кут пандусу для звичайного підйому по ньому особи на інвалідному візку повинен не перевищувати 20 градусів. Цей параметр визначається відношенням висоти підйому до довжини проекції по горизонталі його похилої ділянки.
Таким чином, на фоні загальної тенденції створення умов в торгівельних мережах України для людей з обмеженими можливостями, ситуація у супермаркетах базується швидше на взаємодії персоналу торгівельних мереж з їх відвідувачами, ніж на спеціально створених технічних умовах комфортних покупок для будь-яких груп населення. В супермаркетах «ЕКО-маркет», «Край» та «Народний» покупці з особливими потребами можуть у разі необхідності сподіватися на допомогу співробітників магазину.


Источник: VseVesti.com | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Умови відвідування магазинів для людей з обмеженими можливостями "

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Валерия 03-12-2012 00:19
Я тоже слышала о таком. Правда не понятно о каком этикете идет речь
Владимир 25-11-2012 17:26
Говорят что в сети ЭКО-маркета оплата труда на уровне подобных торговых сетей. Главное трудиться и соблюдать этикет
KIRA 11-11-2012 19:52
И тут закос под цевилизованную страну. Пыжимся-пыжимся а воз и ныне там. Иногда на кассе такие маты услышиш от покупателей, что просто поражаешся выдерке кассиров.
Инга 09-11-2012 20:18
Наконец то в сети появился чудо фрукт Памело. Всем рекомендую!
Овощной отдел в ЭКОмаркетах не большой но купить там можно самые экзотические фрукты и овощи.
Ogon45 02-11-2012 19:48
У нас в маркете под домом вроде ничего из перечисленного нет.
Тайна 28-10-2012 19:45
Интересно речь идет обо всех магазинах сети ЕКО-маркет? Или только столичных и особо крупных?
obuhinMIH 04-10-2012 20:49
Наоткрывали этих маркетов - как грязи. Хотя открытие новых маркетов влечет за собой открытие новых вакансий.
Хоть таким образом поддерживается занятость в стране.
Элли 02-10-2012 21:00
«ЭКО - маркет» постоянно совершенствует свою деятельность и уровень сервиса, старается обеспечить потребителей качественными и недорогими продуктами по всей Украине. Вот уже и на запад ровняются
KSKS1 01-10-2012 21:21
вы не правы! Попробуйте только представить какого это!
В цивилизованных странах давно заботяться о людях с ограниченными возможностями. А у нас только в Макдональдсе есть нечно подобное. Ну а темерь и ЕКО подтянулся
Патриот 28-09-2012 22:56
отдельные кассы для инвалидов - это перебор для нашей страны.


Календарь
Новых вестей сегодня: 7
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Киев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта