ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» відзначав 30-річний ювілей підприємства : 1012431 : Местные новости

Местные новости Тернополь : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Тернополь и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» відзначав 30-річний ювілей підприємства

Опубликовано: pepper
ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» відзначав 30-річний ювілей підприємства

На ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» (державна частка у статутному капіталі 96,13%) 20 квітня 2012 року відбулися загальні збори акціонерів, які засвідчили, що підприємство має перспективу, бо вже впродовж десятків років (27 квітня 2012 року колектив "Оріону" відзначав 30-річний ювілей підприємства) відстоює своє право існування на ринку радіопродукції не лише України, а й за її межами. Продукція товариства на сьогодні успішно продається у більше, ніж у 10 країнах світу.
Регіональне відділення ФДМУ по Тернопільській області, яке здійснює управління державними корпоративними правами ПАТ "ТРЗ "Оріон", постійно проводить моніторинг його діяльності. У результаті вжитих заходів правлінням товариства у 2011 році вдалося досягти прибуткової діяльності, у стислі терміни ліквідувати заборгованість із виплати заробітної плати, яка виникала в один із періодів із об’єктивних причин. На даний час заборгованість зі сплати обов'язкових платежів до бюджету та Пенсійного фонду України - відсутня. У порівнянні з 2010 роком, коли збитки "Оріону" сягали понад 3 мільйони гривень, у 2011 році товариство отримало прибутки у сумі 15 тисяч гривень. І хоча цифра більш, ніж скромна, але свідчить, що підприємство впевнено почало поступальний рух вперед.
На розгляд загальних зборів акціонерів було винесено цілий ряд питань, серед яких наступні: затвердження річного звіту та балансу товариства, розподілу прибутку за 2011 рік; звіту правління про результати фінансово-господарської діяльності товариства за 2011 рік; визначення основних напрямків діяльності на 2012 рік; затвердження нормативів за 2011 рік, переобрання голови правління ПАТ, інші.
Голова правління Ярослав Михайлович Карпик, який більше 20 років очолює дане підприємство, користується заслуженим авторитетом у колективі, прозвітував про результати діяльності товариства та повідомив про перспективи діяльності радіозаводу у 2012 році.
Зокрема він зазначив, що галузь радіозв’язку, у якій працює ПАТ "ТРЗ "Оріон", відноситься до найбільш розвинутих та високоефективних технологій сьогодення. Відсутність окремих видів сучасного радіозв’язку, який може використовуватися в органах державного управління та деяких галузях народного господарства України, інших пострадянських країн, дозволяє розширювати горизонти виробництва і нарощувати потужності.
Важливо, що продукція радіозаводу все більше користується попитом, український ринок відчуває вплив сучасних тенденцій. Підвищені вимоги до засобів радіозв'язку, поява нових фірм на ринку, спонукають до оновлення продукції, підвищення її якості та надійності, зменшення собівартості. А отже, і зниження ціни.
У 2011 році було започатковано перспективний напрямок діяльності – освоєно випуск енергозберігаючих ламп спільно з підприємством "Іскра" (Львів). У 2012 році планується введення у дію другої лінії, що дозволить підприємству значно наростити об’єми випуску товарної продукції, забезпечить випуск ламп на суму більше 10 мільйонів гривень.
Завдяки заходам зросла продуктивність праці, обсяг виробництва продукції за останні п’ять років збільшився з 26-ти до 31 мільйона гривень у 2011 році. Обсяг випуску товарної продукції у порівнянні з 2010 роком у 2011 році зріс на 2,2%, а в загальному обсязі виробництва випуск продукції для народного господарства склав 48 відсотків, що значно більше, ніж у попередні роки.
Усе це дозволило збільшити внутрішні інвестиції до 2 мільйонів гривень, закупити нове обладнання, підвищити заробітну плату працівникам на 6 відсотків.
Важливо, що колектив підприємства зумів зберегти основний напрямок діяльності, отримує замовлення на виготовлення та поставку радіоапаратури у десятки країн світу. Саме завдяки ініціативі та підтримці голови правління Я.Карпика на підприємстві впродовж усіх років працює конструкторське бюро, яке трудиться над розробкою нової продукції, збережено висококваліфікованих працівників, які передають свої знання, досвід молодим робітникам, підготовкою яких теж займається товариство.
Колектив конструкторів працює над розробкою конкурентноздатної продукції, зменшенні затратності виробництва.
Фінансові показники діяльності товариства у 2011 році та у першому кварталі 2012 року переконливо засвідчили, що "Оріон" має значний потенціал і здатний виконувати державні замовлення, виготовляти високоякісну продукцію. Адже той факт, що її замовляють інші країни – не потребує коментарів, а продукція – реклами. А тому колектив та керівництво ПАТ "Тернопільський радіозавод "Оріон" вірять у підтримку держави в отриманні держзамовлення на засоби радіозв'язку, що і дозволить вітчизняному підприємству (майже із стовідсотковою державною часткою) засвідчити дієздатність державного сектора економіки та ще більше підняти престиж та конкурентноздатність вітчизняної продукції в середині країни та на світових ринках.
Підтверджуючи тенденцію до позитивних змін за результатами роботи у першому кварталі 2012 року ПАТ "Оріон" спрацював із прибутком у більш як 125 тисяч гривень. Це додає впевненості, що заплановані на 2012 рік результати фінансової діяльності по отриманню близько півмільйона гривень прибутку та відрахування з чистого прибутку до фонду виплати дивідендів 30 % , у тому числі і на державну частку, реальна перспектива для колективу. Згідно розрахунку за результатами 2012 року до державного бюджету планується перерахувати більше 120 тисяч гривень дивідендів на державну частку. Крім цього зроблено наголос на розвитку виробництва, на що передбачено 40% прибутку, частина коштів піде на матеріальне заохочення працівників.
На зборах акціонерів було припинено обов’язки голови правління та згідно процедури обрано нового голову правління. Ним, згідно одноголосного голосування, став Ярослав Михайлович Карпик.
За результатами роботи у 2011 році товариство отримало прибуток і на загальних зборах акціонерів прийняло рішення про виплату дивідендів на державну частку, що склало більше 14 тисяч гривень.
Також учасники зборів затвердили звіти наглядової ради, ревізійної комісії про роботу за звітний період; звіт правління про виконання рішень попередніх зборів акціонерів; виконали всі пункти передбачені порядком денним.
Високу оцінку роботі правління ПАТ "Тернопільський радіозавод "Оріон" та його голови Ярославу Карпику дав запрошений на збори заступник голови Тернопільської ОДА Василь Гецько. Він зазначив, що Ярослав Михайлович користується авторитетом серед колег, керівників підприємств краю, керівного складу Тернопільської обласної адміністрації, рядових акціонерів, які одноголосно висловили йому свою довіру очолювати колективи іще три роки. Важливо, що підприємство не лише працює, поповнює місцевий та державний бюджети, а й стимулює розвиток наукових досягнень, виховання нової генерації спеціалістів.
Участь у зборах акціонерів взяв представник держави, як акціонер, що володіє пакетом акцій розміром 96,13% у статутному капіталі товариства) та міноритарні акціонери товариства.
Участь у зборах взяла і виступила голова наглядової ради товариства перший заступник начальника РВ ФДМУ по Тернопільській області О.П.Процків.
Пан В.Гецько подякував Я.Карпику за значну роботу та побажав йому ще більш вагомих успіхів у якості нового голові правління на наступні три роки .
Із обранням головою правління Я.М.Карпика привітав і начальник регіонального відділення ФДМУ по Тернопільській області М.М.Шкільняк.

 

Добавить комментарий к новости "ПАТ «Тернопільський радіозавод «Оріон» відзначав 30-річний ювілей підприємства"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 0
Новых вестей вчера: 18

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Тернополь



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта