Газета „Вісник Первомайська” №5 від 18.01.2012 року : 982763 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Вісник Первомайська” №5 від 18.01.2012 року

У понеділок міський голова Людмила Дромашко провела першу у цьому році прес-конференцію для представників місцевих ЗМІ. Запитань журналісти, як і зазвичай, підготували чимало, тож розмова була змістовною та зацікавленою. А оскільки зустріч, як ми вже сказали, відбулася на початку року, то й деякі питання відповідно стосувалися планів на майбутнє. А втім, про все по черзі.
Усі ми були свідками того, що торік у місті сталося багато змін на краще. Тож 2011 рік можна сміливо охарактеризувати роком змін та реформ. Ми поцікавилися у міського голови, чи зберігатиметься така ж тенденція і цього року? На що в першу чергу спрямовуватиме зусилля міська влада і які пріоритетні напрямки вже визначено?
Мер зазначила, що, приймаючи бюджет, міська влада і надалі планує продовжувати зміни на краще. Насамперед вони стосуватимуться тих об'єктів, які були розпочаті ще торік. Крім того, Людмила Григорівна висловила сподівання на те, що все ж таки цього року запрацює програма "Питна вода". І першою ластівкою зазначеного проекту стане відкриття в першому кварталі бюветів у мікрорайоні "Фрегат". Нині ж ще активно тривають роботи на двох об'єктах щодо реалізації даної програми. Окрім того, до обласної влади надані пропозиції в рамках програми "Питна вода" щодо облаштування нового водогону і питання водовідведення у мікрорайоні цукрового заводу. "Це болюче питання для нас", — сказала міський голова. За словами мера, на реконструкцію ліній електромереж у міському бюджеті заплановано 400 тисяч гривень. Але, як наголосила Людмила Дромашко, ці роботи виконуватимуться (як, власне, і решта запланованих програм), виходячи з того, якими темпами наповнюватиметься казна міста.
Зрештою, за словами нашої співрозмовниці, кожна галузь міста підлягає реформуванню. Це стосується, зокрема, і медицини, зміни в якій розпочалися з переходом на сімейний вид обслуговування кілька років тому. Приміром, в окремих регіонах взято курс на підтримку первинної медичної допомоги населенню, як-от у Вінниці, яка потрапила до переліку пілотних міст. Там нещодавно побувала з робочою поїздкою і Людмила Григорівна у складі делегації від Миколаївщини. Як розповіла міський голова, увага була зосереджена саме на підтримці первинної допомоги за рахунок підсилення медичним обладнанням та персоналом сімейних амбулаторій. Якщо проект, як-то мовиться, приживеться, він матиме продовження в інших містах. Що ж до нашого міста, то на 2012 рік передбачено вирішення цілої низки питань стосовно підтримки медичної га­лузі, освіти, зокрема й позашкільної, яка фінансується завдяки освітянській програмі за рахунок бюджетних коштів. А це немало й небагато, а більше двох мільйонів гривень. Тому для того, аби зберегти робочі місця та приділити увагу дітям, потрібно, щоб і надалі позашкільна освіта в місті продовжувала активно діяти.
Цікавим питанням, яке розглядалося минулого року, є програма енергозбереження. Крім неї, прийнято також і програму "Теплий дім", яка передбачає впровадження пілотного проекту на прикладі трьох будинків у центральній частині міста. Йдеться, зокрема, про теплоізоляцію фасадів будинків. Ці два проекти матимуть своє продовження цього року, на що дуже сподівається міський голова. Має надію наша співрозмовниця і на те, що буде реалізовано найближчим часом проекти стосовно пе­ре­воду дитячих садків на економне електроопалення за сучасними технологіями. У всякому разі необхідна документація щодо визначених об'єктів подана до обласної держадміністрації. Тож залишилося почекати результатів.
Поцікавилися ми у Людмили Дромашко і стосовно передачі міськводоканалу у концесію, оскільки це питання є актуальним. Адже розмови навколо цієї теми у місті не стихають й досі. Тож було не зайвим дізнатися, як просуваються справи з конкурсом, чи багато надійшло пропозицій.
Як прозвучало з перших вуст, процес підготовки до концесії ще триває, оскільки від моменту прийняття рішення сесії 120 днів ще не минуло. Термін дії чималий, тож конкурсний комітет ще працює. Які будуть результати, говорити поки що рано. Стосовно надходження пропозицій, то відповідно до конкурсу ще час не прийшов. Подано лише документи. А оскільки, за словами нашої співрозмовниці, умови до конкурсу виставлено доволі жорсткі, сподіватися на велику кількість бажаючих не доводиться.
І насамкінець… Щойно минули новорічні та різдвяні свята. Заходів було чимало. Тож ми поцікавилися, скільки коштів з бюджету було витрачено на подарунки для дітей, феєрверки біля ялинки та інше. І чи надали при цьому допомогу міські меценати, хто з них най­більше відзначився?
Наша співрозмовниця відповіла, що на проведення самих свят цього року витрачено коштів як ніколи. Розпочалися святкування з 19 грудня. Так, до Дня Святого Миколая було витрачено 20 тисяч гривень на подарунки, зокрема й діткам з багатодітних сімей та будинків сімейного типу. Велику кількість діточок тричі возили до обласного центру спочатку на свято Миколая, потім на губернаторську ялинку. А згодом хлопчики та дівчатка мали змогу побувати в театрі й переглянути цікаві театралізовані вистави. Вони отримали масу позитивних емоцій та незабутніх вражень. І, безумовно, подарунки із солодощами.
Якщо ж говорити про заходи по місту, то Людмила Григорівна зазначила, що на їх проведення витрачено близько 20 тисяч гривень, а саме: на закупівлю призів та солодощів. Їх мали змогу отримати ті, хто побував на центральній площі міста у день відкриття головної ялинки та на усіх святах новорічно-різдвяного циклу. Окрім того, було придбано но­­ву гігантську ляльку — символ 2012 року Дракона. Було такожпри­­дбано освітлювальні новорічні при­лади та штучну ялинку для прове­дення дитячих ранків. Як ми ді­з­на­лися, її вартість складає три тися­чі гривень. Стільки ж коштів було ви­трачено з міського бюджету на фе­єрверк. Решту ж надали спонсори.
Маючи нагоду, міський го­ло­ва Людмила Дромашко по­дя­кувала усім спонсорам за на­дану підтримку. Та найбільше на слова подяки заслугову­ють генеральний директор ТДВ "Пер­во­ма­й­ськ­дизельмаш" Ми­ха­й­ло Юдін, підприємець Іван Войтко, який зробив сюрприз первомайцям та гостям міста в новорічну ніч у вигляді феєрверку. Слід також відзначити депутатів від фракції Партії регіонів, які за свої кошти провели дитячий ранок для ста дітей у день світлого Різдва Христового. Закупили для діточок подарунки й солодощі.
А ось депутат міської ради від Партії регіонів Василь Канц зумів організувати навколо себе підприємців, які надали подарунки і спільними зусиллями підготували свято для дітей із малозабезпечених сімей.
Не залишилися осторонь і ке­рівники міських підприє­м­с­т­в. Звернувшись в уп­равління ку­ль­тури, спорту та молодіжної політики міської ради, вони разом влаштували новорічні ранки для дітей своїх працівників.
Журналісти отримали вичерпні відповіді й на інші питання, які стосувалися життєдіяльності міста.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Вісник Первомайська” №5 від 18.01.2012 року"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 1
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта