Газета „Вісник Первомайська” №99 від 10.12.2011 року. ПРО МЕДИЦИНУ I НЕ ТIЛЬКИ : 975478 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета „Вісник Первомайська” №99 від 10.12.2011 року. ПРО МЕДИЦИНУ I НЕ ТIЛЬКИ

Днями відбулася прес-конференція із заступником міського голови з охорони здоров'я та гуманітарних питань, депутатом міськради від Партії регіонівНаталією Толстою. Запитань було чимало, та найбільше — про медичне обслуговування городян.Представники місцевих ЗМІ поцікавилися насампередреформуванням медицини Первомайщини, яке планувалося та не відбулося через неузгодженість між містом і районом. Але що ж далі?
А далі, як повідомила Наталія Павлівна, було взято курс на реформування лише міської медичної галузі. Як відомо, закладів медицини у Первомайську чотири. Це Первомайська центральна міська багатопрофільна лікарня (ПЦМБЛ), станція швидкої медичної допомоги, а також міжрайонні наркологічний і протитуберкульозний диспансери. Відповідно до рішення сесії міськради, яка відбулася 9 листопада, двоє з них, а саме: диспансери, як юридичні особи, ліквідуються і приєднаються доцентральної лікарні в якості відділень. На цій підставістворена ліквідаційна комісія, яка на першому ж засіданні затвердила заходи щодо їх ліквідації.
Ця процедура, за словамиНаталії Толстої, триватиме два місяці з дня прийнятого рішення. В її межах було проведенокілька зустрічей з працівниками цих закладів. Як з'ясувалося, за штатними розписами тут нараховується загалом 108 працівників. З них у результаті реформування, зокрема по наркодиспансеру, 9 осіб звільняються за згодою сторін, а семероскорочуються. По тубдиспансеру за згодою сторін звільняється двоє, за скороченням — четверо працівників. Це в основному адміністративний та допоміжний персонал — бухгалтери, опалювачі, охоронці, завгоспи, водії і лише одна медична сестра — працівницятубдиспансеру. Ок­рім того, як зазначила наша спі­в­розмовниця, передбачено переведення наркологічного ди­спансеру на територіюцен­тральної багатопрофільної лікарні, що по вулиці Трудової Слави, 13. Там тривають підготовчі роботи: вже перекрита частина даху того приміщення, куди буде переведено це відділення, підведено газ від котельні до будівлі. Тож, так би мовити, переселення відбудеться найближчим часом.
Протитуберкульозний дис­пан­сер залишається на своїй території. Це дозволить зекономити десь до 600 тисяч бюджетних коштів. Влада спо­ді­ва­є­ть­ся, що і якість медичних послуг при цьому не погіршиться.
Наша розмова торкнулася й ще однієї теми, якаостаннім часом досить жваво обговорюється в місті: буцімто на базі старих приміщень наркодиспансеру буде обладнано такий собі "при­ту­лок" для тих, хто прибуває з місць позбавлення волі — з усіх усюд. За словами Наталії Павлівни, це не так, прощо, до речі, розповідала на сторінках нашої газети й заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення Ольга Колесніченко.Щодо подальшої долі цих будівель, то міська рада ще не визначилася остаточно, що тут буде.
Присутні поцікавилися й ситуацією щодозахворюваності на грип та ГРВІ і дізналися, що у місті працює надзвичайна протиепідемічна муніципальна комісія, засідання якої відбувається в період епідсезону. Влітку нею розглядаються питання, пов’язані з кишковими інфекціями. Відповідно восени — питання, які стосуються захворюваності на грип та ГРВІ.
Десятого жовтня відбулося засідання вищезгаданої комісії. За її рішенням виділено понад 40 тисяч гривень додатково на закупівлю вакцини для проведення щеплень жителям міста. Станом на 1 грудня по місту щеплено 947 осіб. "Якщо проаналізувати стан захворюваності, — сказала Наталія Павлівна далі, — то минулого року епідсезон був досить непростим. Поточного року на 51 тижні ми відмічали епідситуацію з грипу. Поки що ситуація нормальна. Порівняно з минулим роком, хворих на ГРВІ менше на 17%. Це можна пояснити тим, що спостерігається досить тепла осінь і не надто холоднийпочаток зими. Пік захворюваностіна грип та ГРВІв Україні прогнозують на кінець грудня-січня".
На прес-конференції йшло­ся й про те, як у місті проходить акція "Разом за життя", присвячена Міжнародному дню солідарності з людьми, які живуть з ВІЛ/СНІДом. Як з'ясувалося, ця акціястартувала 28 листопада і триватиме до 12 грудня. В її рамках відбувається чимало заходів у навчальних та вищих навчальних закладах міста. Молоді пропонуються відеолекторії, надається необхідна інформація, а за бажанням ще йтест-системи, щоб можна було пройтитестуванняна ВІЛ-інфекцію. І якщо в минулі роки в деяких вузах це викликало серед молоді недовіру, посмішки, то цього року студентська молодь поставилася до тестування дуже серйозно, проявивши неабияку активність. Вперше аналогічне тес­ту­­вання відбуватиметься і на пі­дприємствах. Заступник мі­сь­кого голови з охорони здоров'я та гуманітарних пи­тань та­кож підкреслила, що по про­грамі імунопрофілактики на­селення від інфекційних хво­роб було виділено 18 тисяч гривень на закупівлю тест-систем для міської центральної багатопрофільної лікарні по лінії "кабінету довіри" міської поліклініки. Вищезгадана акція проходить за участі працівників Центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, а також громадської організації "Нове сторіччя".
Дізналися присутні і про те, що в місті нещодавно відкрито новий дитячий садочок. Як розповіла Наталія Павлівна, у нашому місті тривалий час точилися розмови про те, що існує черга в дошкільні навчальні заклади. Хоча насправді ця черга була суто віртуальною, оскільки матусі, перебуваючи у декретних відпустках для догляду за дітьми, заздалегідь займали черги в садочки. На одній із сесій міської ради депутати прийняли рішення передати в комунальну власність з обласної власностіприміщення колишнього Дитячого будинку, що знаходиться на мікрорайоні "Фрегат" по вулиці Корабельній, 8-А і перебував на балансі області. Буквально кілька тижнів тому всі процедури було завершено, призначено завідуючу цим дитячим закладом, який матиме свою попередню назву "Дель­фін". Номер його четвертий. "У приміщеннях проведено пусконалагоджувальні роботи з опалення. Його від­криття планується вже на15-20 грудня, — сказала Наталія Толстаі, маючи нагоду, звернулася через місцеві ЗМІ до усіх батьків, хто ще розмірковує над тим, віддавати своїх малят до садочка на зиму чи ні? — Хочу заспокоїти, що умови в приміщенні створені належні, — наголосила вона. —Поки що формується одна група і місця ще є. Тому, будь ласка, ласкаво просимо!"
Не оминули ми у розмові й новорічні свята, що наближаються. Адже дехто в місті побоюється, що пройдуть вони не на висоті, оскільки ще триває ремонт приміщення Центру культури й дозвілля ім. Єфросинії Зарницької. Та Наталія Павлівна розвіяла всі острахи, запевнивши, що дітей без свята не залишать. За її словами, заздалегідь було передбачено, що святкування Дня Святого Миколая, насамперед для діток пільгової категорії, проходитиме в актовій залі медичного коледжу, адміністрація якого люб'язно погодилася надати це приміщення. Від міської влади діткам вручатимуть подарунки. Стосовно ж новорічних ранків, то є надія на те, що до 25 грудня вдасться все ж таки завершити ремонтні роботи на другому поверсі Будинку культури, де зазвичай і відбувалися святкові ранки біля ялинки.
Наша співрозмовниця також повідомила, що тема зустрічі Нового року нещодавно обговорювалася на нараді з міським головою. "Хотілося б поставити нашу красуню-ялинку раніше, щоб дітки могли нею милуватися вже на День Святого Миколая, — зауважила заступник міського голови.— Однак проблема в тому, що з охороною поки що не вирішено питання, не вистачає людей. Тому монтаж ялинки планується на 23-25 грудня. Чи очікувати цього року чогось цікавого? — Нехай це буде сюрпризом для міської громади", — сказала Наталія Павлівна на завершення.
Єва МИХАЙЛОВСЬКА, Анна БЕРЕЖНА


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета „Вісник Первомайська” №99 від 10.12.2011 року. ПРО МЕДИЦИНУ I НЕ ТIЛЬКИ"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 18
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта