Газета Вісник Врадіївщини грудень 2011 р. Україна починається із кожного з нас : 974579 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета "Вісник Врадіївщини" грудень 2011 р. Україна починається із кожного з нас

Сьогодні у нашій державі відзначається свято - День місцевого самоврядування – започатковане 7 грудня 2000 року. Це свято стало важливим кроком на шляху розбудови демократичної, правової, соціальної держави, яку неможливо уявити без повноцінної системи місцевого самоврядування, яка успішно діє, розвивається у нашому районі.
Насамперед хочу подякувати територіальним громадам сіл району, їх представникам – депутатам, сільським головам, районній державній адміністрації і всім тим, хто докладав і докладає зусиль для забезпечення злагодженої роботи, конструктивної співпраці органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, чия вимогливість і принциповість налаштовують на продуктивну працю і націлюють на конкретний результат.
Саме сьогодні, в період проведення значущих реформ в нашій країні, вагомо і авторитетно повинно звучати слово кожного депутата, кожної посадової особи місцевого самоврядування та державного службовця, адже для виборців ми усі – влада.
Нам потрібно пам’ятати, що довіра громади до органів влади можлива лише тоді, коли ця влада є відповідальною і ефективною, а авторитет її залежить від прагнення захищати інтереси людей, покращувати їх життя.
Повинен сказати, що депутати висловлювали чимало думок, зауважень з питань, порушених виборцями, що давало можливість вибрати і запропонувати оптимальні рішення для прийняття радою.
Районна рада приділяє увагунайскладнішим проблемам сьогодення району, адже головним у діяльності ради, її голови було і є питання зростання ролі депутатів у процесах соціально-економічного розвитку, формування і виконання районного бюджету, фінансування закладів освіти, охорони здоров’я, культури, підвищення ефективності використання майна.
Районною радою затверджено 18 Програм і, в першу чергу, Програму економічного і соціального розвитку району на 2011-2014 роки, в якій чітко визначені головні завдання та заходи щодо забезпечення динамічного і збалансованого розвитку району, підвищення добробуту населення, реалізації економічної політики шляхом взаємодії органів виконавчої влади з органами місцевого самоврядування, дотримання фінансової дисципліни, налагодження постійної співпраці між громадськістю і владою. Цією програмою передбачено ряд заходів на 2011 рік по виконанню наказів, даних виборцями, і вони виконуються. На даний час відновлено водопостачання районної гімназії; проведено капітальний ремонт доріг комунальної власності в селищі Врадіївка (вул. Маяковського, Шкільна) за кошти обласного бюджету; завершена газифікація дитсадка в с. Сирове; відновлене вуличне освітлення в селах Адамівка, Новогригорівка, Сирове за допомоги обласного бюджету; за фінансової допомоги депутата районної ради Валентини Максименко проведено поточний ремонт Кумарівської ЗОШ; за активної участі громади, Сирівського сільського голови Анатолія Літвінова, депутата районної ради Леоніда Бетлія в селі Сирове збудовано понад 2 км нових водопровідних мереж, а також відновлено роботу залізничного переїзду на території Сирівської сільради. Проводяться значні роботи по виконанню наказу виборців щодо завершення реконструкції дитсадка по вул. Орджонікідзе за кошти державного бюджету. Нововасилівською сільською радою виділена земельна ділянка для встановлення найближчим часом вежі мобільного зв’язку. Значну допомогу у вирішенні цього питання надала облдержадміністрація.
Завдяки цілеспрямованій роботі Врадіївського селищного голови МиколиМоскаленка здійснено значний об’єм робіт по впорядкуванню сміттєзвалища – воно сплановане, завершується встановлення бетонної огорожі, на ці роботи направлено понад 200 тис. грн. спонсорських коштів.
Громадою Жовтневої сільської ради ( голова Олена Андрусик) зібрані коштина завершенняпроектування газової топкової для школи.
Новопавлівською, Краснопільською, Кумарівською, Жовтневою сільськими, Врадіївською селищною радою завершується проектування відновлення вуличного освітлення населених пунктів, проведено ремонт водогону в селі Федорівка. За кошти обласного бюджету придбано шкільний автобус для Сирівської ЗОШ.
Всього з 21 наказу виборців повністю виконані або знаходяться в стадії виконання 17, і це лише по одній програмі.
На фінансування районних програм в цьому роціз районного бюджету планується виділити 757,1 тис. гривень, на сьогодні виділено 535 тис. грн.
Більшість прийнятих районною радою програм продумані і обґрунтовані, проте потребує поліпшення система моніторингу їх реалізації, фінансового забезпечення.
Хотілося б лише акцентувати увагу на необхідності сконцентрувати зусилля всіх гілок влади, представлених в районі, депутатів, керівників господарюючих суб’єктів на забезпеченні стабільної роботи, підвищенні ефективності господарювання і, перш за все, за рахунок збільшення обсягів виробництва, освоєння нових, конкурентноздатних видів продукції та підвищення її якості, залучення інвестицій в економіку району.
Реалізація в районі державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності здійснюється відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності». Питання організаційних засад здійснення державної регуляторної політики покладено на постійну комісію з питань законності, правопорядку та захисту прав громадян.
З метою відкритості та прозорості роботи ради і депутатського корпусу на web – сторінці Врадіївської районної радистворено розділ «Регуляторна діяльність», в якому відображаєтьсяінформація щодо реалізації в районі регуляторної політики.
Успішне виконання програмних завдань напряму залежить від виконання районного бюджету, і він, незважаючи на існуючі як в державі, так і в районі проблеми, стабільно виконується.
За 10 місяців нинішнього року районний бюджет за доходами без урахування міжбюджетних трансфертів забезпечено у сумі 7 млн. 850 тис.грн., що на 1 млн. 105тис.грн. або на 16 відсотків більше порівняно із запланованими обсягами.
До зведеного бюджету надійшло 5 млн. 959 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб, що на 615 тис. грн. більше плану ( на 11%). В районі вирішується проблема легалізації зайнятості, недопущення трудових відносин без юридичного оформлення, проте над цією проблемою щетреба працювати.
В результаті заходів, вжитих щодо ревізії земель комунальної та державної власності, укладання договорів оренди земель запасу всі сільські та селищна ради виконали заплановані показники по платі за землю, понад план до зведеного бюджету надійшло 345 тис. грн., план перевиконано на 32 %.
Діяльність районної ради та райдержадміністрації в бюджетному процесі в першу чергу була спрямована на фінансування захищених статей – заробітної плати, енергоносіїв, медикаментів, харчування тощо.
Сподіваюсь, що позитивна динаміка з надходженнями буде збережена до кінця бюджетного року, адже забезпечення намічених заходів, хочемо ми того, чи ні, напряму залежить від обсягу та наповнення бюджету, виконанню якого повинна бути підпорядкована напружена і цілеспрямована робота органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування відповідно до повноважень.
З метою створення умов для реалізації принципів сталого розвитку в районі та більш активному залученню усіх верств населення, представників установ, організацій та бізнесових структур до процесу управління та діалогу з органами місцевої влади, виробленню прозорих та ефективних механізмів планування і залучення ресурсів на місцевому рівні, створено ресурсний центр розвитку громад Врадіївськогорайону такоординаційну раду Форуму місцевого розвитку Врадіївського району.
Центр взаємодіє з громадськими об’єднаннями, фондами, обласним ресурсним центром, які зацікавлені в реалізації проектів місцевого розвитку.
У рамках повноважень підписано Угоду про партнерство між Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй та Врадіївською районною державною адміністрацією і районною радою, метою якої є сприяння покращенню доступу населення до базових послуг, надання допомоги жителям у формуванні організацій громад, які сприятимуть розвитку та вирішенню соціально-економічних проблем громади.
Шляхом конкурсного відбору сільських рад на участь у проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду-2» у нашомурайоні стали: Врадіївська селищна рада, Нововасилівська сільська, Сирівська та Іванівська сільські ради. В резерві - Адамівська, Краснопільська, Доброжанівська сільські ради.
На території району зареєстровано шість громадських організацій: «Богемка» Доброжанівська сільська рада, «Квітка Надії» Жовтнева сільська рада; «Школа радості» Адамівська сільська рада; «Майбутнє творимо самі» Сирівська сільська рада, «Розвиток» Новопавлівська сільська рада; «Врадіївчани за майбутнє» Врадіївська селищна рада.
Практика засвідчила, що левова частка роботи з вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які пропонуються до розгляду сесіями ради, виконується на засіданнях постійних комісій.
Підтверджено, що розгляд питань одночасно депутатами кількох комісій викликає значно жвавіше обговорення, а їх аналіз має більш предметний характер, вносяться більш конкретні пропозиції, приймаються виважені рішення.
Разом з тим, постійні комісії повинні активніше працювати у міжсесійний період: хід виконання рішень районної ради та регіональних програм, ініціювати підготовку та розгляд питань, практикувати виїзні засідання на місцях із залученням депутатів місцевих рад базового рівня, адже є ряд питань, які потребують нагального вирішення.
аналізувати.
Сьогодні важливо депутатам всіх рівнів прозвітувати, проаналізувати свої дії відповідно до сучасних вимог, а всі критичні зауваження та пропозиції, висловлені під час зустрічей з виборцями, врахувати в подальшій депутатській діяльності та при формуванні програми соціально – економічногорозвитку та районного бюджету на 2012 рік.
Думаю, що з часом варто було б започаткувати проведення виїзних засідань постійних комісій та Президії районної ради з тим, щоб депутати ближче знайомились з організацією роботи комунальних закладів та установ, результатом чого стали б відповідні висновки та пропозиції, спрямовані на максимальне задоволення інтересів територіальних громад сіл.
Одним з пріоритетних напрямків роботи районної ради та її виконавчого апарату є розгляд звернень, заяв і скарг громадян.
В переважній частині випадків громадяни звертаються з питань соціального захисту – призначення соціальних допомог, надання матеріальної допомоги на лікування, ремонт житла, розрахунків за здані в оренду земельні паї та інших, що э підтвердженням довіри громади до влади, та зобов’язує мене особисто, кожного посадовця бути об’эктивними при вирішенні порушених питань.
Знайшло підтримку у жителів району проведення виїзних прийомів громадян головою районної ради та його заступником. Такі прийоми проведено у 10 сільських радах, будуть вони проводитися і надалі. У рамках виїзних прийомів проводяться дні районної ради та райдержадміністрації у сільських радах. Такі дні проведені в Гуляницькій, Великовеселівській, Сирівськійсільських радах, і робота в цьому напрямку ефективна, адже під час цих заходів проходять зустрічі керівництва району з виборцями, депутатами сільських рад, проводиться ознайомлення з роботою бюджетних установ і організацій, органів місцевого самоврядування, знаходяться шляхи вирішення існуючих проблем.
Незважаючи на те, що в системі місцевого самоврядування не передбачено владної вертикалі, районна рада виступає в ролі їх координатора-методиста.
У нашому районі діють 11сільських і одна селищнарада. Вони не лише представляють державу і владу на місцях, а є найбільш наближеними до територіальних громад, виразниками їх волі та інтересів.
Створено і стабільно працює дорадчо-консультативний орган – Координаційна рада з питань місцевого самоврядування при голові районної ради, основною формою роботи якої є засідання, в т. ч. виїзні.
Під час одного з таких засідань у Сирівській сільській раді чималу зацікавленість у сільських голів та секретарів місцевих рад зацікавила система роботи ради з благоустрою села. У відповідь на численні запитання депутат районної ради Л.Бетлій та голова Сирівської сільської ради А.Літвінов А. на практиці показали, що проблеми можна подолати тільки спільними зусиллями депутатів різних рівнів, органів місцевого самоврядування, громадських організацій та виконавчої влади.
Більшість голів місцевих рад схвалили таку форму роботи як виїзні засідання координаційної ради з місцевого самоврядування і вирішено такі засідання проводити щоквартально в різних сільських радах.
Ми дбаємо, щоб робота органів місцевого самоврядування була більш результативною, а тому у районній раді проводяться семінари-навчання сільських голів, секретарів сільських рад, учасники яких з вуст фахівців дізнаються про зміни та нововведення в законодавстві, прислухаються до практичних порад та рекомендацій.
Відповідальна робота в органах місцевого самоврядування вимагає ґрунтовних знань, тому ми і надалі будемо працювати в напрямку підвищення кваліфікації та здобуття досвіду, які безперечно будуть використані на користь громади.
З метою інформованості населення щодо діяльності районної ради, депутатів, постійних комісій та інших її органів у мережі «Інтернет» створено офіційний сайт районної ради, на якому кожний бажаючий може ознайомитися з рішеннями сесій районної ради скликання, а також дізнатись про заходи, які відбулися в районі та за його межами, про участь у них керівників району.
Районна рада тісно співпрацює з райдержадміністрації, та інакше і бути не повинно, адже районна рада і районна державна адміністрація хоча і різні гілки влади, однак для виборців ми влада, яка повинна відповідати за все що діється в районі; функціонує заради справедливої і зрозумілої мети:забезпечувати захист інтересів держави, життєдіяльність територіальних громад і кожного громадянина зокрема.
Зроблено чимало. Але зробити треба набагато більше. Які напрямки роботи вважав би пріоритетними?
По – перше – це ефективне використання земельного та природного потенціалу з метою збільшення дохідної частини місцевих бюджетів та суровий контроль за ефективним використанням бюджетних коштів.
По – друге – вважаю за необхідне підняти на якісно новий рівень співпрацю районноїради з сільськими та селищною радами, налагодити тісний
зв язок депутатів цих рівнів. Однією з ефективних форм є співпраця в рамках Асоціації сільських та селищної рад.
По – третє покращити забезпечення громадян якісними житлово – комунальними послугами, ввести економічно обґрунтовані тарифи .
По – четверте впроваджувати у всіх бюджетних організаціях енергозберігаючі технології.
По – п’яте поліпшувати використання комунального майна, роботу комунального підприємства - ЖКГ
Шосте – формування громадянського суспільства через розвиток громадських організацій, органів самоорганізації населення, своєчасного інформування громадян, надання правової допомоги, забезпечення відкритості та прозорості у діяльності органів влади.
Насамкінець дозвольте привітати працівників органів місцевого самоврядування з професійним святом,щиро подякувати Вам, шановні депутати, керівники органів державної виконавчої влади, місцевого самоврядування за плідну і самовіддану роботу.
Сподіваюсь, що і надалі згуртовано, відповідально, зі знанням справи будемо працювати над вирішенням життєво важливих питань сільських громад району, адже результатом нашої з Вами діяльності має бути благополуччя виборців і процвітанняВрадіївщини…
Зі святом усіх!
Голова районної радиО.Тірон


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета "Вісник Врадіївщини" грудень 2011 р. Україна починається із кожного з нас"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 18
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта