Звіт Миколаївського міського голови : 947956 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Звіт Миколаївського міського голови

Звіт Миколаївського міського голови

Минулий після виборів рік був ознаменований важливими економічними і політичними подіями в житті нашої держави. Реформи в різних сферах життя - це перевірений механізм, здатний наблизити якість життя в Україні до кращих світових стандартів. Нововведення - часто процес болісний. Реформування стало серйозним іспитом і для органів місцевого самоврядування.
Економічні пертурбації сприяли акумулюванню сил усіх політичних партій, зосередженню влади на суворому виконанні соціальних зобов'язань, підтримці рівня життя, збереженню соціальної стабільності, адресній роботі з ключовими підприємствами.
Я вважаю, що ми гідно вистояли в цей непростий час початку державної перебудови. За звітний період міська влада не згорнула і не скоротила жодної соціально значимої програми. Місто продовжувало розвиватися, стало більш привабливим і сучасним.
Ми керувалися принципом відкритого діалогу з міською громадою. Адже тільки пояснюючи свої дії, влада може ефективно реалізувати намічені плани.
Наша стратегічна мета: для кожного миколаївця створити максимально сприятливі умови для реалізації його можливостей, звести до мінімуму перешкоди і бар'єри.
У цій важливій роботі ми почали наведення порядку з самих себе. Формування сучасного працездатного управлінського колективу міста стало одним з ключових завдань, що стояли перед нами в 2011 році.
Зміна структури та вдосконалення системи виконавчих органів місцевої влади – це необхідна для вирішення важливих завдань розстановка фахівців. Планова атестація працівників мерії продемонструвала потужний кадровий потенціал за деякими винятками. Визначено високий рівень професіоналізму, компетентності та службової відповідальності працівників.
Ми стоїмо на порозі фундаментальних змін у галузі управління адміністративними процесами. Мерія готується до проведення зовнішнього аудиту та впровадження системи управління якістю ISO 9001:2008, що підвищить результативність і ефективність нашої діяльності.
Виконана значна робота. Ми змінюємо психологію фахівців. Пострадянський чиновницький апарат міста повинен перетворитися на муніципальну службу європейського зразка. Це моя принципова позиція.
Революційним кроком на шляху до модернізації роботи мерії стане впровадження електронного документообігу. Ми покінчимо з паперотворчістю. Процес прийняття рішень завдяки новому програмному продукту стане прозорим та оперативним. Городяни, впевнений, отримають якісний адміністративний продукт. Відкритість, прозорість роботи міської ради стануть реальністю найближчим часом. На наступній сесії міської ради ми перейдемо на систему електронного голосування. Депутати міської ради отримають можливість голосувати за допомогою електронної системи, а виборці - відстежувати хід голосування своїх обранців і партійних фракцій.
Точка відліку нашої діяльності - реальні потреби людей.
Миколаїв - одне із соціально орієнтованих міст в нашій країні. Про це свідчать рівень зарплат, якість надання медичної допомоги, освітніх послуг та інші показники.
У цьому році неодноразово доводилося відстоювати наші соціальні завоювання в тому жорсткому режимі економії, в якому жила вся країна. Ми рахували кожну копійку. І зараз я можу сказати, що нам вдалося зберегти, а часом навіть зробити ще більш соціально орієнтованим вектор розвитку міста Миколаєва.
Запорука успішного розвитку міста - наповнений бюджет. Тому основні зусилля були спрямовані на збільшення його обсягу в порівнянні з минулими роками. Зупинюся на основних цифрах, які наочно відображають стан справ.
За 9 місяців 2011 року до міського бюджету надійшло 887,9 млн. грн. Основним джерелом наповнення загального фонду бюджету є податок з доходів фізичних осіб. До загального фонду міського бюджету за січень–вересень фактично надійшло 473,1 млн. грн. податків і зборів. Порівняно з відповідним періодом 2010 року обсяг доходів загального фонду міського бюджету збільшився на 74,3 млн. грн. за рахунок збільшення трансфертів з Державного і обласного бюджетів та надходжень податків і зборів. У порівнянні з 9 місяцями 2010 року зменшились надходження податку з власників транспортних засобів на 8,2 млн. грн. у зв’язку зі змінами у податковому законодавстві. Проте обсяг надходжень до спеціального фонду (без власних надходжень бюджетних установ) за 9 місяців 2011 року збільшився в порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 4,2 млн. грн. Майже вдвічі зросли надходження від відчуження майна - на 6,1 млн. грн. На 113,1% виконано планові надходження єдиного податку.
Як же ми витратили наш бюджет?
Протягом 2011 року, аналогічно доходам, нарощувались темпи зростання видатків міського бюджету. Ставка робилася на жорстку економію і концентрацію витрат на пріоритетних напрямках. У січні-вересні 2011 р. виконання видаткової частини з кредитуванням становило 878,5 млн. грн., що на 75,5 млн. грн. більше аналогічного періоду 2010 року.
Видатки на утримання установ та фінансування заходів соціально-культурної сфери (освіту, охорону здоров’я, соціальний захист та соціальне забезпечення, культуру і мистецтво, фізичну культуру і спорт) становили в 2009 році – 753,7 млн. грн., в 2010 році – 905,6 млн. грн. (+151,9 млн. грн.), у січні-вересні 2011 року – 708,7 млн. грн., що на 58,3 млн. грн. більше, ніж у відповідному періоді 2010 року. Аналогічно збільшувався обсяг захищених статей бюджету. За січень-вересень 2011 року на зазначені видатки направлено 753,0 млн. грн. Частка захищених статей видатків у загальному обсязі бюджету за цей період в середньому становить 83,6 %.
Головні завдання, що стояли перед органами місцевого самоврядування Миколаєва, виконані. Була збережена і розвивалася мережа бюджетних установ, збережені ставки вчителів, лікарів, працівників культури та соціальної сфери, забезпечено своєчасну виплату заробітної плати бюджетникам. Крім того, в повному обсязі було профінансовано спожиті комунальні послуги та енергоносії. Впродовж останніх років забезпечується стабільність міського бюджету: контролюється баланс надходжень та витрат, стан виконання бюджету та фінансово-бюджетної дисципліни. Завдяки чіткій бюджетній політиці, спрямованої у першу чергу на вирішення нагальних проблем міста, Миколаєву вдалося уникнути серйозних соціальних потрясінь. Ми не допустили спаду обсягів виробництва в основних галузях реального сектора економіки, зберегли позитивну динаміку залучення інвестицій, забезпечили стабільність на ринку праці.
Серед підприємств, які систематично роблять значний внесок в економіку міста, необхідно відзначити ТОВ «Миколаївський глиноземний завод», ДП «Науково-виробничий комплекс газотурбобудування «Зоря»-«Машпроект», ТОВ СП «НІБУЛОН», ТОВ ВТФ «Велам», Миколаївське відділення ВАТ «САН ІНБЕВ Україна», ДП «Миколаївський морський торговельний порт», спеціалізований морський порт «Октябрьск», ДП «Дельта-лоцман».
За 9 місяців 2011 р. створено 11029 робочих місць, що становить 100,3 % від доведеного завдання. Кількість вільних робочих місць та вакантних посад на 1 жовтня 2011р. становила 838 місць (посад), що на 46,2% більше, ніж на відповідну дату минулого року. Рівень зареєстрованого безробіття по місту становив 0,9% середньорічної кількості населення працездатного віку.
Жорсткі заходи вживалися для запобігання відведенню в тінь зарплат. Спільно з соціальними партнерами виявлено 3428 неоформлених належним чином найманих працівників. З легалізованої заробітної плати до бюджету додатково надійшло 374,2 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб. Нагадаю, саме цей вид податків став головним джерелом поповнення скарбниці.
У місті створюються сприятливі умови для активізації ділової активності, розвитку підприємницької діяльності. Протягом 2010-2011 рр. кількість суб’єктів підприємницької діяльності збільшилася з 69 тис. до 76 тис. суб’єктів господарювання. І ось результат: зросла сума надходжень єдиного податку та загальних надходжень до місцевого бюджету від суб'єктів підприємницької діяльності.
З метою досягнення найкращих результатів у роботі щодо поліпшення умов ведення підприємницької діяльності у грудні 2010 року рішенням Миколаївської міської ради затверджено Програму підтримки малого підприємництва на 2011-2012 роки. У Миколаєві успішно продовжує свою діяльність Єдиний дозвільний центр, де підприємці можуть отримати необхідні послуги та консультації органів, до компетенції яких відноситься надання документів дозвільного характеру.
Залучення інвестицій - головний пріоритет у роботі миколаївської влади.
Інвестиції - це розвиток, а розвиток - це майбутнє. Залучення іноземних інвестицій в економіку нашого регіону - не тільки нові перспективні проекти, але, перш за все, нові технології, високий рівень і якість виробленої продукції, наша здатність створити конкурентоспроможну економіку.
У місті сформовано інвестиційний портфель, до складу якого увійшов 31 інвестиційний проект, що надійшли від зацікавлених організацій усіх форм власності. Запропоновані проекти стосуються важливих сфер життєдіяльності міста і спрямовані на покращання умов життя городян. Потенційні інвестори мають можливість особисто ознайомитися з матеріалами паспорта міста. Цей документ викладений на офіційному сайті Миколаївської міської ради англійською мовою.
З початку року в місті реалізовано ряд важливих інвестиційних інфраструктурних проектів. Почали роботу нові перевантажувальні комплекси: ДП «Миколаївський річковий порт» потужністю 250,0 тис. т вантажу на рік та ТОВ «Дунайська судноплавно-стівідорна компанія» потужністю 1,2 млн. т вантажу на рік. Введено в експлуатацію цех із виробництва щепи потужністю 120,5 тис. куб. м на рік (ТОВ «АЙ-СІ-ЕЛ Україна»), пересипну станцію площею 571 кв. м (ТОВ «Грінтур-Екс»). Відрадно, що так стрімко нарощує міць наш морегосподарський комплекс.
Миколаїв – прекрасний транспортний вузол, для нього цілком природно і ефективно розвивати саме цю галузь. Приємно відзначити, що останнім часом на цьому напрямку Миколаїв фактично конкурує з Одесою, отже у нас попереду великі перспективи. А головне – створено нові робочі місця, зростає матеріальний добробут городян. За даними статистики, надходження прямих іноземних інвестицій за перше півріччя 2011 року з наростаючим підсумком становлять 167,2 млн. дол. США.
На даний час на різних стадіях знаходиться впровадження ще кількох інвестиційних проектів. Продовжується реалізація проекту «Модернізація систем водопостачання та водовідведення м. Миколаєва». Сьогодні необхідно переукласти фінансову угоду, включивши до неї технічні зміни. Згідно з новим Бюджетним кодексом України ратифікація такого фінансового документа Верховною Радою України не потрібна, у зв’язку з чим фінансування проекту має розпочатись вже цього року. Європейським Інвестиційним Банком було розроблено й внесено зміни до фінансової угоди та направлено до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України для підписання.
Енергозбереження сьогодні є одним з найбільш актуальних питань розвитку міського господарства. Міська влада активно працює у даному напрямку. Впроваджується проект «Комплексне впровадження енергозберігаючих технологій при термосанації восьми 10-поверхових житлових будинків серії 96-К в мікрорайоні Намив м. Миколаєва. Йде будівництво вітрової електростанції (ВЕС) в мкр Кульбакине.
Товариство з обмеженою відповідальністю «Олл Сервіс-Миколаїв» на території котельні в Промзоні будує підприємство з переробки твердих побутових відходів. Нове підприємство здійснюватиме збір відходів власними сміттєвозами і сортуватиме ТПВ. Робота ТОВ «Олл Сервіс-Миколаїв» дозволить зменшити навантаження на міський полігон ТПВ на 30%.
Для залучення додаткових інвестицій та забезпечення стабільного економічного розвитку Миколаїв активно співпрацює з міжнародними організаціями. Результатом такої роботи стало підписання 10 червня цього року Протоколу про наміри щодо розробки і впровадження Стратегічного плану підвищення конкурентоспроможності і економічного розвитку Херсонсько-Миколаївського економічного субрегіону в рамках реалізації проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність» (ЛІНК). Робота проекту зосереджується на створенні й впровадженні стратегічних планів підвищення конкурентоспроможності в економічних регіонах. У рамках проекту ЛІНК Агентства США з міжнародного розвитку місто Миколаїв взяло участь у конкурсному відборі земельних ділянок, які мають найбільший потенціал для їх освоєння. У результаті земельна ділянка у другій Промзоні Миколаєва пройшла конкурсний відбір, і чеські експерти з освоєння індустріальних парків проекту ЛІНК розпочали роботу над створенням концептуального дизайну цієї території. Презентація концептуального дизайну ділянки запланована на грудень 2011 р.
Завдяки програмі ЄС «Підтримка сталого регіонального розвитку в Україні” ми сподіваємося найближчим часом реалізувати три проекти – капітальний ремонт Інгульського мосту, капітальний ремонт Південнобузького мосту, очищення та реконструкція Жовтневого водосховища. Частка фінансування з боку ЄС становить 80% від вартості проекту. Ще одним прикладом успішної співпраці міста з міжнародними організаціями є підписання 11 лютого угоди між КП «Теплоенергосервіс» та Міжнародною фінансовою корпорацією (МФК) про розробку проекту підвищення енергоефективності будівель соціальної сфери м. Миколаєва. Реалізація програми МФК допоможе здійснити енергоефективну модернізацію 80 з 129 будівель шкіл, дитячих садків та гімназій міста. Ми отримаємо значне скорочення споживання газу, необхідного для опалення цих об’єктів. Очікується, що програма дозволить зекономити близько 6000 мВт енергії.
Важливою подією для широкого розвитку взаємовигідних відносин з іноземними партнерами та розширення торговельних можливостей нашого міста стало проведення влітку в Миколаєві контактно-коопераційної біржі, яку було організовано в рамках Договору про побратимство міст Миколаєва (Україна) та Могильова (Республіка Білорусь), підписаного 2 липня 2011 року. У контактно-коопераційній біржі взяло участь близько 30 промислових підприємств та організацій Миколаєва, 12 промислових підприємств та організацій Могильова. Під час проведення заходу було укладено угоди про співробітництво як між промисловими підприємствами, так й інфраструктурними організаціями обох міст. Крім того, між містами було підписано Спільну програму з розвитку міжрегіонального торгово-економічного, науково–технічного, культурного та спортивного співробітництва на 2011-2012 роки, згідно з якою заплановано проведення контактно-коопераційної біржі за участю промислових підприємств обох міст в першому півріччі 2012 року в Могильові.
2011 рік для міста став знаковим з точки зору зміцнення його високого авторитету на міжнародній арені. Свідченням чого стала перемога Миколаєва у відкритому конкурсі серед міст України на організацію та проведення Дня Європи–2011. У травні поточного року представники майже 20 країн, що входять до складу Європейського союзу, та міжнародних організацій мали змогу ознайомитися з економічним, науково-технічним, культурним потенціалом нашого міста й області.
На початку року у ІІІ міжнародному огляді-конкурсі міських практик «Краще місто СНД та ЄврАзЕС», що проводився під егідою Міжнародної асамблеї столиць та великих міст (МАМ), Миколаїв визнано переможцем у номінації «За розробку та впровадження інноваційних форм освіти» за досвід реалізації проекту «Муніципальний колегіум».
У 2011 році делегація міста брала участь у Міжнародній конференції «Місто на воді: досвід, проблеми та перспективи», що проходила у м. Іркутськ, у засіданні Правління Міжнародного Чорноморського клубу, що проходило у м. Галац (Румунія), у ХХІІ Асамблеї МЧК та 9-му засіданні Ділової ради МЧК, що проходили у м. Азов. Також ми представляли наше місто у ІІ Міжнародному форумі «Морська індустрія Росії» у Москві та у І міжрегіональному Форумі партнерів «Санкт-Петербург – міста й області України» у Санкт-Петербурзі.
Рік, що минає, був не найкращим для житлово-комунального господарства міста, однак можна з упевненістю сказати, що в Миколаєві зуміли втримати ситуацію під контролем. За цей період на утримання та розвиток житлово-комунального господарства міста було витрачено 80,4 млн. грн.
У 2011 році з міського бюджету виділено 2,6 млн. грн. на капітальний ремонт доріг та 2,4 млн. грн. – на поточний, а також отримано субвенцію з обласного бюджету в 746,6 тис. грн. та субвенції з Державного бюджету в сумі 5,4 млн. грн. За вказані кошти було виконано чималий обсяг робіт. Капітально відремонтовано об’їзну дорогу в Корабельному районі, частину пр. Жовтневого, пр. Героїв Сталінграда, пр. Корабелів, вул. Кірова, вул. Бузника та ін. Проведено поточний ремонт по вулицях Чкалова, 9-й Поздовжній, Архітектора Старова, Електронній та ін. Всього відремонтовано 9705, 67 кв. м дорожнього полотна. Крім того, за період з листопада 2010 р. по жовтень 2011 р. виконано роботи з влаштування та відновлення мереж зовнішнього освітлення на суму 7,4 млн. грн. по об’їзній дорозі в Корабельному районі, по вулицях та провулках міста. Розроблено проект захисту житлового масиву Широка Балка від підтоплення. На його реалізацію необхідно 3,0 млн. грн. Побудовано дренажний колектор по вул. Молодіжній на суму 1,5 млн. грн. З міського бюджету виділено ще 853,3 тис. грн. на продовження робіт з реалізації вказаного проекту. У 2010 році у житловому фонді міста за рахунок бюджетних коштів було проведено капітальний ремонт покрівель на 50 житлових будинках або 36,1 тис. кв. м покриття на суму 4,7 млн. грн. На поточний та капітальний ремонт покрівлі міських багатоповерхівок цього року спрямовано більше 4 млн. грн. На капітальний ремонт ліфтів, експертне обстеження та післяекспертний капітальний ремонт ліфтів в цьому році направлено 4 млн. 180 тис. грн.
Пріоритетними питаннями в частині реформування житлового господарства є створення ОСББ, розподіл функцій замовника та підрядника, передача обслуговування житла на конкурсній основі, формування ринку надання житлово-комунальних послуг населенню міста.
Слід відзначити, що діяльність органів місцевого самоврядування у напрямку благоустрою міста, забезпечення гідних умов для городян була помічена та оцінена на державному рівні. У рамках Всеукраїнського конкурсу «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку» у сфері благоустрою, за показниками 2010 року, Миколаїв посів ІІІ місце серед І категорії міст з кількістю населення понад 500 тис. мешканців. У цей період було виконано робіт із благоустрою міста на загальну суму 115,4 млн. грн.
На умовах співфінансування за рахунок державних коштів та коштів міського бюджету в 2011 році впроваджено різноманітні проекти для покращання умов проживання миколаївців. Так, було виконано технічне переоснащення частини системи водопостачання мкр Матвіївка та мкр Північний. Крім того, сьогодні за рахунок коштів міського бюджету втілюється в життя ряд важливих проектів в сфері житлово-комунального господарства. Наприклад, наприкінці 2010 р. розпочато будівництво каналізації Залізничного селища та Старого інвалідного хутора. Передбачається, що усі будівельні роботи будуть закінчені в 2011 р. У результаті буде введено в експлуатацію 3,138 км каналізаційних мереж. На даний час вже освоєно майже 1,287 млн. грн. бюджетних коштів. Розпочато проектно-вишукувальні роботи з реконструкції глибоководного випуску скидного колектора від міських очисних споруд каналізації до урізу р. Південний Буг.
Незабаром буде остаточно вирішена проблема з безпритульними тваринами в місті. Для цього створено комунальне підприємство «Центр захисту тварин». На даний час вирішуються питання щодо організації діяльності підприємства: виконуються роботи щодо реконструкції та введення в дію пункту по стерилізації та перетримки безпритульних тварин, отримання всіх необхідних ліцензій відповідно до вимог чинного законодавства та придбання автотранспорту.
Проведено комплексні роботи з благоустрою скверу подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС та скверу «Комсомольський».
Будівельна галузь, де було відмічено чи не найбільший спад через фінансово-економічну кризу, поступово нарощує обсяги виконаних робіт. У 2010 р. та за 9 місяців 2011 р. в Миколаєві виконано будівельних робіт на загальну суму 1 млрд. 568 млн. грн. За рахунок усіх джерел фінансування впродовж вказаного періоду в місті введено в експлуатацію понад 88.4 тис. кв. м загальної площі житла. Серце радіє від того, що продовжується зведення нових мікрорайонів міста. Сьогодні тривають роботи щодо забудови мікрорайонів Соляні-2, Сонячний, Ліски-2, Північний.
Сотні миколаївців у передчутті новосіль. У кінці 2011 р. та на початку 2012 р. будівельними підприємствами планується здати до експлуатації 7 житлових будинків. Це 472 нові квартири, більше 31 тис. кв. м житла. На перспективу намічено комплексну житлову забудову мікрорайону №8 у Корабельному районі. На сьогоднішній день вже завершено проектно-вишукувальні роботи по виконанню проекту забудови частини мкр Богоявленський.
Сьогодні в Миколаєві затверджено 5 об’єктів, будівництво, добудова або придбання житла в яких відбувається в рамках програми «Доступне житло». Це будинки, розташовані на розі Херсонського шосе та вул. 1-ї Лінії, вул. Комсомольській, 81, пр. Жовтневому, корпус 106, у мкр Соляні-2, корпус 2, мкр Північному, корпус 27-Г.
На початку 2011 р. за рахунок коштів Державного та міського бюджетів в рамках програми «Доступне житло» було надано 16 кредитів молодим сім’ям для придбання житла майже на 5,5 млн. грн.
Також важливим індикатором розвитку міста є промислове будівництво. Так, підприємствами міста та України в Миколаєві було реалізовано 5 проектів зі зведення промислових об’єктів. Крім того, ТОВ СП «НІБУЛОН» продовжує роботу по розвитку та розширенню перевантажувального термінала для зернових і олійних культур ємкістю 250 тис. т.
Розпочато роботу з оптимізації мережі пасажирських перевезень. Для цього на замовлення виконкому Миколаївської міської ради Харківським державним університетом народного господарства підготовлено відповідну програму. Вона передбачає, по-перше, розвантаження від транспорту головної магістралі Миколаєва – проспекту Леніна. По-друге, зменшення кількості міських маршрутів вдвічі. Планується, що маршрутні таксі будуть обладнані GPS-передавачами, а диспетчерський пункт завдяки спеціально розробленій системі навігації буде відстежувати кількість автобусів на маршрутах та інтервал їхнього руху.
Сьогодні продовжується робота щодо забезпечення городян доступним екологічно безпечним транспортом – у місті велика увага приділяється підвищенню ефективності виробничої діяльності КП Миколаївської міської ради «Миколаївелектротранс», збільшення кількості рухомого складу підприємства.
На сьогоднішній день в Миколаєві існує розгалужена мережа ринкових комплексів, де відбувається поступовий перехід до сучасних форм здійснення торгівлі та поліпшується рівень обслуговування населення. Влада намагається вирішити питання усунення стихійної торгівлі, зокрема створюється комунальний ринок на території другого депо «Миколаївелектротранс».
У бюджеті міста у 2011 році на виконання державних та регіональних соціальних програм передбачено 347,5 млн. грн., що становить понад 25% міського бюджету. На виконання міських соціальних програм у 2011 році передбачено 16,6 млн. грн., тоді як у 2010 році – 14,9 млн. грн.
Було розроблено та розповсюджено дорожні соціальні мапи серед інвалідів на візках. Це допомагає їм точніше орієнтуватися у конкретній місцевості та визначати місцезнаходження магазинів, аптек та банків. У Миколаєві почав роботу «Університет третього віку», де всі бажаючі, кому за 60, зможуть надолужити втрачене: адаптуватися до сучасного суспільного життя; розширити кругозір, самореалізувати себе, стати активним учасником життя, забувши про хвороби і проблеми.
Напередодні 222-ї річниці Миколаєва відкрився міський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Цвєтік-Сєміцвєтік». У ньому створено необхідні умови для трирівневої соціальної реабілітації. Сьогодні в центрі отримують допомогу 67 дітлахів. На ремонт будівлі центру з міського бюджету було витрачено 800 тис. грн. Для того, щоб укомплектувати центр новим медичним обладнанням, планується виділення додаткових коштів.
Для захисту прав та інтересів дітей у місті реорганізовано міський притулок для дітей в Центр соціально-психологічної реабілітації дітей.
Наприкінці минулого року були відкриті відразу дві амбулаторії сімейного типу – у мкр Широка Балка та на 3-й Лінії, 17. Зараз в Миколаєві діють 14 сімейних амбулаторій. У березні цього року відбулося відкриття інфекційно-діагностичного відділення міської дитячої лікарні № 2, реконструйованого згідно з усіма вимогами, які пред'являються до установ такого типу. У травні свої двері відкрив інсультний блок (блок інтенсивної терапії), що працює у неврологічному відділенні міської лікарні № 4. У червні 2011 року у міському пологовому будинку № 3 після ремонту було урочисто відкрито пологове відділення № 2, реконструйоване за найсучаснішими стандартами. Це відділення розраховане на 16 індивідуальних палат сімейного типу. Сьогодні всі машини міської станції швидкої медичної допомоги обладнані GPS-датчиками. Служби екстреної медичної допомоги міста вийшли на принципово новий рівень роботи, і миколаївці можуть розраховувати на більш оперативну допомогу. До кінця 2011 року планується придбати для міської станції швидкої медичної допомоги ще три автомобілі.
Для забезпечення соціального захисту медичних працівників Миколаєва в 2010-2011 роках з бюджету міста було виділено більше 2 млн. 676 тис. грн. на реконструкцію та обладнання відомчих квартир для проживання медпрацівників. Приміщення 16 квартир були реконструйовані за новітніми технологіями «під ключ». Вже вручено ордери на 7 квартир молодим медичним працівникам Миколаєва.
Розвиток освіти Миколаєва відбувається в рамках реалізації міської комплексної програми «Освіта» на 2007 – 2011 рр.
Освітня галузь міста представлена оптимальною мережею навчальних закладів для забезпечення освітніх потреб міської громади. У місті функціонують 85 дошкільних навчальних закладів, серед яких є і приватні. У Миколаєві стабільно працюють 68 загальноосвітніх навчальних закладів, де навчаються 39 579 учнів. Майже в усіх школах функціонують кабінети інформатики та обчислювальної техніки. Усі заклади підключено до мережі Інтернет.
Сьогодні охоплено всіма видами харчування 37 754 учні шкіл, що складає 98,5% від їх загальної кількості, серед них 808 дітей пільгових категорій та 14 530 учнів 1-4 класів. Дуже важливо, що всі діти пільгових категорій та учні 1-4 класів забезпечені безкоштовним харчуванням.
Протягом літніх канікул 2011 року було відкрито 55 таборів відпочинку, де змогли поповнити свої сили 2003 маленьких миколаївця. На організацію оздоровлення дітей пільгових категорій місцевим бюджетом у 2011 р. виділено 1,5 млн. грн. Сьогодні за кошти міського бюджету вже оздоровлено 727 хлопчиків та дівчат, що потребують особливого піклування.
Понад 2500 юних миколаївців стали учасниками Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, близько 300 школярів вибороли перемогу в обласному етапі і 22 стали переможцями Всеукраїнського етапу. 9 юних дослідників вибороли перемогу у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідних робіт учнів-членів МАН. Цього року одноразову стипендію міського голови та міської ради отримав 31 учень. 51 випускник загальноосвітніх навчальних закладів нагороджений золотими та срібними медалями. Такі досягнення були б неможливі без самовідданої щоденної праці наших педагогів, серед яких 6 переможців всеукраїнських, 27 – обласних, 36 – міських конкурсів для вчителів.
Підтвердженням високої кваліфікації та досягнень миколаївських освітян стало проведення у цьому році у Миколаєві V Міжнародних наукових читань, присвячених пам'яті академіка Сергія Батишева. У конференції взяли участь більше ста вчених і викладачів з Москви, Санкт-Петербурга, Києва, Львова, Одеси, ректори та директори миколаївських вищих і середніх навчальних закладів.
Для підтримки і розвитку талановитої молоді міста щорічно виплачується стипендія міського голови та міської ради студентам, які навчаються у вищих закладах освіти І-ІV рівня акредитації та професійно-технічних закладах м. Миколаєва, за досягнення значних успіхів в економічному, соціально-громадському, культурному розвитку міста, сприяння уславленню міста на всеукраїнському та міжнародному рівнях. У минулому році було призначено 62 стипендії та виплачено з коштів міського бюджету більше 91 тис. грн. З 2001 року стипендій міського голови та міської ради отримали 435 учнів та студентів. Закінчення у ч.№2


Источник: Вечерний Николаев | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Звіт Миколаївського міського голови"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 3
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта