Газета «Маяк» №38 від 24 вересня 2011 року. Із колегії райдержадміністрації : 932462 : Местные новости

Местные новости Николаев : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Николаев и область : Последние новости > Местные новости
Подробно

Газета «Маяк» №38 від 24 вересня 2011 року. Із колегії райдержадміністрації

22 вересня відбулась чергова колегія Миколаївської райдержадміністрації, де розглянуто ряд важливих питань. Зокрема, про стан підготовки об’єктів енергетики, житлово-комунального господарства, житлового фонду та соціальної сфери району до опалювального сезону 2011-2012 років; про необхідність розроблення та коригування містобудівної документації; про захист житлових та майнових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Вів засідання голова райдержадміністрації Ю. В. Серебряков.
Із першого питання з доповіддю виступила О. О. Іванова - начальник відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури райдержадміністрації. Зокрема, зазначалось, що з метою комплексної підготовки житлово-комунального господарства, житлового фонду та соціальної сфери до наступного опалювального сезону головою райдержадміністрації видано відповідне розпорядження, яким, крім іншого, затверджено склад відповідного районного штабу. Житловий фонд комунальної власності району налічує 77 будинків, створено 6 ОСББ: 5 ОСББ (с. Сапетня) та 1- в смт Ольшанське. Послуги з утримання будинків та прибудинкових територій надають: Ольшанська селищна рада - КП «Ольшанське», Веснянська сільська - ПП «Весняне», Надбузька сільська - ЖЕК сільради. Підготовка житлового фонду до опалювального сезону передбачає утеплення підвалів та горищ, проведенняпоточного та капітального ремонтів конструктивних елементів будинків, зокрема, покрівель. Планується відключення багатоквартирних житлових будинків від централізованого теплопостачання та переведення їх на індивідуальне опалення в с. Надбузьке (будинки № 1 та № 2 по вул. Леніна, вул. Веселинівська, 2). Відсоток готовності житлового фонду району до опалювального сезону станом на 20 вересня 2011 року складав 87, з них: Ольшанська селища рада - 78; Веснянська сільрада - 100; Надбузька сільрада - 72.
Однією з проблем є нестача коштів в місцевих бюджетах на проведення капітального ремонту покрівель житлових будинків. На сьогодні в смт Ольшанське завершується капітальний ремонт покрівлі будинку № 12 по вул. Гагаріна, куди з бюджету Ольшанської селищної ради виділено понад 136 тис. грн. У жовтні заплановано провести капітальний ремонт покрівлі будинку № 19 по вул. Леніна, кошти в сумі 109,303 тис. грн. передбачені в місцевому бюджеті.
Соціальна сфера. У загальноосвітніх закладах завершені поточні ремонти. Всі 27 шкіл підготовлені до опалювального сезону, створено 100 % запас вугілля до кінця бюджетного року. В районі є 22 дошкільні навчальні заклади, з 19, що працюють цілорічно, 17 готові до зими (89 %). До 1 жовтня п. р. буде завершено капітальний ремонт покрівлі Сливинського ДНЗ та ремонт теплотраси до Іванівської ЗОШ (Іванівський ДНЗ розташований в приміщенні Іванівської школи). З 38 закладів охорони здоров’я (3 лікарні, 9 лікарняних амбулаторій, 26 ФАПів) всі технологічно готові до зими. Для 9 закладів, що опалюються вугіллям, передбачені кошти на його придбання.
В цілому підготовка до зими триває за планом, проблемні питання, які виникають, не впливають на початок опалювального сезону та вирішуються в робочому порядку. Відсоток готовності соціальної сфери району до опалювального сезону 2011-2012 років станом на 20 вересня 2011 року складає 92. Щодо об’єктів бюджетної сфери, то повністю готові ті, що підпорядковані відділу освіти райдержадміністрації, Веснянській, Радсадівській, Яснополянській, Кир’яківській, Улянівській, Шостаківській, Трихатській сільрадам.
Зі співдоповідями та поясненнями виступили Надбузький сільський голова В. І. Шиш, начальник відділу освіти райдержадміністрації Л. О. Долованюк, заступник головного лікарня центральної рай лікарні Г. А. Тягай, начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації П. В. Бардовський, які більш детально ознайомили зі станом справ у своїй сфері. Голова районної ради С. М. Григор’єв піддав різкій критиці діяльність відділу культури та туризму, яке зволікає з підготовкою необхідних документів, не співпрацює з органами місцевого самоврядування. Криничанський сільський голова В. В. Чечуй висловив стурбованість технічним станом електромереж на території сільради, зазначивши, що від філії ВАТ «Миколаївобленерго» Миколаївського району немає потрібної підтримки.
Олена Олександрівна також виступила з доповіддю з питання «Про необхідність розроблення та коригування містобудівної документації в Миколаївському районі». За результатами вивчення стану містобудівної документації встановлено, що більшість генеральних планів населених пунктів району розроблено і затверджено до 1990 року з розрахунковим терміном реалізації20-25 років. За цей період відбулися значні зміни в законодавстві України та соціально-побутових умовах населення, а застаріла документація не відповідає містобудівним потребам сучасних населених пунктів. Крім того, застарілі генеральні плани не дають можливості передбачити перспективний розвиток та інвестиційні можливості населених пунктів в майбутньому.
Всього у нас 52 населені пункти, генеральні плани мають 46. На території більшості сільських рад є по декілька населених пунктів, тому доцільніше починати коригування генеральних планів центральних населених сіл, які є більш населеними, мають бюджетну, інженерну та транспортну інфраструктури, на їх території розташовані найбільші виробництва та об’єкти торгівлі та побуту.
Відповідно до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» від 17 лютого 2011 року № 3038-VI, який набрав чинності 12 березня поточного року, органам місцевого самоврядування району необхідно розробити нові, відкоригувати існуючі генеральні плани населених пунктів району, невід’ємною частиною яких є план земельно-господарського устрою населеного пункту, та затвердити їх у встановленому законодавством порядку протягом 2011 року. У разі їх відсутності, з 1 січня 2012 року передача земельних ділянок із земель державної або комунальної власності у власність або користування фізичним та юридичним особам для містобудівних потреб забороняється.
О. О. Іванова детально зупинилась на заходах, які необхідно провести селищній та сільським радам з метою упорядкування вищевказаної документації. Станом на 22 вересня 2011 року містобудівна документація в районі не розроблялась і не коригувалась.
Ще одне питання, що розглядалось на колегії, не менш важливе і потребує спільних зусиль як районної, так і влади на місцях. Це стосується захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа. Із доповіддю виступила начальник служби у справах дітей райдержадміністрації Н. В. Бичкова. Зокрема, зазначалось, що 11.01.2011р. Президентом України підписано Закон «Про внесення змін до Закону України «Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей», яким, крім іншого, визначено, що держава забезпечує дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також особам з їх числа, які до передачі під опіку чи піклування, влаштування в дитячі будинки сімейного типу, прийомні сім’ї, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мали впорядковане житло, невідкладне вселення їх у ці приміщення і повернення їм майна, що знаходилося в цих приміщеннях. У разі неможливості повернення зазначеного житла органи місцевого самоврядування зобов’язані протягом місяця надати аналогічне житлове приміщення та компенсувати вартість втраченого майна у разі, якщо це майно не було забрано дітьми та особами з їх числа. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які досягли 16 років, у разі відсутності у них житла, мають право зараховуватись на квартирний та соціальний квартирний облік за місцем їх народження або проживання до встановлення опіки, піклування, влаштування в прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу, заклади для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Після досягнення 18 років ця категорія громадян протягом місяця забезпечується соціальним житлом до надання їм благоустроєного житлового приміщення для постійного проживання.
З метою захисту житлових та майнових прав дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, розпорядженням голови райдержадміністрації створено тимчасову комісію для перевірки стану збереження та проведення інвентаризації житла, яке належить дітям вищезазначених категорій. З травня по вересень п. р. проведена детальна інвентаризація та оцінка придатності для проживання житла, яке належить дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа; перевірена наявність документації, яка підтверджує право власності або право користування житлом. Станом на вересень 2011 року зі 198 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають на первинному обліку в Миколаївському районі, 7 мають житло на праві власності; 16 мають право спадщини; 169 мають житло на праві користування; 6 дітей не мають житла; у 45 житло в непридатному для користування стані. Кількість дітей, які потребують забезпечення житлом, - 175. У 2011 році потребує взяття на квартирний облік 41 дитина (виповнюється 16 років) та 79 осіб з їх числа.
Службою у справах дітей райдержадміністрації та районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді визначені потреби у соціальному житлі на 2012-2018 роки. Лише в 2012 році потреба в соціальному житлі є у 100 осіб ( 24 дитини, яким у 2012 році виповниться 18 років, та 76 осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування).
Для вирішення питання забезпечення дітей пільгових категорій відповідним житлом та формування в районі фонду соціального або спеціального житла, яке зможе певною мірою задовольняти потреби дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в отриманні житла після набуття ними повної цивільної дієздатності та закінчення строку перебування в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу та в закладах для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, райдержадміністрацією рекомендовано селищному та сільським головам зробити переоблік житла з метою виявлення безгоспного; взяти його на облік та передати в комунальну власність; розглянути питання про можливе використання об’єктів соціальної інфраструктури, які не функціонують зараз (гуртожитки, дитсадки, пошти, ФАПи та інші) під соціальне житло при умові їх відновлення.
На сьогодні, квартирний облік є в Ольшанській селищній та Надбузькій сільській радах; в Криничанській та Кир’яківській - тривають роботи щодо його створення; в інших сільських радах квартирний облік відсутній. Безгоспного житла в цілому по району не зареєстровано, а також відсутні об’єкти соціальної інфраструктури, щомогли б бути використані як соціальне житло.
Центрально-Миколаївський районний військовий комісар О. М. Грумінський зосередив увагу керівників району та місцевої влади на стан проходження осіннього призову юнаків на строкову військову службу. Наголошувалось, що, на жаль, тут є значні проблеми, бо частина призовників ухиляється, не прибуває на засідання районної призовної комісії.
Із усіх розглянутих питань надані відповідні доручення, визначені терміни їх виконання.


Источник: Миколаївська обласна державна адміністрація | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Газета «Маяк» №38 від 24 вересня 2011 року. Із колегії райдержадміністрації"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 22
Новых вестей вчера: 19

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Август 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Николаев



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта