Українська молодь обирає професію «ПОУМУ» : 925792 : Пресс-релизы

Пресс-релизы Симферополь : Новости за 7 дней

Все регионы | Киев и область | Харьков и область | Днепропетровск и область | Донецк и область | Запорожье и область | Винница и область | Житомир и область | Ивано Франковск и область | Кропивницкий и область | Луганск и область | Луцк и Волынская область | Львов и область | Николаев и область | Одесса и область | Полтава и область | Ровно и область | Симферополь и Крым | Сумы и область | Тернополь и область | Ужгород и Закарпатская область | Херсон и область | Хмельницкий и область | Черкассы и область | Чернигов и область | Черновцы и область
Местные новости | Акции и скидки | Объявления | Афиша | Пресс-релизы | Бизнес | Политика | Спорт | Наука | Технологии | Здоровье | Досуг | Помогите детям!
Все регионы > Украина > Симферополь и Крым : Последние новости > Пресс-релизы
Подробно

Українська молодь обирає професію «ПОУМУ»

Опубликовано: Наталія Мовчан

1 жовтня у Сімферополі відбулася півфінальна гра Всеукраїнського турніру учнівських команд «Професійна Орієнтація Учнівської Молоді України». У профорієнтаційній гумористичній інтелектуальній грі «ПОУМУ» взяли участь команди з Севастополя, Сімферополя, Миколаєва, Херсону та Одеси. Журі відзначило професійну підготовку команд, цікаві постановки, влучні жарти, добре продумані реквізити та костюми. Кожен з п’яти конкурсантів був вартий нагороди в одній з номінацій.
Вибір професії – складна та відповідальна справа. З метою проведення простої, зрозумілої і водночас цікавої професійної пропаганди серед молоді Державна служба зайнятості створила щорічний унікальний юнацький проект – всеукраїнський інтелектуально-розважальний турнір профорієнтаційного спрямування.
Під час півфіналу «ПОУМУ», який пройшов у Сімферополі, учнівська молодь 9-10-х класів загальноосвітніх навчальних закладів демонструвала знання світу професій, ринку праці та основ вибору професії за допомогою гумору та сценічної майстерності. Підготували юнаків до напруженої боротьби всім відомі ветерани КВН. Група стилістів, візажистів, сценаристів та дизайнерів працювала над яскравими та незабутніми образами команд. Вели турнір всім відомі ведучі телеканалу М1 – Дєвушка Блонда та Женя Галич.
Запекла боротьба тривала між всіма командами. З відривом всього в 0,3 бали виграло сімферопольське «Коротке Замикання» у одеської «Полундри». За творчий підхід та оригінальність виступу була відзначена команда з Миколаєва – «МЛК». Севастопольський «Майстер клас!» був нагороджений за кращу командну гру. Херсонський «Перехідний вік» визнаний найартистичнішим. За компетентність номінували «Полундру» із Одеси. Симпатії глядачів отримало місцева команда «Коротке Замикання». Журі одностайно відмітило артистизм лідера команди Євгена Лутовкіна.
Всі учасники півфіналу «ПОУМУ» 2011 отримали у подарунок мобільний телефон та лімітоване видання ілюстрованої енциклопедії України. «Коротке Замикання» нагороджене Дипломом переможця та правом виходу у фінал.
Вражена грою конкурсантів, Наталя Георгіївна Гончарова, заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Автономної Республіки Крим, процитувала жарт команди «Перехідний вік»: «Треба любити свою професію, як рибак, тобто віддаватись їй з таким самим задоволенням, бо в житті головне – дім і робота. Для молоді зараз важлива якість навчання, що дасть можливість широкого вибору професії. Бажаю всім розумного вибору майбутньої професії».
Олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики Катерина Серебрянська повністю підтримує ідею Державної служби зайнятості щодо свідомого вибору професії: «Поєднання корисної інформації з гумором – гарний засіб обміркованого вибору професії. Мені, наприклад, як керівнику компанії, важко працювати з бухгалтерами, котрі хотіли бути музикантами. Вони компетентні, проте не на своєму місці, вони не задоволені своєю роботою, тому нижчий результат їх праці. Зараз важливо сформувати серед молоді моду на свідомий вибір професії. Молодь має розвивати свої унікальні здібності. Необхідні служби, які б при тестуванні молоді вирізняли її природні схильності до певної професії і допомагали розвивати їх. Це позитивно вплине на розвиток всієї країни».
Співачка Ленара Османова вважає турнір «ПОУМУ» вкрай важливим для молоді: «Дуже добре, що такі молоді і активні люди показують з гумором на всю країну, як вони ставляться до тієї чи іншої професії. Бажаю цьому профорієнтаційному проекту довгого життя. Бажаю учасникам турніру зустрітись через кілька років і розповісти про професії, які вони свідомо обрали, і не жалкують про це. Я з 5 років живу музикою, тому мій вибір професії був легким. Думаю, що професію потрібно обирати душею. В професії людина має бути щасливою, робота повинна приносити задоволення кожного дня».
Керівник херсонської команди Вікторія Олександрівна Пішко розповіла, що їх збірна бере участь у «ПОУМУ» вже вдруге: «До «Перехідного віку» ввійшли учні 10-11 класів кількох херсонських шкіл. Як відзначило журі, цього року наша команда стала набагато сильніша. Гравцям потрібно було показати особливості професії з використанням гумору. Турнір спонукав дітей до пошуку інформації щодо різних професій в Інтернеті, довідниках, у фахівців, і до її серйозного вивчення. Ми з старшокласниками опрацьовували професії, які зараз затребувані на регіональному ринку праці».
Одеська команда під керівництвом Олени Ляшонок задоволена своїм успішним дебютом: «Так, ми не перші, проте ми – компетентні в питаннях профорієнтації. Мої учні – розумники, вони гарно попрацювали, вперше на такій великій сцені. Можливо, для виграшу старшокласникам бракувало досвіду, вони перехвилювались. Всі члени команди, учні трьох одеських шкіл, задоволені грою – і це найголовніше! Наша збірна вважає, що обирати професію потрібно з дитинства, щоб уникнути помилок у дорослому житті. Важлива підтримка батьків при обміркованому виборі дитиною майбутнього шляху».
Капітану миколаївської команди, 10-класнику Салімону Дмитру, сподобався виступ своїх колег та друзів: «Ми отримали багато нових вражень, позитиву, неочікуваних приємних відчуттів. Ми зайняли не перше місце, зате показали добрий результат. Сам з професією я ще не визначився, але скоріш за все вона буде гуманітарна. Я дуже люблю географію, історію. Обиратиму професію «ПОУМУ».
Нова сімферопольська зірка Євген Мутовкін захопився представленою його командою професією водолаза. Його друзі з «Короткого Замикання» готуються підкорювати столичну сцену – Національний палац «Україна»: «Ми сподівались на перемогу, але все одно визнання нас переможцями викликало невеликий шок. Конкуренти були дуже сильними, особливо Одеса. Секрет успіху нашої команди – у згуртованості, а також у підтримці залу. Тепер будемо працювати без вихідних, збиратися до Києва, там у грудні зустрінуться найсильніші учнівські команди України».
Всі півфінали та фінали «ПОУМУ» транслюються на всеукраїнському музичному каналі М1. На Інтернет-сайті проекту www.poumu.com.ua вболівальники слідкують за подіями турніру, беруть участь у конкурсах та голосують за улюблену команду.


Источник: VseVesti.com | Прочитать на источнике

 

Добавить комментарий к новости "Українська молодь обирає професію «ПОУМУ»"

Ваше имя:

Ваш email адрес: (email не публикуется на страницах сайта)

Комментарий:



Календарь
Новых вестей сегодня: 11
Новых вестей вчера: 13

Сегодня | 7 дней | 30 дней

<<

Июль 2024

Вс Пн Вт Ср Чт Пт Сб
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
Комментарии

Кировоград-25: история в погонах

Стрелец. 15-08-2023 08:45
Грязь там осталась, а не офицеры.. ...

Підвищення кваліфікації вчителів онлайн: оптимальний вибір

КатеринаШ. 23-02-2023 10:52
Порадьте зручний LMS для викладання онлайн, бажано не англомовний. . ...

Polly Group Ukraine

Avenue17Ru. 21-10-2022 14:16
Мне кажется это очень хорошая идея. Полностью с Вами соглашусь.
. ...

На дачу едут на одной ноге!
Но на этом испытания пенсионеров не заканчиваются – впереди пешие марш-броски по 3-5 километров

ОbMalv. 19-11-2021 11:51
Спасибо, ваш сайт очень полезный!
. ...

Закупівля нових «Пакунків малюка» під загрозою зриву

Ольга. 11-05-2021 18:00
Господи... Неужели у нас не один процесс не обходится без коррупционных схем? Нормально же выпускали эти бейби боксы до 2020-го года. Что потом пошло не так? Такое ощуще. ...

Что делать, если шиномонтажник сорвал резьбу на шпильке авто?

MSCLYPE. 31-03-2021 15:52
Группа компаний "Азия-Трейдинг" предлагает услуги таможенного оформления в морских портах Владивостока и порт Восточный. Вместе с таможенным оформлением мы оказываем услуги международной перевозки сборных и контейнерных грузов. ...

IT сервисы Google Cloud для рядового сотрудника от Wise IT

Наталушко. 31-10-2020 04:47
На заметку! Полезная статья как обезопасить личные данные в интернете. Актуально, как никогда ранее. Имхо. ...

Человек-легенда Лев Абрамович Наймарк

Андрей Александрович Снежин. 23-10-2020 17:24
Я бывший ученик Льва Абрамовича Наймарка. Благодаря ему я успешно поступил в Харьковский авиационный институт, успешно его окончил. Работал в авиации в г. Ульяновске на АО "Авиастаре - СП", бывший УАПК. ...

DINERO підсумовує результати року

Тимофій. 16-01-2020 15:17
Стабільне положення команії Дінеро на ринку МФО красномовно підтверджує 2 аспекти: по-перше, що банківські методи підходу до кредитування фізичних осіб віджили себе, і їх однозначно потрібно змінювати. ...

Після голкотерапії люди стають сильнішими

Анна. 06-10-2019 21:22
надайте контактні дані Марії Миськів. ...

Что такое ВсеВести.com?

ВсеВести.com - это система поиска региональных новостей и объявлений, где вы сможете найти ежеминутно обновляемую информацию из тысяч источников, опубликовать свои новости и объявления, обсудить события или, за считанные минуты, создать собственную ленту новостей. Подробнее...

Погода

Книга жалоб Казахстана

Книга жалоб - это сайт для подачи жалобы или отзыва на государственые учреждения, бизнес, на определенных людей и на государственных служащих на территории республики Казахстан. Жалобная книга Казахстана EGOV.PRESS не является официальным ресурсом. Например, для подачи жалобы на незаконные действия прокуратуры или суда, необходимо авторизаваться через социальные сети. Также мы рекомендуем доску объявлений.

Симферополь



Курсы валют

Курсы валют







О проекте | Контакты | Реклама на сайте | Карта сайта